Samsung A656 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Ακούγεται θέμα κακής λήψης ή κακών ρυθμίσεων. Μήπως παίζει στο default dynamic mode ? Αν ναι είναι λογικό με οξύτητα, χρώματα, φωτεινότητα στην τσίτα να δείχνει χάλια.

Για τα HDMI δεν έχω ιδέα τι μπορεί να φταίει, ειδικά αν στο κάνει μόνο στα 2 από τα 4.

Είναι στο τυπικό mode το οποίο μάλιστα το έχω "ελαφρύνει" απο ότι το αρχικό .
Το σήμα, επειδή υπάρχει και παλιά TV στο σπίτι, δείχνει να είναι καλό
Δεν πρόλαβα να δοκιμάσω στα υπόλοιπα άρα δεν ξέρω αν το κάνει
Σημερα μάλλον θα αλλάξω καλώδιο να δω μήπως φταίει αυτό.

Λές να έιναι πρόβλημα της samsung και να χρειάζεται να ζητήσω αντικατάσταση.

Θα κάνω καλού κακού ένα τηλεφωνάκι σο Service να ρωτήσω μήπως έχει καμιά ρύθμιση που έχω δει.

Σήμερα περιμένω κ εγώ την καινούρια μου 40Α656...!! Αντε καιρός ήταν..!

Διάβασα κάπου ότι υπάρχει ένα γενικό πρόβλημα με το input lag στις samsung. Συνδέοντας μια πηγή με ενισχυτή για ήχο και με την Α656 για εικόνα, έχει παρατηρήσει κανείς να παίζει ασυγχρόνιστα?

Αν ο ενισχυτής σου και η πηγή σου δεν έχουν επιλογές για auto lipsync μέσω του HDMI, ναι, συμβαίνει, λιγότερο ή περισσότερο αισθητόι ανάλογα με το mode λειτουργίας.

Αν ο ενισχυτής σου και η πηγή σου δεν έχουν επιλογές για auto lipsync μέσω του HDMI, ναι, συμβαίνει, λιγότερο ή περισσότερο αισθητόι ανάλογα με το mode λειτουργίας.

Έχει μια ρύθμιση ο yamaha μου για καθυστέρηση στον ήχο αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αρκετή για να καλύπτει τη διαφορά με hdmi έξοδο εικόνας και οπτική για ήχο. Μέχρι 160ms δινει αλλά αισθητή διαφορά δεν είδα πειράζοντάς το στη crt. Είχα τη samsung ψηλά στις προτιμήσεις μου για αγορά αλλά αυτό είναι σίγουρα ένας ανασταλτικός παράγοντας.

Last edited:

Μήπως η τιμή είναι χωρίς ΦΠΑ; Το ρωτάω γιατί το makro επειδή απευθύνεται σε εμπόρους μπορεί να δίνει τιμές χωρίς ΦΠΑ. Ακόμα κι έτσι η τιμή είναι καλή (850+φπα=1010). Μου φαίνεται πολύ σκότωμα το 850 τελική.
888+ΦΠΑ=1056 Ε την πήρα προ ημερών από makro.

Την πήρα μέσω ιντερνετ από το πλαισιο 1177 ευρώ.. Μέσα σε μια μέρα μου την φέραν.. Πανέμορφη είναι... Κ με το ps3 σπέρνει.. Ξέρει κανείς να μου πει ρυθμίσεις για καλύτερη απόδοση?? Όλο κ κάπου θα υπάρχουν μέσα στο forum αλλά είναι πάρα πολλά τα Posts για να ψάχνω....

Το firmware που δείχνει στο settings menu που σου βγαίνει μόνο σε mode DTV είναι το : t-perldeuc-1011.

Δεν μπορώ να μπω στο service menu γιατί έχει χαλάσει το τηλεκοντρόλ μου.

Είναι το σωστό? Η πρέπει να μπω στο service menu για να δω το πραγματικό?

Last edited:

Το firmware που δείχνει στο settings menu που σου βγαίνει μόνο σε mode DTV είναι το : t-perldeuc-1011.

Δεν μπορώ να μπω στο service menu γιατί έχει χαλάσει το τηλεκοντρόλ μου.

Είναι το σωστό? Η πρέπει να μπω στο service menu για να δω το πραγματικό?

Πρέπει να μπεις service menu. Κι εγώ αυτό έβλεπα και νόμιζα ότι ήταν το σωστό και δεν μου έκανε αναβάθμιση. Αλλά μπένοντας στο service menu ανακάλυψα ότι είχα άλλο τύπο.

Είδες κανείς το φυλλάδιο του Praktiker? Εχει χαμηλότερες τιμές απο ότι στο skroutz για samsung 40lea656 και 40lea786.
Γνωρίζετε αν δίνουν εγγύηση απο την ελληνική αντιπροσωπεία ή κάτι άλλο?

Νομίζω πως δίνουν δική τους εγγύηση. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε για προηγούμενα μοντέλα της Samsung που έφερνε η συγκεκριμένη αλυσίδα.

Απάντηση: Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Νομίζω πως δίνουν δική τους εγγύηση. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε για προηγούμενα μοντέλα της Samsung που έφερνε η συγκεκριμένη αλυσίδα.
+1
Το PRAKTIKER το συνηθιζει με τα μοντελα της SAMSUNG.
Δεν ειναι τυχαιο οτι επιλεγουν παντα τετοια εποχη να κανουν τετοιες κινησεις,
η περιοδος των εορτων ειναι απο της καλυτερες για να πετυχουν υψηλες πωλησεις.
Θυμαστε τα περασμενα Χριστουγεννα με τις 40F86,οταν ολοι εξω την ειχαν απο απο 2000ευρω και πανω περιπου,το PRAKTIKER την ειχε 1800 σε 18 ατοκες δοσεις.
Προσοχη λοιπον στις τυχων ευκαιριες που θα παρουσιαστουν στο προσεχες διαστημα...;)

Εχει βγαλει η samsung new firmware ; ξερει κανεις κατι; κατεβασα τις οδηγιες αλλα λεει οτι για την 46A656 πρεπει να υπαρχει ενα αρχειο με το ονομα T-PRLPEUMD. Το αρχειο ομως που κατεβαινει λεγεται T-AMBPEUMD και αντιστοιχει συμφωνα παντα με τις οδηγιες στο μοντελο LE32A756R1FX. Aν το τρεξουμε σε usb τοτε εμφανιζεται αποσυμπιεσμενο σε φακελλο με το ονομα MT8226.Τι συμβαινει ρε παιδια;

Re: Απάντηση: Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

+1
Το PRAKTIKER το συνηθιζει με τα μοντελα της SAMSUNG.
Δεν ειναι τυχαιο οτι επιλεγουν παντα τετοια εποχη να κανουν τετοιες κινησεις,
η περιοδος των εορτων ειναι απο της καλυτερες για να πετυχουν υψηλες πωλησεις.
Θυμαστε τα περασμενα Χριστουγεννα με τις 40F86,οταν ολοι εξω την ειχαν απο απο 2000ευρω και πανω περιπου,το PRAKTIKER την ειχε 1800 σε 18 ατοκες δοσεις.
Προσοχη λοιπον στις τυχων ευκαιριες που θα παρουσιαστουν στο προσεχες διαστημα...;)
Οπως και να 'χει, η εμφάνιση τέτοιων προσφορών, αρκετά χαμηλότερης τιμής απ' ότι έχουμε δεί, πιθανά -ελπίζω- θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών τουλάχιστον για τα συγκεκριμένα μοντέλα.
Μη ξεχνάμε ότι αν δεί κανείς τις τιμές στο idealo.de και τις συγκρίνει με τις δικές μας στο skroutz θα αντιληφθεί ότι μιλάμε για ακριβότερες τιμές στην Ελλάδα σε ποσοστά που ξεπερνούν πολλές φορές το 30%.

Κανεις δεν ξερει παιδια;

Βρε φιλε πριν 10 ποστ εγραψα τα ιδια ακριβως και ειπα και τι εκανα για να την κανω update , ειναι τοσο δυσκολο να διαβασετε λιγακι ... Και εκτος εμενα το εχουν γραψει και αλλα παιδια , Καντο rename Και θα γινει κανονικα update .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Οπως και να 'χει, η εμφάνιση τέτοιων προσφορών, αρκετά χαμηλότερης τιμής απ' ότι έχουμε δεί, πιθανά -ελπίζω- θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών τουλάχιστον για τα συγκεκριμένα μοντέλα.
Μη ξεχνάμε ότι αν δεί κανείς τις τιμές στο idealo.de και τις συγκρίνει με τις δικές μας στο skroutz θα αντιληφθεί ότι μιλάμε για ακριβότερες τιμές στην Ελλάδα σε ποσοστά που ξεπερνούν πολλές φορές το 30%.
Συμφωνω απολυτα μαζι σου, οτι η μειωση των τιμων απο καποιους, μπορει να οδηγηση και αλλους να ακολουθησουν.
Αυτο που ενδιαφερει ομως εμας σαν καταναλωτες, ειναι συνδυασμος δυο πραγματων α)το χαμηλο κοστος αγορας και β)τα οσα λιγοτερα προβληματα στο after sale service σε περιπτωση βλαβης του προιοντος.
Σε περιπτωση βλαβης,ενα προιον λοιπον παραεισαγωγης, πολυ πιθανον να μας μπλεξει σε περιπετειες, πραγμα, που κανεις απο εμας σιγουρα δεν θα ηθελε να εχει.
Βεβαια εδω ειναι Ελλαδα, και οι εδω αντιπροσωποι, σιγουρα σε πολλες περιπτωσεις δεν εξασφαλιζουν την καλη και αυτονοητη εξυπηρετηση,τουλαχιστον ομως εχεις την ευκολια να....:call:...:argue:...:fight:....χωρις να σου κανουν τον :smileJap:...:flipout::flipout::flipout:.

Γιώργο νομίζω πως το Practiker έχει σύμβαση με δικό του service και δεν χρειάζεται να φύγει εξωτερικό η τηλεόραση.

Γενικά πάντως ισχύουν όσα γράφεις και καλό είναι πριν από αγορά να ξέρουμε τι θα γίνει σε περίπτωση βλάβης.

Γιώργο νομίζω πως το Practiker έχει σύμβαση με δικό του service και δεν χρειάζεται να φύγει εξωτερικό η τηλεόραση.

Γενικά πάντως ισχύουν όσα γράφεις και καλό είναι πριν από αγορά να ξέρουμε τι θα γίνει σε περίπτωση βλάβης.
Γιώργο, το έψαξα λίγο παραπάνω. Δίνει δική τους εγγύηση (2 έτη γενικά/1 έτος για το πάνελ) απο δικό τους ή συνεργαζόμενο service. Εγγυώνται έως και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση μη επισκευάσιμου προβλήματος π.χ. ζημιά σε πάνελ. Τι γίνεται στην πράξη? Αγνωστο.
Συμφωνώ με όλους ότι είναι σημαντικό το service, αλλά φαντάζομαι συμφωνούμε όλοι ότι οι διαφορές στις τιμές με το idealo σε τρελαίνουν. Ειδικά στην samsung κάποια μοντέλα δίνουν ιδιαίτερα μεγάλες διαφορές.
Καλό θα είναι να κλονιστούν λιγάκι οι εδώ εισαγωγείς και έμποροι, μήπως και γίνουν πιο λογικοί στις τιμές τους.