Samsung B650 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung Σειρά B650 LCD

Καλορίζικες και στους καινούργιους και χαίρομαι που είστε και εσείς ενθουσιασμένοι όσο και εγώ...:BDGBGDB55:

Έχω εδώ και 1 εβδομάδα περίπου την 32" Β650 για το υπνοδωμάτιο. Οι εντυπώσεις είναι ότι πρόκειται για μια υπέροχη τηλεόραση αν σκεφτεί κανείς το κόστος της. Ούτε Clouding, ούτε καμμένα pixels. Το μόνο που με ταλαιπώρησε λίγο ήταν η τοποθέτηση της βάσης ή οποία δεν είναι και η ποιό σταθερή. Σύντομα όμως θα παίξει βάση στον τοίχο. Η ποιότητα της εικόνας πάρα πολύ καλή σε τηλεποτικό σήμα, ενώ από DVD (1080p) απλά άψογη. Τα 100Hz κάνουν πολύ καλή δουλειά και η κίνηση είναι ομαλότατη. Άσε που μπορείς να επέμβεις και να το φέρεις εκεί που θέλεις.
Επειδή στο σαλόνι παίζει μια Sony X3500 46" και έχω ένα μέτρο σύγκρισης, μπορώ να πω ότι η Samsung είναι ένα click ποιό κάτω. Μη ξεχνάμε όμως και τη διαφορά στην τιμή. Πάντως για τις ευκολίες που προσφέρει και για την εντυπωσικακή ποιότητα της εικόνας της, είναι απλά the BEST of the BEST Value for money. Δεν της λείπει τίποτα.

Απάντηση: Re: Samsung Σειρά B650 LCD

Έχω εδώ και 1 εβδομάδα περίπου την 32" Β650 για το υπνοδωμάτιο. Οι εντυπώσεις είναι ότι πρόκειται για μια υπέροχη τηλεόραση αν σκεφτεί κανείς το κόστος της. Ούτε Clouding, ούτε καμμένα pixels. Το μόνο που με ταλαιπώρησε λίγο ήταν η τοποθέτηση της βάσης ή οποία δεν είναι και η ποιό σταθερή. Σύντομα όμως θα παίξει βάση στον τοίχο. Η ποιότητα της εικόνας πάρα πολύ καλή σε τηλεποτικό σήμα, ενώ από DVD (1080p) απλά άψογη. Τα 100Hz κάνουν πολύ καλή δουλειά και η κίνηση είναι ομαλότατη. Άσε που μπορείς να επέμβεις και να το φέρεις εκεί που θέλεις.
Πάντως για τις ευκολίες που προσφέρει και για την εντυπωσικακή ποιότητα της εικόνας της, είναι απλά the BEST of the BEST Value for money. Δεν της λείπει τίποτα.
Καλοριζικη.....:a0210:

Επειδή στο σαλόνι παίζει μια Sony X3500 46" και έχω ένα μέτρο σύγκρισης, μπορώ να πω ότι η Samsung είναι ένα click ποιό κάτω.
..............:eek:..........:chinscratch:
Σαν ιδιοκτητης εσυ και εχοντας και τις δυο μπροστα σου, σιγουρα μπορεις να κρινεις καλυτερα απο ολους μας που τις εχουμε δει περιστασιακα :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Last edited:

Yπάρχει κανείς που να έχει δει blu-ray ή ματρόσκες μέσω htpc καθώς και ματρόσκες μέσω της θύρας usb, να μας πει σε ποια από τις 2 περιπτώσεις η τιβι αποδίδει καλύτερα ?

Φαντάζομαι το Blu-Ray θα είναι πρώτο σε απόδοση με δεύτερο την ματρόσκα με μικρή διαφορά.

Ανυπομονώ να γυρίσω Αθήνα από διακοπές και να πάρω την 55αρα Β650. S-PVA πάνελ δεν φοράει? Ελπίζω να μην παίσω σε κάνα καμένο pixel η clouding λόγο των αυξημένων "στρεμμάτων":flipout:

@sousis... εσυ που εχεις PS3 εχεις προβλημα με lag στα παιχνιδια??? για δες και πες μας σε παρακαλω...

Δοκίμασα με το Wipeout HD και δεν είδα κάτι που να μου έκανε αίσθηση. Δε νομίζω ότι υπαρχει πρόβλημα. Μια χαρά απόκριση είχε. Θα σας ενημερώνω ανάλογα με το τι παίζω, αλλά αυτό το test drive ήταν νομίζω δυνατό και δεν είχα πρόβλημα.

Αυτό που είδα όμως και στεναχωρήθηκα (για 5 λεπτά) ήταν ότι δεν το γλίτωσα το clouding. Βρήκα χθες το βράδυ 2 εστίες πάνω και κάτω (πηγάζουν από το πλαίσιο της οθόνης) στο κέντρο του δεξιά μισού του πάνελ. Σε μέγεθος πρέπει να είναι περίπου 5 ίντσες το κάθε κομμάτι. Αλλά μου πέρασε, αφού έκανα διάφορα τεστ και είδα ότι φαίνεται μόνο όταν επικρατεί το απόλυτο μαύρο σε όλη την οθόνη, πράγμα σχετικά αδύνατο σε οποιαδήποτε θέαση νομίζω. Το παρατήρησα βράδυ, με σβηστά φώτα, με το δαχτυλο κολλημένο στο πλήκτρο αλλαγής καναλιών. Μόνο εκεί το κατάλαβα αφού η οθόνη ήταν απλά αναμμένη και μαύρη, αλλά όπου και να δοκίμασα να το δω σε ταινίες, DivX, PS3 δεν τα κατάφερα. Οπότε μικρό το κακό. Καμία σχέση με αυτό που διάβασα από τον άτυχο με την 55άρα που ήταν λες και είχε μια παρέα φαντασμάτων παντού στο πάνελ του.

Οπότε μικρό το κακό και συνεχίζουμε για τα καλύτερα. Η τηλεόραση απλά είναι εκπληκτική. Απίστευτες δυνατότητες, έχω τρελαθεί με την εικόνα της και στα πιο απλά πράγματα, όπως τα απλά κανάλια.

Αυτά για τωρα, θα τα ξαναπούμε

Παιδιά υπάρχει περίπτωση η 55Β650 να μην έχει S-PVA panel??? Από ότι ξέρω η 46αρα έχει οπότε λίγο κουλό μου ακούγετε :blink:

Απο οτι γνωριζω ολες οι σειρες νεες σειρες Β6ΧΧ , Β7ΧΧ εχουν πανελ S-PVA εκτος απο τις 37αρες γιατι ετσι και αλλιως δεν βγαινουν αυτα τα πανελ στην διασταση των 37".

Τα πανελ αλλων κατασκευαστων χρησιμοποιουνται στις χαμηλοτερες σειρες B5XX , B4XX κτλ.

απ οτι φαινεται δεν παει ετσι το πραμα,συμφωνα με το service manual

αυτο ειναι για την 46",οι αλλες 6αρες εκτος απο S-PVA εχουν και αλλα μαζι,και το ιδιο και για την 7αρα

Χρόνια πολλά σε όλους! Πέμπτη βράδυ μου ήρθε και μένα στο σπίτι το "θηρίο" LE46B650! Μέχρι τώρα που γράφω, έχω λιώσει μπροστά στο μόνιτορ. Παρακάτω θα σας πω κι εγώ (περιληπτικά) τις εντυπώσεις μου, όπως βέβαια και το Wireless DLNA test που μάλλον 1ος προσπάθησα από όλους τους κατόχους σε αυτό το φόρουμ.

Η τηλεόραση έχει εκπληκτική εικόνα! Μόνο και μόνο αν δεις πως απεικονίζεται στην οθόνη το desktop των vista σε όλες τις αναλύσεις, μένεις με το σαγόνι στο πάτωμα! Πραγματικά εκπληκτική ευκρίνεια και στα γράμματα και στα παιχνίδια και στις στις ματρόσκες! Από τη θέση που βλέπω (περίπου 2.85 μ) η ανάλυση των 1920*1080p δεν με βολεύει διότι τα γράμματα είναι πολύ μικρά, οπότε την έχω ορίσει στα 1360χ768@60Hz και είναι πραγματικά εκπληκτική η ευκρίνεια. Έχοντας δει ματρόσκες 1080p μέσω του Windows Media Center (κάποια samples που είχα κατεβάσει se mkv ή wmv φορμά), έμεινα με ανοιχτό το στόμα! Παιχνίδια όπως το crysis ( στα 1280*κάτι, δεν το τόλμησα παραπάνω στη κάρτα μου) δείχνουν πραγματικά απίστευτα και, μιας και το game έχει γραφικά καρτ-ποστάλ, δεν μπορούσα ούτε εγώ ούτε ο κολλητός που ήταν δίπλα μου να πιστέψουμε την φωτορεαλιστικότητα και τη καθαρότητα των γραφικών σε αυτή την καταπληκτική τηλεόραση! Το ακόμα πιο ευτυχές είναι ότι δεν κατάλαβα καθόλου input lag και το gaming ήταν μια σκέτη απόλαυση!

Συνεχίζοντας την απόλαυση, ΝΟΙΚΙΑΣΑ από ένα video club για 24 ώρες ένα Playstation 3 μαζί με το FEAR 2 game και την ταινία Dark Knight (που δεν την είχα δει). (Λοιπόν, το PS3 ναι μεν είναι πανάκριβο, όμως τα λεφτά του τα αξίζει και με το παραπάνω.) Χωρίς να κάνω πολλές ρυθμίσεις στην οθόνη, έβαλα το dark knight. Δεν έμεινα ευχαριστημένος με την απόδοση της tv, διότι υπήρχαν τεράστιοι κόκοι στην οθόνη και η εικόνα δεν έμοιαζε καθαρή. Και κάνω τη "μαγική" κίνηση : Επιλέγω λειτ. εικόνας Κιν. Ταινία και... ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ! Η εικόνα βελτιώθηκε 100% και η tv έδειξε πραγματικά την πιο εκπληκτική της εικόνα! Καθαρότητα στο φουλ και κόκοι πάπαλα! Μακάρι να υπήρχαν ήδη στην ελλάδα περισσότερες ταινίες σε BD, για να απολαμβάναμε πάντα εκπληκτικές εικόνες. Τέλος πάντων.

Δοκίμασα και το FEAR 2 στο PS3, και πάλι η αίσθηση του gaming ήταν πολύ καλή, χωρίς input lag.
Νοίκιασα και τον Hancock χτες να το δω στο DVD player της Philips που έχω, παλιό μοντέλο χωρίς upscaling και τέτοια. Και πάλι, η εικόνα ήταν εκπληκτικά καθαρή και ζωντανή! Η tv λοιπόν παίζει άριστα σε ό,τι σήμα και να της δώσεις! Το dvd player το έχω ενώσει με τον ενισχυτή μου μέσω 6 αναλογικών rca, ώστε να αποκωδικοποιεί τον ήχο και να τον στέλνει στον ενισχυτή. Εδώ όμως αρχίζουν τα αρνητικά: Είδα μια διαφορά ήχου και εικόνας (lip sync). Το πρόβλημα δεν το έψαξα περαιτέρω, διότι λόγω ώρας ήθελα να δω τη ταινία και να κοιμηθώ, όμως θα το ψάξω περαιτέρω και θα δω αν λύνεται (ο ενισχυτής μου ΔΕΝ έχει delay δυνατότητα).

Δοκιμάζοντας τις sample ματρόσκες (1080p) μου και ένα επεισόδιο LOST (720p) από USB, η εικόνα ήταν εκπληκτική σε κάθε περίπτωση (εκτός από κάποια sample που δεν καταλάβαινε την κωδικοποίηση). Ο ήχος επίσης πολύ καλός (DD 5.1, συνδεδεμένη η tv με optical με τον ενισχυτή) εκτός από τα DTS samples που δεν υποστηρίζονται.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, wireless DLNA test : DISASTER! :(
Ένωσα την tv στο ασύρματο δίκτυο μέσω ενός access point της asus. Η tv χωρίς 2η κουβέντα πήρε κανονικά IP και συνδέθηκε με το δίκτυο. 1ο θέμα, το Samsung PC Share manager δεν μου δούλεψε, δλδ η TV δεν έβλεπε με τίποτα το pc. Οπότε, στο vista pc μου έκανα share library με το media connect του Windows media player 11, όπως και αργότερα με το TVelocity. Η tv ειδε μια χαρά το pc μου, όμως δυστυχώς η απόδοσή της ήταν απογοητευτική. Τα mkv απλά δεν τα έπαιζε (μου έδειχνε μόνο το 1ο καρέ και τέλος) και τα divx που είχα τα έδειχνε με τρομερές διακοπές (κάθε 5'' διακοπή για να ξαναφορτώσει το buffer της). Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα του δικτύου μου ή του player της tv, πάντως από pc σε pc (δλδ διαλέγοντας βίντεο από share κατάλογο) τα πάντα μου τρέχουν μια χαρά. Πάντως, το θέμα θα το ψάξω ακόμα να δω αν υπάρχει λύση.

ΑΥΤΑ προς το παρόν. Συγγνώμη αν κούρασα. Καλή σούβλα αύριο!

Χρόνια πολλά σε όλους! Πέμπτη βράδυ μου ήρθε και μένα στο σπίτι το "θηρίο" LE46B650! Μέχρι τώρα που γράφω, έχω λιώσει μπροστά στο μόνιτορ.

Mεγεια φιλε. Στα λεφτα της (και αρκετα παραπανω) δεν εχει αντιπαλο οπως ειδα και ο ιδιος.

αυτο ειναι για την 46",οι αλλες 6αρες εκτος απο S-PVA εχουν και αλλα μαζι,και το ιδιο και για την 7αρα

Αλλος ενας λογος να μην αγορασει καποιος τηλεοραση 40" που ετσι και αλλιως ειναι "λιγες".

http://www.samsung.com/gr/consumer/learningresources/tv/mediasolution/contentlibrary_download.html
βρηκα εξτρα υλικο για το content library απο το επισημο site της samsung και για την b650 αλλα με οποιονδηποτε τροπο το περναω στο usb για να παιξει στην τηλεοραση δεν παιζει με τιποτα

εχει δοκιμασει κανεις κατι τετοιο;
καμια λυση;

ευχαριστω

Last edited:

[grevenger;.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, wireless DLNA test : DISASTER! :(
Πάντως, το θέμα θα το ψάξω ακόμα να δω αν υπάρχει λύση.

ΑΥΤΑ προς το παρόν. Συγγνώμη αν κούρασα. Καλή σούβλα αύριο![/QUOTE]

Δεν κούρασες καθόλου. Αντίθετα εκτιμάται ιδιαίτερα η γνώμη όσων έχουν ήδη το μοντέλο αυτό που ενδιαφέρει κι άλλους (π.χ. εμένα). Θα το εκτιμούσα μάλιστα πολύ αν έψαχνες κι άλλο το θέμα με το DLNA γιατί μ´ ενδιαφέρει άμεσα.

Επίσης YPERION συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τελικά η 40άρα δεν έχει SPVA πάνελ? Ο χώρος μου είναι πολύ μικρός για μεγαλύτερη (2,5μ)

Καλησπερα παιδια θέλω να ρωτησω αν η Β650 η 37αρα μπορει να συνδεθει με ιντερνετ? και αν μειονεκτει σε τιποτα αλλο απο την 42αρα?
Δεν ενδιαφερομαι για μεγαλύτερη απο 37αρα επειδη ο χωρος ειναι περιορισμένος.

Καλή Ανάσταση!!!!

Καλησπερα παιδια θέλω να ρωτησω αν η Β650 η 37αρα μπορει να συνδεθει με ιντερνετ? και αν μειονεκτει σε τιποτα αλλο απο την 42αρα?
Δεν ενδιαφερομαι για μεγαλύτερη απο 37αρα επειδη ο χωρος ειναι περιορισμένος.

...

46" και 55" εχουν σιγουρα S-PVA , στις 40" δεν εχει ξεκαθαρισει το τοπιο. Οι 37" εχουν σιγουρα AUO.

Βάσει service manual για τη σειρά Β650 ισχύει το εξής ως προς τα πάνελ:

32" -> 8 bit AMVA 72% (AUO)

37" -> 8 bit AMVA 72% (AUO)

40" -> 10 bit SPVA 72% (S-LCD)

46" -> 10 bit SPVA 75% (S-LCD)

55" -> 10 bit Flip Pixel 72% (?)

Για διαφορές SPVA-AMVA και λοιπών LCDικών τεχνολογιών, εδώ.

Last edited: