Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδια καλες οι ρυθμισεις εικονας που εχουμε βαλει μαλον ολοι απο τον macenzi αλλα εγω τουλαχιστων ολλες της ταινιες της βλεπω απο τον media player υπαρχουν καθολου προτεινομενες ρυθμισεις?

Re: Απάντηση: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ορίστε; Τι ακριβως εννοείς έχεις δει να "καίγονται"; Γνωρίζουμε για πιθανη απώλεια δεδομένων, αλλά απόλυτη καταστροφή ακούω 1η φορα

Προφανώς όχι να παίρνουν φωτιά :helmet:

Εννοώ να τα βάζεις στον υπολογιστή και να τα βλέπει μεν σαν usb mass storage αλλά να μην βλέπει τίποτα μέσα και να σου λέει να το κάνει format. Αυτό είναι το συνηθισμένο. Μπορεί φυσικά και να μην το βλέπει καθόλου. Γι αυτό υπάρχει η ασφαλή κατάργηση η οποία δεν αποσκοπεί μόνο στο ότι όλα τα δεδομένα που έκοβαν βόλτες μεταξύ PC-USB έχουν αποθηκευτεί σωστά αλλά και για να "κόψει" το ρεύμα που παρέχει και εσύ να το βγάλεις.

Παιδια καλες οι ρυθμισεις εικονας που εχουμε βαλει μαλον ολοι απο τον macenzi αλλα εγω τουλαχιστων ολλες της ταινιες της βλεπω απο τον media player υπαρχουν καθολου προτεινομενες ρυθμισεις?
Μα και στον Media player μπορεις να εχεις τις ρυθμισεις του makenzi, εγω ομως να σου πω την αληθεις το προφιλ "movie" του Makenzi με χαλαει καπως.

Προφανώς όχι να παίρνουν φωτιά :helmet:

Εννοώ να τα βάζεις στον υπολογιστή και να τα βλέπει μεν σαν usb mass storage αλλά να μην βλέπει τίποτα μέσα και να σου λέει να το κάνει format. Αυτό είναι το συνηθισμένο. Μπορεί φυσικά και να μην το βλέπει καθόλου. Γι αυτό υπάρχει η ασφαλή κατάργηση η οποία δεν αποσκοπεί μόνο στο ότι όλα τα δεδομένα που έκοβαν βόλτες μεταξύ PC-USB έχουν αποθηκευτεί σωστά αλλά και για να "κόψει" το ρεύμα που παρέχει και εσύ να το βγάλεις.

Ε ναι σ αυτο συμφωνω, εμενα βεβαια προσωπικα 10 χρονια τωρα σκληρος χρηστης pc δεν εχω κανει ποτε ασφαλη καρταργηση και παρολα αυτα δεν εχω χασει ποτε αρχεια, αλλα να σου πω την αληθεια οταν τελειωνω την τυχον εγγραφη/αναγνωση απο το στικακι δεν το βγαζω αμεσως, το βγαζω πολυ μετα.
Οπως και να 'χει παιδες η τιβι μας δεν προσφερει δυνατοτητα ασφαλους καταργησης, μαλλον διοτι ετσι κι αλλιως μονο Read Κανει απο τον δισκο.

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση και όποιος ξέρει απαντά. Εδώ και κάποιες μέρες για ένα περίεργο λόγο δεν μπορώ να δω ALPHA και ANT1 μεσω DIGEA.
Τρεις τηλεοράσεις μέσα στο σπίτι. Ολες από την ίδια κεραία. Η samsung στο υπνοδωμάτιο δεν πίανει τα κανάλια που προανέφερα ενώ οι άλλες δύο κανονικά πιάνουν όλα τα καναλια. Εκανα αναζήτηση αλλά και πάλι τίποτα. Γνωρίζει κανείς εαν έχει να κάνει με καμιά ρύθμιση ή τίποτα άλλο. Να αναφέρω ότι ζω Θεσσαλονίκη.
Ευχαριστώ.

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση και όποιος ξέρει απαντά. Εδώ και κάποιες μέρες για ένα περίεργο λόγο δεν μπορώ να δω ALPHA και ANT1 μεσω DIGEA.
Τρεις τηλεοράσεις μέσα στο σπίτι. Ολες από την ίδια κεραία. Η samsung στο υπνοδωμάτιο δεν πίανει τα κανάλια που προανέφερα ενώ οι άλλες δύο κανονικά πιάνουν όλα τα καναλια. Εκανα αναζήτηση αλλά και πάλι τίποτα. Γνωρίζει κανείς εαν έχει να κάνει με καμιά ρύθμιση ή τίποτα άλλο. Να αναφέρω ότι ζω Θεσσαλονίκη.
Ευχαριστώ.
Τι ακριβως σου δειχνει το πανελ οταν βαζεις αυτα τα 2 καναλια ? Μαυρο χρωμα? Καποιο μηνυμα ?
Οπως και να 'χει ισως με μια νεα αναζητηση καναλιων να λυθει.
Αν δεν λυθει κανε μια αναβαθμιση firmware και μετα παλι νεα αναζητηση καναλιων.
Δεν πιστευω να μην λυθει το προβλημα , δεδομενου οτι στα υπολοιπα καναλια σου παιζει κανονικα.
Καντα και πες μας.

Τι ακριβως σου δειχνει το πανελ οταν βαζεις αυτα τα 2 καναλια ? Μαυρο χρωμα? Καποιο μηνυμα ?
Οπως και να 'χει ισως με μια νεα αναζητηση καναλιων να λυθει.
Αν δεν λυθει κανε μια αναβαθμιση firmware και μετα παλι νεα αναζητηση καναλιων.
Δεν πιστευω να μην λυθει το προβλημα , δεδομενου οτι στα υπολοιπα καναλια σου παιζει κανονικα.
Καντα και πες μας.

Οταν κάνω αναζήτηση και επαναπρογραμματισμό των καναλιών, στο channel list δεν τα εμφανίζει καθόλου.
Τώρα για αναβάθμιση το κόβω λίγο δύσκολο διότι δεν το κατέχω το άθλημα και θα μου αλλάξει και όλες τις ρυθμίσεις. Απλά είναι περίεργο που παίζει όλα τα υπόλοιπα κανάλια και αυτά τα δύο σαν να μην υπάρχουν σε αυτή την τηλεόραση. Πολύ περίεργο. Σε ευχαριστώ.

Οταν κάνω αναζήτηση και επαναπρογραμματισμό των καναλιών, στο channel list δεν τα εμφανίζει καθόλου.
Τώρα για αναβάθμιση το κόβω λίγο δύσκολο διότι δεν το κατέχω το άθλημα και θα μου αλλάξει και όλες τις ρυθμίσεις. Απλά είναι περίεργο που παίζει όλα τα υπόλοιπα κανάλια και αυτά τα δύο σαν να μην υπάρχουν σε αυτή την τηλεόραση. Πολύ περίεργο. Σε ευχαριστώ.
βάλε καλύτερο καλώδιο RF.

Επιμενω να κανεις αναβαθμιση, ειναι πολυ απλο

βάλε καλύτερο καλώδιο RF.

Ισως και να βοηθησει

Last edited by a moderator:
Γεια σας
Γνωρίζει κάποιος, να μου πεί σίγουρα με ποιό wifi adapter είναι συμβατή η LE32C630 εκτός απο της Samsung;
Και εάν γίνεται αφου συνδεθεί η tv ενσύρματα σε wifi router να "βλέπει" ασύρματες συσκευές συνδεδεμένες στο router, όπως ενα κινητό πχ.

Γεια σας
Γνωρίζει κάποιος, να μου πεί σίγουρα με ποιό wifi adapter είναι συμβατή η LE32C630 εκτός απο της Samsung;
Και εάν γίνεται αφου συνδεθεί η tv ενσύρματα σε wifi router να "βλέπει" ασύρματες συσκευές συνδεδεμένες στο router, όπως ενα κινητό πχ.

έχω την εντύπωση ότι η C630 δεν εχει dlna ούτε internet@tv

Ακριβως, η βασικη διαφορα της 630 με την 650 ειναι η ελειψη ethernet

Γνωρίζω οτι δεν έχει ίντερνετ tv. DLNA υποστηρίζει και μέσω της θύρας Ethernet, αλλά και μέσω αντάπτορα WIFI . Και ήθελα να ρωτήσω εαν κάποιος γνωρίζει και έχει δοκιμάσει καποιον άλλο αντάπτορα εκτός απο τον γνήσιο της Samsung.http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/tv-accessories/WIS12ABGNX/XEC?subsubtype=wireless-usb-adaptor
Ο λόγος που το ρωτάω είναι γιατί θέλω να βλέπω την οθόνη του κινητού μου στην tv, το οποιο το κάνω τώρα μεσω MHL adaptor του κινητού σε HDMI, αλλά θα ήθελα να γίνει ασύρματα . Ευχαριστώ.

Υπάρχει συμβατο, είχε αγοράσει παλιά ενα παιδί 5-6 απο eBay. Αν έχει δει κάπου οτι η C630 συνεργάζεται με τα official stick της samsung τοτε δεν αμφιβαλω οτι θα δουλέψει και με συμβατό.
Με ποιο τροπο σκεφτεσε να βλέπεις την οθόνη του κινητού στην τηλεόραση (software/pairing)?

Γνωρίζω οτι δεν έχει ίντερνετ tv. DLNA υποστηρίζει και μέσω της θύρας Ethernet, αλλά και μέσω αντάπτορα WIFI . Και ήθελα να ρωτήσω εαν κάποιος γνωρίζει και έχει δοκιμάσει καποιον άλλο αντάπτορα εκτός απο τον γνήσιο της Samsung.http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/tv-accessories/WIS12ABGNX/XEC?subsubtype=wireless-usb-adaptor
Ο λόγος που το ρωτάω είναι γιατί θέλω να βλέπω την οθόνη του κινητού μου στην tv, το οποιο το κάνω τώρα μεσω MHL adaptor του κινητού σε HDMI, αλλά θα ήθελα να γίνει ασύρματα . Ευχαριστώ.
1000 συγνωμη εχεις δίκιο, τα μπερδεψα. οντως εχει dlna η 630. ομως σιγουρα δεχεται usb wi-fi ? Αν ναι, τότε κασε search στο παρον νημα να βρεις ποια συμβατα στικακια ειχε παρει απο το ebay προπερσυ ενας αξιος συμφορουμιτης για να τα μεταπουλησει και τελικα του ξεμειναν (νομιζω ηταν ή ο candilak ή ο avsinger αλλα δεν ειμαι και σιγουρος).
Υπάρχει συμβατο, είχε αγοράσει παλιά ενα παιδί 5-6 απο eBay. Αν έχει δει κάπου οτι η C630 συνεργάζεται με τα official stick της samsung τοτε δεν αμφιβαλω οτι θα δουλέψει και με συμβατό.
Με ποιο τροπο σκεφτεσε να βλέπεις την οθόνη του κινητού στην τηλεόραση (software/pairing)?

Εντάξει, θα το ψάξω. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος πως είναι συμβατή η 630 με το wifi adapter, όμως στο user manual της τηλεόρασης το λέει, και μέσα στο menu της tv υπάρχει η επιλογή Allshare,αλλά στις ρυθμίσεις δικτύου υπάρχει μόνο η επιλογή--> τύπος σύνδεσης καλωδιακή, και το Samsung Wireless Link λέει απενεργοποιημένο. Αυτός πάντως είναι και ο τρόπος που θέλω να κάνω την σύνδεση μέσω Allshare. http://www.youtube.com/watch?v=O-sAEJmTswU

η c630 έχει ethernet & DLNA υποστηρίζει

Ναι , όντως υποστηρίζει DLNA μέσω Ethernet, την σύνδεσα στο ρουτερ ενσύρματα και είδα τα αρχεία(βίντεο-μουσική-φωτογραφίες) που έχω στο κινητό. Για να κάνω αυτό που ήθελα πάντως, δηλαδή mirroring την οθόνη του κινητού στην τηλεόραση , γίνεται ή όπως το κάνω μέσω HDMI ή με αυτό εδώ http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Genui...UK_Mobiles_Accessories_RL&hash=item257a67d4e3 για ασύρματα απο οτι καταλαβαίνω, το οποιο ειναι για οποιοιδήποτε τηλεόραση με είσοδο HDMI .

Last edited:
Τι AllShare Cast που θα το βρεις; Είσαι σιγουρος οτι η σειρα C υποστηρίζει όλα αυτά τα ωραία πραγματα;
Για να μη ξοδευεσαι άδικα το λέω...

Ναι , όντως υποστηρίζει DLNA μέσω Ethernet, την σύνδεσα στο ρουτερ ενσύρματα και είδα τα αρχεία(βίντεο-μουσική-φωτογραφίες) που έχω στο κινητό. Για να κάνω αυτό που ήθελα πάντως, δηλαδή mirroring την οθόνη του κινητού στην τηλεόραση , γίνεται ή όπως το κάνω μέσω HDMI ή με αυτό εδώ http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Genui...UK_Mobiles_Accessories_RL&hash=item257a67d4e3 για ασύρματα απο οτι καταλαβαίνω, το οποιο ειναι για οποιοιδήποτε τηλεόραση με είσοδο HDMI .
Νομίζω ότι έχεις μπερδέψει τα πράγματα. Αυτό που θες να κάνεις γίνεται αλλά σε καμιά φάση δεν απαιτείται δικτύωση της τηλεόρασης για να επιτευχθεί. Η συσκευή στο link που δείνεις και το τηλέφωνό σου (το οποίο πρέπει να έχει συμβατοτητα με την συσκευή αυτή) συνδέονται ασύρματα μέσω wifi direct. Ούτε καν wifi router δεν χρειάζεται. Από την στγμή που επιτηγχάνεται σύνδεση μεταξυ του τηλεφωνου σου και της συσκευής αυτής τότε , μπορέις να συνδέσεις σε οποιαδήποτε τηλεόραση με θύρα HDMI και να βλέπεις την οθόνη του smartphone σου στην TV. To dlna δεν εμπλέκεται πουθενά και ούτε μπορεί να γίνει mirroring μέσω dlna.

Last edited:
Παιδια γνωριζω οτι το θεμα εχει συζητηθει αρκετες φορες αλλα χρειαζομαι βοηθεια...

φιλος μου "αλλαξε" (μεσο linux) το d-ling στικακι που αγορασα και πλεον εχει γινει samsung...

οταν λοιπον το εβαλα σε TV φιλου (46"samsung 6230) το "ειδε" αμεσως και συνδεθηκα άμεσα βαζοντας τον κωδικο του ασυρματου δικτυου .

στην συνεχεια πηγα σπιτι και οταν το δοκιμασα το "είδε" η δικια μου le40 c653 αλλα δεν μορει να μου βει και να συνδεθει στο ασυρμα το δικτυο κανει αναζητηση και δεν βλεπει κανενα ασυρματο για να βαλω τον κωδικο και να συνδεθω....

βοηθεια παιδες !!!!!!!!!

Υ.Σ το ρουτερ και ο παροχος και στα δυο σπιτια ειναι ιδια... (αρα δεν πρεπει να φταιει αυτο) εξαλου στο σπιτι μου βλεπω καμια 15αρια δικτυα απο τον υπολογιστη μου και με την tv κανενα....