Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG, Samsung, Sony 37". to LED or not to LED?

Τελικά αγόρασα την Samsung LE37C650 LCD. Γρήγορα γρήγορα, οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής: Η εικόνα είναι φοβερή, δεν το συζητώ. Ακόμα και σε χαμηλής ποιότητας ταινίες, τις διορθώνει και φαίνονται πολύ καλά. Οι 37 ίντσες μου φαίνονται αρκετές, και δεν το μετάνιωσα καθόλου που δεν πήρα μεγαλύτερη αλλά και από την άλλη χαίρομαι που τελικά δεν πήρα 32" όπως σκεφτόμουν στην αρχή. Κάποιες ταινίες που είδα στα 720p φαίνονται απλά φανταστικές, ακόμα και κάποια DVD (περασμένα μέσα από HDMI, γιατί από component φαίνονται χάλια). Το ενσωματομένο USB player που έχει, έπαιξε κάθε μορφής video codec και υποτίτλων που δοκίμασα. Με γλίτωσε από έξοδα για ένα media player.

Τώρα στα αρνητικά. Αν και η TV είναι 100Hz, και παρόλο τις ρυθμίσεις που έψαξα, σε μία HD ταινία, mp4 μορφής παρατήρησα αρκετά ενοχλητικά σπασίματα στην κίνηση. Ελπίζω να ήταν μεμονομένο περιστατικό, γιατί δεν είδα άλλη ταινία από την αρχή μέχρι το τέλος σε HD. Τα DVD πάντως δεν έχουν πρόβλημα.

Κάτι μικρότερης σημασίας που με πείραξε είναι ότι η τηλεόραση είναι μεν Wifi-ready, δέχεται όμως μόνο εξοπλισμό της Samsung αξίας 50 + , και όχι τα κοινά wi-fi usb sticks. Επίσης δεν έχει bluetooth, δέχεται όμως ασύρματη σύνδεση με συγκεκριμένες συσκευές πάλι μόνο της Samsung. 'Οχι ότι τα χρειάζομαι όλα αυτά, αυτή όμως η έλλειψη συμβατότητας με άλλες μάρκες, πάντα με εκνεύριζε.

Αυτά, προς το παρόν. Αν έχετε απορίες ευχαρίστως να σας στις λύσω.

Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δυστυχως με τα αριθμητικα πληκτρα του χειριστηριου μπορεις να επιλεξεις τα αναλογικα. Δεν ξερω να υπαρχει συνδυασμος που το γυριζει για τα ψηφιακα. Προς το παρον τα ψηφιακα τα επιλεγω μεσω του Channel List η παω πανω κατω με το βελακι, περνωντας ομως ετσι απο ολα τα καναλια.
.

Αν εισαι στο 2 αναλογικο και πατησεις ξανα 2 σε βγαζει στο 2 ψηφιακο και με το +- ανεβαινεις στα ψηφιακα

Απάντηση: LG, Samsung, Sony 37". to LED or not to LED?

Να φανταστείς πως θα έδειχνε η 40'' που έχει spva πάνελ αρκετά καλύτερο απο αυτό της 37''...

Οταν λεω οτι ειναι απο τα χειροτερα μανουαλ εβερ

Εμενα απο χθες κουλαθηκε, γυρισε μονη της σε καλωδιακη απο κεραια. Αν γυρισω κεραια βλεπω παντου χιονια. Αν γυρισω καλωδιακη βλεπω κανονικα ολα τα αναλογικα που ειχα συντονισει αλλα εχουν χαθει τα ψηφιακα της ΕΡΤ.

Τσαντιστηκα και ξαναεκανα ανιχνευση (τσαμπα το φτιαξιμο που ειχα κανει σε σειρα και ονοματοδοσια). Βρηκε πρωτα τα 12 ψηφιακα και μετα τα αναλογικα.

Δυστυχως με τα αριθμητικα πληκτρα του χειριστηριου μπορεις να επιλεξεις τα αναλογικα. Δεν ξερω να υπαρχει συνδυασμος που το γυριζει για τα ψηφιακα. Προς το παρον τα ψηφιακα τα επιλεγω μεσω του Channel List η παω πανω κατω με το βελακι, περνωντας ομως ετσι απο ολα τα καναλια.

Μεχρι στιγμης τα ψηφιακα εχουν οριακα καλυτερη εικονα απο τα αδερφακια τους αναλογικα, κυριως σε επιπεδο καποιου μικρου θορυβου που υπηρχε στα αναλογικα και ο οποιος στα ψηφιακα εξαφανιζεται (μαλλον μπαινουν σε λειτουργια τα ψηφιακα βοηθηματα της τηλεορασης). Κατα τα λοιπα τιποτα τα ιδιαιτερο. Ακομα και ο ΣΚΑΙ ειναι μια απο τα ιδια (τουλαχιστον στην 46αρα δεν ειδα διαφορα, σε τηλεοπτικο σημα παντα τωρα που εχει εκπομπη). Δεν ξερω αν σε ντοκιμαντερ ή σειρα που μπορει να ειναι "μαμα" σε μεγαλυτερη αναλυση δειξει τα δοντια του.

Στο menu στην διαχείριση καναλιών έχει δυνατότητα ταξινόμησης των καναλιών στις θέσεις των πλήκτρων του τηλεκοντρόλ
Για ψάξτε λίγο καλύτερα και διαβάστε και το manual .
Αν υπάρχει ακόμα θέμα ενημερώστε για πιό λεπτομερή περιγραφή

Να ρωτήσω και εγώ κάτι, προσπάθησα να τρέξω DVD (vob) αρχείο από σκληρό δίσκο αλλά δεν μου εμφάνιζε υπότιτλους ενώ στα .avi και .mkv κανένα πρόβλημα. Γνωρίζει κάποιος κάτι επι τούτου???

οταν λες .avi με υπότιτλους εννοεις .srt? γιατι εμενα βγαζει κινεζικα..... εκτος αν υπαρχει καπου επιλογή να τους διαβάζει αν ξερει κάποιος.

οταν λες .avi με υπότιτλους εννοεις .srt? γιατι εμενα βγαζει κινεζικα..... εκτος αν υπαρχει καπου επιλογή να τους διαβάζει αν ξερει κάποιος.

οταν παιζει η ταινια πατας tools και μετα πας στο encoding και διαλεγεις greek

Αν εισαι στο 2 αναλογικο και πατησεις ξανα 2 σε βγαζει στο 2 ψηφιακο και με το +- ανεβαινεις στα ψηφιακα

Καλό κόλπο θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ

Στο menu στην διαχείριση καναλιών έχει δυνατότητα ταξινόμησης των καναλιών στις θέσεις των πλήκτρων του τηλεκοντρόλ
Για ψάξτε λίγο καλύτερα και διαβάστε και το manual .
Αν υπάρχει ακόμα θέμα ενημερώστε για πιό λεπτομερή περιγραφή

To manual ειναι ftp και δεν βγάζεις άκρη. Θα δοκιμάσω κανένα ΣΚ αν έχω χρόνο να πειραματιστω μόνος μου.

Επίσης χθες στο Ελλάδα-Αργεντινή επιβεβαιώνω και εγώ, ότι με το Motion Plus ενεργοποιημενο σε καποια βολε του Τζόρβα που έμενε η κάμερα σε όλη την κίνηση της μπάλας, στην ανοδική της τροχιά είχε άσχημη παραμορφωση και "ξαναγινόταν" μπάλα όταν είχε αρχίσει η κάθοδος και ήταν μερικά μέτρα πριν το έδαφος. Δεν ξέρω αν με τα 100hz απενεργοποιημένα θα φτιάξει καθόλου.

Επίσης χθες στο Ελλάδα-Αργεντινή επιβεβαιώνω και εγώ, ότι με το Motion Plus ενεργοποιημενο σε καποια βολε του Τζόρβα που έμενε η κάμερα σε όλη την κίνηση της μπάλας, στην ανοδική της τροχιά είχε άσχημη παραμορφωση και "ξαναγινόταν" μπάλα όταν είχε αρχίσει η κάθοδος και ήταν μερικά μέτρα πριν το έδαφος. Δεν ξέρω αν με τα 100hz απενεργοποιημένα θα φτιάξει καθόλου.

Φιλε ποσων ιντσων ειναι το μοντελο που εχεις?
Σκεφτομαι για αγορα 32αρας και αναρωτιεμαι αν μηπως ειναι καλυτερα να στραφω στην C530 με ολα αυτα τα σκαλωματα που ακουω για την C650.

Φιλε ποσων ιντσων ειναι το μοντελο που εχεις?
Σκεφτομαι για αγορα 32αρας και αναρωτιεμαι αν μηπως ειναι καλυτερα να στραφω στην C530 με ολα αυτα τα σκαλωματα που ακουω για την C650.

Mην επηρεαζεσαι γιατι όλοι οσοι μπαίνουμε εδώ μπάινουμε για να ρωτήσουμε και από κάτι, το οποίο οσο το αναλύουμε τόσο θέμα γίνετα, και τελικά μπορεί το πρόβλημα αυτό να το έχει μόνο 1 στους 1000 κατόχους. Απλά μεγαλοποιείται. Μια χαρά είναι η τβ, αλλά όσο το ψάχνεις και "θες" να βρεις πρόβλημα τότε το βρίσκεις.

Mην επηρεαζεσαι γιατι όλοι οσοι μπαίνουμε εδώ μπάινουμε για να ρωτήσουμε και από κάτι, το οποίο οσο το αναλύουμε τόσο θέμα γίνετα, και τελικά μπορεί το πρόβλημα αυτό να το έχει μόνο 1 στους 1000 κατόχους. Απλά μεγαλοποιείται. Μια χαρά είναι η τβ, αλλά όσο το ψάχνεις και "θες" να βρεις πρόβλημα τότε το βρίσκεις.

Το συγκεκριμενο προβλημα το εχουν παρατηρησει οι 4 στους 30 απο εδω μεσα. Δεν ειναι και λιγοι.

Το επιβεβαιώνω και εγώ !
Το παρατήρησα αυτό όταν η μπάλα ήταν στο αέρα στα βολέ
Αλλά να σου πώ την αλήθεια , δεν το σύγκρινα με την αναλογική που έχω, γιατί μπορεί να ήταν θέμα του καναλιού και της μετάδοσης και απλά να φαινόταν πιό έντονα στην LCD .
Το motion το έχω απενεργοποιημένο στα αναλογικά κανάλια , γιατί έχω παρατηρήσει κάποιες φορές "περίεργη" συμπεριφορά
Γενικά μην κρίνεις μια τηλεόραση αυτής της κατηγορίας με την απόδοση που έχει στα αναλογικά ελληνικά κανάλια γιατί εν μέρη την αδικείς
Παράδειγμα βλέπω ορισμένους αγώνες μέσω ITV1 και BBC sport σε HD και στην κυριολεξία "χαζεύεις" από την ζωντάνια χρωμάτων και εικόνας

μα βρε παιδιά αυτά τα κανάλια έχουμε και αυτά βλέπουμε.
ναι, βλέπουμε φυσικά και bluray και ματρόσκες κλπ κλπ αλλά να μην ξεχνάμε οτι τα αναλογικά κανάλια είναι ακόμα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και είναι κι αυτά ένα απο τα κριτήρια για αγορά τηλεόρασης.
για άλλους μεγάλο ή για άλλους μικρό, αλλά είναι βασικό κριτήριο.

Έχει καταφέρει κανένας μέσω DLNA να κάνει αναπαραγωγή απ' ευθείας από το pc στην τηλεόραση μέσω της επιλογής Αναπαραγωγή σε και επιλογή της τηλεόρασης σε Windows 7 ?
Μέσω pc share manager της Samsung είναι οκ , μοιράζεις τους καταλόγους που θέλεις και παίζεις μέσω του media player της τηλεόρασης και μέχρι τώρα τουλάχιστον με ασύρματη σύνδεση και HD avi δεν έχει παρουσιάσει πρόβληματα
Όμως όταν προσπαθείς μέσω pc να στείλεις την αναπαραγωγή του multimedia αρχείου στην τηλέοραση ενώ ο driver της τηλεόρασης έχει εγκατασταθεί δεν το κάνει
Το περίεργο είναι ότι "ψάχνοντας" στο internet αυτό δείχνει να δουλεύει με τηλεοράσεις samsung DLNA enabled

Το συγκεκριμενο προβλημα το εχουν παρατηρησει οι 4 στους 30 απο εδω μεσα. Δεν ειναι και λιγοι.

Δεν αμφιβάλλω οτι το συγκεκριμένο πιθανόν να είναι πιο διαδεδομένο, μιλάγαμε όμως με τον φίλο γενικά. Δηλαδή κάποια προβλήματα που αναφέρονται δεν είναι τόσο διαδεδομένα. Μην το εξειδικεύεις λοιπόν.

Έχει καταφέρει κανένας μέσω DLNA να κάνει αναπαραγωγή απ' ευθείας από το pc στην τηλεόραση μέσω της επιλογής Αναπαραγωγή σε και επιλογή της τηλεόρασης σε Windows 7 ?
Μέσω pc share manager της Samsung είναι οκ , μοιράζεις τους καταλόγους που θέλεις και παίζεις μέσω του media player της τηλεόρασης και μέχρι τώρα τουλάχιστον με ασύρματη σύνδεση και HD avi δεν έχει παρουσιάσει πρόβληματα
Όμως όταν προσπαθείς μέσω pc να στείλεις την αναπαραγωγή του multimedia αρχείου στην τηλέοραση ενώ ο driver της τηλεόρασης έχει εγκατασταθεί δεν το κάνει
Το περίεργο είναι ότι "ψάχνοντας" στο internet αυτό δείχνει να δουλεύει με τηλεοράσεις samsung DLNA enabled

θα πας στο network and sharing center
sto choose homegroup and sharing options
επιλέγεις τι ακριβως θες να βλέπεις και κατοπιν πας στο
choose media streaming options
εκει θα δεις την tv και θα κανεις allow την τηλεοραση
τωρα αφου τα κανεις αυτα απο τον media Player και προσθετεις τους φακέλους που θες

για τα βολέ και εγω το έχω δεί αλλα πιθανόν να οφείλεται στο ασπρο backround που εχει στην εξέδρα. πρέπει να μπερδεύεται ο επεξεργαστης εικόνας με το ασπρο της μπάλας και το ασπρο στις εξέδρες. δεν εχει σχέση με το motion plus αλλα με την αθλια εικόνα της net-et1.
το ίδιο ματς αν το δείτε στο sport+ δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα

τέλος για να ανεβουμε και λίγο καθίστε και δείτε το σκ Motogp στον σκαι στο ψηφιακό. προσωπικα την περασμένη κυριακή απόλαυσα αγώνα με φοβερή ποιότητα εικόνας και χρώματα

Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

τέλος για να ανεβουμε και λίγο καθίστε και δείτε το σκ Motogp στον σκαι στο ψηφιακό. προσωπικα την περασμένη κυριακή απόλαυσα αγώνα με φοβερή ποιότητα εικόνας και χρώματα

δικέ μου!!! έπεσα και προσκυνούσα κι μην είναι καλή χρονιά για το γιατρό..