Re: Samsung Σειρά B650 LCD
Χρόνια πολλά σε όλους! Πέμπτη βράδυ μου ήρθε και μένα στο σπίτι το "θηρίο" LE46B650! Μέχρι τώρα που γράφω, έχω λιώσει μπροστά στο μόνιτορ. Παρακάτω θα σας πω κι εγώ (περιληπτικά) τις εντυπώσεις μου, όπως βέβαια και το Wireless DLNA test που μάλλον 1ος προσπάθησα από όλους τους κατόχους σε αυτό το φόρουμ.
Η τηλεόραση έχει εκπληκτική εικόνα! Μόνο και μόνο αν δεις πως απεικονίζεται στην οθόνη το desktop των vista σε όλες τις αναλύσεις, μένεις με το σαγόνι στο πάτωμα! Πραγματικά εκπληκτική ευκρίνεια και στα γράμματα και στα παιχνίδια και στις στις ματρόσκες! Από τη θέση που βλέπω (περίπου 2.85 μ) η ανάλυση των 1920*1080p δεν με βολεύει διότι τα γράμματα είναι πολύ μικρά, οπότε την έχω ορίσει στα 1360χ768@60Hz και είναι πραγματικά εκπληκτική η ευκρίνεια. Έχοντας δει ματρόσκες 1080p μέσω του Windows Media Center (κάποια samples που είχα κατεβάσει se mkv ή wmv φορμά), έμεινα με ανοιχτό το στόμα! Παιχνίδια όπως το crysis ( στα 1280*κάτι, δεν το τόλμησα παραπάνω στη κάρτα μου) δείχνουν πραγματικά απίστευτα και, μιας και το game έχει γραφικά καρτ-ποστάλ, δεν μπορούσα ούτε εγώ ούτε ο κολλητός που ήταν δίπλα μου να πιστέψουμε την φωτορεαλιστικότητα και τη καθαρότητα των γραφικών σε αυτή την καταπληκτική τηλεόραση! Το ακόμα πιο ευτυχές είναι ότι δεν κατάλαβα καθόλου input lag και το gaming ήταν μια σκέτη απόλαυση!
Συνεχίζοντας την απόλαυση, ΝΟΙΚΙΑΣΑ από ένα video club για 24 ώρες ένα Playstation 3 μαζί με το FEAR 2 game και την ταινία Dark Knight (που δεν την είχα δει). (Λοιπόν, το PS3 ναι μεν είναι πανάκριβο, όμως τα λεφτά του τα αξίζει και με το παραπάνω.) Χωρίς να κάνω πολλές ρυθμίσεις στην οθόνη, έβαλα το dark knight. Δεν έμεινα ευχαριστημένος με την απόδοση της tv, διότι υπήρχαν τεράστιοι κόκοι στην οθόνη και η εικόνα δεν έμοιαζε καθαρή. Και κάνω τη "μαγική" κίνηση : Επιλέγω λειτ. εικόνας Κιν. Ταινία και... ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ! Η εικόνα βελτιώθηκε 100% και η tv έδειξε πραγματικά την πιο εκπληκτική της εικόνα! Καθαρότητα στο φουλ και κόκοι πάπαλα! Μακάρι να υπήρχαν ήδη στην ελλάδα περισσότερες ταινίες σε BD, για να απολαμβάναμε πάντα εκπληκτικές εικόνες. Τέλος πάντων.
Δοκίμασα και το FEAR 2 στο PS3, και πάλι η αίσθηση του gaming ήταν πολύ καλή, χωρίς input lag.
Νοίκιασα και τον Hancock χτες να το δω στο DVD player της Philips που έχω, παλιό μοντέλο χωρίς upscaling και τέτοια. Και πάλι, η εικόνα ήταν εκπληκτικά καθαρή και ζωντανή! Η tv λοιπόν παίζει άριστα σε ό,τι σήμα και να της δώσεις! Το dvd player το έχω ενώσει με τον ενισχυτή μου μέσω 6 αναλογικών rca, ώστε να αποκωδικοποιεί τον ήχο και να τον στέλνει στον ενισχυτή. Εδώ όμως αρχίζουν τα αρνητικά: Είδα μια διαφορά ήχου και εικόνας (lip sync). Το πρόβλημα δεν το έψαξα περαιτέρω, διότι λόγω ώρας ήθελα να δω τη ταινία και να κοιμηθώ, όμως θα το ψάξω περαιτέρω και θα δω αν λύνεται (ο ενισχυτής μου ΔΕΝ έχει delay δυνατότητα).
Δοκιμάζοντας τις sample ματρόσκες (1080p) μου και ένα επεισόδιο LOST (720p) από USB, η εικόνα ήταν εκπληκτική σε κάθε περίπτωση (εκτός από κάποια sample που δεν καταλάβαινε την κωδικοποίηση). Ο ήχος επίσης πολύ καλός (DD 5.1, συνδεδεμένη η tv με optical με τον ενισχυτή) εκτός από τα DTS samples που δεν υποστηρίζονται.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ, wireless DLNA test : DISASTER!

Ένωσα την tv στο ασύρματο δίκτυο μέσω ενός access point της asus. Η tv χωρίς 2η κουβέντα πήρε κανονικά IP και συνδέθηκε με το δίκτυο. 1ο θέμα, το Samsung PC Share manager δεν μου δούλεψε, δλδ η TV δεν έβλεπε με τίποτα το pc. Οπότε, στο vista pc μου έκανα share library με το media connect του Windows media player 11, όπως και αργότερα με το TVelocity. Η tv ειδε μια χαρά το pc μου, όμως δυστυχώς η απόδοσή της ήταν απογοητευτική. Τα mkv απλά δεν τα έπαιζε (μου έδειχνε μόνο το 1ο καρέ και τέλος) και τα divx που είχα τα έδειχνε με τρομερές διακοπές (κάθε 5'' διακοπή για να ξαναφορτώσει το buffer της). Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα του δικτύου μου ή του player της tv, πάντως από pc σε pc (δλδ διαλέγοντας βίντεο από share κατάλογο) τα πάντα μου τρέχουν μια χαρά. Πάντως, το θέμα θα το ψάξω ακόμα να δω αν υπάρχει λύση.
ΑΥΤΑ προς το παρόν. Συγγνώμη αν κούρασα. Καλή σούβλα αύριο!