Samsung A656 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Λοιπον οι πληροφοριες της δικης μου ειναι
Chcksum 1173
T-PRLPEUS-1004.0
T-AMBPEUMD-1016.1
T-PERLDEUC-1012.3
Aug 15 2008

Χρειαζομαι αναβαθμιση ???

Αν ναι το αρχειο που πρεπει να κατεβασω ειναι αυτο? -> LCD TV 6, 7 series of SD models Main Firmware (ver.T-AMBPEUMD-1020.1)

Ευχαριστω

Αυτο ακριβως ειναι το αρχειο που πρεπει να κατεβασεις... ποσες ωρες λεει οτι εχει παιξει;

Εχει παιξει 4 ωρες..
Το εκανα αναβαθμιση ολα οκ ...
Εβαλα και τα σεττινκ απο εδω --> http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm

μια δυο ερωτισουλες εχω

1) εδω οπως σκαλιζω με το τηλεκοντρολ τις ρυθμισεις...τι μια φορα μπορω να μπω σε μερικα μενου..αλλη φορα μου τα εχει σκιασμενα και δε μπορω να τα επιλεξω..αυτο γιατι συμβαινει ? πως θα μπορεσω να τα εχω συνεχεια για επιλογη???

2) δοκιμασα να παιξω απο το λαπτοπ μου στην samsung μεσω s-video ενα βιντεακι 720π ... και βλεπω στην τν κατι σαν κυματα ορισμενες φορες...

οφειλετε στο λαπτοπ που πιθανο να μη παιζει σωστα το αρχειο? η στην τν και εχει να κανει κατι με ρυθμισεις?

Αυτα δε μου ερχετε κατι αλλο στο μυαλο...θα δουμε στην πορεια !

Ευχαριστω

Αρα η tv σου ειναι οντως καινουργια και οχι demo....
1) οι σκιασμενς επιλογες συνηθως υπαρχουν αναλογα με το ποιο mode εχεις επιλεξει και απο που δεχεται σημα...
2) δεν γνωριζω να απαντησω
3) επισης δεν γνωριζω

Έκανα σήμερα update στην δική μου (40') αφού μετονόμασα το αρχείο σε PRLBPEUMD.
Είχα την έκδοση 1011.2.
Δεν μπορώ να καταλάβω διαφορά στα 100ΗΖ, αλλά το clouding (και πιστέψτε με είχα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ) εξαφανίστηκε!!!
Επίσης έχω την εντύπωση ότι το μαύρο είναι πολύ καλύτερο.

Παιδιά καλησπέρα σας -bye-

Από το Σάββατο 27/12 θα είμαι και εγώ ένας ευτυχής κάτοχος μιας 40Α656.
Επειδή το θέμα είναι πολύ μεγάλο έχω να κάνω μερικές ερωτήσεις και όποιος μπορεί μου απαντάει:

1) ποιο firmware να κατεβάσω, από πού και πως το περνάω?
2) ποιες αρχικές ρυθμίσεις να βάλω και από πού?
3) επειδή είναι λίγο δύσκολο να τη βάλω με τη δική της βάση ψάχνω είτε βάση-μπράτσο που να τη βγάζει έξω 40-50 cm ή βάση που να την κρεμάσω από δοκάρι που βρίσκεται ακριβώς από πίσω της στο πάνω μέρος της οθόνης.
4) οποιαδήποτε άλλη τεχνική πληροφορία ή ρύθμιση που θα βοηθήσει στη μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της είναι ευπρόδεκτη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :a0210:

Γεια σας,
Είμαι εδώ και μερικές μέρες κάτοχος της Samsung 40A656, αγορασμένη από το Praktiker. Σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ικανοποιημένη αν εξαιρέσεις την πολύ κακή ποιότητα ήχου που έχει. Υπάρχει περίπτωση να είναι προβληματική η συγκεκριμένη tv? Να απευθυνθώ στο praktiker για αλλαγή?
Ευχαριστώ

Γεια σας,
Είμαι εδώ και μερικές μέρες κάτοχος της Samsung 40A656, αγορασμένη από το Praktiker. Σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ικανοποιημένη αν εξαιρέσεις την πολύ κακή ποιότητα ήχου που έχει. Υπάρχει περίπτωση να είναι προβληματική η συγκεκριμένη tv? Να απευθυνθώ στο praktiker για αλλαγή?
Ευχαριστώ
-bye-Φίλε μην περιμένεις και πολλά από ήχο. Αλλά μπες στο menu και ρύθμισέ την.-bye-

Παιδιά καλησπέρα σας -bye-

Από το Σάββατο 27/12 θα είμαι και εγώ ένας ευτυχής κάτοχος μιας 40Α656.
Επειδή το θέμα είναι πολύ μεγάλο έχω να κάνω μερικές ερωτήσεις και όποιος μπορεί μου απαντάει:

1) ποιο firmware να κατεβάσω, από πού και πως το περνάω?
2) ποιες αρχικές ρυθμίσεις να βάλω και από πού?
3) επειδή είναι λίγο δύσκολο να τη βάλω με τη δική της βάση ψάχνω είτε βάση-μπράτσο που να τη βγάζει έξω 40-50 cm ή βάση που να την κρεμάσω από δοκάρι που βρίσκεται ακριβώς από πίσω της στο πάνω μέρος της οθόνης.
4) οποιαδήποτε άλλη τεχνική πληροφορία ή ρύθμιση που θα βοηθήσει στη μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της είναι ευπρόδεκτη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :a0210:
-bye-Φίλε μου μπες στο επίσημο site της samsung(samsung,gr) στο download service και κατέβασε το 1020 και τις οδηγίες για το πως το κάνεις σε μορφή pdf. Οσο αφορά τις ρυθμίσεις πολύ καλές είναι αυτές που δίνει το hdtv test στο site hdtv.com-bye-

Μπορει καποιος να βοηθησει σχετικα με το γιατι δε βρισκω καναλια στο DTV ?
Εχω κανει αναζητηση με ολα τα options που διαθετει αλλα τιποτα...

-bye-Φίλε μου μπες στο επίσημο site της samsung(samsung,gr) στο download service και κατέβασε το 1020 και τις οδηγίες για το πως το κάνεις σε μορφή pdf. Οσο αφορά τις ρυθμίσεις πολύ καλές είναι αυτές που δίνει το hdtv test στο site hdtv.com-bye-

οι ρυθμίσεις απο το hdtv.com δεν με ικανοποίσαν, ειδικά η ρύθμιση movie ως επιλογή εικόνας.
έχετε να μου προτείνετε κάτι αλλο?
με ενδιαφέρει κυρίως ρυθμίσεις για τηλεοπτικό σήμα επειδή δεν έχω καλή λήψη.
ευχαριστώ-bye-

Απάντηση: Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

....με ενδιαφέρει κυρίως ρυθμίσεις για τηλεοπτικό σήμα επειδή δεν έχω καλή λήψη....
Καμιά τηλεόραση δεν μπορεί να ρυθμιστεί σταθερά για τηλεοπτικό σήμα (εξαιρούνται οι δορυφορικές HD μεταδόσεις, διότι εκεί κάποια στιγμή της ημέρας ο πάροχος εκπέμπει patterns και μπορεί να γίνει 'επέμβαση')....

...όπως είπες και μόνος σου, εξαρτάται από τη λήψη.... επιπλέον παίζει ρόλο η ποιότητα του μεταδιδόμενου βίντεο, οι ρυθμίσεις του hdtv είναι για την είσοδο HDMI και για πηγή που παίζει BD....

...το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τηλεοπτικό, είναι να τη ρυθμίσεις σύμφωνα με τα γούστα σου ....-bye-

Δικαιολογείται στην πράξη η διαφορά τιμής ώστε να προτιμήσει κάποιος την 856;

Σήμερα απόκτησα και εγώ την LE40A856S1M

Με χάλασε που το USB δεν υποστηρίζει NTFS αλλά FAT32 :(

Η αλλαγή καναλιών και το ξεκίνημα γίνονται εξαιρετικά αργά αλλά με την αναβάθμιση του λογισμικού η αλλαγή καναλιών γίνεται λίγο λίγο πιο γρήγορα, με χαλάει αυτό.

Δυστυχώς δεν έχει Ethernet :(

Όσο αφορα εικόνα είμαι ακόμα στην ερευνα για να κάνω σωστές ρυθμίσεις

Μόλις προχτές αγόρασα από το Praktiker μια 40άρα 656 950€, με εγγύηση service από GM ELECTRONICS, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ service ( ελπίζω να μην τη χρειαστώ !!!!!!).
Η πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές, η εικόνα σε SD πολύ καλή και σε σύγκριση με τη Sony40W4000 του γείτονα μου πολύ καλύτερη σε όλα. Θα ήθελα να μου πεί κάποιος πως μπορώ να βρώ τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ - δοκίμασα DTV αλλά δεν μου δίνει σήματα ( ????) Τι μπορεί να φταίει και τι πρέπει να κάνω ???
Επίσης στις ρυθμίσεις της χώρας δεν υπάρχει η Ελλάδα και έβαλα την επιλογή Αλλες χώρες ( ?) Λέτε να φταίει αυτό ??

Οποιος ξέρει ας απαντήσει.

Ευχαριστώ και καλή χρονιά σε όλους !!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση: Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Μόλις προχτές αγόρασα από το Praktiker μια 40άρα 656 950 , με εγγύηση service από GM ELECTRONICS, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ service ( ελπίζω να μην τη χρειαστώ !!!!!!).
Η πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές, η εικόνα σε SD πολύ καλή και σε σύγκριση με τη Sony40W4000 του γείτονα μου πολύ καλύτερη σε όλα. Θα ήθελα να μου πεί κάποιος πως μπορώ να βρώ τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ - δοκίμασα DTV αλλά δεν μου δίνει σήματα ( ????) Τι μπορεί να φταίει και τι πρέπει να κάνω ???
Επίσης στις ρυθμίσεις της χώρας δεν υπάρχει η Ελλάδα και έβαλα την επιλογή Αλλες χώρες ( ?) Λέτε να φταίει αυτό ??

Οποιος ξέρει ας απαντήσει.

Ευχαριστώ και καλή χρονιά σε όλους !!!!!!!!!!!!!!

εγω εβαλα αλλες χωρες και μου βρηκε κανονικα τα ψηφιακα :chinscratch:
για κανε αλλο ενα σκαναρισμα κι αν παλι δεν σου βρει κατι δοκιμασε και διαφορετικες χωρες καθε φορα.
Υ.Γ σε ποια περιοχη εισαι?μηπως δεν υπαρχει καλυψη εκει που εισαι?

Δεν είναι λίγο παράλογο ενώ η τηλεόραση έχει ελληνική γλώσσα με ελληνικό μενού κλπ να μη μπορεί να διαβάσει ελληνικούς χαρακτήρες στα ονόματα των αρχείων και των φακέλων του usb stick;