Samsung A656 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Γιώργο, το έψαξα λίγο παραπάνω. Δίνει δική τους εγγύηση (2 έτη γενικά/1 έτος για το πάνελ) απο δικό τους ή συνεργαζόμενο service. Εγγυώνται έως και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση μη επισκευάσιμου προβλήματος π.χ. ζημιά σε πάνελ. Τι γίνεται στην πράξη? Αγνωστο.
Συμφωνώ με όλους ότι είναι σημαντικό το service, αλλά φαντάζομαι συμφωνούμε όλοι ότι οι διαφορές στις τιμές με το idealo σε τρελαίνουν. Ειδικά στην samsung κάποια μοντέλα δίνουν ιδιαίτερα μεγάλες διαφορές.
Καλό θα είναι να κλονιστούν λιγάκι οι εδώ εισαγωγείς και έμποροι, μήπως και γίνουν πιο λογικοί στις τιμές τους.

Ναι, αυτό ίσχυε και με τις Samsung που έφερνε πέρυσι.

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα αν τα προϊόντα δεν έρχονται από την αντιπροσωπεία, αρκεί ο πωλητής να ξεκαθαρίζει τι γίνεται σε περίπτωση βλάβης. Μετά ο καθένας ζυγίζει τα + και - και αποφασίζει :a0210:

Πάντως στα 949 που την δίνει το practicer νομίζω ειναι μεγάλος πειρασμός μιας η διαφορά στην τιμη αυτη την στιγμή δεν είναι αμελητέα.

Απο εκει κι επειτα η εγγυηση πραγματι ειναι ενα θεμα λιγο περίεργο.

Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Διαβαζοντας για την τιμη της 40αρας, το μεσημερι πηγα στο Πρακτικερ Μεταμορφωσης,εκει ειχε μονο μια SAMSUNG που εμοιαζε με την 656 εξωτερικα μεν ,αλλα ειχε κωδικο 616 νομιζω,γνωριζεται τυχων διαφορες-ομοιοτητες μεταξυ τους;

Re: Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Διαβαζοντας για την τιμη της 40αρας, το μεσημερι πηγα στο Πρακτικερ Μεταμορφωσης,εκει ειχε μονο μια SAMSUNG που εμοιαζε με την 656 εξωτερικα μεν ,αλλα ειχε κωδικο 616 νομιζω,γνωριζεται τυχων διαφορες-ομοιοτητες μεταξυ τους;

Είχε και αυτή το κόκκινο χρώμα στο πλαίσιο ?

Νομίζω πως η 616 έχει παρόμοια επίστρωση πάνελ με την σειρά 5, δηλαδή λιγότερο γυαλιστερή.

Βρε φιλε πριν 10 ποστ εγραψα τα ιδια ακριβως και ειπα και τι εκανα για να την κανω update , ειναι τοσο δυσκολο να διαβασετε λιγακι ... Και εκτος εμενα το εχουν γραψει και αλλα παιδια , Καντο rename Και θα γινει κανονικα update .
Συγνωμη φιλε μου που σε εβαλα και κουραστηκες να απαντησεις αλλα στο post σου που δεν ειναι 10 αλλα πολυ περισσοτερα δεν αναφερεις με λεπτομερεια τι ακριβως αλλαζεις και σε ποιο σημειο του upadate... Οσο για τα αλλα παιδια που αναφερεις , γραφουν για το απληο αρχειο πριν απο τις 21-11-2008... εν πασει περιπτωση αν θελεις να βοηθεισεις το κανεις διαφορετικα δεν χρειαζονται σχολια για διαβασματα και τετοια...
ευχαριστω......

Re: Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Νομίζω πως η 616 έχει παρόμοια επίστρωση πάνελ με την σειρά 5, δηλαδή λιγότερο γυαλιστερή.

Να συμπληρώσω πως έχει ένα HDMI λιγότερο, μικρότερη αντίθεση (λόγω της διαφορετικής επίστρωσης) και πιθανότατα κάποιες διαφορές στο Movie Plus.

Τεχνικά χαρακτηριστικά στην γερμανική σελίδα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Γιωργο σε εξωτερικη εμφανιση ηταν ιδιες με την 656,εξαλου το κοκκινο πλαισιο ειναι αυτο που σου κανει αμεσως εντυπωση.
Για την γυαλιστερη επιφανεια ειναι κατι που δεν το προσεξα, αν και η θεση που ηταν, δεν θα βοηθουσε στο να δω τυχων αντανακλασεις αν εκει θελεις να καταληξεις.
Με μια γρηγορη αναζητηση που εκανα σε καποια τεχνικα χαρακτηριστικα διαφερει απο την 656.

Καλησπέρα και από εμένα.
Μετά από αρκετό ψάξιμο και μελέτη έχω καταλήξει στην 40656 την οποία και θα αγοράσω τις επόμενες ημέρες. Έχω βρει και έχω διαβάσει πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες σε αυτό το forum που με βοηθήσαν σε αυτή την επιλογή. Ωστόσο θα ήθελα να διευκρινίσω 2 πραγματάκια πριν προχωρήσω στην απόκτηση της.

Το πρώτο έχει να κάνει με την εγγύηση που συζητάτε στις τελευταίες σελίδες. Γιατί είναι σημαντικό να προσφέρει το κατάστημα εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας; Είναι απλά θέμα καθυστέρησης σε περίπτωση βλάβης ή έχει να κάνει με κάτι άλλο που προσφέρουν οι ελληνικές αντιπροσωπείες σε σχέση με αυτές του εξωτερικού;

Το δεύτερο έχει να κάνει με τις τελευταίες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξω όταν πια φτάσω στο κατάστημα για να πραγματοποιήσω την αγορά. Τι ακριβώς θα πρέπει να ελέγξω για να μη βρεθώ προ εκπλήξεων όταν επιστρέψω σπίτι και βγάλω την τηλεόραση από το κουτί; Κάπου είχα διαβάσει για ένα παλιότερο μοντέλο της Samsung ότι πατώντας κάποια πλήκτρα στο χειριστήριο μπορείς να δεις τις ώρες λειτουργίας και έτσι να βεβαιωθείς ότι αγοράζεις τηλεόραση «του κουτιού» και όχι από έκθεση. Ισχύει το ίδιο για το μοντέλο που με ενδιαφέρει; Και αν ναι με ποιο τρόπο γίνεται αυτό; Υπάρχει κάποιος άλλος παρόμοιος έλεγχος που πρέπει να κάνω στο κατάστημα όπως πχ καμένα pixel ή κάποιο άλλο πρόβλημα που μπορεί να έχει η τηλεόραση;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις.

Από praktiker είχα αγοράσει την προηγούμενη τηλεόρασή μου, Samsung 46BF. Δεν δίνει εγγύηση επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας αλλά μίας άλλης ελληνικής εταιρείας - δε θυμάμαι τώρα το όνομά της. Εγώ αντιμετώπισα πρόβλημα με την τηλεόραση, είχε το scrolling lines πρόβλημα. Την πήγα στο service που μου είπαν στην Πάτρα, και μετά από μία εβδομάδα μου την άλλαξαν με άλλο κομμάτι, που λόγω προσφοράς ήταν και το τελευταίο και μάλιστα ήταν και αυτό που έπαιζε στο ράφι. Το πήρα και είχα πάλι το ίδιο πρόβλημα, οπότε μετά απλώς με πιστώσανε και αγόρασα άλλα πράγματα. Μάλιστα η όλη αυτή περιπέτειά μου με είχε κάνει να μη θέλω να ξανακούσω για samsung, αλλά ευτυχώς η 40A656 που μου πήραν σαν δώρο γάμου αποδείχτηκε αξιόλογη και κυρίως χωρίς προβλήματα.
Αυτό είναι και το μόνο πρόβλημα με το praktiker στις προσφορές, αν σου τύχει προβληματικό κομμάτι ενδέχεται να μην έχουν να σου το αλλάξουν, μιας και το στοκ των προσφορών εξαντλείται σε λίγες μέρες.

Από σήμερα το απόγευμα είμαι ένας ευτυχισμένος κάτοχος μιας 40Α656. τα θερμά μου συγχαρητήρια και σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν επιλέξει αυτή τη TV.

Η ετοιμασία.
Αγορά 28/11/08: 1049 με 12 άτοκες από γνωστό υποκατάστημα αλυσίδας στην Συγγρού (αυτό που είναι απέναντι από τον Κρόνο). Παραλαβή 3/12/08 (η τιμή της στο ίδιο κατάστημα είχε πέσει με την αλλαγή μήνα στις 999!)
Αποκαθήλωση της CRT από τον θρόνο της. Ευκολότατη τοποθέτηση της νέας κυρίας (η βάση της ήταν έτοιμη πάνω της – μόνο τις ζελατίνες έβγαλα).
Ένα καλώδιο στο ρεύμα ...κλίπ. Ένα scart από το Home cinema (δεν έχει HDMI) πίσω της ...κλούπ.
Μπαταρίες στο remote (δεν ενθουσιάστηκα με το σχέδιό του ομολογώ).
POWER ON, plug n play ρυθμίσεις. Της κάνω και ένα firmware upgrade μπαμ-μπαμ, όλα ΟΚ.
Μπαίνω service menu... όλα κανονικά. POWER OFF. Έτοιμη!

Εντυπώσεις
Καταρχάς και από τις Φώτο που είχα δει, το design της είναι κάτι που με ικανοποιεί πλήρως. Είναι μία κούκλα ακόμα και κλειστή. Γούστα είναι αυτά. Οκ
Τηλεοπτικό σήμα δεν έχω και το καλύτερο. Ακόμα και έτσι, στις 40’’ δεν φαίνονται τόσα χιόνια που έβλεπα πριν με την CRT. Και αυτά τα λίγα που κ πού δεν είναι ενοχλητικά. Στην DTV που είδα λίγο είναι super. Πέρασα και τις ρυθμίσεις από το hdtvtest όλα καλά.
Έβαλα και τον media player πάνω σε μία HDMI και έκανα μερικά test σε ένα mkv...εικόνα κρυστάλλινα super!
Για τον ήχο ΟΚ δεν περίμενα κ πάρα πολλά. Ας είναι καλά ο ενισχυτής από κάτω. Μέχρι DTS βγάζει αλλά είμαι καλυμμένος.
Δεν έχω προλάβει να πειραματιστώ με 100MHz κλπ ακόμα για να δω στην εικόνα διαφορές. Ούτος ή άλλος στόχος μου είναι αυτή η TV να με κρατήσει συντροφιά για αρκετά χρόνια (αν όχι δεκαετίες) οπότε έχω χρόνο.
(μόνο το PIP ήθελα να δώ πώς παίζει αλλά λίγο που τόδα δεν μπόρεσα να φτιάξω...είναι αχνό μή-επιλέξιμο στο μενού...θα γίνει και αυτό).

Γενικά.
Πραγματικά υπέροχη TV. Θεωρώ ότι ήταν από τις καλύτερες αγορές μου για το 2008. “best value for money”.
Ευχαριστώ όλους στο φόρουμ για τα σχόλια και τις κριτικές τους. Η βοήθειά σας ήταν καθοριστικής σημασίας.:a0210:

Από σήμερα το απόγευμα είμαι ένας ευτυχισμένος κάτοχος μιας 40Α656. τα θερμά μου συγχαρητήρια και σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν επιλέξει αυτή τη TV.

Η ετοιμασία.
Αγορά 28/11/08: 1049 με 12 άτοκες από γνωστό υποκατάστημα αλυσίδας στην Συγγρού (αυτό που είναι απέναντι από τον Κρόνο). Παραλαβή 3/12/08 (η τιμή της στο ίδιο κατάστημα είχε πέσει με την αλλαγή μήνα στις 999!)
Αποκαθήλωση της CRT από τον θρόνο της. Ευκολότατη τοποθέτηση της νέας κυρίας (η βάση της ήταν έτοιμη πάνω της – μόνο τις ζελατίνες έβγαλα).
Ένα καλώδιο στο ρεύμα ...κλίπ. Ένα scart από το Home cinema (δεν έχει HDMI) πίσω της ...κλούπ.
Μπαταρίες στο remote (δεν ενθουσιάστηκα με το σχέδιό του ομολογώ).
POWER ON, plug n play ρυθμίσεις. Της κάνω και ένα firmware upgrade μπαμ-μπαμ, όλα ΟΚ.
Μπαίνω service menu... όλα κανονικά. POWER OFF. Έτοιμη!

Εντυπώσεις
Καταρχάς και από τις Φώτο που είχα δει, το design της είναι κάτι που με ικανοποιεί πλήρως. Είναι μία κούκλα ακόμα και κλειστή. Γούστα είναι αυτά. Οκ
Τηλεοπτικό σήμα δεν έχω και το καλύτερο. Ακόμα και έτσι, στις 40’’ δεν φαίνονται τόσα χιόνια που έβλεπα πριν με την CRT. Και αυτά τα λίγα που κ πού δεν είναι ενοχλητικά. Στην DTV που είδα λίγο είναι super. Πέρασα και τις ρυθμίσεις από το hdtvtest όλα καλά.
Έβαλα και τον media player πάνω σε μία HDMI και έκανα μερικά test σε ένα mkv...εικόνα κρυστάλλινα super!
Για τον ήχο ΟΚ δεν περίμενα κ πάρα πολλά. Ας είναι καλά ο ενισχυτής από κάτω. Μέχρι DTS βγάζει αλλά είμαι καλυμμένος.
Δεν έχω προλάβει να πειραματιστώ με 100MHz κλπ ακόμα για να δω στην εικόνα διαφορές. Ούτος ή άλλος στόχος μου είναι αυτή η TV να με κρατήσει συντροφιά για αρκετά χρόνια (αν όχι δεκαετίες) οπότε έχω χρόνο.
(μόνο το PIP ήθελα να δώ πώς παίζει αλλά λίγο που τόδα δεν μπόρεσα να φτιάξω...είναι αχνό μή-επιλέξιμο στο μενού...θα γίνει και αυτό).

Γενικά.
Πραγματικά υπέροχη TV. Θεωρώ ότι ήταν από τις καλύτερες αγορές μου για το 2008. “best value for money”.
Ευχαριστώ όλους στο φόρουμ για τα σχόλια και τις κριτικές τους. Η βοήθειά σας ήταν καθοριστικής σημασίας.:a0210:

Προφανώς φίλε μου πήρες την 37" κι όχι την 40" γιατί κάτω από 1000 έχει την 37" κι όχι την 40". Απ' ότι ξέρω μόνο το makro και το praktiker έχουν την 40" κάτω ή πολύ κοντά στα 1000 . Ας με διορθώσει κάποιος εάν γνωρίζει κάτι άλλο.

Παρατήρησε κανεις οτι η 40A656A1F στο e-shop δεν υπάρχει πλεον στο site τους και στο πλαίσιο είναι διαθέσιμη για online αγορά, σχεδόν 230 ακριβότερη απο οτι πριν λίγες μέρες;

Προς τι αυτή η αυξηση; Κανονικά δεν θα έπρεπε να πεφτουν οι τιμές;
Περίεργα πράγματα...

Παρατήρησε κανεις οτι η 40A656A1F στο e-shop δεν υπάρχει πλεον στο site τους και στο πλαίσιο είναι διαθέσιμη για online αγορά, σχεδόν 230 ακριβότερη απο οτι πριν λίγες μέρες;

Προς τι αυτή η αυξηση; Κανονικά δεν θα έπρεπε να πεφτουν οι τιμές;
Περίεργα πράγματα...

Το περίεργο είναι ότι δεν είναι διαθέσιμη για on line αγορά παρά μόνο από το κατάστημα, γι αυτό κι έχει τέτοια τιμή. Η' για να το πω καλύτερα και μέσω διαδικτύου να την αγοράσεις θα την πάρει στην τιμή του καταστήματος.

Μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να δω τις ώρες λειτουργίας της τηλεόρασης;

Μια ερώτηση προς τους κατόχους.

Στην εργοστασιακή ρύθμιση Movie/Κινηματογραφική, είναι δυνατή η επιλογή Θερμό1/Θερμό2 στην θερμοκρασία λευκού ή γκριζάρουν τα μενού ?

Μια ερώτηση προς τους κατόχους.

Στην εργοστασιακή ρύθμιση Movie/Κινηματογραφική, είναι δυνατή η επιλογή Θερμό1/Θερμό2 στην θερμοκρασία λευκού ή γκριζάρουν τα μενού ?
-bye-Γιώργο γιατί ρωτάς? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα?:grinning-smiley-043

-bye-Γιώργο γιατί ρωτάς? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα?:grinning-smiley-043

Πρόβλημα ? Τι πρόβλημα ? Εγώ τα έχω λύσει όλα τα προβλήματα με την συγκεκριμένη τεχνολογία, υιοθετώντας το "μακρυά κι αγαπημένοι" :flipout: Έχω άλλα προβλήματα βέβαια που τα έχετε λύσει εσείς ;)

Απλά αναφέρθηκε σε μια συζήτηση που είχαμε χθες στον καφέ και μου φάνηκε παράξενο.

Μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να δω τις ώρες λειτουργίας της τηλεόρασης;

Με κλειστή την tv (σε αναμονή) πατάς διαδοχικά τα πλήκτρα info menu mute power για να μπείς στο service menu. Πάνω πάνω στην οθόνη θα δείς τις ώρες λειτουργείας.

Προφανώς φίλε μου πήρες την 37" κι όχι την 40" γιατί κάτω από 1000 έχει την 37" κι όχι την 40". Απ' ότι ξέρω μόνο το makro και το praktiker έχουν την 40" κάτω ή πολύ κοντά στα 1000 . Ας με διορθώσει κάποιος εάν γνωρίζει κάτι άλλο.

Δεν ξέρω. Ίσως να ξέρεις κάτι παραπάνω, αλλά το τι αγόρασα είναι αυτό που βλέπω και είναι μία 40’’ 1049 τελική σε 12 άτοκες. Σήμερα που πήγε ένας γνωστός μου την είδε να πωλείτε 999. (αντίστοιχα η 46άρα 856 ανέβηκε η τιμή της!). Όχι ότι μα αφορά, αλλά έτσι είναι.
Έλαβα πολλές πληροφορίες από αυτό το φορουμ πριν κάνω την αγορά και προσπαθώ να το ανταποδώσω. Ούτος ή άλλος, όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να κάνουν την ανάλογη τηλεφωνική (αν όχι επιτόπια) έρευνα αγοράς πρίν αποφασίσουν.