Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημερα .
Ειμαι κι εγω κατοχος της 46C650 εδω και μερικους μηνες.
Μου παρουσιαστηκε ενα προβληματακι και θελω να το αναφερω .
Εχω συνδεσει ενα εξωτερικο σκληρο 1 TB W.D. στον οποιο εχω περασει αρκετες ταινιες , κυριως mkv .
Μεχρι πριν λιγο καιρο ολες οι ταινιες επαιζαν τελεια .
Τον τελευταιο μηνα οποια ταινια βαζω να δω , μετα απο καποιο διαστημα ( συνηθως μια ωρα ) η εικονα κανει κολληματακια .
Σκεφτηκα οτι μπορει να εφταιγε η ταινια , αλλα μετα δοκιμασα και καποιες αλλες που ειχα ξαναδει και εκανε παλι το ιδιο, ενω πριν παιζανε σωστα.
Δυστυχως δεν εχω αλλον εξωτερικο σκληρο αδειο να δοκιμασω μηπως ειναι προβλημα του σκληρου, αν και ειναι καινουριος και δεν το νομιζω.
Καμια ιδεα τι αλλο μπορει να φταιει ?
Ευχαριστω
Δοκίμασε την ίδια ταινία σε flashακι αν δεν έχεις άλλο δίσκο. Το πιο πιθανό είναι να φταίει ο δίσκος.

Μήπως ζεσταίνετε αρκετά ο σκληρός?
Δες άμα είναι ζεστός όταν σου κάνει κολλήματα.

Δεν το εχω προσεξει , αλλα κανονικα δεν πρεπει γιατι ειναι τοποθετημενος σε σημειο που ειναι τελειως ανοιχτο και εκτος αυτου δουλευει και κλιματιστικο στο δωματιο.

Δοκίμασε την ίδια ταινία σε flashακι αν δεν έχεις άλλο δίσκο. Το πιο πιθανό είναι να φταίει ο δίσκος.

Δεν ειναι μια ταινια αλλα σχεδον ολες που ειδα τον τελευταιο μηνα ( 6-7 ).
Σε φλασακι εχω περασμενα κατι παιδικα που βαζω της κορης μου και βλεπει , εκει δεν εχω παρατηρησει κατι οσες φορες κοιταω.
Αρα μαλλον ο σκληρος φταιει , οπως λες.
Ειναι και στην εγγυηση ,θα μου τον αλλαξουνε η θα μου πουνε οτι ειναι οκ ?
Αγορασμενος απο πλαισιο πριν 3 μηνες...

Πως θ' αποδείξεις ότι έχει πρόβλημα;
Θα στον κρατήσουν για έλεγχο ενώ μπορεί να σου σβήσουν και τις ταινίες με κάποιο φορμάτ!
Αν εχεις άλλον αντέγραψε τις ταινίες εκεί για να είσαι σίγουρος και μετά δώσε το!

Ενας WD που εχω και εγω,μετα απο αρκετη ωρα λειτουργιας (γυρω στις 3 ωρες συνεχομενα), ετρωγε σκαλωματα. Οταν τον επιασα ηταν ψιλοζεστος, τον εκλεισα και απο τοτε δεν ξαναπαρουσιασε τιποτα. Υπεθεσα οτι οφειλοταν στην πολυωρη λειτουργια του.

Πως θ' αποδείξεις ότι έχει πρόβλημα;
Θα στον κρατήσουν για έλεγχο ενώ μπορεί να σου σβήσουν και τις ταινίες με κάποιο φορμάτ!
Αν εχεις άλλον αντέγραψε τις ταινίες εκεί για να είσαι σίγουρος και μετά δώσε το!

Τον εδωσα για ελεγχο τελικα.
Δεν αντεγραψα τις ταινιες ( εκει το θυμηθηκα !!! ) .
Δεν πειραζει , ας φτιαξει και τις ξανακατεβαζω...

Ενας WD που εχω και εγω,μετα απο αρκετη ωρα λειτουργιας (γυρω στις 3 ωρες συνεχομενα), ετρωγε σκαλωματα. Οταν τον επιασα ηταν ψιλοζεστος, τον εκλεισα και απο τοτε δεν ξαναπαρουσιασε τιποτα. Υπεθεσα οτι οφειλοταν στην πολυωρη λειτουργια του.

Εμενα μου το εκανε αρκετες φορες και καταντουσε ενοχλητικο.
Και φυσικα τον εκλεινα μετα , αλλα την επομενη φορα ξανα τα ιδια.
Αντι να προσεχεις την ταινια προσεχες τα σκαλωματα !!!

Τον εδωσα για ελεγχο τελικα.
Δεν αντεγραψα τις ταινιες ( εκει το θυμηθηκα !!! ) .
Δεν πειραζει , ας φτιαξει και τις ξανακατεβαζω...
Κάθε φορά που επιστρέφω δίσκο με πρόβλημα στο Πλαίσιο αυτοί μου τον αντικαθιστούν αμέσως. Εξαρτάται βέβαια και τι τους λες όταν σε ρωτάνε τι σου παρουσιάζει. Έπρεπε να τους πεις ότι ακούς μεταλικούς ήχους και δεν τον διαβάζει το σύστημα καθόλου να σου δώσουν αμέσως άλλο.

Κάθε φορά που επιστρέφω δίσκο με πρόβλημα στο Πλαίσιο αυτοί μου τον αντικαθιστούν αμέσως. Εξαρτάται βέβαια και τι τους λες όταν σε ρωτάνε τι σου παρουσιάζει. Έπρεπε να τους πεις ότι ακούς μεταλικούς ήχους και δεν τον διαβάζει το σύστημα καθόλου να σου δώσουν αμέσως άλλο.

Λιγο αργα μου το ειπες !!!

υπαρχει τροπος να τον χαλασεις τελιως χωρις να φενεται
ωστε να σου κανουν αντικατασταση με καινουργιο

Τσεκαρε αν μπορεις σε θεαση απο αναλογικα καναλια αν εχει κατι αθλιτηκο να δουμε πως ειναι...εχεις βρει καπου πρωτινομενες ρυθμισεις?

εχεις δωκιμασει game mode??

Καλημέρα σε όλους & καλό φθινόπωρο!!!
Τελικά τα πρόβλημα που είχα με τη 40C650 με τα frame της τηλεόρασης διορθώθηκε απενεργοποιώντας το motion plus!
Θα ήθελα όμως την βοήθεια σας, την γνώμη και τις γνώσεις για ένα άλλο θέμα! Σε πόση απόσταση από το σώμα του καλοριφέρ μπορούμε να τοποθετήσουμε την τηλεόραση???? Επηρεάζεται η λειτουργία της εάν είναι κοντά στο καλοριφέρ ή δεν υπάρχει πρόβλημα????

ρε παίδες κανένα σοβαρό firmware θα βγάλει η samsung?Κάτι να κάνει να διορθωθεί λιγο το motion plus και επειγόντως να προσθέσει επιλογή zoom/stretch.Επίσης ξέρει κανείς αν υπάρχουν πουθενά ανεπίσημα mod firms?

Σε αναλογικα καναλια πως ειναι?χωρεις Nova ,ακομα το game mode?

ελα... σορυ αλλα ειχα δουλιτσες αυτες τις μερες κ δεν μπηκα εδω.. λοιπον , το game mode δεν παρουσιαζει καμια αλλαγη στη συμπεριφορα της τηλεορασης(για οσους δεν το ξερουν, για να βαλεις game mode η οποιοδηποτε αλλο mode σε καποια εισοδο εικονας της tv, απλα πας κ δινεις το αντιστοιχο ονομα στη θυρα που θες πχ.. HDMI1 = GAME ).Οπως ειπα κ πιο πριν , η μονη συνδεσμολογια-ρυθμισεις για το χαμηλοτερο lag ειναι να συνδεσεις την πηγη στο HDMI1 και να το ονομασεις PC ή ενα δυο πιο κατω επιλογες που εχει οι οποιες ειναι για dvi. Στα υπολοιπα 3 HDMI που εχει, οπως κ να τα ονομασω δεν αλλαζει τιποτα(τουλαχιστον οσο αφορα το lag. Δεν εχω παρατηρησει καποια αλλη αλλαγη ωστοσο..). Οταν θα ονομασεις λοιπον το HDMI1 = pc τοτε θα δεις πως για ενα δευτερολεπτο μαυριζει η οθονη κ ξανααναβει. Απενεργοποιουνται πολλες ρθθμισεις εικονας πχ φυσικη εικονα ,motionflow, χρωμα και αλλες... αλλα το lag ελαχιστοποιειται. Η δικη μου απορια ειναι οτι στο fifa χαλαει και θολωνει αρκετα η εικονα.. ενω στο dantew inferno ειναι μια χαρα. Οπως ειπα κ πιο πριν , νομιζω πως ειναι θεμα του xbox. εχει δοκιμασει κανεις fifa σε play??? αυτα.. τα μελέ :2thumb22sup:

Σε αναλογικα καναλια πως ειναι?χωρεις Nova ,ακομα το game mode?

τα αναλογικα ειναι οκ απλα. μην περιμενεις θα μεινεις με το στομα ανοιχτο . κανονικα θα τα ελεγα. Ο skai πιστευω παντως πως εχει την καλυτερη ψηφιακη εικονα . τα αλλα θελουν δουλεια.. δεν κανει θαυματα η tv...

υπαρχει τροπος να τον χαλασεις τελιως χωρις να φενεται
ωστε να σου κανουν αντικατασταση με καινουργιο

ναι , τον βαζεις σε προθερμασμενο φουρνο στους 50-60 κελσιου για ενα τεταρτακι και εισαι οκ. στα πρωτα 5 λεπτα τσιμπησε τον με 'να πιρουνι να δεις αν εχει μαλακωσει, και εαν ναι , χαμηλωσε το φουρνο. Επισης παιζει και πληντηριο ρουχων αλλα υπαρχει φοβος να χαρακωθει.. οποτε καλυτερα σε πιατων στη γρηγορη πλυση. θα ειναι κ καθαρος .
Υ.Γ εννοειται καλο στεγνωμα με πιστολακι σε μετρια θερμοκρασια ή απλωμα σε σκοινι με μεγαλα μανταλακια:violent-smiley-030: