Samsung B650 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung Σειρά B650 LCD

Στο manual αναφέρει ξεκάθαρα ότι όταν συνδέεις εξωτερικές πηγές με hdmi τότε ο ήχος που βγαίνει από την οπτική της tv είναι stereo. Ήχο 5.1 από την οπτική βγάζει μόνο από το tuner, αν έχει δηλαδή τηλεοπτικό κανάλι 5.1 ήχο (ανέκδοτο για την Ελλάδα) και όταν παίζει video από σκληρό ή dnla.

Οπότε είναι λογικό να συμβαίνει αυτό...

Αν ο ενισχυτής σου είναι καινούργιος και έχει hdmi υποδοχές τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις την κάμερα πρώτα στον ενιχυτή και να δώσεις σήμα στην tv από τον ενισχυτή. Τότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αν ο ενισχυτής σου δεν έχει υποδοχές hdmi τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις μόνο τον ήχο 5.1 στον ενισχυτή και την εικόνα κατευθείαν στην tv. Δεν ξέρω όμως αν έχει τέτοια δυνατότητα η κάμερα σου, να έχει δηλαδή ψηφιακή έξοδο ήχου (οπτική ή coaxial).
Σ' ευχαριστώ πολύ akisg.

Καλά, τώρα είδα ότι έχει και "HD" έκδοση το τιουμπ :flipout:
Για την πάνω (samsung) και την κάτω (πανασόνικ) μιλάμε :flipout:
Στα κύματα μου φάνηκε ότι η πανασόνικ δείχνει περισσότερη λεπτομέρεια;
Επίσης, τα χρώματα της σαμσουνγκ μου φάνηκαν λίγο ψυχρά, έντονα και με πειραγμένο γάμμα;

Ρε, πάτε καλά ορισμένοι; Που είπα Darkie αυτό που αναφέρεις; Βγάζετε από το μυαλό σας ό,τι σας κατέβει; Δε τσέκαρα παιχνίδια στη B650, μόνο στη Sony w5500.

Ήθελα να ξερα γιατί κάθισα και ασχολήθηκα, φάση Neof1z κατάντησε το thread, Matrix 2.

Είναι όλα τέλεια, σούπερ, ντούπερ και 100 wow, κάντε ό,τι θέλετε.

Κι όλα αυτά επειδή παίζει μεγάλο ρόλο το ύφος που γράφουμε. Έγραψα 1 κουβέντα στην αρχή και έχουν πέσει 100 κοκόρια να με φάνε.

μια χαρα πανε ολοι...

να την πεις την γνωμη σου και να μην σε απασχολουν οι απαντησεις των "ειδικων"... (βαζω φυσικα τον ευατο μου σημαιοφορο των "ειδικων"...)

αλλα ok μην χαλιεσαι κιολας επειδη καποιος δεν "ακουει"...

για αλλους εχουν σημασια αυτα που γραφεις, για καποιους αλλους ΟΧΙ...

γραφουμε σε ενα forum στο internet την γνωμη μας για μια τηλεοραση...

τιποτα περισσοτερο... τιποτα λογοτερο...

οποιος καταλαβε, καταλαβε...

εμενα ας πουμε αυτο με το hdmi με αφηνει ΑΔΙΑΦΟΡΟ...

εχω σκοπο να συνδεω tv με εξωτερικο σκληρο για mkv...

ειμαι ok???

(με αυτα και με αυτα εχουμε ξεχασει να διασκεδαζουμε... και ψαχνουμε κλεινοντας τα φωτα για clouding και input lag και backlight bleeding...)

την φιλικη καλησπερα μου...

Ρε παιδιά με πιάσανε οι σκέψεις. Το FHD Engine (Chelsea chip) δεν είναι υπεύθυνο για την κωδικοποίηση του σήματος και την προβολή της εικόνας στο πάνελ, δηλαδή τα 100 ή 200Hz? Λέτε να βγει κάνα hackαρισμενο firmware στο μέλλον και να ενεργοποιεί το 200Hz στην Β650? :2thumb22sup:
Χαχα σε λίγο θα clockαρουμε και της τηλεοράσεις μας :flipout::flipout::flipout:

Χαχαχαχαχαχα...

Καλά θα ήταν, αλλά το Chelsea chip είναι απλώς ο επεξεργαστής εικόνας.

Η οδήγηση του πάνελ γίνεται από άλλα κυκλώματα...

Μου κανει εντυπωση παντος πως δεν εχει δοκιμαστει απο καποιον εδω μεσα.
Κανενας δεν εχει ενα PC με HDMI να δοκιμασει?

εχω την μητρικη m3n78-em HDMI (ενσωματωμενη καρτα γραφικων και ηχου) και εχω συνδεση την b650 με το pc

1920Χ1080 60hz η Β650
και 1680Χ1050 η οθονη του pc (με κλωνοποιηση οθονης) ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ NVIDIA GFORCE 8300
επισης μεσω του HDMI εχω και ηχο οταν επιλεγω για εξοδο NVIDIA HDMI AUDIO

στην τηλεοραση εχει τρομερη εικονα απο ακρη σε ακρη

εχω την μητρικη m3n78-em HDMI (ενσωματωμενη καρτα γραφικων και ηχου) και εχω συνδεση την b650 με το pc

1920Χ1080 60hz η Β650
και 1680Χ1050 η οθονη του pc (με κλωνοποιηση οθονης) ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ NVIDIA GFORCE 8300
επισης μεσω του HDMI εχω και ηχο οταν επιλεγω για εξοδο NVIDIA HDMI AUDIO

στην τηλεοραση εχει τρομερη εικονα απο ακρη σε ακρη

Εχω την εντυπωση οτι με κλωνοποιηση οθονης(το λεει και η λεξη) εχεις ιδια αναλυση και στα δυο μονιτορ και οχι διαφορετικη.Μηπως εχεις 1680Χ1050 και στα δυο?

Δοκιμασε να στηλεις την εικονα μονο στη Β650.

Last edited:

Εχω την εντυπωση οτι με κλωνοποιηση οθονης(το λεει και η λεξη) εχεις ιδια αναλυση και στα δυο μονιτορ και οχι διαφορετικη.Μηπως εχεις 1680Χ1050 και στα δυο?

Δοκιμασε να στηλεις την εικονα μονο στη Β650.

+1

Δοκίμασε να ορίσεις την τηλεόραση σαν επέκταση του desktop και να της βάλεις 1920x1080 ανάλυση και δημιούργησε ενα .txt αρχείο και γράψε τίποτα μέσα να δούμε αν τα βγάζει καθαρά τα γράμματα. Επισεις τρέξε και ένα βιντεακι full screen να δούμε αν έχει σπασίματα και αλλοιώσεις στην εικόνα :) (Hose Cuervo :flipout::flipout:)

Last edited:

Διαβάζω σε forum του εξωτερικού ότι υπάρχει ήδη μια κινητοποίηση (πολλοί επικοινωνούν με την samsung) έχοντας σαν αίτημα σε μελλοντικό firmware να περιλαμβάνεται και η υποστήριξη ήχου DTS στα mkv.
Αν δεν κάνει αποδικοποίηση η TV (εδώ παίζουν ρόλο και πληρωμές δικαιωμάτων) τουλάχιστον να βγάζει τον ήχο από την οπτική της έξοδο έτσι ώστε να αναλαμβάνει την αποδικοποίηση εξωτερικός ενισχυτής.

Είναι κάτι που μάλλον γίνεται εύκολα και πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμο για σχεδόν όλους τους κατόχους της TV.

Μήπως θα πρέπει να οργανωθούμε λίγο και να στείλουμε κανένα αντίστοιχο αίτημα στην Samsung; Καλύτερα είναι να κάνουμε κάτι ομαδικά ή ο καθένας μόνος του; Και το σημαντικότερο, να επικοινωνήσουμε με την Ελληνική αντιπροσωπία ή θα μας γράψουνε, οπότε θα πρέπει να στείλουμε κατευθείαν στα κεντρικά της samsung; Και ποιά είναι τα κεντρικά;

Eπειδή-επιτέλους- καταλήγω στη 40 Β650, την έχει βρει κάποιος σε τιμές καλύτερες από αυτές των ...μαγαζιών του skroutz;

Διαβάζω σε forum του εξωτερικού ότι υπάρχει ήδη μια κινητοποίηση (πολλοί επικοινωνούν με την samsung) έχοντας σαν αίτημα σε μελλοντικό firmware να περιλαμβάνεται και η υποστήριξη ήχου DTS στα mkv.
Αν δεν κάνει αποδικοποίηση η TV (εδώ παίζουν ρόλο και πληρωμές δικαιωμάτων) τουλάχιστον να βγάζει τον ήχο από την οπτική της έξοδο έτσι ώστε να αναλαμβάνει την αποδικοποίηση εξωτερικός ενισχυτής.

Είναι κάτι που μάλλον γίνεται εύκολα και πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμο για σχεδόν όλους τους κατόχους της TV.

Μήπως θα πρέπει να οργανωθούμε λίγο και να στείλουμε κανένα αντίστοιχο αίτημα στην Samsung; Καλύτερα είναι να κάνουμε κάτι ομαδικά ή ο καθένας μόνος του; Και το σημαντικότερο, να επικοινωνήσουμε με την Ελληνική αντιπροσωπία ή θα μας γράψουνε, οπότε θα πρέπει να στείλουμε κατευθείαν στα κεντρικά της samsung; Και ποιά είναι τα κεντρικά;

ασε φιλε μου τους πηρα τηλεφωνο πριν λιγο στο 2106293100 για να μου πουν αν το firmware που κυκλοφορει στο ελληνικο site της sansung κανει να το χρησιμποποιησουμε (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΩΤΗΣΑ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ LANGUAGE - ENGLISH) και να με πληροφορησουν σχετικα...:BXVZCBXZ6:

Αφου με εστελναν απο τον ενα στον αλλον ΤΕΛΙΚΑ
επεσα απο τα συνεφα γιατι δεν ηξεραν καν οτι υπαρχει firmware
: "που το ειδατε αυτο, δεν υπαρχει αναβαθμιση" (samsung)

Υπαρχει στο ..... και λεει υλικολογισμικο (εγω)

Τί λεει υλικολογισμικο;;;;; (samsung)

Ναι, στην ιστοσελιδα της samsung.gr για την b650........ (εγω)

Και που το ειδατε αυτο; Τι το θελετε εχει προβλημα η τηλεοραση σας, δεν δουλευει;;; (samsung)

Μα ειναι firmware - αναβαθμιση λογισμικου για την τηλεοραση μου, μπορειτε να μου πειτε ποιος μπορει να με ενημερωση; (εγω)

Σας ειπα κυριε δεν υπαρχει αναβαθμιση.... (samsung)

Αφού στα ξεκαθάρισε όλα γιατί δεν την ρώτησες και για το DTS σε επόμενο firmware? :flipout::flipout::flipout:

Είμαι πολύ περίεργος ποιά θα ήταν η απάντηση...

Ωραία, επομένως άντε να στείλουμε κανένα email σε κανέναν που καταλαβαίνει τι λέμε, στο εξωτερικό...

Γιατι δεν μπορεις να βαλεις την αγγλικη εκδοση? Θα σου κανουν τιποτα με την εγγυηση δεν καταλαβα?

Γιατι δεν μπορεις να βαλεις την αγγλικη εκδοση? Θα σου κανουν τιποτα με την εγγυηση δεν καταλαβα?

δεν ξερω τι μπορω να περιμενω απο αυτους...

επισης σε περιπτωση που συμβει κατι δεν εχω σε αρχειο το λογισμικο που τρεχει τωρα στην τηλεοραση:a0210:

Εγώ είμαι της άποψης ότι αφού ΔΕΝ κάνει ουσιαστικά καμμία αλλαγή στην TV (ή ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι κανείς ΤΙ αλλαγές κάνει) ότι καλό είναι να μην το βάλουμε. Εγώ δλδ δεν θα το βάλω. Αν είχαν κάποιο log να λένε τις αλλαγές και με ικανοποιούσαν, τότε θα το έβαζα. Πάντα το firmware update έχει 1:1.000.000 πιθανότητες να μην ολοκληρωθεί και να έχεις άλλα μετά... Οπότε, για το ΤΙΠΟΤΑ γιατί να το ρισκάρεις, έστω και με το ελάχιστο ρίσκο;;

(μπορει καποιος φιλος κατοχος να μετρησει το υψος της τηλεορασης μαζι με την βαση της???)

thanx in advance...