Καλημέρα σε όλους! Είμαι και εγώ κάτοχος, εδώ και δέκα μέρες, μιας 40c652 με πάνελ SQ01. Η πρώτη μου εντύπωση όταν την πρώτο λειτούργησα ήταν ότι η οθόνη είναι τεράστια αλλά μετά από λίγες ώρες θέασης σαν από θαύμα μίκρυνε!!!
Όλα ωραία και καλά μέχρι εχθές το βράδυ που έβλεπα ποδόσφαιρο και παρατήρησα κάτι που με ανησύχησε. Η εικόνα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα έτρωγε σκαλώματα. (Δεν είμαι και ειδικός με τις ορολογίες, όπως φαίνεται) Δηλαδή πως βλέπεις ένα βιντεάκι στο pc και αν ο επεξεργαστής είναι φορτωμένος σκαλώνει για κάνα δευτερόλεπτο, το ίδιο έκανε και η τηλεόραση. Και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλα αναλογικά κανάλια, απλά στο ποδόσφαιρο ήταν πιο εμφανές σε σχέση με μία εκπομπή ή ταινία που μπορεί και να μην το καταλάβαινες τόσο εύκολα. Στα ψηφιακά κανάλια το θέμα αυτό δεν υπάρχει μόνο στα αναλογικά το παρατήρησα. Λέτε να φταίει το αναλογικό tuner? Δοκίμασα και με το motion plus σε όλες τις επιλογές του αλλά τα ίδια :nounder: Περιμένω τις συμβουλές σας!!!
@spyfi: Η ρυθμιση των 100hz είναι. Μου το εκανε εμενα στις ματροσκες. Αν αλλαξεις τη ρυθμιση θα δεις διαφορα. Δεν θυμαμαι τωρα απεξω σε πιο μενου ειναι ολα αυτα.
Edit: Δοκίμασε να βάλεις manually το Blur στο 10 και το Judder στο 0. Αλλιώς παίξε με τις έτοιμες επιλογες.
Ok, τα έχει η τηλεόραση, είδα πως δουλεύουν και που αποσκοπούν εμένα όμως μου είναι άχρηστα και αυτό δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να μου το πεί ορθά, κοφτά και σταράτα πριν την αγοράσω. Έχουμε μπει στο τριπάκι του μάρκετινγκ και κυλάνε στο αίμα μας τα υποσχόμενα δελτία τύπου των εταιρειών, τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου έτσι.
κάτι έχεις διαβάσει εσύ...
παρόλα αυτά να πω ότι ακόμα και έτσι στο demo video της philips με το πανάρισμα στα πλακάκια η εικόνα τρώει σκάλωμα. μόνο όταν το έχω στο smooth πανάρει οκ. Τελικά προς το παρών προτιμάω να βλέπω mkv με το motion plus στο off
όσο καιρό έψαχνα για τηλεόραση όλοι παροτρύνουν σε όσο το δυνατόν καλύτερο μοντέλο με περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας.
αυτό που είδα εγώ προ το παρών που ήθελα τηλεόραση 95% για να βλέπω bluray από το htpc είναι ότι τα 100Hz μου είναι άχρηστα. Ok, τα έχει η τηλεόραση, είδα πως δουλεύουν και που αποσκοπούν εμένα όμως μου είναι άχρηστα και αυτό δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να μου το πεί ορθά, κοφτά και σταράτα πριν την αγοράσω. Έχουμε μπει στο τριπάκι του μάρκετινγκ και κυλάνε στο αίμα μας τα υποσχόμενα δελτία τύπου των εταιρειών, τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου έτσι.
Trust your eyes ONLY. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό και σε όλα τα επίπεδα πριν αγοράσεις...
Απ'τη στιγμη ομως που βρηκες τη λυση βάζοντάς το στο smooth για ποιο λογο χαλιεσαι?
Αν το ηξερες απο πριν θα επελεγες καποια αλλη?
epivitor καλωσόρισες στο forum
η χρήση του motion plus σε ρύθμιση standar ή smooth λύνει μεν το θέμα του παναρίσματος αλλά δημιουργεί άλλα artifacts ή πιδιματάκια σε άσχετες στιγμές και γι αυτό δεν είναι απόλυτη.
Το γράφω γιατί αν είχα διαπιστώσει με τα μάτια μου ότι στο υλικό που βλέπω δεν μου χρειάζεται (δεν γνωρίζω το πως λειτουργεί και τι αποτέλεσμα έχει σε DVD, τηλεοπτικό σήμα κλπ) δεν θα το λάμβανα υπόψιν στα κριτήρια μου για την αγορά. Θέλω να πω ότι αν είχα δίπλα δίπλα δυο τηλεοράσεις με ΙΔΙΑ ποιότητα εικόνας, στις ΙΔΙΕΣ ίντσες, όπου η χωρίς 100Hz είχε πχ 1000E και η 100Hz είχε 1200E δεν θα λάμβανα υπόψιν μου τα 100Hz και θα αγόραζα τη φτηνότερη. Νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα απλός ο συλλογισμός μου και όπως προανέφερα ξεκινάει από το τι υλικό θέλω να προβάλω στην οθόνη.
επισης υπαρχουν καπου καποιες ρυθμισεις για την εικονα?
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum.
Πριν 2 μέρες απέκτησα μια samsung le40c652 και εχω μείνει αρκετα ικανοποημένος απο την ποιότητα εικόνας και τις διαθέσιμες επιλογές.
Εχω ενα μεγάλο πρόβλημα ομως και οσο και αν προσπαθησα δεν βρήκα ακρη.
Προσπαθω να προγραματισω τα καναλια σε θέσεις οπως στην αναλογική τηλεόραση και δεν μπορώ. Φοβάμαι οτι τα καναλια μπαίνουν σε 2 group.το πρωτο με όσα εκπέμουν αναλογικα (πχ ετ1 στο 1, νετ στο 2, ετ3 στο 3, εξτρα στο 4 τηλεαστυ στο 5 κλπ) και το δευτερο ξεκιναει απο κει που τελειώνει το πρώτο (πχ μεγκα στο 6, αντ1 στο 7 κλπ).
Δεν μπορω δηλαδη να βαλω:
1-ετ1
2-νετ
3-μεγκα
4-αντ1
5-ετ3
Θεωρω μεγαλο προβλημα αν συμβαινει αυτο και θα ηθελα την αποψη σας ή καποια λύση αν εχει καποιος βρει.
Το manual πολυ συνοπτικο δεν μπορω να πω οτι με βοηθησε
ευχαριστω
μηπως η περιοχη σου δεν εχει ψηφιακα? εχει καποια επιλογη για search ψηφιακων.δοκιμασε ξανα. διαφορετικα βαλε αυτοματη ανιχνευση και θα στα βγαλει ολα.απο κει επίλεξε τα καναλια που σε ενδιαφέρουν και φτιαξε ενα 'μπουκετο' στα αγαπημενα.
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum.
Πριν 2 μέρες απέκτησα μια samsung le40c652 και εχω μείνει αρκετα ικανοποημένος απο την ποιότητα εικόνας και τις διαθέσιμες επιλογές.
Εχω ενα μεγάλο πρόβλημα ομως και οσο και αν προσπαθησα δεν βρήκα ακρη.
Προσπαθω να προγραματισω τα καναλια σε θέσεις οπως στην αναλογική τηλεόραση και δεν μπορώ. Φοβάμαι οτι τα καναλια μπαίνουν σε 2 group.το πρωτο με όσα εκπέμουν αναλογικα (πχ ετ1 στο 1, νετ στο 2, ετ3 στο 3, εξτρα στο 4 τηλεαστυ στο 5 κλπ) και το δευτερο ξεκιναει απο κει που τελειώνει το πρώτο (πχ μεγκα στο 6, αντ1 στο 7 κλπ).
Δεν μπορω δηλαδη να βαλω:
1-ετ1
2-νετ
3-μεγκα
4-αντ1
5-ετ3
Θεωρω μεγαλο προβλημα αν συμβαινει αυτο και θα ηθελα την αποψη σας ή καποια λύση αν εχει καποιος βρει.
Το manual πολυ συνοπτικο δεν μπορω να πω οτι με βοηθησε
ευχαριστω
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.