Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

και εγω επηδη σταματησα να περιμενω DTS παραγγειλα σημερα την c750.
Τι να σου πω εγω κατι ξοφθαλμο δεν βλεπω περιμενε λιγες μερες να το περασουν και τα σαινια να μας πουνε συγκεκριμενα πραγματα αν και δεν νομιζω . με μια πρωτη ματια ουτε στο ιντερνετ βλεπω κατι.
Η δικη μου γνωμη παντως ειναι οτι για να το βγαζουν κατι θα αλλαζει και θα διορθωνει... μπορει βεβαια να δημιουργησει καπου αλλου προβλημα(για αυτο και το ρισκο) ουσιαστικες αλλαγες δεν βλεπω(μεχρι τωρα)

Up η ερωτηση του chkat προς τον φιλο davidcas.

Αυτή τη στιγμή στο download center του samsung.gr υπάρχουν 2 λογισμικά. Το 3000.2 και το 3001.1

Το 3001.1 μπηκε κανονικά στην TV μου χωρίς να πειράξω τίποτα.

Τώρα, σε ότι αφορά την ενεργοποίηση και πάλι της αλλαγής λογισμικού

Στο προηγούμενο post ανέφερα ότι δεν ήθελε telnet. Εννοούσα οτι δεν χρειάζονται εντολές απο telnet. Το telnet πρεπει να ενεργοποιηθεί όμως.

1. Ενεργοποιούμε το wiselink write απο το service menu (απαραίτητο)

• Enter Service Menu
  • Change setting (Control -> Sub Option -> Wiselink Write -> On
Κατεβάζουμε το https://sourceforge.net/apps/phpbb/samygo/download/file.php?id=298 (telnet enabler)

Το αποσυμπιέζουμε και το περνάμε στο root του usb stick της τηλεόρασης.
Το βάζουμε στο usb της TV.

Βγάζει το μενου επιλογών. Του λέμε content library. Διαλεγουμε το "Παιδια". Μέσα βλέπουμε το telnet enabler. To παταμε και επιλέγουμε αντιγραφή. Βγαίνουμε τελείως

Στην συνέχεια απο το μενου της TV, πάμε στον content library (όχι απο το κουμπι του remote "content library).

[Menu] -> [Source list] -> [USB] -> [Content Library] -> [My Contents] -> [Children]

Μας δίνει τις επιλογές Telnet Enabler και Activate Alternative firmware menu.

Tις εκτελούμε διαδοχικά.

Έτοιμο...

Δεν δοκίμασα να βάλω κάποιο παλό firmware, αλλα η επιλογή επιστροφής σε παλαιότερο firmware ενεργοποιήθηκε.
Δεν έχω την τηλέοραση εδώ για να επαναλάβω τα βήματα και να τα βλέπω, γι αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι κάνετε.

Τα βήματα στο Fully automated way του http://sourceforge.net/apps/mediawiki/samygo/index.php?title=Forced_revert_back_to_older_firmware ειναι σαφέστατα.

Τωρα στη δυνατοτητα επιστροφης στο προηγουμενο firmware ποιο σου εμφανιζει αφου εχεις ηδη το 3001.1? Το 3000.2?
Εννοω ειχε κρατησει και το παλιο λογισμικο μεσα η tv?

Last edited:
Σορρυ παιδιά, την τηλεόραση την έχω στο εξοχικό, και δεν μπορούσα να δω τι firmware έχει.

Τωρα εχει το 3001 και σαν ενναλακτικό μου δινει το 3000.

Οταν λεμε 24p πως το βλεπουμε? με το motion plus στο ομαλο?

Για να δεις τα 24 καρε ετσι οπως τα θέλει ο σκηνοθέτης της ταινιας τα 100Hz τα βαζεις στο.... OFF!!!!!

Mε ενεργοποιημένο το "ομαλή κίνηση" ή κατι άλλο η TV συθέτει δικά της καρέ και τα παρεμβάλει ανάμεσα σε αυτά του σκηνοθέτη.
Η μόνη επιλογή που δέν πειράζει το δημιούργημα... είναι η καθαρή εικόνα!
Αλλα νομίζω το off είναι η καλυτερη επιλογή!
Τα 100HZ περα απο τα sports και τα βραζιλιάνικα (να φαινονται πιο αληθοφανή) δεν μου κάνει κατι αλλο (καλό ενοώ)!

Μιλάω ως κατοχος B650 αλλα δεν έχει διαφορά!
:)

επειδη δεν εχω χρονο να διαβασω ολες τις σελιδες μπορει καποιος να μου προτεινει μια καλη βαση τοιχου για την 46B750 . επισης υπαρχει ιδανικη αποσταση απο το εδαφος? παιζει ρολο αν θα τη βαλω στον τοιχο ή σε επιπλο ή το υψος ειναι συγκεκριμενο?

Απάντηση: Re: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για να δεις τα 24 καρε ετσι οπως τα θέλει ο σκηνοθέτης της ταινιας τα 100Hz τα βαζεις στο.... OFF!!!!!

Mε ενεργοποιημένο το "ομαλή κίνηση" ή κατι άλλο η TV συθέτει δικά της καρέ και τα παρεμβάλει ανάμεσα σε αυτά του σκηνοθέτη.
Η μόνη επιλογή που δέν πειράζει το δημιούργημα... είναι η καθαρή εικόνα!
Αλλα νομίζω το off είναι η καλυτερη επιλογή!
Τα 100HZ περα απο τα sports και τα βραζιλιάνικα (να φαινονται πιο αληθοφανή) δεν μου κάνει κατι αλλο (καλό ενοώ)!

Μιλάω ως κατοχος B650 αλλα δεν έχει διαφορά!
:)
Να σημειώσω ότι η 750 έχει 200 Ηz...
Απλά δεν ξέρω με το διπλάσιο αλγόριθμο από την 650 (100 Hz vs. 200 Hz) αν παρατηρείται κάποια διαφορά προς τα πάνω ή προς τα κάτω σε ότι αφορά στην αληθοφάνεια που περιγράφεις...
Το μόνο που μπορώ να πω με ασφάλεια είναι ότι για τη θέαση sport περιεχομένου (πολύ περισσότερο σε HD κανάλια), τα 200 Hz κάνουν αισθητή τη διαφορά -προς το καλύτερο εννοώ πάντα, έτσι;

Να θέσω και ένα ερώτημα βρε παιδιά...
Έχω το firmware της μαμάς - 30/09/2009 002005-.
Μου προτείνετε να βάλω το νέο -T-CHL7DEUC-3000.2- ή δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος;
Ξέρω ότι αυτή η κουβέντα με το firmware έχει κουράσει, απλά θα ήθελα τη γνώμη σας...
Η αλήθεια είναι ότι δεν με απασχολεί εάν θα αναβαθμιστούν τα widgets ή το γεγονός ότι δεν θα μπορέσω να κάνω downgrade μετά από το νέο firmware...
Επί της ουσίας, θέασης και εντολών από την τηλεόραση, θα αναβαθμιστεί κάτι ανάλογο με το νέο;

Εφ οσον δεν τιθεται θεμα δυσλειτουργιας της TV, επισημα η samsung, δεν προτεινει upgrade του FW.
Κοινως δλδ εαν η TV σου δεν αντιμετωπιζει καποιο προβλημα, δεν την πειραζεις.
Παντως για το 3000.2 δυσκολα θα βρεις καποιον που το εχει περασει.
Το 3000.1 που περασα εγω εκτος οτι μου κλειδωσε το downgrade, δεν προσεφερε τιποτα αλλο. Μη σου πω δλδ οτι εκανε και κατι κοληματα η εικονα απο το USB, και γι αυτο τη ξεκλειδωσα και τη γυρισα πισω στο 2005.

Μόλις διάβασα κι εγώ ξένα forums για το θέμα αυτό...
Μάλλον -από ό,τι κατάλαβα κι εγώ- τα firmware που ξεκινούν αριθμητικά από 3xxx είναι καταστροφή!
Το 2006 δεν υπάρχει πουθενά για να το κατεβάσω, όμως...
Δεν υπάρχει θέμα ανάγκης για να το περάσω, φυσικά, αλλά μόνο μια σκέψη θα έλεγα...
Ασφαλώς και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την τηλεόρασή μου, απλά ήθελα να μάθω εάν και κατά πόσο με νέα firmware αλλάζει κάτι στην απόκριση της εικόνας, του τηλεκοντρόλ, νέα features κ.τ.λ...
Το πιο πιθανό με όλα αυτά που διαβάζω είναι ότι θα παραμείνω στο 2005, εκτός και αν βρω το 2006 να το κατεβάσω!
Και κάτι άλλο, όμως...
Samygo προτείνετε για την τηλεόραση;

Προσπαθώ να ενεργοποιήσω τον web browser όπως συστήνει και το samygo project http://sourceforge.net/apps/mediawiki/samygo/index.php?title=NetSurf_Web_Browser αλλά η τηλεόραση μετά από 10 sec. μαυρίζει και κάνει restart, χωρίς όμως να ανοίγει ο browser...
Το έχει δοκιμάσει κάποιος από εσάς με επιτυχία;
Σκέφτομαι μήπως χρειάζεται να ενεργοποιήσω κάποια ρύθμιση μέσα από το service menu πρώτα...

Επιτελους!! Μετα απο πολλες αναβολες γυρισα το Fw πισω στο παλιο καλο 2005, απο το χαζο 3000.2. μονο προβληματα ειχε και τιποτα παραπερα.

Επιτελους!! Μετα απο πολλες αναβολες γυρισα το Fw πισω στο παλιο καλο 2005, απο το χαζο 3000.2. μονο προβληματα ειχε και τιποτα παραπερα.

Για ποια προβληματα μιλας. εγω απο οταν το εβαλα δεν παρατηρισα κατι το αρνητικο.
Και για αυτο που λεγαμε οτι μας κλειδωσαν την αναβαθμιση ισα ισα με το νεο firmware μας απέδειξαν οτι συνεχίζουν να ενδιαφέρονται και να υποστηριζουν το προιον τους. απλα δεν θελουν να μπορουμε να κανουμε παρεμβασεις δικες μας πανω στην tv.

Για ποια προβληματα μιλας. εγω απο οταν το εβαλα δεν παρατηρισα κατι το αρνητικο.
Και για αυτο που λεγαμε οτι μας κλειδωσαν την αναβαθμιση ισα ισα με το νεο firmware μας απέδειξαν οτι συνεχίζουν να ενδιαφέρονται και να υποστηριζουν το προιον τους. απλα δεν θελουν να μπορουμε να κανουμε παρεμβασεις δικες μας πανω στην tv.

Αναβαθμιση δεν εχουν κλειδωσει σε καμια περιπτωση απλα δεν ειχε δικαιωμα επιστροφης στο παλιο λογισμικο. Τωρα στα αρνητικα ειδα οτι δεν δουλευανε ποτε τα 200hz της τηλεορασης η αν δουλευανε ειχανε πολυ αργη αποκριση η θαμπωμα εικονας η περιγραμμα γυρω απο τα αντικειμενα σαν θορυβος mpeg.
2ον η αλλαγη καναλιων ειχε καθυστερηση στα ψηφιακα 3-4 δευτερολεπτα ενω με το 2005 εχει μονο 1 με 1,5.
3ον Internet tv μουλαρωνε και εμπαινε οποτε ηθελε με τρομερη καθυστερηση. γυρνωντας στο 2005 εφτιαξε.
4ον και κυριοτερο το καλυτερο λογισμικο που φορουσε η τηλεοραση ηταν κατα την αποψη μου το 2004 αψογο παντου αλλα δυστυχως δε μπορω να το γυρισω τοσο πισω. υπαρχουν λυσεις αλλα δε το διακινδυνευω για λογους καταστροφης της τηλεορασης.
Τελος να πω οτι υποστηριξη απο τη samsung ειναι μηδαμινη και αυτο το λεω γιατι καθε φορα που βγαζει ενα λογισμικο δε λεει τι βελτιωνει και που οπως καθε σοβαρη εταιρια. Το κυριοτερο μας εξαναγκαζει να προβουμε στην αγορα ενος media player η της καινουριας σειρας c προκειμενου να ακουσουμε το dts, οταν φθηνοτερα player (βλεπε: egreat m-34) της αγορας οταν βγηκαν δεν ειχαν υποστηριξη και με ενα firmware το καταφερανε, εστω και μετα απο ενα χρονο κυκλοφοριας.
και αυτα που λενε περι πνευματικων δικαιωματων τα ακουω βερεσε για ενα κολοσσο σα τη samsung.
και αφου το καταφερανε τα παιδια στο samygo αλλαζοντας απλως παραμετρους στο προγραμμα παιζοντας το περιβοητο dts θα μπορουσε να το κανει και η samsung πολυ ευκολα. Εξαλλου ο επεξεργαστης που φοραει εχει τρομερες δυνατοτητες.

4ον και κυριοτερο το καλυτερο λογισμικο που φορουσε η τηλεοραση ηταν κατα την αποψη μου το 2004 αψογο παντου αλλα δυστυχως δε μπορω να το γυρισω τοσο πισω.

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ με κάποιο από αυτά (2004 ή 2005) ήμουν πιο ευχαριστημένος.
Έχει κανείς ιδέα που μπορώ να το βρω για να το κατεβάσω;

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ με κάποιο από αυτά (2004 ή 2005) ήμουν πιο ευχαριστημένος.
Έχει κανείς ιδέα που μπορώ να το βρω για να το κατεβάσω;

Τα ανεβαζω σε λιγο

οποιος το βαλει και μπορει εκτος απο τον τροπο να εαν μπορει να μας πει και τα υπερ!

καλησπέρα και απο μένα.
Aν και κατοχος Β650 μία ερώτηση μιας και γράφετε σχετικά με αυτό που αντιμετωπίζω. (νομίζω παίρνουν το ιδιο firmware και τα ιδια hacks)
Λοιπον, εκανα την βλακεια πριν λίγο καιρο να περάσω το 3001.
Με το telnet enabler κλπ ενεργοποίησα το εναλλακτικό λογισμικό αλλα με κατεβασε απλά στο 3000.2.
Πιό κατω μπορώ να πάω?
Δοκίμασα το ARfix αλλα δεν παίζει :(