SAMSUNG A956 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: SAMSUNG A956

.....και ενα τεστακι:
βγαλε το smartled και πες μας εαν βλεπεις clouding ή "κακο μαυρο".
[/QUOTE]

Με το smart led sto off το μαυρο ξεθωριαζει ελαφρως και μαλλον έρχεται στα επιπεδα μιας καλης ποιοτητας lcd. Clouding δεν παρατηρησα. Παντως με το smartled sto on το μαυρο της ειναι εντυπωσιακο.

Re: Απάντηση: Re: SAMSUNG A956

.....και ενα τεστακι:
βγαλε το smartled και πες μας εαν βλεπεις clouding ή "κακο μαυρο".

Με το smart led sto off το μαυρο ξεθωριαζει ελαφρως και μαλλον έρχεται στα επιπεδα μιας καλης ποιοτητας lcd. Clouding δεν παρατηρησα. Παντως με το smartled sto on το μαυρο της ειναι εντυπωσιακο.[/QUOTE]

ευχαριστω...-bye-

Re: SAMSUNG A956

Γειά σας παιδιά.

Εχω παραγγείλει την 46" 956 και την περιμένω με ανυπομονησία ειδικά βλεποντάς την και διαβάζοντας (εδώ και αλλού) για αυτή.

Εχω όμως μερικές ερωτήσεις:

1) Στο USB μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό δίσκο, ή μόνο USB stick?
2) Από USB παίζει Matroska video files (MKV) 720p or 1080p? Και αν ναί υποστηρίζει και αρχεία που έχουν πολλαπλά audio streams (πχ. greek/english) και "embedded" υπότιτλους?
3) ο ενσωματομένος ψηφιακός δέκτης είναι DVB-T MPEG4 capable? Από ότι έχω καταλάβει τα ελληνικά κανάλια φαίνετε ότι έχουν καταλήξει ότι θα εκπέμπουν σε DVB-T MPEG4 (και όχι DVB-T2 MPEG4 αλλά ούτε DVB-T MPEG2).

και μία τελευταία ερώτηση:

4) Κάπου έχει πάρει το μάτι μου ότι η Samsung κάνει "discontinue" την 46" 956? Αληθεύη αυτό? Και αν ναι, θα'πρεπε να με προβληματίζει αυτό? Από άποψη "service" και υποστήριξη εννοώ. Επίσης υποθέτω πως αν ισχύει αυτό είναι επειδή σε λίγους μήνες θα βγει η UE46A9000 που φαίνετε ότι είναι το follow-up μοντέλο.

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

1. Δεν γνωρίζω

2. Όχι, η αναπαραγωγή mkv προστέθηκε στις φετινές σειρές Β.

3. Ναι

4. Να μην σε προβληματίζει καθόλου. Για τα σημερινά δεδομένα έμεινε αρκετό καιρό στην αγορά.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Να πω την αλήθεια με χαλάει που το ακούω οτι δεν παίζει MKV αρχεια απο USB. Υποθέτω ότι ούτε με μελοντικό firmware update θα υποστηρίζετε.

Απο DNLA αν κάνω stream ενα 720p ή 1080p MKV, θα έχει διαφορά στην ποιότητα της εικόνας? Δηλαδή το thoughput over ethernet θα ήταν αρκετό για Full HD content? Ή πρεπει να πάρω κάποιο DVD player (με HDMI output) ωστε να μπορώ να παίζω 720p/1080p MKV files και να αξιοποιώ στο μέγιστο της δυνατότητες της TV?

Βασικά επί της ουσίας το ερώτημα είναι αν και πως θα μπορούσα να βλέπω 720p/1080p MKV αρχεία και να είναι (as close as possible) "σαν" να ήταν "native" Full HD material.

Η 956 ειναι το πρωτο πραγμα που αλλάζω στα "παλια" ηχος/εικόνα ηλεκτρονικά μου και θέλω να ξέρω τι πρεπει να αλλάξω αμέσως μετά. Ετσι οπως το βλέπω τωρα, δεν έχω λόγο να χρισιμοποιήσω το USB ειδικά όταν ο προταρχικός σκοπός μου ήταν να βλέπω τα Full HD material μου απο κεί. Έλπιζα οτι με τη χρήση του USB θα μπορούσα να καθυστερήσω λίγο τα upgrades των υπολοιπων ηλεκτρονικών συσκευών μου.

Υποθέτω θα μπορουσα να περιμένω να βγεί η UE46Β8000 μερικούς μηνες ακόμη (κατι για τέλος καλοκαιριού ακουσα).

Ευχαριστώ και πάλι.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Να πω την αλήθεια με χαλάει που το ακούω οτι δεν παίζει MKV αρχεια απο USB. Υποθέτω ότι ούτε με μελοντικό firmware update θα υποστηρίζετε.

Απο DNLA αν κάνω stream ενα 720p ή 1080p MKV, θα έχει διαφορά στην ποιότητα της εικόνας? Δηλαδή το thoughput over ethernet θα ήταν αρκετό για Full HD content? Ή πρεπει να πάρω κάποιο DVD player (με HDMI output) ωστε να μπορώ να παίζω 720p/1080p MKV files και να αξιοποιώ στο μέγιστο της δυνατότητες της TV?

Βασικά επί της ουσίας το ερώτημα είναι αν και πως θα μπορούσα να βλέπω 720p/1080p MKV αρχεία και να είναι (as close as possible) "σαν" να ήταν "native" Full HD material.

Η 956 ειναι το πρωτο πραγμα που αλλάζω στα "παλια" ηχος/εικόνα ηλεκτρονικά μου και θέλω να ξέρω τι πρεπει να αλλάξω αμέσως μετά. Ετσι οπως το βλέπω τωρα, δεν έχω λόγο να χρισιμοποιήσω το USB ειδικά όταν ο προταρχικός σκοπός μου ήταν να βλέπω τα Full HD material μου απο κεί. Έλπιζα οτι με τη χρήση του USB θα μπορούσα να καθυστερήσω λίγο τα upgrades των υπολοιπων ηλεκτρονικών συσκευών μου.

Υποθέτω θα μπορουσα να περιμένω να βγεί η UE46Β8000 μερικούς μηνες ακόμη (κατι για τέλος καλοκαιριού ακουσα).

Ευχαριστώ και πάλι.

Τι απόσταση θέασης έχεις ?

ως κατοχος της 46αρας να σου πω οτι οντως το USB ειναι αχρηστο. Το χρησιμοποιησα μονο στην αρχη που δεν ειχα αλλη πηγη και κυριως για διαφορα τεστ περιεργειας. Μονο για firmware update βολευει :D

Αργοτερα πηγα και αγορασα μια απο τις οικονομικοτερες λυσεις της αγορας , ενα media player WD, ενα φορητο σκληρό 1Tb και καλωδιο HDMI. Απο τότε εχω κατεβασει πολλες ταινιες πολλων φορματ και απολαμβανω. Οι επομενες αγορες μου ηταν ενας ενισχυτης και ενα σετ 5.1. Ειχα σκεψεις και για blu-ray player, αλλα πλεον εχω βολευτει με το WD τοσο που δε με βλεπω τουλαχιστον για το 09' να κινηθω προς Bluray.

Οσο για το DNLA, δεν ειμαι σιγουρος αλλα πιστευω οτι αυτη η δυνατοτητα δεν ενδεικνυται για 1080p...ελπιζω να με διαψευσει καποιος.

Εκεί κατέληξα και γω τελικά (οτι το USB ειναι "αχρηστο") και μόλις παριγγειλα το WD TV HD να τελειώνει η υπόθεση. Μια "φτηνή" και "γρήγορη" λύση. Το επόμενο που σχεδιάζω είναι ενας ενισχυτής 5.1 ή 7.1 πριν προχωρήσω στις επόμενες αγορές μου (π.χ. blu-ray player). Έχω ήδη πολύ υλικό σε 720p/1080p mkv 24fps.

Όσον αφορά κάτι μικροκολύματα σε 1080p/24 sources (mkv 1080p/24fps) στην 956, ισχύει αυτό; Απ'οτι κατάλαβα μπορώ να αφήσω πχ το WD TV να παίζει σε 1080p/50 και να αφήσω την 956 να το "στρώσει" σε 1080p/24, σωστά?

Απλα δεν θέλω να απογοητευτώ πολυ ειδικά οταν περίμενα αρκετό καιρό οσπου να φέρει η Samsung καινούρια κομμάτια της 956.

Όσον αφορά κάτι μικροκολύματα σε 1080p/24 sources (mkv 1080p/24fps) στην 956, ισχύει αυτό; Απ'οτι κατάλαβα μπορώ να αφήσω πχ το WD TV να παίζει σε 1080p/50 και να αφήσω την 956 να το "στρώσει" σε 1080p/24, σωστά?

Όχι, τα 50fps δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν 24 χωρίς προβλήματα.

Αν στέλνοντας 1080/24 παρατηρήσεις προβλήματα, τότε δίνε 1080/60 στην τηλεόραση. Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω η Samsung επέλεξε το inverse telecine (αντιστροφή του 3:2 που δίνει το γνωστό judder), αντί για αναπαραγωγή σε πολλαπλάσια συχνότητα.

Θα το έχω υποψην μου αυτό. Το Σάββατο έρχετε η 956 οπότε θα έχω χρόνο να τα δοκιμάσω όλα αυτά.

Ευχαριστώ πάντως.

Υπότιτλοι σε Samsung LE55A956 ;

Γνωρίζει κάποιος φίλος αν η Samsung LE55A956 δίχνει υπότιτλους και πως όταν βάζεις ταινία με usb και ξεχωριστό αρχείο υποτίτλων;
Οσες δοκιμές έχω κάνει σε έναν φίλο που την έχει δεν τα έχω καταφέρει.
Στην σειρά 7 της Samsung μου είπαν ότι δίχνει κανονικά υπότιτλους.
ποιό το τελευταίο firmware για την τηλεόραση αυτή και που θα το βρώ;
Ευχαριστώ Στάθης

Φιλε JL ως καθηγητης του forum θα θελα να μου λυσεις καποιες απορροιες με την 956.Την εβαλα να παιζει απο bdplayer με hdmi splitter που αγορασα μαζι με την β6000 που εχω.Δεν ξερω γιατι και θελω να μου λυσεις την απορροια αλλα σε σκουρα πλανα μπορει η edge led να εχανε σε αντιθεση αλλα η 956 ετρωγε πληροφορια η διακριτικοτητα σε σκουρα πλανα ηταν καλυτερη στην 6000 η 956 τα εδειχνε πολυ σκουρα και δεν διεκρινες τι εβλεπες.Δηλαδη στα σκουρα πλανα ειναι καλυτερη η edge led η 956 μαλλον χανηλωνε πολυ τον οπισθιο φωτισμο και εχανεσ πληροφορια ;Την ιδια ταινια ειδα με την μακραν καλυτερη philips 9705 και ειδα μεγαλες διαφορες.Το ιδιο εκανε και με κατι ταστακια για να δω κατι επρεπε να ανεβασω την φωτεινοτητα ωστε να γκριζαρει το πανελ

Καθηγητής;! :rofl: :rofl: :rofl:

Δοκίμασες καθόλου να παίξεις με τις ρυθμίσεις της 956 (local dimming, shadow detail, gamma, κτλ.). Aν δεν στρώνει με τίποτα, προφανώς είναι πιο επιθετικά ρυθμισμένο από το εργοστάσιο, το local dimming της 956 σε σχέση με το ολικό dimming της Β6000... ;)

Διορθωνεται μονο με το ανοιγμα της δυναμικης αντιθεσης σε συνδυασμο και με το ανοιγμα του xvYCC το τελευταιο βοηθαει παρα πολυ και κλειστη η δυναμικη αντιθεση .Την δυναμικη εννοειται κλειστη και ανεβασμα στο gamma κατι γινεται.Και εγω παντως πιστευω οτι ειναι ατσαλοι οι ελεγκτες του οπισθιου φωτισμου.128 ατσαλες ζωνες

Re: Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

meta απο καποια χρονια συμβιωσης μετη samsug LE46A956 θελω να δω ωρες λειτουργιας πως; ευχαριστω