Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αναρωτιέμαι άλλωστε δεν σας εκνευρίζει το γεγονός ότι με παλιότερο Firmware η C650 μπορούσε να γυρίσει σε C6800 και να αποκτά pvr για πλάκα;
Υπάρχει link γι'αυτό;

Βεβαίως φίλε μου. Γινόταν συγκεκριμένα με το firmware 1008.3
Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή παίζει μεγάλο πακέτο για να γυρίσεις ξανά σε αυτό. Anyway, μπορείς να διαβάσεις εδώ περισσότερα αν σε ενδιαφέρει.

Καλησπέρα σε όλους!
Από 30/11 έχω στο υπνοδωμάτιο μου την LE40C630, παρακαλώ να προστεθώ κι εγώ στους κατόχους :a0210:
Το ιστορικό της παραγγελίας έχει ως εξής : τον Οκτώβριο παραγγείλαμε με ένα φίλο από μια Panasonic P42S20E. Εγώ ακύρωσα την παραγγελία λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, η πλασμα του φίλου στο μεταξύ ήρθε, αλλά δεν με ικανοποίησε προσωπικά σε τηλεοπτικό σήμα (Digea και ψηφιακή ΕΡΤ), που είναι και η κύρια χρήση στο υπνοδωμάτιο μου...
Το ψάξιμο λοιπόν συνεχίστηκε και έρχεται η προσφορά του Public, 524 , την παραγγέλνω on line Δευτέρα 29/11, αλλά ευτυχώς δεν περιμένω να γίνει επεξεργασία της παραγγελίας, τηλεφωνώ στο κατάστημα Θέρμης, μου λένε οτι υπάρχει μια στο κουτί της και Τρίτη 30/11 πηγαίνω και την παίρνω 524 με 12 άτοκες δόσεις...Φοράει πάνελ SQ03 (υποθέτω είμαι τυχερός ;;)
Εντυπώσεις : σχεδόν άψογη ομοιομορφία του πάνελ, πολύ καλό μαύρο, γενικά είμαι ευχαριστημένος με το τηλεοπτικό, αν και ακόμα παίζω με τις ρυθμίσεις...
Έγινε και αναβάθμιση firmware μέσω USB, όλα καλά...
Σε λίγες μέρες θα αποκτήσω Blue Ray Player και θα χαρώ την εικόνα σε FHD! Εκπληκτική ευκολία ο media player, μια χαρά το τηλεχειριστήριο και με γρήγορη απόκριση πλήκτρων.
Γενικά, νομίζω πολύ καλή αγορά για τα λεφτά της :firstprize:
και για να μην ξεχάσω, μια κομψή τηλεόραση !
Υ.Γ. Μόλις προχθές το Public μου έστειλε mail οτι δεν μπορούν εκτελέσουν την παραγγελία μου γιατί η τηλεόραση εξαντλήθηκε και μου πρότειναν μια Philips 40PFL6605 στα ίδια χρήματα...που να ήξεραν οτι την χαίρομαι ήδη την Samsung!

.....Υ.Γ. Μόλις προχθές το Public μου έστειλε mail οτι δεν μπορούν εκτελέσουν την παραγγελία μου γιατί η τηλεόραση εξαντλήθηκε και μου πρότειναν μια Philips 40PFL6605 στα ίδια χρήματα...που να ήξεραν οτι την χαίρομαι ήδη την Samsung!

Καλά βρε χριστιανέ κι εσύ δεν μπορούσες να ακυρώσεις την παραγγελία αφού την πήρες τελικά από το κατάστημα? Και άφησες τους ανθρώπους να ψάχνονται και να απολογούνται! Ελληνάρες !

Καλά βρε χριστιανέ κι εσύ δεν μπορούσες να ακυρώσεις την παραγγελία αφού την πήρες τελικά από το κατάστημα? Και άφησες τους ανθρώπους να ψάχνονται και να απολογούνται! Ελληνάρες !
Κι όμως, όταν παρέλαβα την τηλεόραση από το κατάστημα ενημέρωσα και μου είπαν να μην κάνω καμμιά ενέργεια γιατί "θα το χειριστούν εσωτερικά"...
Δεν ξέρω σ´αυτήν την περίπτωση ποιος είναι ο "Ελληνάρας"...

Κι όμως, όταν παρέλαβα την τηλεόραση από το κατάστημα ενημέρωσα και μου είπαν να μην κάνω καμμιά ενέργεια γιατί "θα το χειριστούν εσωτερικά"...
Σωστά φίλε μου καλά έκανες! Αυτοί είναι οι Ελληνάρες που κοιτάνε μόνο την τσέπη μας. Αλλιώς αν υπήρχαν μαγαζιά όπως παλιά που να προσέγγιζαν τον πελάτη ανθρώπινα τότε θα ψωνίζαμε και θα ξαναψωνίζαμε από αυτούς.

Παιδιά τελικά η SAMSUNG C 650 μπορεί να κάνει εγγραφή σε USB-flash???

ευχαριστώ

Οπότε τελικά μάλλον αυτοί είναι οι Ελληνάρες!
Είναι φοβερό το γεγονός οτι δεν ξέρουν καθόλου να κάνουν την δουλειά τους! Δεν μπηκαν στον κόπο να ενημερώσουν το σύστημα τους και ετσι κάποιοι συνάδελφοι τους καθοντουσαν και απασχολούνταν άδικα!

Βεβαίως φίλε μου. Γινόταν συγκεκριμένα με το firmware 1008.3
Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή παίζει μεγάλο πακέτο για να γυρίσεις ξανά σε αυτό. Anyway, μπορείς να διαβάσεις εδώ περισσότερα αν σε ενδιαφέρει.
Σημερινό και τσεκαρισμένο ότι δουλεύει στην δική μου LE40C650 (firmware 1011).....δείτε εδώ

Άντε και καλές εγγραφές σε σας που απολαμβάνεται ψηφιακά κανάλια (το PVR δεν λειτουργεί για αναλογικά κανάλια)

Το δοκίμασα και εγώ το μεσημέρι (LE46C650 με firmware 2004.0) και ενώ όλη η διαδικασία γίνεται οκ, σε δυο στικάκια που δοκίμασα (ένα Kingston Data Traveler 2G και ένα Kingston HyperX 4G) όταν τα βάζω και τους κάνω format από την τηλεόραση μετά μου λέει ότι δεν αναγνωρίζονται :/

Φταίει κάτι στα φλασάκια; δεν έχω κάτι άλλο να δοκιμάσω αυτή τη στιγμή... Εσύ ολοκλήρωσες εγγραφή επιτυχώς;

Το δοκίμασα και εγώ το μεσημέρι (LE46C650 με firmware 2004.0) και ενώ όλη η διαδικασία γίνεται οκ, σε δυο στικάκια που δοκίμασα (ένα Kingston Data Traveler 2G και ένα Kingston HyperX 4G) όταν τα βάζω και τους κάνω format από την τηλεόραση μετά μου λέει ότι δεν αναγνωρίζονται :/

Φταίει κάτι στα φλασάκια; δεν έχω κάτι άλλο να δοκιμάσω αυτή τη στιγμή... Εσύ ολοκλήρωσες εγγραφή επιτυχώς;
Με USB flash δεν γίνεται δουλειά λόγο της χαμηλής ταχύτητας εγγραφής που έχουν. Δοκίμασε σε ένα σκληρό δίσκο να φτιάξεις ένα partition και φορμαρε αυτό το partition στην tv για τις εγγραφές σου.
Εγώ ολοκλήρωσα εγγραφή κανονικά (από 2 τοπικά ψηφιακά που πιάνω).
Βολικό πολύ και το timeshifting.
Μηπώς ξέρει κάποιος πως μπορώ να διαχειριστώ τα αρχεία σ'αυτό το partition ώστε να τα πάρω στο PC?

Γκρρ... το Kingston HyperX 4G υποτίθεται ότι είναι από τα γρηγορότερα usb flash της αγοράς...

Τεσπα, αυτή τη στιγμή κάθομαι και αδειάζω έναν εξωτερικό 500άρι WD για να τον δοκιμάσω.

Είδα και το menu του mediaplayer που προστέθηκε η λειτουργία για τις εγγραφές, καλή φάση θα είναι αν δουλέψει, άραγε αλλάζει και το menu της προγραμματισμένης αφύπνισης σε κανάλι και γίνεται πλέον για εγγραφή;

Έχω κατεβάσει το manual της C750 και διαβάζω διάφορα κουλά πχ: "Τα εγγεγραμμένα βίντεο είναι προστατευμένα με DRM (digital rights management) και δεν μπορούν να αναπαραχθούν σε υπολογιστή ή άλλες τηλεοράσεις, ούτε όταν αλλαχθεί η κεντρική πλακέτα της τηλεόρασης." που δεν μου αρέσουν καθόλου...

Μόλις καταφέρω να κάνω εγγραφή θα επανέλθω με περισσότερα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σημερινό και τσεκαρισμένο ότι δουλεύει στην δική μου LE40C650 (firmware 1011).....δείτε εδώ

Άντε και καλές εγγραφές σε σας που απολαμβάνεται ψηφιακά κανάλια (το PVR δεν λειτουργεί για αναλογικά κανάλια)

Ωραία παιδιά δώσατε τροφη να ξυπνήσει λίγο το φόρουμ γιατι τώρα τελευταία δεν κινείται φύλλο! Από αύριοτο δοκιμάζω κι εγώ

Yes! Απόλυτη επιτυχία! Το timeshifting και το recording της τηλεόρασης είναι άψογο!!!!

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το partition του δίσκου δεν αναγνωρίζεται καθόλου στο pc, κάποια άκρη θα βρούμε όμως και γι αυτό σιγά σιγά!

Πάμε λοιπόν από την αρχή για όσους ενδιαφέρονται:

Ενεργοποίηση PVR (Timeshifting και Recording) σε Samsung σειράς C650
(όποιος έχει C630 δοκιμάζει και μας λέει)

1. Ανοίγουμε την τηλεόραση (Power On), Πατάμε στο τηλεκοντρόλ: MUTE-1-1-9-ENTER, επιλέγουμε HOTEL MODE ON (πατάμε πάνω του και δεξιά για να γυρίσει στο On) και την κλείνουμε (Power Off).

2. Είσοδος στο Service Menu: Με κλειστή την τηλεόραση πατάμε διαδοχικά στο τηλεκοντρόλ INFO-MENU-MUTE-POWER. (Εναλακτικά αν ο συνδυασμός δεν λειτουργήσει δοκιμάστε MUTE-1-8-2-POWER )

3. Συνδέστε ένα USB Flash ή USB σκληρό δίσκο φορμαρισμένο σε FAT32 στην τηλεόραση.

4. Στο service menu πηγαίνετε στο Control - Hotel Option και επιλέξτε "Clone TV to USB". Οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης αντιγράφονται στο usb. Πατήστε return στο remote control για να επιστρέψετε στην αρχική και επιλέξτε Sub Option.

5. Πλοηγηθείτε στην επιλογή PVR πατώντας συνεχόμενα το βελάκι προς τα κάτω στο Remote Control και επιλέξτε PVR ON πατώντας μια φορά δεξιά.

6. Πατήστε Return στο remote και επιλέξτε Hotel Mode Off.

7. Κλείστε την τηλεόραση και ξανανοίξτε την, Voila! Διαθέτει PVR! Μπορείτε να συνδέσετε πάνω εξωτερικό σκληρό δίσκο και να πραγματοποιήσετε εγγραφή, αφού η τηλεόραση τον φορμάρει.

Σημ: Προσωπικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έκανα επαναφορά της τηλεόρασης στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (Πατάμε και κρατάμε πατημένο το exit στο remote control για 10 δευτερόλεπτα και επιλέγουμε επανεκκίνηση στην προτροπή). Κατανοώ ότι για κάποιους που έχουν φτιάξει την λίστα καναλιών και άλλες ρυθμίσεις κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ εύκολο και γι αυτό προηγήθηκε και η διαδικασία του backup των ρυθμίσεων της τηλεόρασης σε φλασάκι.

Η διαδικασία δοκιμάστηκε και λειτουργεί άψογα.

Παρακαλώ σε περίπτωση δοκιμής αναφέρεται ακριβές μοντέλο και firmware της συσκευής.

Καλές εγγραφές!

Παιδιά εγώ έχω την C630 με firmware 1014. To δοκίμασα χρησιμοποιώντας φλασάκι Transcend 8GB...χωρίς επιτυχία. Όλα έδειχναν επιτυχία στο service menu, αλλά μετά στη TV ο media player δε μου βγάζει στο menu κάτι για pvr. Μήπως ο σκληρός που συνδέεται μετά για εγγραφή πρέπει να είναι FAT32?

Εμενα γραφει Τρεχουσα εκδοση 2010/11/04_003003

Να το δοκιμασω ...?

Σηγουρα δεν δουλεθει στα αναλογικα...? Μονο Digea...?

Last edited:
kostas5579 δοκίμασε με εξωτερικό σκληρό δίσκο και άσε την τηλεόραση να τον φορμάρει όταν σου βγάλει την προτροπή. Έχω ρωτήσει στο thread της C750 αν υπάρχουν δοκιμασμένα συμβατά USB Flash αλλά δεν έχω πάρει απάντηση.

Stelioskrete δεν πιάνω καν αναλογικά για να σου πω ότι το δοκίμασα, η απόλυτα λογική απάντηση όμως είναι ότι ΟΧΙ δουλεύει ΜΟΝΟ στα ψηφιακά γιατί το PVR στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από την αυτούσια μεταφορά του ψηφιακού σήματος (Mpeg2/4 στο σκληρό). Αν Digea εννοείς μόνο τα Mpeg4 κανάλια, εννοείται ότι ψηφιακά ευνοούμε και αυτά της ΕΡΤ (Prisma/ΡΙΚ/Cine+,Sport+/ΕΡΤ,ΝΕΤ,EΡΤ3,ΒΟΥΛΗ).

Last edited:
OK σ'ευχαριστώ innersense, θα δοκιμάσω. Βέβαια δεν έχω καταλάβει ακόμη για ποιό λόγο γίνεται το copy tv to USB. Οι ρυθμίσεις που αποθηκεύονται έτσι μπορούν να μεταφερθούν και πάλι στη TV? Και επίσης μόνο στον συγκεκριμένο σκληρό μπορώ να κάνω pvr? Θα ξαναδοκιμάσω με σκληρό αν και στο φλασάκι η TV δε μου'βγαλε κάποια επιλογή να το φορμάρω. Θα το κάνω απ'τον υπολογιστή.

ε , ναι λοιπόν , δεν κρατήθηκα... εφιαξα βιντεο για το pvr το οποιο μου λειτουργησε απροβληματιστα και αμεσως με ενα στικακι kingston4GB. δειτε το ! καντε το ! το firmware μου ειναι 2010/08/31_002001(νομιζω ειναι το προτελευταιο). ο,τι ερωτησεις εχετε... εδω ειμαι. επισης λειτουργει και σε c653 αποτι διαβασα σε ξενο forum. ερχεται κ βιντεο για το lag/game mode... c ya...

video link : http://www.youtube.com/watch?v=WQZylco1EH8

OK σ'ευχαριστώ innersense, θα δοκιμάσω. Βέβαια δεν έχω καταλάβει ακόμη για ποιό λόγο γίνεται το copy tv to USB. Οι ρυθμίσεις που αποθηκεύονται έτσι μπορούν να μεταφερθούν και πάλι στη TV? Και επίσης μόνο στον συγκεκριμένο σκληρό μπορώ να κάνω pvr? Θα ξαναδοκιμάσω με σκληρό αν και στο φλασάκι η TV δε μου'βγαλε κάποια επιλογή να το φορμάρω. Θα το κάνω απ'τον υπολογιστή.

δεν ξερω για ποιο λογο ουτε εγω κανουμε το clone tv to usb αλλα ειναι απαραιτητο για τη διαδικασια. κρατα το φακελο που θα σου δημιουργησει στο pc μηπως χρειαστει(δεν το νομιζω). pvr μπορεις να κανεις οποιοδηποτε στικακι ή partition δισκου αλλα θα λειτουργει ολοκληρωτικα μονο γιαυτη τη δουλεια. σιγουρα καλυτερα ειναι ενα partition σκληρου απο σκικακι στο οποιο διαπιστωσα κολληματακια(ισως επειδη το γεμισα πληρως. 4gb εγραψαν 1ωρα κ 50λεπτα)

δεν ξερω για ποιο λογο ουτε εγω κανουμε το clone tv to usb αλλα ειναι απαραιτητο για τη διαδικασια. κρατα το φακελο που θα σου δημιουργησει στο pc μηπως χρειαστει(δεν το νομιζω). pvr μπορεις να κανεις οποιοδηποτε στικακι ή partition δισκου αλλα θα λειτουργει ολοκληρωτικα μονο γιαυτη τη δουλεια. σιγουρα καλυτερα ειναι ενα partition σκληρου απο σκικακι στο οποιο διαπιστωσα κολληματακια(ισως επειδη το γεμισα πληρως. 4gb εγραψαν 1ωρα κ 50λεπτα)

ok σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα κάνω partition σ'εναν εξωτερικό που έχω γιατί για να τον κάνω ολόκληρο format δε παίζει, δεν έχω που να μεταφέρω τα αρχεία. Έχει σημασία αν το partition είναι NTFS ή FAT32? Φαντάζομαι όχι για να αναγνωρίζει το USB καί τα δύο συστήματα.