Samsung B650 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung Σειρά B650 LCD

η δικη μου 40Β650 τελικα εχει ελαχιστο bleeding στις κατω ακρες , αλλα ειναι τοσο λιγο , που εψαχνα σβηνοντας ολα τα φωτα για να το δω...
-bye-

Αυτο δεν ειναι τιποτα. Ειναι η φυσιολογικη μικρη διαρροη οπισθιου φωτισμου που εχουν ολες οι LCD. Τετοιο εχει και η δικη μου.
Το κακο ξεκιναει οταν το πανελ ειναι ελατωματικο και η διαροη φωτος στις γωνιες ειναι μεγαλη, τοσo μεγάλη, ωστε να ενοχλει φοβερα σε σχετικα σκοτεινη θεαση.
Πιστεψε με. Για μια εβδομαδα που αντεξα να κρατησω την προηγουμενη TV (προσπαθωντας δηθεν να συνηθισω) ηταν εφιαλτης.

Last edited:

Αυτο δεν ειναι τιποτα. Ειναι η φυσιολογικη μικρη διαρροη οπισθιου φωτισμου που εχουν ολες οι LCD. Τετοιο εχει και η δικη μου.
Το κακο ξεκιναει οταν το πανελ ειναι ελατωματικο και η διαροη φωτος στις γωνιες ειναι μεγαλη, τοσo μεγάλη, ωστε να ενοχλει φοβερα σε σχετικα σκοτεινη θεαση.
Πιστεψε με. Για μια εβδομαδα που αντεξα να κρατησω την προηγουμενη TV (προσπαθωντας δηθεν να συνηθισω) ηταν εφιαλτης.

Συμφωνω φιλε... εχω δει κι εγω περιπτωσεις σε σπιτια φιλων και αναρωτιομουν , δεν τους ενοχλει???
Απλα ανεφερα για την προσφατη αγορα μου για στατιστικους λογους αλλα και επειδη με εξεπληξε το s-pva panel που φοραει . Με ολα αυτα που ειχα διαβασει για τις 40Β650 και την λοταρια των πανελ τους , ημουν προετοιμασμενος και λογω της πολυ χαμηλης τιμης για κατι αλλο...
:grinning-smiley-043

Πηγα σημερα στην expert για να παρω την 40b650 επειδη ειδα σε διαφημιση τους οτι κανουν 48 ατοκες δοσεις. Οταν ειχα παει πριν 1 μηνα ειχαν την β650 1100 ευρω και την b653 1148. H b653 εχει σημερα 1048 sto site της expert αρα υποθετω η B650 γυρω στα 1000. Στο μαγαζι υπηρχε μια υπαλληλος που οταν της ειπα το μοντελο μου λεει δεν υπαρχει αυτη μονο η b750 με 1500 και ευρω. Οταν επεμεινα μου λεει υπαρχει η Β653 αλλα πουληθηκε και πρεπει να την παραγγειλουμε. Τοτε καταλαβα οτι οταν ελεγε δεν υπαρχει εννοουσε σε ραφι καθως πουλανε τα εκθεσιακα μοντελα που εχουν ανοιξει σαν καινουργια επειδη φερνουν μεμονωμενα κομματια.
Ρωταω τιμη μου λεει 1148 μην εχοντας ιδεα για πτωση των τιμων. Το τελικο χτυπημα ηρθε οταν ρωτησα για ατοκες δωσεις. Για προιον 1000 ευρω η τιμη του με ατοκες δοσεις ειναι κοντα στα 1150 ευρω. Καθως αλλη η τιμη cash οπως μου ελεγε και αλλη η τιμη με ατοκες δοσεις. Φυσικα εφυγα αμεσως απο το μαγαζι και πολυ θα το σκεφτω να ξαναπατησω εκει. Θελω να ρωτησω αν καποιος φιλος απο το forum εχει παρει την τηλεοραση απο το Πλαισιο που την εχει 999 σε 12 ατοκες δοσεις και δωρεαν μεταφορα τι τελικη τιμη θα πληρωσει?

Πηγα σημερα στην expert για να παρω την 40b650 επειδη ειδα σε διαφημιση τους οτι κανουν 48 ατοκες δοσεις. Οταν ειχα παει πριν 1 μηνα ειχαν την β650 1100 ευρω και την b653 1148. H b653 εχει σημερα 1048 sto site της expert αρα υποθετω η B650 γυρω στα 1000. Στο μαγαζι υπηρχε μια υπαλληλος που οταν της ειπα το μοντελο μου λεει δεν υπαρχει αυτη μονο η b750 με 1500 και ευρω. Οταν επεμεινα μου λεει υπαρχει η Β653 αλλα πουληθηκε και πρεπει να την παραγγειλουμε. Τοτε καταλαβα οτι οταν ελεγε δεν υπαρχει εννοουσε σε ραφι καθως πουλανε τα εκθεσιακα μοντελα που εχουν ανοιξει σαν καινουργια επειδη φερνουν μεμονωμενα κομματια.
Ρωταω τιμη μου λεει 1148 μην εχοντας ιδεα για πτωση των τιμων. Το τελικο χτυπημα ηρθε οταν ρωτησα για ατοκες δωσεις. Για προιον 1000 ευρω η τιμη του με ατοκες δοσεις ειναι κοντα στα 1150 ευρω. Καθως αλλη η τιμη cash οπως μου ελεγε και αλλη η τιμη με ατοκες δοσεις. Φυσικα εφυγα αμεσως απο το μαγαζι και πολυ θα το σκεφτω να ξαναπατησω εκει. Θελω να ρωτησω αν καποιος φιλος απο το forum εχει παρει την τηλεοραση απο το Πλαισιο που την εχει 999 σε 12 ατοκες δοσεις και δωρεαν μεταφορα τι τελικη τιμη θα πληρωσει?

Αν και δεν χρειαζεται απαντηση η ερωτηση ... 999 θα πληρωσει φιλε μου...

Απάντηση: Samsung Σειρά B650 LCD

Εγώ πάλι πήγα χθες στο καινούργιο MEDIA MARKT που άνοιξε στη Δυτική
Θεσσαλονίκη και είχε την 55Β650 2499 ευρώ και την 52Β750 2599 ευρώ.
Την προηγούμενη εβδομάδα τις για τις τρεις πρώτες μέρες που άνοιξε είχε και τις
δύο 1999 ευρώ. Εγώ πήρα την 55Β650 λόγω μεγέθους (φορά πάνελ CMO, αλλά
από ότι είδα η εν λόγω εταιρία βραβεύτηκε για τα συγκεκριμένα πάνελ στις
55´´), όπως μου πρότεινε και ο συνφορουμίτης Yperion (αλλά και άλλοι). Τις
ανέβασαν 500 ευρώ σε λίγες μέρες (ευτυχώς πρόλαβα). Μέχρι στιγμής είμαι πολύ
ευχαριστημένος. Α, και παρεπιμπόντως έχουν προσφορά την LE40B620 (100 Hz,
MPEG4, USB, με πάνελ SQ02 - οι 750 έχουν SQ01) 649 ευρώ).

Re: Απάντηση: Samsung Σειρά B650 LCD

Εγώ πάλι πήγα χθες στο καινούργιο MEDIA MARKT που άνοιξε στη Δυτική
Θεσσαλονίκη και είχε την 55Β650 2499 ευρώ και την 52Β750 2599 ευρώ.
Την προηγούμενη εβδομάδα τις για τις τρεις πρώτες μέρες που άνοιξε είχε και τις
δύο 1999 ευρώ. Εγώ πήρα την 55Β650 λόγω μεγέθους (φορά πάνελ CMO, αλλά
από ότι είδα η εν λόγω εταιρία βραβεύτηκε για τα συγκεκριμένα πάνελ στις
55´´), όπως μου πρότεινε και ο συνφορουμίτης Yperion (αλλά και άλλοι). Τις
ανέβασαν 500 ευρώ σε λίγες μέρες (ευτυχώς πρόλαβα). Μέχρι στιγμής είμαι πολύ
ευχαριστημένος. Α, και παρεπιμπόντως έχουν προσφορά την LE40B620 (100 Hz,
MPEG4, USB, με πάνελ SQ02 - οι 750 έχουν SQ01) 649 ευρώ).

πες μας εντυπωσεις απο την χρηση της...πως τα παει με τις ματροσκες? 24p σημα εχεις δωσει?

Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ προκαταβολικά για την τεράστια συμβολή όλων σας έτσι ώστε να αποφασίσω να είμαι, εδώ και μία εβδομάδα, κάτοχος της LE 46B650,αγορασμένη από E-shop έναντι 1.120 σε 6 άτοκες.
Πράγματι, μάλλον πρόκειται γιά μία από τις πιό value for money αγορές.
Μέχρι τώρα είχα μία CRT SONY WEGA 32'' και πρέπει να πω ότι μάλλον ήμουν τυφλός και τώρα βλέπω!
Αναλυτικά τώρα,σε SD μέσω NOVA, λήψη και εικόνα, πέραν πάσης προσδοκίας!βέβαια υπάρχει μια διαφοροποίηση στα σήματα των καναλιών, λόγω μάλλον υπερσυμπίεσης,αλλά π.χ.ΝΕΤ,MEGA,ALTER,SSPORT1,NCINEMA1 είναι εξαιρετικά!
Αψογα χρώματα,σπουδαία ευκρίνεια ακολουθώντας κυρίως τις default ρυθμίσεις ελαφρά πειραγμένες από ότι διάβασα εδώ.
Σε DVD, ταινίες SD(μέσω scart),το ίδιο εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Για επίγεια λήψη δεν συζητώ,δεν έβλεπα καλά ούτε με την CRT(επαρχία βλέπεις).
Ψηφικά επίγεια ΕΡΤ, απλά η περιοχή μου δεν καλύπτεται.
Tέλος,η σύνδεση μέσω USB με stick ή σκληρό δίσκο απλά καταπληκτική,μπορώ πλέον να απολαύσω στήν οθονάρα μου όλες τις φωτογραφίες,video,clips,movies εύκολα και γρήγορα.
Για σύνδεση στο διαδίκτυο δεν πολυενδιαφέρομαι για την ώρα.
Σύνδεσα επίσης PS2 με τα πλάγια αναλογικά και δεν μου πολυάρεσε(FIFA 09).
Δύο θεματάκια για βοήθεια τώρα 1ον,πως θα αυξηθεί η ένταση του ήχου σε MKV επεξεργασμένο για DTS to AC3 με το POPCORN AUDIO CONVERTER και 2ον αν και πως γίνεται να εξαφανίσουμε τις πάνω και κάτω μπάρες χωρίς αλλοίωση της εικόνας,μιάς και τα περισσότερα MKV που έχω κατεβάσει είναι έτσι(στο media play μόνο μια προσαρμογή εικόνας έχει).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung Σειρά B650 LCD

πες μας εντυπωσεις απο την χρηση της...πως τα παει με τις ματροσκες? 24p σημα εχεις δωσει?

Προς το παρόν έχω βάλει μόνο τηλεοπτικό σήμα και DVD SD. Στο πρώτο πολύ καλή (δεν έχω καν ενισχυτή) και στο δεύτερο άψογη. Επίσης από USB flash παίζει ταινίες, φωτό, τραγούδια. Από HD υλικό, τώρα κατεβάζω για δοκιμή. Όπως έγραψα και προηγουμένως λόγω βαψίματος σπιτιού επικρατεί αναστάτωση και ο χρόνος είναι ελάχιστος για ενδελεχή έλεγχο. Αναμείνατε.
-bye-

Πρακαλώ αν κάποιος έχει δει κάποια προσφορά για την LE46B650 σε κάποιο κατάστημα εκτός αυτών που εμφανίζονται σο Skroutz.gr , ας το αναφέρει εδώ .:heeeelllllooooo:

Απάντηση: Re: Samsung Σειρά B650 LCD

Αφου επαιξα λιγακι, οριστε οι επιλογες που εβαλα, κ δουλεψε. Οτιδηποτε συμβουλες καλοδεχουμενες :) Μου φανηκε πολυ πιο γρηγορο απο το popcorn προγραματακι. Πρωτες εντυπωσεις παρα πολυ θετικες!

Format: MKV
Denoise/Sharpen: Disabled
Brightness/Contrast: Disabled
Video encoding: COPY
Audio encoding: AC3 640k
Μου κάνει το encoding αλλά δεν μπορώ να βγω εξω απο το πρόγραμμα μου βγάζει to μήνυμα some jobs encoding.Μήπως δεν κάνω κάτι σωστά.Μπορεί να μου πει καποιος λίγο πιο αναλυτικά τι κάνουμε σε μια μετατροπή για να γίνει σωστά;

ΥΓ. Ειμαι καινούριος σε αυτά τα ''κόλπα''.

Μου κάνει το encoding αλλά δεν μπορώ να βγω εξω απο το πρόγραμμα μου βγάζει to μήνυμα some jobs encoding.Μήπως δεν κάνω κάτι σωστά.Μπορεί να μου πει καποιος λίγο πιο αναλυτικά τι κάνουμε σε μια μετατροπή για να γίνει σωστά;

ΥΓ. Ειμαι καινούριος σε αυτά τα ''κόλπα''.
Επίσης να ρωτήσω,σε μια ταινια mkv γυρω στα 4G πόση ώρα θέλει το συγκεκριμένο πρόγραμμα να κάνει την μετατροπή του ήχου απο dts σε ac3;

Ασχετο τι διαφορα εχουν τα πανελ SQ02 απο τα SQ01?

Ακριβώς τη διαφορά τους δεν τη ξέρω. Είναι όμως νομίζω και τα δύο S-PVA.
Ερώτηση τώρα. Όταν αλλάζω τηλεοπτικό κανάλι ή σε σκηνές με μαύρο σε απόλυτη συσκότιση (ή και όχι απαραίτητα) υπάρχει ένας περιμετρικός φωτισμός στην οθόνη κυρίως στις γωνίες. Είναι το γνωστό bleeding; Πως μπορώ να ξέρω αν η τηλεόραση έχει πρόβλημα ή είναι η φυσιολογική "διαρροή" φωτός των LED;

Re: Απάντηση: Re: Samsung Σειρά B650 LCD

Ακριβώς τη διαφορά τους δεν τη ξέρω. Είναι όμως νομίζω και τα δύο S-PVA.
Ερώτηση τώρα. Όταν αλλάζω τηλεοπτικό κανάλι ή σε σκηνές με μαύρο σε απόλυτη συσκότιση (ή και όχι απαραίτητα) υπάρχει ένας περιμετρικός φωτισμός στην οθόνη κυρίως στις γωνίες. Είναι το γνωστό bleeding; Πως μπορώ να ξέρω αν η τηλεόραση έχει πρόβλημα ή είναι η φυσιολογική "διαρροή" φωτός των LED;

Ενα πολυ αχνο εχει και η δικη μου φιλε , το οποιο ειναι λιγααακι πιο εντονο στις γωνιες κατω , αλλα το βλεπω μονο στην αλλαγη καναλιων επισης και αν προσπαθω να το παρατηρησω , χωρις να εχω καταφερει να το δω στο ελαχιστο ακομα και σε ταινια με μαυρες μπαρες πανω κατω....
Ειναι φυσιολογικο πιστευω το λιγο , οταν ειναι τελειως μαυρη η οθονη...
Παρεπιπτοντως , μια χαρα μαυρο εχει η τηλεοραση βρε παιδια... μην τρελλαθουμε κιολας με το αν σε εκεινη την ταινια , στην ταδε σκηνη , στο ταδε καρε , ηταν ενα τονο πιο γκριζο απο την κουροσονικ ...
Καλες οι μετρησεις αλλα στην πραξη μην ξεχναμε οτι οι περισσοτεροι εχουν μαθει να βλεπουν σε φωτεινοτητες τρελλες , οπου μονο μαυρο δεν εβλεπαν !

Last edited:

Έχω την 46άρα εδω και κάτι μήνες, αλλά δεν μπορώ να "πιάσω" τα ψηφιακά κανάλια με τίποτα.
Τι πρέπει να κάνω; Παρακαλώ βοήθεια...

Απάντηση: Samsung Σειρά B650 LCD

Εχω μια απορία αν στην αναπαραγωγή ταινιών απο usb μπορεις να επέμβεις στις ρυθμίσεις οπως π.χ στην αλλαγή του οπίσθιου φωτισμού.Εγω δεν έχω καταφέρει να το κάνω.Στις άλλες εξωτ.πηγές γίνεται.Δηλαδή κάθε φορά που αναπαράγεις μια ταινία απο usb πρεπει να φτιάχνεις τις ρυθμίσεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung Σειρά B650 LCD

Ενα πολυ αχνο εχει και η δικη μου φιλε , το οποιο ειναι λιγααακι πιο εντονο στις γωνιες κατω , αλλα το βλεπω μονο στην αλλαγη καναλιων επισης και αν προσπαθω να το παρατηρησω , χωρις να εχω καταφερει να το δω στο ελαχιστο ακομα και σε ταινια με μαυρες μπαρες πανω κατω....
Ειναι φυσιολογικο πιστευω το λιγο , οταν ειναι τελειως μαυρη η οθονη...
Παρεπιπτοντως , μια χαρα μαυρο εχει η τηλεοραση βρε παιδια... μην τρελλαθουμε κιολας με το αν σε εκεινη την ταινια , στην ταδε σκηνη , στο ταδε καρε , ηταν ενα τονο πιο γκριζο απο την κουροσονικ ...
Καλες οι μετρησεις αλλα στην πραξη μην ξεχναμε οτι οι περισσοτεροι εχουν μαθει να βλεπουν σε φωτεινοτητες τρελλες , οπου μονο μαυρο δεν εβλεπαν !

Isoktratis ίσως έχεις δίκαιο. Δεν ξέρω. Σε ένα ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ όπου αναφέρει ότι δεν έχει καθόλου σήμα σε απόσταση μισού με ενός μέτρου φαίνεται η φωτεινότητα κυρίως περιμετρικά. Μόλις σβήσω την τηλεόραση και γίνει το απόλυτο μαύρο καταλαβαίνεις τη διαφορά. Σε απόσταση θέασης 2,5 με 3 μέτρα (ίσως η ιδανική για 55´´) η διαφορά είναι ανεπαίσθητη. Δεν ξέρω τι να πω ίσως είμαι ψείρας, αλλά όταν βλέπω ένα πρωταγωνιστή να φορά μαύρο κοστούμι γιατί στις κάτω γωνίες μου φαίνεται πιο φωτεινό; Αυτό με το μαύρο το έχουν όλες οι LCD; Τα πάνελ με οπίσθιο φωτισμό LED είναι καλύτερα από τα CCFL; Επίσης ο τύπος του πάνελ (AUO, CMO, SPVA) παίζει ρόλο; Ή αυτή η διαρροή φωτός υπάρχει έτσι κι αλλιώς;
Βέβαια, στην απόδοση χρωμάτων, στη λεπτομέρεια, στη φωτεινότητα η Β650 είναι κορυφαία ακόμα και σε τηλεοπτικό σήμα.
Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά είμαι λίγο αγχωμένος.

Παιδια τι ειναι αυτο με το divx registration.πρεπει οπωςδηποτε να το κανει καποιοσ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung Σειρά B650 LCD

Isoktratis ίσως έχεις δίκαιο. Δεν ξέρω. Σε ένα ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ όπου αναφέρει ότι δεν έχει καθόλου σήμα σε απόσταση μισού με ενός μέτρου φαίνεται η φωτεινότητα κυρίως περιμετρικά. Μόλις σβήσω την τηλεόραση και γίνει το απόλυτο μαύρο καταλαβαίνεις τη διαφορά. Σε απόσταση θέασης 2,5 με 3 μέτρα (ίσως η ιδανική για 55´´) η διαφορά είναι ανεπαίσθητη. Δεν ξέρω τι να πω ίσως είμαι ψείρας, αλλά όταν βλέπω ένα πρωταγωνιστή να φορά μαύρο κοστούμι γιατί στις κάτω γωνίες μου φαίνεται πιο φωτεινό; Αυτό με το μαύρο το έχουν όλες οι LCD; Τα πάνελ με οπίσθιο φωτισμό LED είναι καλύτερα από τα CCFL; Επίσης ο τύπος του πάνελ (AUO, CMO, SPVA) παίζει ρόλο; Ή αυτή η διαρροή φωτός υπάρχει έτσι κι αλλιώς;
Βέβαια, στην απόδοση χρωμάτων, στη λεπτομέρεια, στη φωτεινότητα η Β650 είναι κορυφαία ακόμα και σε τηλεοπτικό σήμα.
Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά είμαι λίγο αγχωμένος.

Δοκίμασες να μειώσεις τον οπίσθιο φωτισμό;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung Σειρά B650 LCD

Δοκίμασες να μειώσεις τον οπίσθιο φωτισμό;

Ναι, δοκίμασα όπως και με άλλες ρυθμίσεις αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Όπως είπα ίσως είμαι λίγο υπερβολικός και κυρίως επηρεάστηκα από τα γραφόμενα σ' αυτό το φόρουμ (αλλά και αλλού). Πάντως σε κανονική απόσταση θέασης το φαινόμενο είναι ανεπαίσθητο (η γυναίκα μου δεν το παρατήρησε καν - έχει ξετρελαθεί με τα χρώματα και την εικόνα). Να μάθω να ζω μ' αυτό λέτε και να χαρώ την τηλεόραση;