Samsung B650 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung Σειρά B650 LCD

Αυτο το pixel plus ti einai akribvw re paidia? και η δικη μου το εχεις αλλα δεν ξερω τι τεχνολογια απεικονισης ειναι.

Καλησπέρα, από χθες το βράδυ είμαι κάτοχος της 37" B650. Κάποιος φίλος, αναφερόμενος στις ίντσες, έγραψε "Μην ακούς τη γυναίκα σου για τέτοιες αγορές". Ελπίζω να διαψευσθεί (αν και χλωμό το βλέπω...)
Λόγω έλλειψης χρόνου, πρόλαβα μόνο να τη στήσω, να συντονίσω τα κανάλια (ψηφιακά και αναλογικά) και να συνδέσω έναν εξωτερικό δίσκο για να δω στα γρήγορα τι παίζει και πως παίζει.
Όλα καλά, εκτός από το πολυαναφερόμενο εδώ, πρόβλημα σε κάποια αναλογικά που δεν πιάνω καθαρά ενώ πριν με την Philips crt τα έβλεπα καλά.
Μετά από (γρήγορο) πέρασμα όλων (ναι! όλων!) των posts του νήματος, λέω να πάω να πάρω ένα καινούριο καλώδιο κεραίας και μετά έναν ενισχυτή σήματος μπας και ... φέξει! Μένω στη δυτική Θεσσαλονίκη με κεντρική κεραία πολυκατοικίας.
Ελπίζω να βρω χρόνο το Σ/Κ για να δοκιμάσω firmware update (αν και οι γνώμες δίίστανται στο παρόν νήμα), σύνδεση με internet, share με pc και διάφορα άλλα "καλούδια".
Επειδή διάβασα κάτι για το manual, αναφέρω ότι στη συσκευασία βρήκα τυπωμένο βιβλίο σε διάφορες γλώσσες (και ελληνικά) και cd με το media pc share (κάτι τέτοιο τεσπα!). Όχι usb stick.

Τα παρακάτω, είναι εντελώς πληροφοριακά και πιθανόν να μην ενδιαφέρουν:
Αγόρασα την tv από Σαραφίδη σε τιμή "τσιμπημένη" σε σχέση με τις τιμές που είδα εδώ (φίλοι Αθηναίοι, μη συγκρίνετε! 888 την έχει εδώ το MediaMarkt!). Διάβασα διάφορα (άσχημα) για αγορά από (ελληνικό) ηλεκτρονικό κατάστημα και έφαγα πολύ χρόνο με άσχετους πωλητές καταστημάτων της Θεσσαλονίκης. Ο πωλητής στον Σ, εκτός του ότι ήξερε (αυτό κατάλαβα!) τα πάντα για τις τηλεοράσεις που πουλούσε, μου πρότεινε να φέρω το δικό μου laptop/δίσκο για δοκιμή (πράγμα που έκανα) και ήταν πολύ επεξηγηματικός στο τι κάνει (και κυρίως τι ΔΕΝ κάνει!) η συγκεκριμένη tv.:coool:

Πολύ σωστά. Πάντα όταν αγοράζουμε τηλεοράσεις ρωτάμε αν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής (και αντικατάστασης με άλλο μοντέλο). Ασφαλώς και τα καταστήματα που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα θα την έχουν πιο ακριβά.

SAMSUNG LE40B651 ΜΕ SPVA ΠΑΝΕΛ

Τελικά την παρέλαβα την τηλεόραση αφου με διαβεβαίωσαν απο τον Φουρλή οτι ειναι επίσημη εισαγωγή δικιά τους.Η πρώτη μου ενέργεια με το που την έβαλα στην πρίζα ηταν να μπώ στο service menu γιατί ήμουν περίεργος για το πάνελ που φοράει.Τελικά προς μεγάλη μου έκπληξη είδα οτι φοράει SPVA πανελ γιατί το TYPE είναι 40A1UFOC.Απο οτι εχω διαβάσει στο forum αυτό σημαίνει spva πάνελ σωστα;Δεν το περίμενα αυτό γιατι κάποιοι ελεγαν οτι ισως και να μην μπαίνει αυτό το πάνελ στην 40αρα.Αρα τέλος καλό ολα καλά.Πιστεύω οτι ήταν μια καλή αγορά για τα χρήματα που έδωσα 679 ευρω.Εύχομαι όσοι άλλοι φίλοι πρόλαβαν την προσφορά αυτη να είναι το ίδιο τυχεροί με μένα οσον αφορά το πανελ.Βέβαια αυτό και μόνο δεν εγγυάται τίποτα οσο αφορά την αξιοπιστία και την ποιότητα της εικόνας συγκριτικά με άλλες γιατί και τα άλλα πανελ δείχνουν εξίσου καλά απο αναφορές άλλων ιδιοκτητών της ίδιας τηλεόρασης.Ελπίζω τώρα να μπορέσω να την ρυθμίσω σωστά για να μπορώ να την ευχαριστηθώ.

Αυτο το pixel plus ti einai akribvw re paidia? και η δικη μου το εχεις αλλα δεν ξερω τι τεχνολογια απεικονισης ειναι.

Το pixel plus είναι ένας αλγόριθμος επεξεργασίας εικόνας που χρησιμοποιεί η PHILIPS και που αυξάνει τον αριθμό γραμμών και pixel, για δημιουργήσει πιο ευκρινείς εικόνες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και βάθος.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pixelplus

Δεν ξέρω τι κάνει στις νέες LCD, αλλά στις τελευταίες CRT της εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα πραγματικά εκπληκτική εικόνα.....

Νεα ενημερωση . Μιλησα με Φουρλη για την τηλεοραση απο electroworld με την προσφορα και μου ειπαν να τους στειλω με ενα φαξ την αποδειξη αγορας και θα μου στειλουν εγγυηση αφου δεν ηταν επανω στο κουτι...
Σχετικα με το πανελ τωρα , ειναι 40A1UF0C οπου Α = SLCD (SPVA)
Συνεπως ολα δειχνουν μια χαρα και πραγματι πηραμε μια πολυ καλη τηλεοραση σε χαμηλη τιμη ...
-bye-

Re: SAMSUNG LE40B651 ΜΕ SPVA ΠΑΝΕΛ

Νομίζω ότι το panel φαίνεται απο τον κωδικό που αναγράφεται στο πλαι της τηλεόρασης. Νομίζω εκει που λέει version.

Απάντηση: Samsung Σειρά B650 LCD

Κατατοπιστικότατος και πάλι ο Yperion. Ευχαριστώ και πάλι για πολλοστή φορά.
Πάντως όσο την βλέπω τόσο περισσότερο μου αρέσει. Και να φανταστείτε την έχω ακόμη στις τυπικές ρυθμίσεις. Βάφω το σπίτι και γίνεται ένας πανικός οπότε δεν καταφέρνω να ασχοληθώ και πολύ.

εκατσα και διαβασα και τις 162 σελιδες....:grandpa:

τετοια καψα εχω να παρω τη σωστη τηλεοραση.
καταλαβα λοιπον οτι clouding 99% δε θα δω , input lag στα παιχνιδια μου δε θα δω, θα βαλω πανω ενα σκληρο και θα βλεπω οτι μου γουσταρει και γενικα η τηλεοραση ειναι value for money.

να πω ομως οτι ειμαι αναμεσα σε αυτην και την 750. παντα σε 46αρα. αφου ομως απο οτι ειδα οι πιο πολλοι τα 100ΗΖ τα εχουν συχνα off , αξιζει να παω στην 750 που ειναι 200ΗΖ? απο οτι καταλαβα το ιδιο πανελ φορανε οποτε αυτη ειναι η μοναδικη διαφορα και η σχεδιαση στο κατω μερος.

πειτε κατι να δικαιολογησω τις 3 μερες που εφαγα στο διαβασμα...

καταλαβα λοιπον οτι clouding 99% δε θα δω , input lag στα παιχνιδια μου δε θα δω, θα βαλω πανω ενα σκληρο και θα βλεπω οτι μου γουσταρει και γενικα η τηλεοραση ειναι value for money.

το 99% κάντο 50%. Μιλάμε για lcd. Αλλά και να το δεις είσαι καλυμμένος εφόσον έχεις δικαίωμα αλλαγής κ αντικατάστασης. Επίσης, όχι δε θα βάλεις ένα σκληρό και θα τα παίξει όλα. Πχ τα αρχεία με dts δεν τα παίζει, όπως αμφιβάλλω αν θα παίζει και ορισμένα L4.1 με high bitrate. Επίσης στο net ακούγεται πως δεν υποστηρίζει 24p στο playback από σκληρό. Από nettop, htpc, nmt όλα οκ Οπως και τα bd players της σάμσουνγκ οταν του βάζεις ματρόσκες

Last edited:

να το πω αλλιως. απο οοοολα τα ποστ θυμαμαι ελαχιστους να αναφερουν clouding. και απο σκληρο θελω μονο divx και φωτο , οποτε παιζει ολα οσα θελω.

στο ερωτημα μου ομως δεν απαντησες.

εκατσα και διαβασα και τις 162 σελιδες....:grandpa:

τετοια καψα εχω να παρω τη σωστη τηλεοραση.

να πω ομως οτι ειμαι αναμεσα σε αυτην και την 750. παντα σε 46αρα. αφου ομως απο οτι ειδα οι πιο πολλοι τα 100ΗΖ τα εχουν συχνα off , αξιζει να παω στην 750 που ειναι 200ΗΖ? απο οτι καταλαβα το ιδιο πανελ φορανε οποτε αυτη ειναι η μοναδικη διαφορα και η σχεδιαση στο κατω μερος.

πειτε κατι να δικαιολογησω τις 3 μερες που εφαγα στο διαβασμα...

Αν αγορασεις στις τρεχουσες τιμες , η διαφορα τιμης ειναι μικροτερη των 200 ευρω αναμεσα στις 2 , συνεπως θα σε συμβουλευα να πας στην 750 . Ειχα κι εγω αναλογο προβληματισμο και κατεληξα εκει , ασχετα αν τελικα πηρα 40Β650 λογω προσφορας και εξακολουθω να ειμαι σε αναμονη μιας αντιστοιχης για 46Β750
:flipout:

Ασχετο , αλλα μηπως ξερει κανεις να μου πει γιατι δεν βρηκε τα ψηφιακα της ΕΡΤ στην αναζητηση που εκανα ???

Last edited:

Η 750 έχει επιπλέον το internet TV και το διαφορετικό design.
Σε ποιότητα θέασης δεν νομίζω να έχουν τρελές διαφορές, ειδικά από την στιγμή που απενεργοποιήσεις τα HZ.

Εγώ κατέληξα στην 750, απλά και μόνο επειδή μου άρεσε πιο πολύ το design της και επειδή πιθανότατα θα την κρεμάσω σε τοίχο, δεν ήθελα να κάνει αυτή την κούρμπα που έχει από κάτω η 650.

Κατά τα άλλα θεωρώ την 650 καλύτερη value for money συσκευή αυτή την στιγμή, από τις ποιοτικές λύσεις που κυκλοφορούν... (γιατί value for money θα ήταν και μια 46άρα με 500 αλλά από ποιότητα...;;;)

Η 750 έχει επιπλέον το internet TV και το διαφορετικό design.
Σε ποιότητα θέασης δεν νομίζω να έχουν τρελές διαφορές, ειδικά από την στιγμή που απενεργοποιήσεις τα HZ.

Εγώ κατέληξα στην 750, απλά και μόνο επειδή μου άρεσε πιο πολύ το design της και επειδή πιθανότατα θα την κρεμάσω σε τοίχο, δεν ήθελα να κάνει αυτή την κούρμπα που έχει από κάτω η 650.

Κατά τα άλλα θεωρώ την 650 καλύτερη value for money συσκευή αυτή την στιγμή, από τις ποιοτικές λύσεις που κυκλοφορούν... (γιατί value for money θα ήταν και μια 46άρα με 500 αλλά από ποιότητα...;;;)

Και η 650 έχει internet TV.

Το pixel plus είναι ένας αλγόριθμος επεξεργασίας εικόνας που χρησιμοποιεί η PHILIPS και που αυξάνει τον αριθμό γραμμών και pixel, για δημιουργήσει πιο ευκρινείς εικόνες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και βάθος.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pixelplus

Δεν ξέρω τι κάνει στις νέες LCD, αλλά στις τελευταίες CRT της εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα πραγματικά εκπληκτική εικόνα.....

Και στις νέες λειτουργεί σε SD σήματα, αλλά τι να φανεί μέσα στον βούρκο της χαμηλής αντίθεσης του πάνελ; -bye-

η δικη μου 40Β650 τελικα εχει ελαχιστο bleeding στις κατω ακρες , αλλα ειναι τοσο λιγο , που εψαχνα σβηνοντας ολα τα φωτα για να το δω...
Φυσικα οταν υπαρχει εικονα στην οθονη , ειναι αδυνατο να επηρεασει κατι...
clouding παραμενουμε στο οτι δεν εχει τιποτα ακομα ...
Πρωτες εντυπωσεις και απο σερβις , μιας και πηρα να ρωτησω για την μη ευρεση των ψηφιακων , αριστες και ελπιζω να ειναι σε ολα ετσι...
-bye-