Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν είναι πρόβλημα του πρότυπου VGA.Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε φυσικά για VGA σε αυτές τις αναλύσεις αλλά για WUXGA που υποστηρίζει 1080p.
Δηλαδή η κάρτα γραφικών σου λογικά την υποστηρίζει.
Το θέμα είναι ότι η είσοδος VGA της τηλεόρασης δεν είναι απαραίτητο ότι υποστηρίζει ανάλυση 1080p μέσω της θύρας VGA.Πιστεύω πάντως ότι 720p πρέπει να παίζει κανονικά.

Απάντηση: Re: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν είναι πρόβλημα του πρότυπου VGA.Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε φυσικά για VGA σε αυτές τις αναλύσεις αλλά για WUXGA που υποστηρίζει 1080p.
Δηλαδή η κάρτα γραφικών σου λογικά την υποστηρίζει.
Το θέμα είναι ότι η είσοδος VGA της τηλεόρασης δεν είναι απαραίτητο ότι υποστηρίζει ανάλυση 1080p μέσω της θύρας VGA.Πιστεύω πάντως ότι 720p πρέπει να παίζει κανονικά.
Το θέμα μου δεν είναι να υποστηρίζει ανάλυση ικανή να αναπαράγει υλικό 720 ή 1080 p ή i....
Θέλω να έχω το desktop του laptop πάνω στην τηλεόραση για internet και μόνο...
Αλλά δυστυχώς η ανάλυση 1024x768, που είναι και η μόνη που εμφανίζεται σωστά, είναι πολύ φτωχή για τα γούστα μου αλλά και από τις δυνατότητες που μπορώ να εκμεταλλευτώ από την τηλεόρασή μου...
Θεωρείς, λοιπόν, ότι δεν μπορώ να βάλω την ενδεικτική 1920x1080;
Αναφέρω και πάλι ότι ως επιλογή, η τηλεόραση τη δέχεται κανονικά, απλά δεν μπορεί να καλιμπράρει την εικόνα στα μέτρα της οθόνης της, αφήνοντας ένα κενό αριστερά της και ένα τρέμουλο, σαν ένα κακό ρυθμό ανανέωσης...

Για ανάλυση desktop μιλάω και εγώ.
Δες στις προδιαγραφές της τηλεόρασης ποια είναι η μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει μέσω της θύρας VGA ( αν την αναγράφει).
Δεν υποστηρίζουν όλες οι τηλεοράσεις full HD ανάλυση μέσω της θύρας VGA αλλά μόνο μέσω HDMI.
Κακώς μεν αλλά έτσι είναι.
Πολλοί φίλοι μου που είχαν μόνο VGA έξοδο στο laptop τους χρειάστηκε να αγοράσουν VGA to ΗDΜI converter για να επιτύχουν 1080p απεικόνιση desktop από το PC στην TV γιατί η TV έκανε τρεμουλιάσματα και παρόμοια φαινόμενα κεντραρίσματος ( δείγμα ότι δεν υποστηρίζει την συγκεκριμένη ανάλυση μέσω VGA).

Last edited:

Για ανάλυση desktop μιλάω και εγώ.
Δες στις προδιαγραφές της τηλεόρασης ποια είναι η μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει μέσω της θύρας VGA ( αν την αναγράφει).
Δεν υποστηρίζουν όλες οι τηλεοράσεις full HD ανάλυση μέσω της θύρας VGA αλλά μόνο μέσω HDMI.
Κακώς μεν αλλά έτσι είναι.
Πολλοί φίλοι μου που είχαν μόνο VGA έξοδο στο laptop τους χρειάστηκε να αγοράσουν VGA to ΗDΜI converter για να επιτύχουν 1080p απεικόνιση desktop από το PC στην TV γιατί η TV έκανε τρεμουλιάσματα και παρόμοια φαινόμενα κεντραρίσματος ( δείγμα ότι δεν υποστηρίζει την συγκεκριμένη ανάλυση μέσω VGA).

Το μόνο που αναγράφει μέσα στο manual της περί VGA είναι το ακόλουθο:

Ένα καλώδιο VGA πολύ μεγάλου μήκους ή χαμηλής ποιότητας ενδέχεται να προκαλέσει θόρυβο στην εικόνα σε υψηλές αναλύσεις (1920x1080).

Άρα φίλε SlionB, στην ουσία αποδέχονται ότι από VGA περνάει η full ανάλυσή της 1920x1080.
Έτσι δεν νομίζεις κι εσύ;

Ναι αν όντως το γράφει φαίνεται θεωρητικά να το υποστηρίζει.Καλύτερα να στείλεις email στην Samsung να σου απαντήσουν.
Εγώ πάντως στην πράξη δεν έχω δει ποτέ κανέναν σε καμία από τις τηλεοράσεις έως το 2008 να παίζει desktop 1080p σωστά μέσω VGA παρά μόνο με HDMI.

Ναι αν όντως το γράφει φαίνεται θεωρητικά να το υποστηρίζει.Καλύτερα να στείλεις email στην Samsung να σου απαντήσουν.
Εγώ πάντως στην πράξη δεν έχω δει ποτέ κανέναν σε καμία από τις τηλεοράσεις έως το 2008 να παίζει desktop 1080p σωστά μέσω VGA παρά μόνο με HDMI.
Τι άλλο να πω κι εγώ;
Σαφώς και πρέπει να εξαντλήσω τις πιθανότητες σφάλματος του ιδίου καλωδίου που έχω, δοκιμάζοντας και ένα δεύτερο -ίσως και καλύτερο...
Αλλά προτιμώ να αγοράσω μια νέα κάρτα γραφικών για το laptop, ή ακόμα και ένα νέο laptop -να σου πω!, παρά να ασχοληθώ με e-mail στη Samsung....
Όχι ότι έχω κακή εμπειρία από δαύτους, αλλά έχω κακές μνήμες του παρελθόντος από ανάλογες εταιρίες...
Είμαι υπερβολικός, το ξέρω....:grinning-smiley-043
Να ρωτήσω και κάτι παραπάνω, όμως...
Στο manual αναφέρει αναλύσεις σύμφωνα με το πρότυπο VESA...
Γνωρίζει κάποιος να μου πει την αντιστοιχία με τα κοινά πρότυπα, μιας και από αναζήτηση που έκανα στον ιστό δεν βρήκα παρόμοιες αναφορές...
Πιο συγκεκριμένα:
VESA IBM=
VESA MAC=
VESA CVT= (Για παράδειγμα βρήκα ότι αυτό αναφέρεται σε τύπο Component)
VESA DMT=
VESA GTF=
VESA DMT/DTV CEA=

Computer display standards

Ελπίζω να καταλήξεις κάπου γιατί μάλλον το ψάχνεις θεωρητικά ενώ στην πράξη φαίνεται να μην παίζει.
Υπάρχει και η λύση VGA/HDMI converter πάντα.

Re: Απάντηση: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και κάτι ακόμα...η σύνδεση είναι μέσω VGA 3m. καλώδιο με επίχρυσους ακροδέκτες...

Εγω εχω 15μ καλωδιο VGA, δοκιμασα, και ειδα τα ιδια συμπτωματα.

Ενω φαινεται οτι την εχει την αναλυση 1980Χ1080, βγαζει μια μαυρη καθετη γραμμη αριστερα της εικονας.

Θα το ψαξω ομως περαιτερω.

Re: Απάντηση: Re: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δυστυχώς το συγκεκριμένο δεν γίνεται...

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=15462

Φυσικά και γίνεται με το αντίστοιχο κόστος...
KONIG VGA TO HDMI CONVERTER HD 1080P

Κάπου είχε δημοσιεύσει και ο Yperion κάποιον αντίστοιχο ίσως και φθηνότερο.

* επίσης 3μ καλώδιο VGA είναι μεγάλο και στο λέει ότι το μήκος παίζει ρόλο.Γιατί δεν ξεκινάς πρώτα από ένα πολύ μικρό καλώδιο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγω εχω 15μ καλωδιο VGA, δοκιμασα, και ειδα τα ιδια συμπτωματα.

Ενω φαινεται οτι την εχει την αναλυση 1980Χ1080, βγαζει μια μαυρη καθετη γραμμη αριστερα της εικονας.

Θα το ψαξω ομως περαιτερω.

Μπράβο βρε skysound....
Μόνο που δεν μου εμφανίζει ακριβώς μια κάθετη γραμμή αλλά εμφανίζεται το desktop μετατοπισμένο προς τα δεξιά και αφήνει ένα κάθετο κενό, γύρω στους 5 πόντους στα αριστερά...
Επίσης, όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα post, εμφανίζεται, προσέτι, και ένα ελαφρύ τρέμουλο από το ρυθμό ανανέωσης, αν και είναι ρυθμισμένος στα 60Hz...
Λες να βρούμε καμία απάντηση σε αυτό;

Εάν όχι, ακούω προτάσεις σύνδεσης του laptop με την τηλεόραση, ώστε να δείχνει το δυνατόν καλύτερα...
Μέχρι στιγμή έχω καταφέρει την καλύτερη ανάλυση και απεικόνιση στα 1024χ768...
Μπορώ να ανέβω κάτι παραπάνω δηλαδή;
Εξόδους το laptop έχει:
VGA
S-Video

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φυσικά και γίνεται με το αντίστοιχο κόστος...
KONIG VGA TO HDMI CONVERTER HD 1080P

Κάπου είχε δημοσιεύσει και ο Yperion κάποιον αντίστοιχο ίσως και φθηνότερο.

* επίσης 3μ καλώδιο VGA είναι μεγάλο και στο λέει ότι το μήκος παίζει ρόλο.Γιατί δεν ξεκινάς πρώτα από ένα πολύ μικρό καλώδιο?
Έχεις δίκιο για το κόστος...
Συγνώμη που το είχα ολοκληρωτικά αποκλείσει, μιας και το υψηλό κόστος αποτελεί στην ουσία μια λύση εκ του μη έχοντος...
Για το λόγο αυτό μίλησα και εγώ με απόλυτο τρόπο....:grinning-smiley-043
Όσο για το μικρό καλώδιο....Το μικρότερο, νομίζω που υπάρχει είναι 1m...
Αλλά νομίζω ότι τα 3m. δεν αποτελούν μεγάλο μήκος...
Για την ποιότητα, όμως, σαφώς και αμφιβάλλω...
Σίγουρα υπάρχει και καλύτερη ποιότητα να δοκιμάσω, μιας και το συγκεκριμένο που έχω εκτιμάται στα 10 ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπράβο βρε skysound....
Μόνο που δεν μου εμφανίζει ακριβώς μια κάθετη γραμμή αλλά εμφανίζεται το desktop μετατοπισμένο προς τα δεξιά και αφήνει ένα κάθετο κενό, γύρω στους 5 πόντους στα αριστερά...

Ναι, αυτο ακριβως.

Επίσης, όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα post, εμφανίζεται, προσέτι, και ένα ελαφρύ τρέμουλο από το ρυθμό ανανέωσης, αν και είναι ρυθμισμένος στα 60Hz...
Λες να βρούμε καμία απάντηση σε αυτό;

Τρεμουλο δεν υπαρχει σε μενα.
Σε συμβουλευω να περασεις αμεσα τους τελευταιους drivers. (αν υπαρχουν βεβαια)

Εάν όχι, ακούω προτάσεις σύνδεσης του laptop με την τηλεόραση, ώστε να δείχνει το δυνατόν καλύτερα...
Μέχρι στιγμή έχω καταφέρει την καλύτερη ανάλυση και απεικόνιση στα 1024χ768...

1280Χ1024 δεν πηγαινει? Μεχρι εκει ανεβαζει αναλυση χωρις προβλημα σε μενα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλι

Σε συμβουλευω να περασεις αμεσα τους τελευταιους drivers. (αν υπαρχουν βεβαια)

Είναι μέσα...

1280Χ1024 δεν πηγαινει? Μεχρι εκει ανεβαζει αναλυση χωρις προβλημα σε μενα.

Πηγαίνει, βέβαια...Απλά έχω το τρέμουλο που σου ανέφερα και πιο πριν...
Μόνο στα 1024x768 είναι τα πράγματα μια χαρά...

φτιαξανε και το youtube τωρα παιζει κανονικα με τα yahoo winget.

@Dachtus

Είχα δοκιμάσει σε 40Β650 με ένα τυπικό καλώδιο VGA (από pc monitor, ~1,5μ) και συνδεδεμένο σε σταθερό Η/Υ σε 1920x1080 και δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Λεπτομέρειες δεν θυμάμαι πολλές, αλλά είχε κεντράρει κανονικά την εικόνα (την μετακίνησε λίγο δεξιά νομίζω) και στην προβολή κειμένου και αναπαραγωγή βίντεο ήταν μια χαρά. Μάλιστα την είχα και σε HDMI και δεν μπορούσα να διακρίνω κάποια διαφορά.

γιατι οταν βλεπω blu ray εχω μπαρες πανω-κατω? σε 2-3 που εχω παρει απο εξωτερικο(π.χ. first blood, the shining) δεν εχω τετοιο θεμα...

Είναι θέμα format ταινίας το 2,35:1 έχει πάντα και σε όλες τις τηλεοράσεις μπάρες πάνω-κάτω (εξαιρείται η Philips 21:9).

Καλημέρα,

επειδή αυτή την εποχή ψάχνω για μια lcd 46 tv ,και τις προάλλες ειδα την συγκεκριμένη samsung σε κατάστημα ανοιχτή και έπαθα πλάκα απο την ποιότητα της.Μόνο δύο πράγματα ήθελα να ρωτήσω πριν την αγορά :).

α.Επειδή σπίτι συνηθίζω να χρησιμοποιώ ακουστικά οταν παίζω κανένα παιχνίδι ps3 , κοιτάζοντας πίσω τις διάφορες εξόδους της τηλεόρασης πρόσεξα ότι βγάζει μεν έξοδο ακουστικών αλλά είναι περίεργο το βισμα.Μπορεί κάποιος ευτυχής κάτοχος να μου πεί αν δέχεται κανονικά αναλογικά ακουστικά?Επίσης η θέση του βύσματος είναι λίγο άβολη αν την κρεμάσεις σε τοίχο.Η τα έχεις συνέχεια συνδεμένα και ρυθμίζεις μέσα απο μενού απο που θα βγάλει τον ήχο?
β.Απο input lag τελικά υπάρχει πρόβλημα στα παιχνίδια?

***Επίσης αξιόμαχη λύση βρήκα και την sony w5500..γνώμες κανείς?

Ευχαριστώ πολύ
Γιάννης

H B650 είναι ιδανική για παιχνίδια καθώς δεν έχει πρόβλημα με input lag.