Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καταρχας τα σπασιματα πιθανως ειναι θεμα ληψης καθως σημαινει απωλεια δεδομενων που προκαλει ελειψη συνεχειας εικονας αλλα πρεπει να εχεις κι αλλα συμπτωματα οπως artifacts κλπ, αν παλι ειχες θεμα με το πανελ σου η τον επεξεργαστη επρεπε να εχεις παρομοια συμπτωματα σε γρηγορες σκηνες απο ταινιες οποτε μαλλον ειναι απο την ψηφιακη μεταδοση λογω της συμπιεσης.

Απο κει και περα ηθελα να πω πως στη δικια μου 40C653 (απο saturn που αγορασαν κι αλλοι απο δω) προσπαθησα να ακουσω τον θορυβο του μετασχηματιστη σε διαφορα modes ανεπιτυχως (ευτυχως) οποτε πιθανως ειναι θεμα ειτε αλλου πανελ απο το SQ1 δικο μου ειτε αλλης διαστασης.

Τελος σχετικα με το software upgrade οταν την αγορασα περασα το 3005 καθως ειχε πολυ παλιο απο το εργοστασιο και αμεσως διαπιστωσα πολυ χειροτερη εικονα και συμπεριφορα της τηλεορασης εκτος και απλα ηταν η ιδεα μου αφου εγινε την πρωτη μερα στην προσπαθεια να τη στησω οσο δυνατον γρηγοροτερα.
Μετα απο ενα reset και αφου περασα τις ρυθμισεις του HDTVtest δεν ξερω γιατι αλλα νομιζω ηρθε στα ισια της και πλεον δε μου κανει πουθενα σπασιματα και δεν δειχνει τοσο πλασματικη την κινηση των ανθρωπων κυριως σε ταινιες με ενεργοποιημενο το motionplus.
Θα ηθελα πολυ ομως να ακουσω τις αποψεις και αλλων που εχουν περασει το πιο καινουριο software 3006 αφου λετε πως επηρεαζει την εικονα πραγμα οχι απιθανο αλλα δυσκολο αφου δεν αλλαζει την συμπεριφορα του chipset αλλα μονο καποιες ρουτινες που τρεχουν και αφορουν επιμερους τμηματα της.

Κ κατι ακομη διαβαζω σε ξενα φορα οτι τα firmware σειρας 2004-2005 ειναι τα πιο καλα σε οτι εχει να κανει με αποδοση εικονας εχει κανεις σχετικη εμπειρια να μας πει με σιγουρια οτι ειναι ετσι;

παιδια εχω παραγγειλει την c630 37"... ο θορυβος δλδ ειναι σιγουρος και για μενα... θα παρω τηλ να ακυρωσω... τι να κανω???

Φίλε μου δν είναι κανόνας. Καποιες παρτίδες παρουσίασαν θεμα με το θόρυβο. Στα ξενα φόρουμς έχει συζητηθεί διεξοδικά. Βέβαια ο φίλος παραπάνω ήταν πολύ άτυχος, του έτυχαν απανωτές θορυβώδεις, είναι ύποπτο όμως και το κατάστημα, ίσως για να πετύχει καλύτερη τιμη να παρέλαβε ελαττωματικές ή από επιστροφές ή δεν ξέρω κι εγώ τί, αλλά μπορεί να είναι και άτοπο αυτό που λέω. Κοίταξε να δεις, κι εγώ την 37άρα έχω, κάνει ένα ελάχιστο θόρυβο, σε καμία περίπτωση δεν τον θεωρώ ενοχλητικό, δεν ακόγεται καν εκτός και αν για να δεις τιβι κάθεσαι ... ακριβώς πίσω από την τιβι ! Μάλιστα το ότι κάνει θόρυβο το έμαθα στα ξένα φόρουμς, δεν το είχα προσέξει.
Όπως και να 'χει, αφού η μαμά το θεωρεί ελλάτωμα, σε περίπτωση που σου τύχει σου κάνουν άμεσα αντικατάσταση, άρα μην αγχώνεσαι. Για 40άρα δεν το σκέφτεσαι καθόλου ? Για να σου φύγει το άγχος στο λέω.

ειναι η προσφορα απο το e-shop καπου στα 600 ευρω που την ειχε και δεν την εχει στις 40"!! εσυ gianniskriti εχεις την c630?? και απο που την εχεις παρει;;

Τελος σχετικα με το software upgrade οταν την αγορασα περασα το 3005 καθως ειχε πολυ παλιο απο το εργοστασιο και αμεσως διαπιστωσα πολυ χειροτερη εικονα και συμπεριφορα της τηλεορασης εκτος και απλα ηταν η ιδεα μου αφου εγινε την πρωτη μερα στην προσπαθεια να τη στησω οσο δυνατον γρηγοροτερα.
Μετα απο ενα reset και αφου περασα τις ρυθμισεις του HDTVtest δεν ξερω γιατι αλλα νομιζω ηρθε στα ισια της και πλεον δε μου κανει πουθενα σπασιματα και δεν δειχνει τοσο πλασματικη την κινηση των ανθρωπων κυριως σε ταινιες με ενεργοποιημενο το motionplus.
Θα ηθελα πολυ ομως να ακουσω τις αποψεις και αλλων που εχουν περασει το πιο καινουριο software 3006 αφου λετε πως επηρεαζει την εικονα πραγμα οχι απιθανο αλλα δυσκολο αφου δεν αλλαζει την συμπεριφορα του chipset αλλα μονο καποιες ρουτινες που τρεχουν και αφορουν επιμερους τμηματα της.

Έχω το 3005 και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Όταν το εγκατέστησα αρχικά, θυμάμαι ότι η εικόνα χάλασε πολύ: έβλεπα να χάνεται ελαφρώς το focus σε πρόσωπα ενώ τα κυλιόμενα μηνύματα ήταν όλο σπασίματα. Αφού όμως έπαιξα με τις ρυθμίσεις, τα πράγματα βελτιώθηκαν, παρότι στο τέλος τις επανέφερα στις αρχικές τους τιμές. Έχω την εντύπωση δηλαδή ότι με το παίξιμο των ρυθμίσεων είναι λες και γίνεται κάποιου είδους αρχικοποίηση στις παραμέτρους του αλγορίθμου motionplus, οπότε μετά δουλεύει σωστότερα.

Έτσι τώρα:
α) δεν παρατηρώ να χάνεται το focus
β) τα κυλιόμενα μηνύματα είναι αρκετά ομαλά
γ) το πολυσυζητημένο HD cam effect δεν είναι πλεον έντονο

Όμως:
α) Σπασιματάκια συμβαίνουν που και που σε κυλιόμενα μηνύματα
β) Σε ταινίες από usb stick επίσης
γ) Μία φορά με αυτό το firmware ενώ έβλεπα ένα .avi από usb, πάγωσε η εικόνα και κόλλησε η TV. Για να ξεκολήσει χρειάστηκε να βγει από την τροφοδοσία. (Μου έχει ξανασυμβεί όμως άλλη μια φορά με παλιότερο firware)

Για το 3006, από ότι έχω διαβάσει, κλειδώνει την δυνατότητα downgrade αλλά κάποιος έλεγε ότι βελτιώνει το jadder. Δεν θα το βάλω όμως. Θα περιμένω να ωριμάσει...

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις εικόνας, οι κατά τη γνώμη μου βέλτιστες είναι οι παρακάτω:

Για πρωινάδικα και ειδήσεις:
Picture Mode: τυπικό
Backlight: 4-5
Contrast: 75
Brightness: 50
Sharpness: 25
Colour: 45
Tint: Neutral (50/50)

Για ταινιούλες το βράδυ:
Picture Mode: movie
Backlight: 4-5
Contrast: 75
Brightness: 48
Sharpness: 20
Colour: 49
Tint: Neutral (50/50)

Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις
motionplus: τυπικό
φίλτρα: auto
edge enhance: auto

Τα RGB δεν έχει κανένα νόημα να τα ρυθμίσουμε για τηλεοπτικό σήμα

Φίλε μου δν είναι κανόνας. Καποιες παρτίδες παρουσίασαν θεμα με το θόρυβο. Στα ξενα φόρουμς έχει συζητηθεί διεξοδικά. Βέβαια ο φίλος παραπάνω ήταν πολύ άτυχος, του έτυχαν απανωτές θορυβώδεις, είναι ύποπτο όμως και το κατάστημα, ίσως για να πετύχει καλύτερη τιμη να παρέλαβε ελαττωματικές ή από επιστροφές ή δεν ξέρω κι εγώ τί, αλλά μπορεί να είναι και άτοπο αυτό που λέω. Κοίταξε να δεις, κι εγώ την 37άρα έχω, κάνει ένα ελάχιστο θόρυβο, σε καμία περίπτωση δεν τον θεωρώ ενοχλητικό, δεν ακόγεται καν εκτός και αν για να δεις τιβι κάθεσαι ... ακριβώς πίσω από την τιβι ! Μάλιστα το ότι κάνει θόρυβο το έμαθα στα ξένα φόρουμς, δεν το είχα προσέξει.
Όπως και να 'χει, αφού η μαμά το θεωρεί ελλάτωμα, σε περίπτωση που σου τύχει σου κάνουν άμεσα αντικατάσταση, άρα μην αγχώνεσαι. Για 40άρα δεν το σκέφτεσαι καθόλου ? Για να σου φύγει το άγχος στο λέω.

μηπως το γνωστο καταστημα που ειχε βγαλει προσφορα την 37" 630 και περιμενει παραλαβη αυριο εχει καμια τετοια ελατωματικη παρτηδα και κλαψει κοσμος και κοσμακης λεω εγω;;;

Συμφωνώ σε όλα συνονόματε! :BDGBGDB55:
Με την 630 όμως να κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο. Τώρα πήρα την 650 και ηρέμησαν τα υπερευαίσθητα αυτάκια μου... Εκτός και αν βάλω το αυτί κολλητά στον inverter πίσω.
Όλα τα σενάρια παίζουν γι' αυτό κι εγώ δεν τον άφησα σε ησυχία :violent-smiley-030:(άνοιξα όλες τις TV που είχε στην αποθήκη - 3) αλλά βεβαίως βοήθεια και σιγουριά είχα από αυτό εδώ το forum. Να τα λέμε και αυτά :firstprize:

Όσο για την ακύρωση της παραγγελίας που λέει ο φίλος... τι να πω... θα είναι εύκολο να την αλλάξουν αβλεπεί ή θα θέλουν τσεκ πρώτα και περίμενε... Το λέω γιατί από το e-shop πήρε η αδερφή μου netbook, βγήκε ελαττωματικό την πρώτη μέρα (έσβηνε ξαφνικά) και μέχρι να το στείλουν στα κεντρικά, να το δουν, να αποφανθούν, πέρασαν 2 - 3 εβδομάδες και ακόμα περιμένει το καινούριο. Ενώ εγώ στο μαγαζί αυτό, του πάσαρα την TV και του λέω θέλω άλλη ΤΩΡΑ. Η επιλογή δική σου... :a0210:

Για το 3006, από ότι έχω διαβάσει, κλειδώνει την δυνατότητα downgrade αλλά κάποιος έλεγε ότι βελτιώνει το jadder. Δεν θα το βάλω όμως. Θα περιμένω να ωριμάσει...
Εισαι σιγουρος οτι αυτο συμβαινει μονο με την 3006.2 εκδοση firmware;
Εχω την αισθηση απο οτι διαβασα σε ξενα φορα πως αν δεν περασεις το widget του SamyGO αυτο ειναι αδυνατο ακομη και με το 3005.1 που εχουμε εμεις αλλιως ευχαριστως θα εβαζα παλιοτερη εκδοση σειρας 2000+ που λενε οτι δουλευει καλυτερα.

Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εισαι σιγουρος οτι αυτο συμβαινει μονο με την 3006.2 εκδοση firmware;
Εχω την αισθηση απο οτι διαβασα σε ξενα φορα πως αν δεν περασεις το widget του SamyGO αυτο ειναι αδυνατο ακομη και με το 3005.1 που εχουμε εμεις αλλιως ευχαριστως θα εβαζα παλιοτερη εκδοση σειρας 2000+ που λενε οτι δουλευει καλυτερα.

ποιο ειναι το widget του samyGO ?????? μπορουμε να βρουμε το παλιο firm που δουλευει καλυτερα? εχω το 3005 και εχω γ.....θει στα σπασιματα. εστω κ το προηγουμενο αν ξερετε που μπορω να το βρω κ ποιο ειναι , θαμουν χαρουμενος. αυτο μεχει χαλασει λιγακι(και στο τηλεοπτικο κ στον player).

Παρήγγειλα την c650 απο technixx Θεσσαλονίκη. Θα την παραλάβω αύριο από τα γραφεία τους. υπάρχει κανείς συνφορουμίτης που να αγόρασε από εκεί την ίδια ή άλλη τηλεόραση για να μεταφέρει την εμπειρία του.

Παρήγγειλα την c650 απο technixx Θεσσαλονίκη. Θα την παραλάβω αύριο από τα γραφεία τους. υπάρχει κανείς συνφορουμίτης που να αγόρασε από εκεί την ίδια ή άλλη τηλεόραση για να μεταφέρει την εμπειρία του.

Α την έχουν ακόμα?? Tην αγόρασα τον δεκέμβριο (αρχές) και μου κόστισε 660 κατι ευρώ (από οτι θυμάμαι). Αν εξαιρέσεις ότι έχει ένα bugάκι το σύστημα παραγγελιων τους (που πιθανόν να το έχουν διορθώσει τώρα). Πέμπτη παράγγειλα παρασκευή ήρθε σπίτι μου ! (μένω Αθήνα)

Καλή θέαση!

Η έκδοση που έχεις φαίνεται στο service menu της TV. Αλλά για να μη μπλέκεις σε διαδικασίες, καλύτερα κατέβασε και τα 2 αρχεία, εγκατέστησε τα στο φλασάκι και η TV αυτομάτως θα σου αναγνωρίσει το σωστό φάκελο. Λογικά έχεις το 1016.0, τη C630 έχω κι εγώ και έχω αυτό.

Εβαλα και τα 2 firmwares (για 40c630) σε USB stick το αφησα να διαλεξει μονο του, και μου εβγαλε οτι το σωστο αρχειο ειναι το
T-MSX6DEUC-1002.1 το οποιο και χρησιμοποιησε για την αναβαθμιση. Οταν τελειωσε τη αναβαθμιση και ξανανοιξε η τηλεοραση η αποκριση των καναλιων (εναλλαγη απο καναλι σε καναλι) ειναι πιο αργη. Δοκιμασα να ξανακανω update χρησιμοποιοντας το αλλο αρχειο (T-VAL6DEUC-1016.0) αλλα δυστυχως η επιλογη για update ειναι γκριζαρισμενη!!!!
το εχει δει κανει αυτο;

Φιλικα
Νικος

Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ποιο ειναι το widget του samyGO ?????? μπορουμε να βρουμε το παλιο firm που δουλευει καλυτερα? εχω το 3005 και εχω γ.....θει στα σπασιματα. εστω κ το προηγουμενο αν ξερετε που μπορω να το βρω κ ποιο ειναι , θαμουν χαρουμενος. αυτο μεχει χαλασει λιγακι(και στο τηλεοπτικο κ στον player).
Αντε βγηκε το καινουριο 3007.1 που λεει διορθωνει καποια bugs χωρις να απενεργοποιει το PVR, οσοι το θελετε απο εδω: http://goo.gl/UGlhx
Για περισσοτερα περι widget και tv hacking εδω: http://sourceforge.net/apps/mediawiki/samygo/index.php?title=Main_Page
Τωρα μπηκε και στο Ελληνικο site:
http://www.samsung.com/gr/consumer/...XXH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support
Παντως για να βγαζουν τοσο συχνα firmware updates ειναι σιγουρο πως κατι τρεχει και κατι προσπαθουν να διορθωσουν (κλειδωσουν;;;).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Προς αποφυγη προβληματων διαλεξτε το Ελληνικο 3007.1 firmware καθως μετρα και το region που ανηκουμε αλλιως μπορει να εχει καποιος προβληματα με την τηλεοραση του!

Συμφωνώ σε όλα συνονόματε! :BDGBGDB55:
Με την 630 όμως να κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο. Τώρα πήρα την 650 και ηρέμησαν τα υπερευαίσθητα αυτάκια μου... Εκτός και αν βάλω το αυτί κολλητά στον inverter πίσω. ....................

Φίλε μπορεί να είναι τυχαίο με την C630. Εννοώ δεν είναι απαραίτητο όλες οι 630 να κάνουν παραπάνω θόρυβο.

Το λέω γιατί από το e-shop πήρε η αδερφή μου netbook, βγήκε ελαττωματικό την πρώτη μέρα (έσβηνε ξαφνικά) και μέχρι να το στείλουν στα κεντρικά, να το δουν, να αποφανθούν, πέρασαν 2 - 3 εβδομάδες και ακόμα περιμένει το καινούριο. Ενώ εγώ στο μαγαζί αυτό, του πάσαρα την TV και του λέω θέλω άλλη ΤΩΡΑ. Η επιλογή δική σου... :a0210:

Μ' αρέσει που δίνουν και εγγύηση DOA....