Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Samsung C650 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οποτε αναμεσα στης δυο πρωτημας Sony ε για πιο φυσικη εικονα?? Οταν λες μεσο DLNA να κανεις streaming τη ακριβος ενοεις ??Μπορεις να μου εξειγησεις λιγο ??Να σειμηωσω εχω PS3 γιαυτο κ ημουν περισοτερο προς SONY...

Φίλε Στέλιο το παρών νήμα αφορά την C650, για πληροφορίες σχετικά με μοντέλα της SONY μπορείς να χρησιμοποιήσεις το νήμα που έχεις ήδη ανοίξει ( TV για PS3-τηλεοπτικό-ταινίες Sony??? ), και στο οποίο σου έχω δώσει αναλυτικά links με οδηγίες για την σύνδεση του PS3...σε οποιοδήποτε δίκτυο άσχετα με το μοντέλο της τηλεόρασης..

α) Ενημερωτικά να σου πω ότι το PS3 είναι και BD player..

β) Το PS3 δεν παίζει MKV, μπορείς να τα βλέπεις μέσω δικτύου με το PS3 Media Server (PMS) το οποίο κάνει μετατροπή on the fly και πρέπει να είναι αρκετά δυνατό για να μην έχεις 'κολλήματα' ή να μετατρέπεις τις ταινίες με το mkv2vob, για περισσότερες πληροφορίες διάβασε τα αντίστοιχα θέματα στην κατηγορία Game Consoles .

γ),δ) Εξαρτάται από τον media player που διαθέτει η τηλεόραση, χαρακτηριστικά του οποίου αναφέρονται στα site των κατασκευαστών, για τις συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά.

Στην κατηγορία με τα νήματα κατόχων TV Reviews - Εντυπώσεις κατόχων - Τεχνικά χαρακτηριστικά

και στην πρώτη σελίδα κάθε μοντέλου υπάρχουν τα link από τα site των κατασκευαστών για να δεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της εκάστοτε τηλεόρασης.

Παλιά τα είχα κάνει όλα...:o

...μετά έδωσα 100 και πήρα ένα E-Great, οπότε δεν χρειάστηκε να ξανακάνω τίποτα... ;)

Διάβασε τα link που σου έβαλα και θα καταλάβεις...:smile:

...επίσης...

http://ps3mediaserver.blogspot.com/

http://ps3mediaserver.org/forum/

Εννοείται ότι, αν συνδέσεις κατευθείαν το PC με κάποια τηλεόραση μέσω HDMI δεν έχεις πρόβλημα, θα δουλεύει σαν οθόνη και ότι κάνεις στο PC θα το βλέπεις.

Τα παραπάνω link που έβαλα, αφορούν την σύνδεση σε δίκτυο του PS3 με κάποιο PC (μέσω καλωδίου ethernet) και την σύνδεση του PS3 στην τηλεόραση με HDMI, ώστε να μπορούν να παίζουν τα MKV από το PC στην τηλεόραση, μέσω του PS3.

Μην παιδεύεσαι Στέλιο κάτι σαν το παρακάτω σου λύνει τα χέρια χωρίς πολλά-πολλά...

....ρίξε και μια ματιά στην κατηγορία Media Players

...αν δεν κάνω λάθος το πιο οικονομικό είναι το WD TV Live

...συνδέεις στην USB του ότι θέλεις, μετά το συνδέεις στη τηλεόραση με HDMI και βλέπεις/ακούς ότι έχεις αποθηκεύσει...έτσι απλά.

...ευχαριστώ...-bye-

Re: Samsung C650 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σου ειναι ευκολο να χρησιμοποιησεις καποιος προγραμμα πχ το Media Info

δεν χρειαζεται media info,
αν εχεις media player classic πας file-> properties και βλεπεις σε μια απο τις καρτελες τι ειναι

Αυτο που δοκιμασα και δεν επαιζε ηταν High [email protected]

Εικαζω οτι το αρχειο λογω υψηλου προφιλ αδυνατει να τα παιξει η τηλεοραση.

Προσέξτε αυτό: Format profile: [email protected]

Τα παραπάνω βίντεο είναι profile L5.1 δηλαδή εκτός προδιαγραφών blue ray. Οι φωστήρες που τα κωδικοποιούν και τα ανεβάζουν στο internet κάνουν συχνά τέτοιες πατάτες. Αυτό για να παίξει σε media player θέλει μετατροπή σε profile L4.1, αλλιώς μπορείς να το δεις μόνο μέσω pc.

Και γενικά να προσέχετε τα αρχεία mkv που βρίσκετε να είναι profile high L4.1.
Oταν στα infos του αρχείου αναφέρεται profile high L5.1 μην τα κατεβάζετε, παίζουν με σπασίματα στα περισσότερα players ή δεν παίζουν καθόλου.

Οκ θα το κάνω αύριο και θα σε ενημερώσω. Να τονίσω οτι σχετικά με τα αρχεία .mov Που είχα πει οτι δεν τα παίζει, τους άλλαξα κατάληξη σε .mkv και τα έπαιξε κανονικά!

Φίλε Strantford χρησιμοποίηση το media player classic όπως πρότεινε και ο φίλος.
η ταινία οταν την είχα κατεβάσει έγραφε στο gamato οτι ειναι full hd, αλλα ο
media player classic αναφέρει τα παρακάτω:
τιτλος: The.Tale.Of.Despereaux (2008) 1080p.BluRay.x264-1920.mkv

Video: MPEG4 Video (H264) 1920x816 23.98fps [English (Video 1)]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch [Greek, Modern (1453-) (Audio 1)]
Audio: DTS 48000Hz 6ch [English (Audio 2)]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch [English (Audio 3)]
Subtitle: UTF-8 [Greek, Modern (1453-) (Subtitle 1)]

Δηλαδή παρόλο που στον τίτλο λέει 1080p, δεν είναι 1920*1080.
O ηχος όμως είναι 6κάναλος.
Ελπίζω σε βοήθησα.

Φίλε Strantford χρησιμοποίηση το media player classic όπως πρότεινε και ο φίλος.
η ταινία οταν την είχα κατεβάσει έγραφε στο gamato οτι ειναι full hd, αλλα ο
media player classic αναφέρει τα παρακάτω:
τιτλος: The.Tale.Of.Despereaux (2008) 1080p.BluRay.x264-1920.mkv

Video: MPEG4 Video (H264) 1920x816 23.98fps [English (Video 1)]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch [Greek, Modern (1453-) (Audio 1)]
Audio: DTS 48000Hz 6ch [English (Audio 2)]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch [English (Audio 3)]
Subtitle: UTF-8 [Greek, Modern (1453-) (Subtitle 1)]

Δηλαδή παρόλο που στον τίτλο λέει 1080p, δεν είναι 1920*1080.
O ηχος όμως είναι 6κάναλος.
Ελπίζω σε βοήθησα.

Thanks απλά από αυτές τις πληροφορίες δεν φαίνεται το profile που έχει χρησιμοποιηθεί κατά την κωδικοποίηση. Δεν παίζει τόσο ρόλο η ανάλυση πιστεύω όσο το profile και ίσως για αυτό να μην βλέπε το 5.1 η τηλεοραση (ισως ειναι too much και δεν το αναγνωριζει). Για αυτό πρότεινα το MediaInfo που παρέχει τέτοια πληροφόρηση.

Ευχαριστώ πάντως

Φίλε Strantford το άνοιξα και με το Media info και σου παραθέτω την συνημμένη εικόνα:

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    72.2 KB · Views: 71

Φίλε Strantford το άνοιξα και με το Media info και σου παραθέτω την συνημμένη εικόνα:

Σε ευχαριστώ φίλε μου

Επιβεβαιώνεται η υποψία μου ότι φταίει το profile.

μάλλον το @5.1 είναι πολύ μεγάλο για την τηλεόραση για να το χειριστεί.

βρε το 5.1 δεν παιζει, δες κ το προηγουμενο μηνυμα μου πιο πανω,
αλλα στο screenshot του φιλου φαινεται οτι ειναι 4.1 αυτο

βρε το 5.1 δεν παιζει, δες κ το προηγουμενο μηνυμα μου πιο πανω,
αλλα στο screenshot του φιλου φαινεται οτι ειναι 4.1 αυτο

Πιο μηνυμα σου???

Του φιλου ξερω οτι παιζει γιατι και εμενα στο μαγαζι επαιξε τα @4.1 και @3.1

Το μοναδικο @5.1 που επαιξα εβγαλε μη υποστηριζομενο codec.

Ναι αυτό όμως δεν εξηγεί τίποτα.

Από τα properties του MPC δεν βλέπεις το container profile αν είναι μεγαλύτερο από 4.1.

Αποδεδειγμένα μέχρι τώρα δεν μου έχει παίξει καμία @ 5.1 ταινία 1080p ή 720p σε 2 μαγαζιά που έχω δοκιμάσει. Όσες είναι @4.1 και κάτω τις παίζει.

Αποδεδειγμένα μέχρι τώρα δεν μου έχει παίξει καμία @ 5.1 ταινία 1080p ή 720p σε 2 μαγαζιά που έχω δοκιμάσει. Όσες είναι @4.1 και κάτω τις παίζει.

Και ούτε πρόκειται να σου παίξει. Οπως έχω γράψει ξανά, και παρέθεσε τα quotes παραπάνω ο patrickdrd, τα περισσότερα media players (πλην των νέων μοντέλων) όπως και οι ενσωματωμένοι players των τηλεοράσεων αναπαράγουν αρχεία profile high έως L4.1 Τα αρχεία με profile L5.1 καλό είναι να αποφεύγονται καθώς παίζουν με σπασίματα ή δεν παίζουν καθόλου. Αρα, πρώτα πρέπει να ψάχνετε τα χαρακτηριστικά των αρχείων για το profile τους. Πάντως η συντριπτική πλειοψηφία των αρχείων που κυκλοφορούν είναι profile 4.1 ή 3.1, συνεπώς δεν θα συναντήσετε πρόβλημα.

Γενικότερα, αποφεύγετε τα profile 5.1, όπως λέει και ο Κώστας, γιατί η επιλογή αυτού του profile δείχνει πως αυτός που έφτιαξε το αρχείο δεν ξέρει τί του γίνεται... :D

Και ούτε πρόκειται να σου παίξει. Οπως έχω γράψει ξανά, και παρέθεσε τα quotes παραπάνω ο patrickdrd, τα περισσότερα media players (πλην των νέων μοντέλων) όπως και οι ενσωματωμένοι players των τηλεοράσεων αναπαράγουν αρχεία profile high έως L4.1 Τα αρχεία με profile L5.1 καλό είναι να αποφεύγονται καθώς παίζουν με σπασίματα ή δεν παίζουν καθόλου. Αρα, πρώτα πρέπει να ψάχνετε τα χαρακτηριστικά των αρχείων για το profile τους. Πάντως η συντριπτική πλειοψηφία των αρχείων που κυκλοφορούν είναι profile 4.1 ή 3.1, συνεπώς δεν θα συναντήσετε πρόβλημα.

Γενικότερα, αποφεύγετε τα profile 5.1, όπως λέει και ο Κώστας, γιατί η επιλογή αυτού του profile δείχνει πως αυτός που έφτιαξε το αρχείο δεν ξέρει τί του γίνεται... :D

Tο θεμα είναι πως μπορείς να το ξέρεις αυτό εκ των προτέρων?

Πολύ απλά δεν μπορείς. Βλέπεις μία ταινία 1080p. Εεε δεν ξέρεις με τι προφιλ ειναι!!!!

Εδώ έχω κάποιες 720p στη συλλογή μου που είναι δυστυχώς 5.1 profile. Εννοείται πως και οι περισσότερες 1080p που έχω είναι 5.1 profile άγνωστο γιατί (μήπως είναι πιο εύκολο, προσφέρει καλύτερη κωδικοποίηση κτλ κτλ)????

Tο θεμα είναι πως μπορείς να το ξέρεις αυτό εκ των προτέρων?

Στο αρχείο .nfo που συνοδεύει το αρχείο εικόνας, κατά 99% αναγράφεται και το profile.

To profile 5.1, σαφώς και παρέχει καλύτερη κωδικοποίηση από πρωτογενή ασυμπίεστο υλικό και έχει μεγαλύτερη ευελιξία και αντοχή στο μοντάζ, πράγματα που απαιτούν αυξημένη επεξεργαστική ισχύ, γιατί είναι επαγγελματικό στάνταρ. Οι πηγές όμως από τις οποίες κατασκευάζονται οι ρώσσικες κουκλίτσες, δεν είναι ασυμπίεστο βίντεο, αλλά στην καλύτερη περίπτωση, profile 4.1, oπότε με το να το μετατρέψει κανείς αυτό σε 5.1, δεν κερδίζει απολύτως τίποτα, παρά μόνο μπελά στο κεφάλι του...

ποσο αντιθεση εχει?και πoσο αποκριση m/s?και τελικα μπορει να κανει εγγραφη τηλεοπτικου σηματος?σας ρωταω γιατι δεν τα βρηκα αυτα.

Στο αρχείο .nfo που συνοδεύει το αρχείο εικόνας, κατά 99% αναγράφεται και το profile.

To profile 5.1, σαφώς και παρέχει καλύτερη κωδικοποίηση από πρωτογενή ασυμπίεστο υλικό και έχει μεγαλύτερη ευελιξία και αντοχή στο μοντάζ, πράγματα που απαιτούν αυξημένη επεξεργαστική ισχύ, γιατί είναι επαγγελματικό στάνταρ. Οι πηγές όμως από τις οποίες κατασκευάζονται οι ρώσσικες κουκλίτσες, δεν είναι ασυμπίεστο βίντεο, αλλά στην καλύτερη περίπτωση, profile 4.1, oπότε με το να το μετατρέψει κανείς αυτό σε 5.1, δεν κερδίζει απολύτως τίποτα, παρά μόνο μπελά στο κεφάλι του...

Εαν ομως κανει κατευθειαν δουλεια απο την πηγη δλδ απο το bluray δισκακι. Εκει δεν εχει ρωσικη κουκλα ακομα στα χερια του αρα δεν εχει @4.1 profile.

Mα το BluRay, δεν πάει πάνω από level 4.1, είτε στο high, είτε στο main profile, με τις τωρινές προδιαγραφές...

Mε το πρωτογενές ασυμπίεστο υλικό, εννοώ την έξοδο μίας HD κάμερας ή ενός film scanner, πριν την αποθήκευση...

Last edited:

Ναι ομως οταν βρισκεις ματροσκες ετοιμες στα 5.1????

Δεν μπορω να φανταστω οτι καποιος ηταν βιτσιοζος και πηρε μια ματροσκα 4.1 και την εκανε 5.1 χωρις να κερδιζει ορατα κατι.

Για αυτο ρωταω (επειδη δεν ξερω) μηπως μπορει καποιος ενα bluray να το κανει αντιγραφο ασφαλειας χρησιμοποιωντας 5.1

ποσο αντιθεση εχει?και πoσο αποκριση m/s?και τελικα μπορει να κανει εγγραφη τηλεοπτικου σηματος?σας ρωταω γιατι δεν τα βρηκα αυτα.

PVR νομιζω μονο η c750

Ναι ομως οταν βρισκεις ματροσκες ετοιμες στα 5.1????

Δεν μπορω να φανταστω οτι καποιος ηταν βιτσιοζος και πηρε μια ματροσκα 4.1 και την εκανε 5.1 χωρις να κερδιζει ορατα κατι.

Για αυτο ρωταω (επειδη δεν ξερω) μηπως μπορει καποιος ενα bluray να το κανει αντιγραφο ασφαλειας χρησιμοποιωντας 5.1

Αυτό ακριβώς που λές είναι: κάποιος βιτσιόζος (sic), πήρε ένα BluRay που ήταν profile 4.1 και το έκανε ρωσσίδα 5.1. :D

Το κακό, ξεκίνησε με τα HD-DVD που ήταν σε VC1 codec και τα πρώτα BluRay που ήταν σε Mpeg2. Οι πρώτοι κουκλοκατασκευαστές, μην έχοντας ως αναφορά το μεταγενέστερο AVC του BR, που ήταν 4.1, βλέποντας το 5.1 στις επιλογές τους, θεώρησαν πως ξανα-ανακάλυψαν τον τροχό.

Στην πράξη, ένα coding σε 5.1 profile, με το ίδιο χαμηλό bitrate με ένα 4.1, μπορεί να σου δώσει στην τελική και χειρότερη εικόνα, αν το παρακάνεις με τα reference frames. To Level 5.1 έχει φτιαχτεί για να δουλεύει έως ~234Mbit/s σε SD και έως ~937Mbit/s σε 4Κ ή 1080@120p και όχι για μουκουβού των 10-20Mbit...

Όταν το quantization του αρχικού master έχει γίνει ήδη με προδιαγραφές το πολύ κατά 4.1, δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα κάνοντας το 5.1. Είναι κατά κάποιον τρόπο, σαν να μετατρέπεις ένα VCD σε DVD και να περιμένεις να δεις βελτίωση.