Samsung B650 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλα μη φανταστειτε κανενα μαυρο σκοταδι, απλως παιζει στην αρχη 2 κλικ το πολυ χαμηλοτερο backlight και σε μισο λεπτο σταδιακα επανερχεται στα κανονικα του.
Αν εχετε μαλιστα σε χαμηλη ρυθμιση το backlight πιθανως να μην το καταλαβετε κι ολας. (εγω το εχω στο .....9 και 95 αντιθεση)

Σήμερα η Samsung τα έπαιξε...:angry:
Ήμουν από τους πρώτους που την αγόρασαν και δυστυχώς θα είμαι και από τους πρώτους που τους χαλάει (εκτός από αυτές που είχαν πρόβλημα από την αρχή).

Ξαφνικά καθόλου εικόνα, μόνο ήχος. Ανοίγοντας την TV παίζει 3-4 λεπτά και μετά το απόλυτο μαύρο της Kuro.
Απ'οτι είδα δεν ανάβουν οι λάμπες του backlight. Για να ανάβουν λίγο στην αρχή σημαίνει ότι δεν κάηκαν, άρα κάτι άλλο παίζει. Ίσως απ'ότι έψαξα στο δίκτυο, ο μετασχηματιστής.

Άντε να δούμε τώρα τι γίνεται...
Κατοχή 2 χρόνια και 1 μήνας, η εγγύηση 2 χρόνια δεν είναι; Τι έγινε χρονοδιακόπτη έβαλαν; Με το περνάνε τα 2 χρόνια μπαμ...;

Υπάρχει περίπτωση να το καλύψουν ή άδικα θα μαλώνω; Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία από Samsung;

Σιγουρα δεν χανεις τιποτα να τους ρωτησεις.
Ωρες χρησης ξερεις περιπου?
Οχι τιποτ αλλο, να ξερουμε τι μας περιμενει.

Ψάχνοντας και άλλο βρήκα ότι είναι σχεδόν ένα "συνηθισμένο" πρόβλημα. Ευθύνονται (μάλλον) οι πυκνωτές του τροφοδοτικού ή και ολόκληρη η πλακέτα (power board) όπως την λένε στα Αγγλικά ή backlight inverter.
Συνήθως παρουσιάζεται σε 40άρες, γιατί οι έξυπνοι οι κορεάτες έβαλαν λέει τα ίδια τροφοδοτικά - πυκνωτές κλπ με τις 32 και 37 με λογικό αποτέλεσμα να μην αντέχουν το φορτίο.
Σε άλλους καίγονται οι πυκνωτές, βγάζοντας καπνούς και αυτήν την χαρακτηριστική μυρωδιά.
Άλλοι έχουν τα γνωστά κλικ και τσιρίγματα του τροφοδοτικού (αυτά τα έχω και εγώ, όχι πάντα, αλλά ακούστηκαν).

Τελικά η εγγύηση ένα χρόνο δεν ήταν; Θα ρωτήσω αλλά τώρα θυμήθηκα ότι μάλλον ήταν ένας χρόνος.

Για ώρες φίλε μου δεν ξέρω, και δεν είναι ώρα να μπαίνω στο service menu γιατί το πότε θα μαυρίσουν τα πάντα είναι άγνωστο μπορεί και κατευθείαν και μπορεί σε 3-4 λεπτά.
Όταν και αν λήξει το θέμα τότε θα ενημερώσω για τις ώρες...

2 χρόνια είναι η εγγύηση μόλις κοίταξα τα χαρτιά του Φουρλή.

Εμένα απο την αρχή το τηλεκοντρόλ για να αλλάξεις κανάλι και να χρησιμοποιήσεις τα βελάκια Πάνω και Κάτω χρειάζεσαι τανάλια...Πρέπει να τα πατήσεις όσο πιο δυνατά μπορείς για να δουλέψουν...

Μάλλον θα τους κάνω κάνα τηλέφωνο να μου το αλλάξουν...

Για ώρες φίλε μου δεν ξέρω, και δεν είναι ώρα να μπαίνω στο service menu γιατί το πότε θα μαυρίσουν τα πάντα είναι άγνωστο μπορεί και κατευθείαν και μπορεί σε 3-4 λεπτά.
Όταν και αν λήξει το θέμα τότε θα ενημερώσω για τις ώρες...

Εννοειται. Για αυτο ρωτησα στο περιπου.
Ευχομαι φτηνη επισκευη, γιατι δεν ειναι καιρος για ακριβες αγορες.

Η Samsung "καταλαβαίνω" "καταλαβαίνω" "καταλαβαίνω" "καταλαβαίνω"
ΑΛΛΑ αφού έληξε η εγγύηση δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Επικοινωνία με service... κόστος από 80 εώς 110 + κόστος ανταλλακτικών, μπορεί να είναι ένα τρανζίστορ ή ένας πυκνωτής, μπορεί και όλη η πλακέτα.

Δεν μπορούν να στείλουν τεχνικό (αφού έληξε η εγγύηση) και αν θες να έρθουν να την πάρουν και να την φέρουν +55 ευρώ.

Άντε να δούμε...

akisg ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα (ιουλιο του 09 την πηρα) στο χρονο πάνω, ειναι το τροφοδοτικο σιγουρα , αν εισαι θεσσαλονικη την πας ο ιδιος στο σερβις(κωνσταντινουπολιτικα) σε 15 λεπτα την παιρνεις και φευγεις. πηγαινε και το τι/γιο μπορει να ειναι καλα παιδια και να το δεχτουν.
πάρε και τα κεντρικά αν δεν το βάλουν στην εγγυηση πες τα παραπάνω σχετικα με το μεγεθος και το τροφοδοτικο για την τσιγκουνια της παραγωγης και μπορει να γινει κατι.
Παντως δεν ειναι σοβαρο , τωρα μετα από 7-8 μηνες δεν μου εχει ξανακανει τιποτα εχω τη 40αρα
Καλη τυχη

Last edited:
Έγινε ακριβώς όπως τα λες bykou.
Απλώς την πήγα χθές και την πήρα σήμερα (λόγω υποχρεώσεων). Δεν την δοκίμασα ακόμα. Αλλαγή πλακέτας τροφοδοτικού. Κόστος 82 ευρώ, ούτε λόγος για εγγύηση. Απλώς έκαναν μεγάλη έκπτωση (όπως είπαν). Πάλι καλά γιατί στην αρχή μου είχαν πει τουλάχιστον 80+υλικά.
Εγγύηση 6 μήνες.
Χρωστάω στον skysound απλώς να ενημερώσω και τις ώρες λειτουργίας.

Χρωστάω στον skysound απλώς να ενημερώσω και τις ώρες λειτουργίας.

Αν θέλεις πραγματικά skysound να μάθεις της ώρες λειτουργίας στις οποίες παρουσιάστηκε η βλάβη, πες που ακριβώς μπορώ να τις δω.
Δεν είχα ξαναασχοληθεί με service menu κλπ και τώρα που μπαίνω απλά δεν μπορώ να βρω αυτήν την πληροφορία.

Εντάξει, ευχαριστώ, το βρήκα...
Λοιπόν οι ώρες λειτουργίας μέχρι την εκδήλωση της βλάβης είναι πολύ περισσότερες απ'ότι υπολόγιζα.

Είναι 6100. Εγώ φανταζόμουν να είχε παίξει γύρω στις 2500-3000 αλλά η αλήθεια είναι, ότι την δεύτερη χρονιά για ιδιαίτερους λόγους δεν είχε μόνο την συνηθισμένη λειτουργία μετά το μεσημέρι-απόγευμα και είχε και εκτεταμένη χρήση και τα πρωινά.

Δεν ξέρω πόσο πλησιάζεται σε αυτές τις ώρες, εύχομαι πάντως να μην παρουσιαστεί σε άλλους.

6424 ωρες βλεπω τωρα στη δικη μου. Μετα απο τις 3 το μεσημερι βασικα δεν σβηνει καθολου μεχρι αργα το βραδυ. Και να εβλεπα εγω ποιος το 'λεγε.......

6424 ωρες βλεπω τωρα στη δικη μου. Μετα απο τις 3 το μεσημερι βασικα δεν σβηνει καθολου μεχρι αργα το βραδυ. Και να εβλεπα εγω ποιος το 'λεγε.......

Καπως ετσι λειτουργει και η δικη μου και εχω φτασει στις 6317 ωρες:a0210:

Προσπαθώ να απενεργοποιήσω τη μελωδία που ακούγεται στο άνοιγμα και στο κλείσιμο της τηλεόρασης.
Επιλέγω OFF και πράγματι μόλις την κλείσω δεν ακούγεται. Μόλις την ανοίξω πάλι, ακούγεται κανονικά. Το ίδιο και στο κλείσιμο.
Το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος;;

Μαλλον φταιει το store mode. Κατα πασα πιθανοτητα, αν ξανατρεξεις το plug and play, και επιλεξεις home αντι store θα λυθει, αλλα χανεις ολες τις ρυθμισεις.

Παιδιά τη βοήθειά σας πως ταξινομούμε τα κανάλια (ψηφιακά) με τη σειρά που θέλουμε,σ´αυτή την τηλεόραση.Έχω πελαγώσει!!