Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Dimis_pj Αν δεν ξέρουν τι πειράζουν στο service menu οποιασδήποτε τηλεόρασης απλά ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ γι' αυτό το λόγο λέγεται service menu και ειναι ΚΡΥΦΟ σε κάθε τηλεόραση γιατί μπορείς πολύ εύκολα αν δεν ξέρεις να μαμησεις την τηλεόραση σου όπως μάλλον εσύ έκανες.

Τι να σου πω εγώ προσωπικά σου εύχομαι καλά ξεμπερδέματα γιατί δεν το κόβω και εύκολο να μπορέσεις να την επαναφέρεις όπως ήταν πριν.
Αν και είμαι περίεργος γιατί έκανες εργοστασιακές ρυθμίσεις από το service menu και όχι απλά μέσα από την τηλεόραση(Εγώ προσωπικά έχω κάνει άπειρες φορές χωρίς κανένα πρόβλημα μετά) εσένα τι σε χάλαγε?
Ευχαριστω για τη βοηθεια! Τωρα την εκανα τη μαμακια, το θεμα ειναι αν μπορει καποιος να βοηθησει, οχι να μου την πει..

Βοηθειαααα! Εκανα factory reset μεσα απο το service menu γιατι ειχα καποια προβληματακια και τωρα δεν μου βρισκει κανενα καναλι, ουτε αναλογικο ουτε ψηφιακο! "weak or no signal, check the antenna cable connection". εννοειται οτι εχω συνδεμενο το καλωδιο της κεραιας το οποιο δοκιμασα σε αλλη τηλεοραση και δουλευει κανονικα!

Φίλε εκτός από factory reset άλλαξες μήπως και τίποτα άλλο στο service menu?
Αριθμό μοντέλου μήπως ή κάτι τέτοιο?
Πολύ περίεργο, υποθέτω ξανασκάναρες κανονικά όλα τα κανάλια και δε σου βρήκε κανένα?

Φίλε εκτός από factory reset άλλαξες μήπως και τίποτα άλλο στο service menu?
Αριθμό μοντέλου μήπως ή κάτι τέτοιο?
Πολύ περίεργο, υποθέτω ξανασκάναρες κανονικά όλα τα κανάλια και δε σου βρήκε κανένα?
Οχι ρε συ δεν προλαβα να αλλαξω κατι, ηθελα να ενεργοποιησω το Pvr γιατι επιτελους επιασαν και στην περιοχη μου τα ψηφιακα και μολις μπηκα στο service mode πατησα κατα λαθος το enter στο factory reset...ε μολις την ξανανοιξα δεν μου βρισκει κανενα καναλι, ουτε αναλογικο ουτε ψηφιακο..εκανα και την τελευταια αναβαθμιση αλλα τιποτα..
Εχω την 40c650 και στο service mode μου γραφει αυτα..μπορει να καταλαβει καποιος αν εκανα καμια πατατα που δεν καταλαβα; Ευχαριστω για την οποια βοηθεια...

Last edited:
Οχι ρε συ δεν προλαβα να αλλαξω κατι, ηθελα να ενεργοποιησω το Pvr γιατι επιτελους επιασαν και στην περιοχη μου τα ψηφιακα και μολις μπηκα στο service mode πατησα κατα λαθος το enter στο factory reset...ε μολις την ξανανοιξα δεν μου βρισκει κανενα καναλι, ουτε αναλογικο ουτε ψηφιακο..εκανα και την τελευταια αναβαθμιση αλλα τιποτα..
Εχω την 40c650 και στο service mode μου γραφει αυτα..μπορει να καταλαβει καποιος αν εκανα καμια πατατα που δεν καταλαβα; Ευχαριστω για την οποια βοηθεια...

Μετά το Reset σου βγαλε μήπως πρώτο παράθυρο να επιλέξεις demo mode ή home use? Μήπως εκεί επέλεξες κατά λάθος demo?
Σόρρυ αλλά κι εγώ εικασίες κάνω γιατί εδώ και καιρό δεν έχω πλέον την C630.
Πάντως να σκανάρεις και να μη βρίσκει κανάλια είναι όντως μυστήριο.

Ναι ναι μου το βγαλε, επελεξα home...Ευχαριστω παντως...πηρα τηλ και στη samsung και μου ειπαν να κανω την αναβαθμιση, να την βγαλω απο την πριζα για 5 λεπτα και να τσεκαρω μετα..Δοκιμασα γιατι απο τον Απριλιο που την πηρα δεν ειχα κανει καμια αναβαθμιση αλλα και παλι τιποτα...και δεν ειναι θεμα κεραιας ρε γαμωτο γιατι πηρα την 23αρα samsung Που εχω στην κουζινα και τη συνδεσα με την ιδια κεραια και πιανει κανονικα! By the way να τονισω οτι στο service της samsung ήταν ιδιαιτερα εξυπηρετικοι και ευγενικοι και μου ειπαν οτι θα με παρουν τηλ. μεσα σε 2 μερες για να περασουν να την παραλαβουν...αλλα ειπα μπας και μπορει να με βοηθησει κανεις να γλιτωσω το service...

Last edited:
Μπορει καποιος που εχει την τηλεοραση να μπει στο service menu και να μου πει τι γραφει στο Type (εμενα γραφει 40Α1AF0C) και τι γραφει στο Tuner(εμενα γραφει SEC_TC). ΘΑ σας ειμαι υποχρεος...

Ναι ναι μου το βγαλε, επελεξα home...Ευχαριστω παντως...πηρα τηλ και στη samsung και μου ειπαν να κανω την αναβαθμιση, να την βγαλω απο την πριζα για 5 λεπτα και να τσεκαρω μετα..Δοκιμασα γιατι απο τον Απριλιο που την πηρα δεν ειχα κανει καμια αναβαθμιση αλλα και παλι τιποτα...και δεν ειναι θεμα κεραιας ρε γαμωτο γιατι πηρα την 23αρα samsung Που εχω στην κουζινα και τη συνδεσα με την ιδια κεραια και πιανει κανονικα! By the way να τονισω οτι στο service της samsung ήταν ιδιαιτερα εξυπηρετικοι και ευγενικοι και μου ειπαν οτι θα με παρουν τηλ. μεσα σε 2 μερες για να περασουν να την παραλαβουν...αλλα ειπα μπας και μπορει να με βοηθησει κανεις να γλιτωσω το service...
Να υποθέσω οτι στον τεχνικό δεν είπες οτι την πατάτα της έκανες εσύ μπαίνοντας στο σερβις μενού...
Αν το έλεγες ασφαλώς θα σου κλείναν το τηλ ή θα σου λεγαν οτι φτιάχνεται με την ανάλογη χρέωση.
Πάντως φίλε μου δεν το λεω για να σε αγχωσω αλλά αν την παρουν και ανακαλυψουν οτι έγινε επέμβαση στο σερβις μενού ή θα σε χρεώσουν ή θα στην πουν άσχημα (παρακάλα για το δεύτερο!).
Anyway, σχετικά με τη ζημιά σου τώρα, πιστεύω οτι ίσως να βιάστηκες λίγο να πάρεις τηλ στο σερβις, πιθανόν με λίγες ακόμα προσπάθειες/πειράματα ίσως να έχεις ελπίδες να την επαναφέρεις. Και το λεω αυτό γιατί θεωρώ δεδομένο οτι δεν είναι ζημια hardware αλλά καθαρά software λόγω του factory reset.
Ίσως κάνοντας ερώτημα στα ξένα φορουμ ή ακόμα καλύτερα στο φορουμ εκείνο που κάνουν τις μόντες και την κάνουν την τιβι pc, να λάμβανες αξιόλογες συμβουλές. Ρώτα τους σήμερα.
Και κάτι άλλο, είπες δεν βρίσκει κανάλια, στην αυτόματη αναζήτηση εννοείς?
Μήπως να κανεις και μια χειροκίνητη αναζήτηση ? (στα ψηφιακά δεν ξερω πως γίνεται χειροκίνητη αναζήτηση, ξέρω μόνο στα αναλογικά που πας και ορίζεις εσύ τον αριθμό (π.χ. λόγου χάρη στην περιοχή μου το μεγκα είναι ο αριθμός 54 στα uhf).
Τέλος, αναλογικά εκπέμπουν ακόμα στην περιοχή σου ή έγινε διακοπή τους ?

Να υποθέσω οτι στον τεχνικό δεν είπες οτι την πατάτα της έκανες εσύ μπαίνοντας στο σερβις μενού...
Αν το έλεγες ασφαλώς θα σου κλείναν το τηλ ή θα σου λεγαν οτι φτιάχνεται με την ανάλογη χρέωση.
Πάντως φίλε μου δεν το λεω για να σε αγχωσω αλλά αν την παρουν και ανακαλυψουν οτι έγινε επέμβαση στο σερβις μενού ή θα σε χρεώσουν ή θα στην πουν άσχημα (παρακάλα για το δεύτερο!).
Anyway, σχετικά με τη ζημιά σου τώρα, πιστεύω οτι ίσως να βιάστηκες λίγο να πάρεις τηλ στο σερβις, πιθανόν με λίγες ακόμα προσπάθειες/πειράματα ίσως να έχεις ελπίδες να την επαναφέρεις. Και το λεω αυτό γιατί θεωρώ δεδομένο οτι δεν είναι ζημια hardware αλλά καθαρά software λόγω του factory reset.
Ίσως κάνοντας ερώτημα στα ξένα φορουμ ή ακόμα καλύτερα στο φορουμ εκείνο που κάνουν τις μόντες και την κάνουν την τιβι pc, να λάμβανες αξιόλογες συμβουλές. Ρώτα τους σήμερα.
Και κάτι άλλο, είπες δεν βρίσκει κανάλια, στην αυτόματη αναζήτηση εννοείς?
Μήπως να κανεις και μια χειροκίνητη αναζήτηση ? (στα ψηφιακά δεν ξερω πως γίνεται χειροκίνητη αναζήτηση, ξέρω μόνο στα αναλογικά που πας και ορίζεις εσύ τον αριθμό (π.χ. λόγου χάρη στην περιοχή μου το μεγκα είναι ο αριθμός 54 στα uhf).
Τέλος, αναλογικά εκπέμπουν ακόμα στην περιοχή σου ή έγινε διακοπή τους ?
Εγω του ειπα οτι εκανα factory reset και μετα δεν εβρισκε καναλια, δεν ρωτησε κατι αλλο. Μου προτεινε να κανω το update, να τη βγαλω απο την πριζα 10 λεπτα και να ξαναδοκιμασω..το εκανα αλλα τιποτα..Τα αναλογικα εκπεμπουν κανονικα στην περιοχη μου και δοκιμασα και τη χειροκινητη αναζητηση οπως λες, π.χ. το Mega εκπεμπει στα uhf στη συχνοτητα 48, αλλα τιποτα..εννοειται οτι θα κανω τις δοκιμες μου, απλα ειχα δουλειες..απλα απορω γιατι δεν δουλευει μετα το update που εκανε παλι μονη της reset! Σας ευχαριστω και παλι και συγνωμη που σας επρηξα..

Για τον πολύ απλό λόγο ότι όταν κάνεις update ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ FACTORY RESET εγώ όσες φορές έχω κάνει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ.

Τι να σου πω, εγω δεν ειχα κανει ποτε update, αυτος απο το service της samsung μου ειπε οτι θα κανει reset με το update και οντως μετα το update μου εβγαλε παλι το μενου plug&play που ζηταγε ρυθμισεις για γλωσσα, χωρα, συντονισμο καναλιων

Τι να σου πω, εγω δεν ειχα κανει ποτε update, αυτος απο το service της samsung μου ειπε οτι θα κανει reset με το update και οντως μετα το update μου εβγαλε παλι το μενου plug&play που ζηταγε ρυθμισεις για γλωσσα, χωρα, συντονισμο καναλιων
Εμένα πάλι όσες φορές και να έχω κάνει update στην le40c653 που στην ουσία είναι βασισμένη στο δικό σου μοντέλο le40c650 ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΟΥ.

Τι να σου πω ρε fits79, σου λεω αυτο που εγινε στην περιπτωση μου και ειλικρινα δεν λεω ψεματα. Αφου εχεις την 40c653 μπορεις να μου κανεις τη χαρη να μπεις στο service menu και να μου πεις τι γραφει στο Type (εμενα γραφει 40Α1AF0C) και τι γραφει στο Tuner(εμενα γραφει SEC_TC)? εχω ποσταρει και κατι φωτογφραφιες νωριτερα να δεις τι εννοω..

Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το προβλημα λυθηκε! Σας ευχαριστω ολους που ασχοληθηκατε παιδια και συγνωμη που σας επρηξα. Για την ιστορια αλλαξα το tuner σε Alps και εκ του θαυματος επιασα και παλι ολα τα καναλια(αναλογικα και τα ψηφιακα της Ερτ)!!! μπορει καποιος moderator αν θελει να σβησει τα μηνυματα που φορτωσα το forum..ευχαριστω και παλι!

Για τον πολύ απλό λόγο ότι όταν κάνεις update ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ FACTORY RESET εγώ όσες φορές έχω κάνει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ.
Εγώ πριν μερικούς μήνες που έκανα πρώτη και μοναδική φορά update μου έχασε τα κανάλια. Τα είχα κανει backup σε usb στικάκι.

Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το προβλημα λυθηκε! Σας ευχαριστω ολους που ασχοληθηκατε παιδια και συγνωμη που σας επρηξα. Για την ιστορια αλλαξα το tuner σε Alps και εκ του θαυματος επιασα και παλι ολα τα καναλια(αναλογικα και τα ψηφιακα της Ερτ)!!! μπορει καποιος moderator αν θελει να σβησει τα μηνυματα που φορτωσα το forum..ευχαριστω και παλι!
Τυχερούλη!
Ουφ! Και είχαμε αγχωθεί μαζί σου!
Τί λες καλέ μου άνρθωπε να σβηστούν τα ποστς ? Αυτά είναι θησαυρός για όποιον το ξαναπάθει!
Οπότε στην ουσία το factory reset από το service manu σου έκανε αλλαγή στον τύπο του tuner σε SEC_TC, και μετά η τιβι σου δεν μπορύσε να βρει κανάλια, το ξαναάλλαξες σε Alps και λύθηκε το πρόβλημα σου.

Φίλε γι'αυτό υπάρχει το forum, για να φορτώνεις μυνήματα και όποιος μπορεί να βοηθά.
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν!
Και προσοχή από εδώ και πέρα με το service menu!

Φίλε γι'αυτό υπάρχει το forum, για να φορτώνεις μυνήματα και όποιος μπορεί να βοηθά.
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν!
Και προσοχή από εδώ και πέρα με το service menu!
Απο την "οδυνηρή" εμπειρία του συμφορουμίτη dimis_pj βγαίνει ένα και μοναδικό συμπέρασμα : στο service menu πολύ σωστά απαγορεύεται να μπαίνει ο χρήστης και δικαίως είναι κρυφό! Προσοχή με τα service menu παιδιά ! Ποτέ δεν μπαίνουμε υπό την επήρεια αλκοόλ !:ernaehrung004:

Ναι, το factory reset από το service menu μου αλλαξε το tuner σε SEC_TC, και μετά η τηλεοραση δεν μπορύσε να βρει κανάλια! Κοιταξα την 23αρα samsung που εχω και η αναλογη ρυθμιση του tuner ήταν στο auto. Ετσι προσπαθουσα να το βαλω στο auto και στην 40c650 αλλα δεν κρατουσε τη ρυθμιση auto με τιποτα! Ετσι αρχισα τα πειραματα και μολις το αλλαξα σε Alps δουλεψε!!! Σας ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιαφερον! Η βλακεια ξερετε ποια ειναι; Οτι αυτο που ηθελα να κανω εξ αρχης (να ενεργοποιησω το pvr) τωρα δεν μπορω γιατι το τελευταιο update T-VALDEUC_3009.2 απενεργοποιησε την επιλογη Pvr στο service menu...

Ναι, το factory reset από το service menu μου αλλαξε το tuner σε SEC_TC, και μετά η τηλεοραση δεν μπορύσε να βρει κανάλια! Κοιταξα την 23αρα samsung που εχω και η αναλογη ρυθμιση του tuner ήταν στο auto. Ετσι προσπαθουσα να το βαλω στο auto και στην 40c650 αλλα δεν κρατουσε τη ρυθμιση auto με τιποτα! Ετσι αρχισα τα πειραματα και μολις το αλλαξα σε Alps δουλεψε!!! Σας ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιαφερον! Η βλακεια ξερετε ποια ειναι; Οτι αυτο που ηθελα να κανω εξ αρχης (να ενεργοποιησω το pvr) τωρα δεν μπορω γιατι το τελευταιο update T-VALDEUC_3009.2 απενεργοποιησε την επιλογη Pvr στο service menu...
Σοβαρά μιλάς ? Έπαιξε δηλαδή άσχημη φουστιά η σαμσουνγκ στους καταναλωτές (ως απάντηση στην φουστιά που οι καταναλωτές είχαν παίξει στην σαμσουνγκ ενεργοποιώντας το pvr χωρίς να το έχουν πληρώσει).
Ψάξτο λίγο, λογικά με κάποια πατέντα θα μπορείς να κάνεις επαναφορά σε προηγούμενη έκδοση.

Με firmware 1016 αν δεν κανω λαθος, μπορεσα και κρατησα το PVR ,και στο internetTv ολα πανε καλα,μονο στο YAHOO μου λεει να αναβαθμισω την τηλεοραση στο νεοτερο firmware για να μπορω να μπω, αλλα φυσικα και δεν θα το αλλαξω...
Γενικως την φχαριστηθηκα την 46C650

YG:Εγραψα μερικους αγωνες απο την ΕΡΤ HD απο το PVR και καθομαι και τους ξαναβλεπω σαν τον μπουφο!!!!!!!!! :)