Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η ΝΕΤ ή η ΕΡΤHD :chinscratch:
Όταν πατάς το info κάπου σε ένα κουτάκι λέει 576p ή 720p ή 1080p στο ΕΡΤHD π.χ. λέει 1080p :SFGSFGSF:

(Θυμάται κάποιος πως ενεργοποιούνται απενεργοποιούνται τα 100hz στην c653???)

Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω. Λογικά και τον τελικό σε HD θα τον μεταδώσουν...Οπότε το τσεκάρουμε.
Πάντως αυτό που παρατήρησα εχθές είναι ότι δεν έκανε καθόλου σπασίματα η κίνηση της μπάλας και των παικτών σε σχέση με μεταδόσεις άλλων αγώνων της ΝΕΤ από DIGEA.

Φυσικά και υπάρχει για τα μοντέλα c650-1-2-3 και λέγεται DLNA.
Δες πληροφορίες εδώ: http://ars.samsung.com/customer/usa...T_ID=145742&PROD_ID=41&PG_ID=-1&PROD_SUB_ID=0
Με λίγα λόγια, συνδέεις το pc με την τηλεόραση με καλώδιο δικτύου ή ασύρματα με στικάκι, εγκαθιστάς ένα προγραμματάκι στο pc σου από το οποίο ορίζεις σε ποιούς φακέλους του δίσκου σου θα έχεις τις ταινίες, φωτογραφίες και μουσική. Και βουαλά :firstprize:
Η τηλεόραση βλέπει απευθείας τoυς φακέλους αυτούς σαν να ήταν σκληρός συνδεδεμένος στην usb θύρα της τηλεόρασης.
Μόνο μειονέκτημα, πρέπει να έχεις το pc Ανοικτό.
Παίζει και σε Linux :a0210:
Τώρα αν θες σόνυ (όχι σόνυ σάμσουνγκ :ernaehrung004:) και καλά να έχεις δίσκο κολλημένο πάνω στην τηλεόραση και να στέλνεις σε αυτόν αρχεία από το pc τότε πάρε δίσκο με δυνατότητα δικτύου π.χ.
http://www.skroutz.gr/c/87/eksoterikoi-sklhroi-diskoi/f/5527/Ethernet.html?keyphrase=hdd
και θα μπορείς να τον βλέπεις δικτυακά από το pc σου και να βάζεις - βγάζεις ταινίες μουσική κ.λ.π. και να τα βλέπεις χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις το pc σου αλλά πληρώνεις κάπου 80 παραπάνω μόνο για την δυνατότητα δικτύωσης.

Τελικά η τηλεόραση κάνει και παπάδες Ε; :ADFADF1:
(Δεν γνωρίζω μόνο αν αυτοί οι δίσκοι υποστηρίζουν DLNA ή συνδέονται και μέσω USB στο pc ή στην τηλεόραση. )

Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω. Λογικά και τον τελικό σε HD θα τον μεταδώσουν...Οπότε το τσεκάρουμε.
Πάντως αυτό που παρατήρησα εχθές είναι ότι δεν έκανε καθόλου σπασίματα η κίνηση της μπάλας και των παικτών σε σχέση με μεταδόσεις άλλων αγώνων της ΝΕΤ από DIGEA.

τον αγώνα τον μετέδωσε η NET σε sd και η ERTHD (άλλο κανάλι) σε hd.
Αλλάζοντας μεταξύ αυτών των 2 καναλιών έβλεπες σαφέστατα τη διαφορά
στη ποιότητα της εικόνας. Όσο για το κουμπί info έλεγε υλικό HD 1080i.

Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φυσικά και υπάρχει για τα μοντέλα c650-1-2-3 και λέγεται DLNA.
Δες πληροφορίες εδώ: http://ars.samsung.com/customer/usa...T_ID=145742&PROD_ID=41&PG_ID=-1&PROD_SUB_ID=0
Με λίγα λόγια, συνδέεις το pc με την τηλεόραση με καλώδιο δικτύου ή ασύρματα με στικάκι, εγκαθιστάς ένα προγραμματάκι στο pc σου από το οποίο ορίζεις σε ποιούς φακέλους του δίσκου σου θα έχεις τις ταινίες, φωτογραφίες και μουσική. Και βουαλά :firstprize:
Η τηλεόραση βλέπει απευθείας τoυς φακέλους αυτούς σαν να ήταν σκληρός συνδεδεμένος στην usb θύρα της τηλεόρασης.
Μόνο μειονέκτημα, πρέπει να έχεις το pc Ανοικτό.
Παίζει και σε Linux :a0210:
Τώρα αν θες σόνυ (όχι σόνυ σάμσουνγκ :ernaehrung004:) και καλά να έχεις δίσκο κολλημένο πάνω στην τηλεόραση και να στέλνεις σε αυτόν αρχεία από το pc τότε πάρε δίσκο με δυνατότητα δικτύου π.χ.
http://www.skroutz.gr/c/87/eksoterikoi-sklhroi-diskoi/f/5527/Ethernet.html?keyphrase=hdd
και θα μπορείς να τον βλέπεις δικτυακά από το pc σου και να βάζεις - βγάζεις ταινίες μουσική κ.λ.π. και να τα βλέπεις χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις το pc σου αλλά πληρώνεις κάπου 80 παραπάνω μόνο για την δυνατότητα δικτύωσης.

Τελικά η τηλεόραση κάνει και παπάδες Ε; :ADFADF1:

Όμως ο φίλος δεν ρώτησε αν γίνεται να αναπαράγει στην τιβι αρχεία που έχει στο πισι του (dlna), ρώτησε αν μπορεί τα αρχεία που έχει στο πισι του να τα περάσει σε κάποιον δίσκο που είναι συνδεδεμένος στην τιβι.

τον αγώνα τον μετέδωσε η NET σε sd και η ERTHD (άλλο κανάλι) σε hd.
Αλλάζοντας μεταξύ αυτών των 2 καναλιών έβλεπες σαφέστατα τη διαφορά
στη ποιότητα της εικόνας. Όσο για το κουμπί info έλεγε υλικό HD 1080i.

Πως βρίσκω το ERTHD; Θα κάνω αναζήτηση όπως τα κανονικά κανάλια;

Πως βρίσκω το ERTHD; Θα κάνω αναζήτηση όπως τα κανονικά κανάλια;

Πήρε τη συχνότητα που είχε το κανάλι της Βουλής πριν, αν είχες τη Βουλή πρίν στη θέση της θα βρείς την ERT HD αλλιώς αναζήτηση ξανά.

Παιδια υπαρχει στο menu της tv καμια πληροφορια που να μας δειχνει την ενταση και την ποιοτητα του σηματος της κεραιας?

Παιδια υπαρχει στο menu της tv καμια πληροφορια που να μας δειχνει την ενταση και την ποιοτητα του σηματος της κεραιας?
Κρατας πατημενο το INFO για 10 δευτερολεπτα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πόλυ καλή φάση το DLNA. Κάτι τελευταίο. Χάνω κάτι με την αναπαραγωγή Wireless σε σχέση με το USB?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews -

Έχω την ίδια τηλεόραση με σένα και δουλεύω το DLNA εδώ και καιρό αλλά στο Linux. Το έχω δοκιμάσει όμως και στα windows αλλά δεν θυμάμαι σε πόσα format αρχείων.
Έχουμε και λέμε λοιπόν,
Βήμα 1ο:
μέσα από πρόγραμμα Samsungsharemanagerv4.2 βλέπεις την τηλεόραση (από κάποια επιλογή στα μενού) και την κάνεις αποδοχή.
Βήμα 2ο:
Μέσα από τον media player της τηλεόρασης βλέπεις το pcmanager (ή όπως αλλιώς λέγεται) σαν συσκευή και το επιλέγεις.
Βήμα 3ο:
Μέσα από τον media player βλέπεις τους φακέλους που έκανες share μέσα από το πρόγραμμα Samsungsharemanagerv4.2.
Βήμα 4ο:
Επιλέγεις από τον media player βίντεο πας στον αντίστοιχο φάκελο που έχεις ορίσει σαν βίντεο, επιλέγεις μια ταινία και δεν την παίζει; Επιλέγεις ταινία άλλου φορμάτ π.χ. avi, mkv, k.l.p. και δεν παίζει καμμία;
Τότε υπάρχει θέμα :chinscratch:
Αν δεν παίζει απλώς κάποια φορμάτ τότε είναι θέμα του Samsungsharemanagerv4.2.
Για δώσε παραπάνω πληροφορίες;
Θα δοκιμάσω και εγώ το απόγευμα από τα windows και θα σου πώ για συγκεκριμένα formats και με υπότιτλους.
Από το Linux παίζει τα πάντα μόνο που δεν μεγαλώνει τους υπότιτλους :ernaehrung004:
Στο Lιnux(ubuntu) τρέχεις κάποια ειδική εφαρμογή?

καλησπερα.ειμαι καινουργιο μελος του φορουμ και θα ηθελα να κανω καποιεσ ερωτησεις σχετικα με την samsung le c630 που μολισ απεκτησα.καταρχην συνδεσα εναν εξωτερικο σκληρο δισκο με ταινιες και ενω καποιες ταινιες μου τισ παιζει με ελληνικουσ υποτιτλουσ καποιεσ αλλεσ μου τις παιζει με κινεζικα(αυτεσ στον υπολογιστη τισ βλεπω κανονικα με ελληνικουσ υποτιτλουσ).πωσ μπορω να λυσω αυτο το προβλημα´?
επισησ οσο αφορα σο στικακι τισ samsung τι δυνατοτης προσδιδει σε αυτο το μοντελο(ασυρματη συνδεση με υπολογιστη?συνδεση με internet?) και αν αξιζει η αγορα του.
ευχαριστω πολυ

καλησπερα.ειμαι καινουργιο μελος του φορουμ και θα ηθελα να κανω καποιεσ ερωτησεις σχετικα με την samsung le c630 που μολισ απεκτησα.καταρχην συνδεσα εναν εξωτερικο σκληρο δισκο με ταινιες και ενω καποιες ταινιες μου τισ παιζει με ελληνικουσ υποτιτλουσ καποιεσ αλλεσ μου τις παιζει με κινεζικα(αυτεσ στον υπολογιστη τισ βλεπω κανονικα με ελληνικουσ υποτιτλουσ).πωσ μπορω να λυσω αυτο το προβλημα´?
επισησ οσο αφορα σο στικακι τισ samsung τι δυνατοτης προσδιδει σε αυτο το μοντελο(ασυρματη συνδεση με υπολογιστη?συνδεση με internet?) και αν αξιζει η αγορα του.
ευχαριστω πολυ

Καλορίζικη η τιβι. Θα σου απαντήσω σχετικά με το στικάκι της σαμσουνγκ.
Η τιβι που μόλις απέκτησες υποστηρίζει τεχνολογία dlna, κοινώς την συνδές στο ρούτερ σου και μπορεί να αναπαραγάγει αρχεία που έχεις αποθηκευμένα σε καποιον υπολογιστή που είναι επίσης συνδεδεμένος στο ίδιο ρούτερ (δηλαδή υπολογιστής-ρούτερ-τιβι γινονται δίκτυο). Με το στικακι μπορείς να συνδεθείς ασυρματα στο ρούτερ, that's all. Ιντερνετ@tv νομίζω δεν υποστηρίζει η 630 που πήρες (ας το επιβεβαιώσει κάποιος μήπως κάνω λάθος), οπότε οι δυνατότητες που σου παρέχει το στικάκι της σαμσουνγκ περιορίζονται σε οτι ανέφερα παραπάνω.

Η 630 δεν έχει internetTV, μόνο δίκτυο βλέπει και κάνει firmware update από τους servers της samsung

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews -

Έχω την ίδια τηλεόραση με σένα και δουλεύω το DLNA εδώ και καιρό αλλά στο Linux. Το έχω δοκιμάσει όμως και στα windows αλλά δεν θυμάμαι σε πόσα format αρχείων.
Έχουμε και λέμε λοιπόν,
Βήμα 1ο:
μέσα από πρόγραμμα Samsungsharemanagerv4.2 βλέπεις την τηλεόραση (από κάποια επιλογή στα μενού) και την κάνεις αποδοχή.
Βήμα 2ο:
Μέσα από τον media player της τηλεόρασης βλέπεις το pcmanager (ή όπως αλλιώς λέγεται) σαν συσκευή και το επιλέγεις.
Βήμα 3ο:
Μέσα από τον media player βλέπεις τους φακέλους που έκανες share μέσα από το πρόγραμμα Samsungsharemanagerv4.2.
Βήμα 4ο:
Επιλέγεις από τον media player βίντεο πας στον αντίστοιχο φάκελο που έχεις ορίσει σαν βίντεο, επιλέγεις μια ταινία και δεν την παίζει; Επιλέγεις ταινία άλλου φορμάτ π.χ. avi, mkv, k.l.p. και δεν παίζει καμμία;
Τότε υπάρχει θέμα :chinscratch:
Αν δεν παίζει απλώς κάποια φορμάτ τότε είναι θέμα του Samsungsharemanagerv4.2.
Για δώσε παραπάνω πληροφορίες;
Θα δοκιμάσω και εγώ το απόγευμα από τα windows και θα σου πώ για συγκεκριμένα formats και με υπότιτλους.
Από το Linux παίζει τα πάντα μόνο που δεν μεγαλώνει τους υπότιτλους :ernaehrung004:
Με το στικακι μια χαρά για internetTV (παίζει τέλεια youtube ενω ωραία βιντεο για άσκηση στο σπιτι με το exerciseTV!)
Δυστυχώς όμως δεν βγάζω άκρη με το DLNA.
Μέχρι το 4ο βήμα οκ!
αλλά σε ΟΤΙ ΑΡΧΕΙΟ και να δοκιμάζω μου λέει ότι δεν υποστηρίζει το φορμά (και έχω δοκιμάσει διάφορα ακόμα και εικόνες jpg).
τα windows vista έχω, ενω εχω δοκιμάσει ξανα εκγατάσταση.

Καμιά ιδέα;;;;

Ξέρει κανείς αν υποστηρίζει DVB-T2 γιατί εδώ στην Αγγλία την διαφημίζουν για Freeview HD (που είναι T2)

Προφανώς θα υπάρχει ειδικό μοντέλο για την Αγγλία. Αυτές που απευθύνονται στην Ελληνική αγορά δεν υποστηρίζουν DVB-T2.....