Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλ

Καλά παιδιά αμα φτάσουμε να λέμε οτι το τάδε πάνελ είναι καλό για μπάλα, το άλλο είναι καλό για ps3, και το άλλο για ταινίες, θα έχει γίνει σωστό ανέκδοτο η συζήτηση. Δεν ισχύουν αυτά τα πράματα.
Ναι, ο τύπος του πάνελ φαίνεται σε εκείνο το ταμπελάκι.

Ωρεα ας μας πει καποιος για τα πανελ κ τους τυπους ωστε μπενοντας σε μαγαζι να ξερουμε περιπου τη πεζει κ αν η τιμη ειναι οντος καλη...Βρηκα ας πουμε με ΑΑ αλλα κ με CQ01 η καπου να διαβασω .... THNX.

S = Samsung SPVA

A = AU Optronics AMVA

C = CMO SMVA

Κατά σειρά ποιότητας.Τα δύο πρώτα ωστόσο είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους.

Το ταμπελάκι φαίνεται μόνο στο πλάι της τηλεόρασης,οπότε ο μόνος τρόπος για να ξέρεις σίγουρα τι πανελ έχει αυτή που θα πάρεις είναι να πάρεις demo :p

Γενικά τα ψηφιακά της ΕΡΤ δεν είναι ότι καλύτερο. Μάλλον είναι λόγω 4 καναλιών και MPEG2. Το πιο καθαρό είναι συνήθως το sport plus, και καμιά φορά το prisma plus. Τα υπόλοιπα είναι εντελώς θολά...

σ' ευχαριστώ για την απάντηση!

Η 40C630 που έχει προσφορά το Saturn της Συγγρού στα 649 Euro είναι SQ. Άριστη εικόνα σε πολύ καλή τιμή.

πάντως στο hdtvtest.co.uk ένας τύπος αναφέρει τα εξής:
As for the label, I understand that not every unit has a side sticker and especially those made in Hungary. For example a friend of mine has just got a 32C550 (made in Hungary) and there was no side sticker. Looking at the service menu revealed the internal code: 32L6AF0C which according to the info available on the internet is being decoded as:

32 – Inch
L – Vendor (A: Samsung, D: CMO, L: AUO, I: CPT)
6 – Panel frequence (6: 50/60Hz, 1: 100/120Hz, 2: 200/240Hz)
A – Panel (A: AntiGlare, T: TN U: Ultra Clear)
F – Resolution (F: FHD, H: HD, U: UD)
0 – Panel 1st/2nd (1st: 0, 2nd: 1…)
C – BLU (BackLight Unit) C: CCFL, L: LED, E: Edge LED

S = Samsung SPVA

A = AU Optronics AMVA

C = CMO SMVA

Κατά σειρά ποιότητας.Τα δύο πρώτα ωστόσο είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους.

Το ταμπελάκι φαίνεται μόνο στο πλάι της τηλεόρασης,οπότε ο μόνος τρόπος για να ξέρεις σίγουρα τι πανελ έχει αυτή που θα πάρεις είναι να πάρεις demo :p
Μαληστα ,thnx για την απαντηση αλλα συνιθος εχει κοδικο με αρχικα γραμματα κα αριθμο μαλον απ το προτο γραμμα καταλαβενουμε τον τυπο ...ο αριθμος εχει καπια σημασια?? Thnx

Γενικά όσες έχω δει έχουν

SQ01

AA01

CN02

Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι το δεύτερο γράμμα και οι αριθμοί αλλά προσωπικά δεν έχω κάποια 650 να διαφοροποιείται πέρα από αυτά που έγραψα...

Καλησπερα. Εχω σχεδον καταληξει στην C650 αλλα με φρεναρει το review που διαβασα σχετικα με το σημαντικο input lag (95ms) σε games ακομα και με το game mode on (45ms). Καποιος gamer απο την παρεα μπορει να προσφερει την αποψη του? Η τηλεοραση μου αρεσει πολυ στα χρηματα που θελω να δωσω αλλα σαν gamer οφειλω να ζυγισω και αυτο το χαρακτηριστικο ειδικα απο την στιγμη που η Β550 που ειχα πριν μετακομισω ηταν αψογη σε αυτο.

Καλησπερα. Εχω σχεδον καταληξει στην C650 αλλα με φρεναρει το review που διαβασα σχετικα με το σημαντικο input lag (95ms) σε games ακομα και με το game mode on (45ms). Καποιος gamer απο την παρεα μπορει να προσφερει την αποψη του? Η τηλεοραση μου αρεσει πολυ στα χρηματα που θελω να δωσω αλλα σαν gamer οφειλω να ζυγισω και αυτο το χαρακτηριστικο ειδικα απο την στιγμη που η Β550 που ειχα πριν μετακομισω ηταν αψογη σε αυτο.

Προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στα παιχνίδια στο xbox.

Παιδιά εγώ θα ήθελα να ξέρω αν με το fit κατά την αναπαραγωγή mkv αρχείων εξαφανίζονται οι μαύρες μπάρες πάνω και κάτω στην οθόνη. Ή μήπως εξαρτάται από το αρχείο video αυτό. Για την C650 ενδιαφέρομαι. Να γίνεται δηλαδή κάτι αντίστοιχο του crop στο vlc player.

Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά εγώ θα ήθελα να ξέρω αν με το fit κατά την αναπαραγωγή mkv αρχείων εξαφανίζονται οι μαύρες μπάρες πάνω και κάτω στην οθόνη. Ή μήπως εξαρτάται από το αρχείο video αυτό. Για την C650 ενδιαφέρομαι. Να γίνεται δηλαδή κάτι αντίστοιχο του crop στο vlc player.
Προσοχή, η επιλογή FIT στην C650 κάνει FIT το αρχείο αλλάζοντας το aspect ratio του (κάνοντας κατά προέκταση αυτό που λες, να εξαφανίζει τις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω). Προσωπικά το θεωρώ μη αποδεκτό για τα δικά μου κριτήρια και προτιμάω να γίνεται fit του ύψους του αρχείου κρατώντας το aspect ratio και χάνωντας πληροφορία αριστερά δεξιά (πράγμα το οποίο κάνει ωραιότατα το Media Player Classic). Προφανώς όμως εκεί στη Samsung δεν συμμερίζονται την άποψη μου...

Γεια σας και από μένα.... ενός ευτυχή κατόχου μιας LE40c650. Λοιπόν δεν υπάρχει ρύθμιση που να γίνεται crop στην εικόνα και να γεμίζει η εικόνα την οθόνη κατα την αναπαραγωγή με τον media player της τηλεόρασης. Οι επιλογές είναι οι εξής:

Λειτουργία 1 : Με μαύρες μπάρες αν ο λόγος πλευρών δεν είναι 16/9

Λειτουργία 2 : Γίνεται stretch στην εικόνα ώστε να γεμίσει την οθόνη

Αρχ. ρύθμιση : η εικόνα εμφανίζεται στις αρχικές της διαστάσεις δηλ. αν αναπαράγεις ένα βιντεάκι π.χ. 640x480 αυτό εμφανίζεται στο κέντρο της οθόνης στις ανάλογες διαστάσεις και γύρω γύρω μαύρο πλαίσιο.

Καλημέρα παιδιά και ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας. Με λίγα λόγια είναι προτιμότερο να συνδέσει κανείς ένα pc στη τηλεόραση και τελειώνει η υπόθεση!

Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γεια σας και από μένα.... ενός ευτυχή κατόχου μιας LE40c650. Λοιπόν δεν υπάρχει ρύθμιση που να γίνεται crop στην εικόνα και να γεμίζει η εικόνα την οθόνη κατα την αναπαραγωγή με τον media player της τηλεόρασης. Οι επιλογές είναι οι εξής:

Λειτουργία 1 : Με μαύρες μπάρες αν ο λόγος πλευρών δεν είναι 16/9

Λειτουργία 2 : Γίνεται stretch στην εικόνα ώστε να γεμίσει την οθόνη

Αρχ. ρύθμιση : η εικόνα εμφανίζεται στις αρχικές της διαστάσεις δηλ. αν αναπαράγεις ένα βιντεάκι π.χ. 640x480 αυτό εμφανίζεται στο κέντρο της οθόνης στις ανάλογες διαστάσεις και γύρω γύρω μαύρο πλαίσιο.
Αν έχουμε ένα βίντεο 360x576, αυτό μπορεί να παίξει πιάνοντας την πάνω μεριά της τηλεόρασης έως κάτω και να το δούμε σαν 720x576?

1)
****[................]****

Ή αναγκαστικά θα το δούμε με το λάθος aspect ratio που έχει αλλά να γεμίζει πάνω-κάτω?

2)
*******[......]******
*******[......]******
*******[......]******
*******[......]******

Με το λάθος aspect ratio που έχει και να είναι στο κέντρο?

3)
*******[....]*******
*******[....]*******

Γεμίζοντας όλη την οθόνη με ξεχείλωμα?

4)
*[..........................]*

Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν έχουμε ένα βίντεο 360x576, αυτό μπορεί να παίξει πιάνοντας την πάνω μεριά της τηλεόρασης έως κάτω και να το δούμε σαν 720x576?

1)

Ή αναγκαστικά θα το δούμε με το λάθος aspect ratio που έχει αλλά να γεμίζει πάνω-κάτω?

2)
*******[......]******
*******[......]******
*******[......]******
*******[......]******

Με το λάθος aspect ratio που έχει και να είναι στο κέντρο?

3)
*******[....]*******
*******[....]*******

Γεμίζοντας όλη την οθόνη με ξεχείλωμα?

4)

Οι επιλογές που έχεις είναι η 2) η 3) και η 4).

Προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στα παιχνίδια στο xbox.

Σ' ευχαριστω πολυ για την απαντηση φιλε ReaperX. Κυριως παιζω FPS σε online περιβαλλον και το θεμα του lag ειναι κατι που με απασχολει αν και οσο διαβαζω βλεπω οτι ειναι κοινο "κακο" σε ολες τις TV σημερα και κυριως στις χαμηλοτερες κατηγοριες τιμης. Βεβαια οι συνδεσεις μας στην Ελλαδα εχουν ηδη σημαντικο lag οποτε μαλλον δεν θα προσεξω το lag της τηλεορασης.

Αν καποιος αλλος εχει εμπειρια στο θεμα, θα το εκτιμουσα αν την κατεθετε guys.