Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θα πρέπει το all in one σύστημα που θα πάρεις να διαθέτει οπωσδήποτε μία ψηφιακή είσοδο (coaxial ή optical).....

Ομως εφόσον θα προσθέσεις αργότερα 3D Blue Ray player, καλύτερα να αποφύγεις τέτοιου είδους σύστημα και να προτιμήσεις τη λύση ξεχωριστού ενισχυτή με HDMI v.1.4 και ηχείων 5.1.

Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πείς τους λόγους που θα πρέπει να αποφύγω all in one σύστημα; Νομίζω πως ενισχυτής με HDMI v.1.4 φεύγει απο τα 300-350 που θα διέθετα... εφόσον μπορώ να κάνω τη σύνδεση όπως περιέγραψα. Ή μήπως δίνει το blue ray 3D ξεχωριστή optical ουt ώστε να συνδέσω με HDMI στη τηλεόραση και optical στο home cinema;

• Τρίτη παρέλαβες
  • Τετάρτη όλα ΟΚ
  • Πέμπτη διαπιστώνεις clouding
  • και Παρασκευή περιμένεις καινούργια!
Πρέπει να είναι από τις γρηγορότερες αντικαταστάσεις τηλεόρασης!
Το flashlighting τι ακριβώς είναι?
Δεν ανεβάζεις καμιά φωτογραφία να μας δείξεις το πρόβλημα?

Ναι η αλήθεια είναι οτι και εγώ ξαφνιάστηκα με την αμεσότητα...

flashlighting είναι το η διαρροή του οπίσθιου φωτισμού απο τις γωνίες της τηλεόρασης προς το κέντρο της οθόνης. Στην δική μου tv είναι πολυ έντονο κάτω αριστερά, σε βαθμό που όταν βλέπεις σκοτεινό εργο το μάτι σου να πηγαίνει εκεί. εκτός αυτού έχει και πολύ εντονο clouding..για tv με ccfl φωτισμό μου κάνει εντύπωση. είχα την 40άρα B750 η οποία ήταν άψογη.

ΟΥΦ!! μόλις την πακετάρισα, καλή γυμναστική, τώρα είμαι ετοιμος για παράδοση παραλαβή! καλή μου τύχη αύριο

Απάντηση: Re: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πείς τους λόγους που θα πρέπει να αποφύγω all in one σύστημα; Νομίζω πως ενισχυτής με HDMI v.1.4 φεύγει απο τα 300-350 που θα διέθετα... εφόσον μπορώ να κάνω τη σύνδεση όπως περιέγραψα. Ή μήπως δίνει το blue ray 3D ξεχωριστή optical ουt ώστε να συνδέσω με HDMI στη τηλεόραση και optical στο home cinema;

Καλύτερα να κάνεις την ερώτηση στην κατηγορία Home Cinema... ;)

Αγορά ενισχυτή – Ηχείων – Καλωδίων - Ολοκληρωμένων συστημάτων Home Cinema

Ή μήπως δίνει το blue ray 3D ξεχωριστή optical ουt ώστε να συνδέσω με HDMI στη τηλεόραση και optical στο home cinema;

Με τρόπο αυτό, δηλ. με ψηφιακή οπτική σύνδεση, δεν έχεις δυνατότητα για HD Audio (Dolby TrueHD - dts HD MA).

Περισσότερα στην κατηγορία home cinema, διότι εδώ είμαστε εκτός θέματος....

Το 3D της C750 υποστηρίζει τα ακόλουθα 3D encoding formats:

2D->3D: Μετατροπή τηλεοπτικού σήματος ή σήματος μέσω HDMI σε 3D.

Single Frame SS3D
H εικόνα για το κάθε μάτι είναι στο ίδιο frame

Side by Side : 2 εικόνες η μία δίπλα στην άλλη (960x1080)
Top & Bottom: 2 εικόνες η μία πάνω από την άλλη (1920x540)
Line by Line (Horizontal Interlacing):Η εικόνα για το κάθε μάτι εναλλάξ σε κάθε γραμμή (1920x540)
Vertical Stripe(Vertical Interlacing):Η εικόνα για το κάθε μάτι εναλλάξ σε κάθε στήλη (960x1080)
Checker Board:Η εικόνα για το κάθε μάτι εναλλάξ ανά pixel (960x540)

Σε οποιαδήποτε από αυτά τα encoding formats υπάρχει απώλεια ανάλυσης είτε στον οριζόντιο είτε στον κατακόρυφο άξονα με αποτέλεσμα η 3D TV να αποκαθιστά την ανάλυση με cropping και scaling.

Frame-Sequential SS3D

Η εικόνα για το κάθε μάτι είναι σε ξεχωριστό frame και δεν έχουμε απώλεια ανάλυσης αλλά απαιτείται μεγαλύτερο bandwidth
Υποστηρίζεται ανάλυση 1920x1080p

FSG.png

C750 και 3D Playstation 3

H αναβάθμιση του firmware του PS3 στην έκδοση 3.30 δίνει την δυνατότητα για stereoscoping 3D gaming με κωδικοποίηση Frame-Sequential SS3D αλλά σε ανάλυση μέχρι

• 1280x720p@120

Μικρό το κακό καθώς όλοι οι τίτλοι είναι 720p.

Η νέα αναβάθμιση που θα ακολουθήσει αργότερα θα δίνει την δυνατότητα 3D BluRay playback με κωδικοποίηση Frame-Sequential SS3D στις ακόλουθες αναλύσεις:

• 1920x1080p@48
  • 1280x720p@120
  • 1280x720p@100
Δεν θα υποστηριχθεί ανάλυση 1920x1080p@120.
To bottleneck στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ότι το PS3 έχει HDMI 1.3 και όχι HDMI 1.4 ( αφού και τα δύο έχουν bandwidth 10,2Gbps ) αλλά ότι η CPU του PS3 δεν μπορεί να φθάσει στο bandwidth που απαιτείται για 3D Full HD ανάλυση σε ρυθμό 120Hz στην έξοδο.
Φυσικά επίσης και θα υποστηρίζει τα μη απαιτητικά Single Frame SS3D encodings.

Βλέπουμε λοιπόν ότι μόνο με αναβάθμιση λογισμικού έχουμε ήδη μια καταπληκτική 3D παιχνιδομηχανή, και θα έχουμε σε λίγο ένα αξιοπρεπέστατο 3D Bluray player που συνεργάζεται πλήρως με την C750.

Για αυτό μην βιαστείτε να αγοράσετε τα πανάκριβα 3D Bluray player που κυκλοφορούν στην αγορά.

Last edited:
Aπό πού προέρχονται αυτές οι πληροφορίες;

Βάσει του manual της, η C750 υποστηρίζει frame sequential 3D μόνο στα 60Hz. Το FullHD 3D BluRay, υποστηρίζεται μέσω του frame packing, όπου τα σήματα εκπέμπονται ως εξής:

1920x1080p@24Hz επί 2 ως 1920x2205p@24Hz
1280x720p@50/60Hz επί 2 ως 1280x1470p@50/60Hz

Aπό πού προέρχονται αυτές οι πληροφορίες;

Βάσει του manual της, η C750 υποστηρίζει frame sequential 3D μόνο στα 60Hz. Το FullHD 3D BluRay, υποστηρίζεται μέσω του frame packing, όπου τα σήματα εκπέμπονται ως εξής:

1920x1080p@24Hz επί 2 ως 1920x2205p@24Hz
1280x720p@50/60Hz επί 2 ως 1280x1470p@50/60Hz

Δεν καταλαβαίνω που είναι η διαφορά μας...

Στο αν η C750 υποστηρίζει
1920x1080p@24 x 2 ή στο αν το γράφω 1920x1080p@48 ?
Αν εννοείς το πρώτο, στο manual που έχω στην κατοχή μου σε ηλεκτρονικό
έντυπο γράφει ότι υποστηρίζει:
1920x1080p@24Hz x 2
1280x720p@60Hz x 2
1280x720p@50Hz x 2

Last edited:
Για το δεύτερο. Aν το 1920x1080p@24Hz x 2 το γράψεις ως 1920x1080p@48, σημαίνει πως η μετάδοση γίνεται κατά frame sequential, κατι που δεν ισχύει.

Κατά frame sequential (frequency), η τηλεόραση είναι συμβατή μόνο σε συχνότητα 60Hz (30 x 2).

Tα 1920x1080p@24Hz x 2, 1280x720p@60Hz x 2 και 1280x720p@50Hz x 2, υποστηρίζονται μόνο με μετάδοση κατά frame packing...

Βλέπε και σελ. 19-20 των οδηγιών χρήσης...

εμενα εβγαλε και αλλο προβλημα εκτος απο το καμμενο πιξελ.

Στο πλαι αριστερα βγαζει μια καθετη διαφανη γραμμη κατα διαστηματα,
δεν το κανει παντα αλλα καθε 2 λεπτα φευγει και ξαναερχεται.

Βεβαια περιμενω ουτος η αλλος την αντικασταση της λογω του καμμενου πιξελ.

Για το δεύτερο. Aν το 1920x1080p@24Hz x 2 το γράψεις ως 1920x1080p@48, σημαίνει πως η μετάδοση γίνεται κατά frame sequential, κατι που δεν ισχύει.

Κατά frame sequential (frequency), η τηλεόραση είναι συμβατή μόνο σε συχνότητα 60Hz (30 x 2).

Tα 1920x1080p@24Hz x 2, 1280x720p@60Hz x 2 και 1280x720p@50Hz x 2, υποστηρίζονται μόνο με μετάδοση κατά frame packing...

Βλέπε και σελ. 19-20 των οδηγιών χρήσης...

Το Frame packing χρησιμοποιείται στην μετάδοση FS-SS3D.Οπότε μιλάμε για το ίδιο ακριβώς πράγμα εκφρασμένο στην γραφή του διαφορετικά.

Η ουσία του αρχικού μου ποστ πάντως δεν ήταν να εμφαθύνουμε σε τεχνικές λεπτομέρειες ( αν και μου αρέσουν ) αλλά στο να καθιστεί σαφές το θέμα 3D Bluray-3D Gaming + PS3 +HDMI1.3 + 3D TV για το οποίο γράφονται πολλές ασάφειες.

τελικα βγαζει 4 διαφανεις γραμμες που σχηματιζουνε ενα ορθογωνιο πλαισιο
οταν εχει σκηνες με κινηση το κανει και σε ταινιες και σε τηλεπτικο σημα.
Τι να πω απλα απαραδεκτη η samsung...

Τοσο ελλατωματικα προίοντα ?

Ελπιζω να μην εχει τα ιδια προβληματα και η καινουργια

Ρε παιδια διαβαζω τα προβληματα του mpetou και του kavim και αγχωθηκα τι θα μου ρθει απο βδομαδα:SFGSFGS5:
Ας ελπισω να ερθει χωρις προβληματα

την εκανα επανεκινιση και φυγανε οι γραμμες.

ουτε windows να ειτανε

εχει κανεις ιδεα τι μπορει να ειναι αυτο?

Last edited:
Το Frame packing χρησιμοποιείται στην μετάδοση FS-SS3D.Οπότε μιλάμε για το ίδιο ακριβώς πράγμα εκφρασμένο στην γραφή του διαφορετικά.

Η ουσία του αρχικού μου ποστ πάντως δεν ήταν να εμφαθύνουμε σε τεχνικές λεπτομέρειες ( αν και μου αρέσουν ) αλλά στο να καθιστεί σαφές το θέμα 3D Bluray-3D Gaming + PS3 +HDMI1.3 + 3D TV για το οποίο γράφονται πολλές ασάφειες.

Όλες οι τηλεοράσεις και τα μόνιτορ 3D που λειτουργούν με γυαλιά ενεργών κλείστρων (active shutter), αναπαριστούν στην οθόνη τους τα καρέ για κάθε μάτι, ως Frame Sequential, αλλά στη μετάδοση του σήματος από το player προς το μέσο απεικόνισης, Frame Sequential και Frame Packing, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Στο πρώτο, τα καρέ για κάθε μάτι, στέλνονται εναλλάξ από το player στο μέσο προβολής, εν είδει αλληλουχίας R-L-R-L-R-L-...

feat2_2_pict03.gif

Στο δεύτερο, τα καρέ για κάθε μάτι, τοποθετούνται το ένα πάνω από το άλλο, με ένα διάκενο 45 ή 30 εικονοστοιχείων, αναλόγως της ανάλυσης και στέλνονται ταυτόχρονα από το player στο μέσο προβολής.

Blu-ray-3D-signal420.jpg

Το PS3 αναμένουμε να μπορεί να υποστηρίξει μετάδοση κατά Frame Packing, παρά το 1.3 του HDMI του...

Δεν καταλαβαίνω πως τοποθετούνται δύο full hd πακέτα το ένα πάνω στο άλλο.
Αυτό γίνεται στον χρόνο.Αντί να στείλεις πχ 24 καρέ το δευτερόλεπτο στέλνεις 48 το δευτερόλεπτο,όπως ακριβώς και στο fs-ss3d.Το Frame Packing εμφανίστηκε σαν ορολογία με το hmdi 1.4, και θέτει τον τρόπο κωδικοποίησης full hd 3d πάνω στην λογική του fs-ss3d.
Για αυτό και το ps3 παρότι hdmi 1.3 συσκευή μπορεί να το υποστηρίξει.Διαφορετικά δεν θα είχε καμία λογική.
Επίσης σε πάρα πολλές αναφορές θα βρεις την ορολογία frame packing ( sequential ).

τελικα βγαζει 4 διαφανεις γραμμες που σχηματιζουνε ενα ορθογωνιο πλαισιο
οταν εχει σκηνες με κινηση το κανει και σε ταινιες και σε τηλεπτικο σημα.
Τι να πω απλα απαραδεκτη η samsung...

Τοσο ελλατωματικα προίοντα ?

Ελπιζω να μην εχει τα ιδια προβληματα και η καινουργια

Ψυχραιμια , δεν πιστευω οτι αποτελει κανονα αυτο που αναφερεις και μακαρι να σου βγουν ολα τα προβληματα σε αυτην και να ξεμπερδευεις .
:ernaehrung004:

Ψυχραιμια , δεν πιστευω οτι αποτελει κανονα αυτο που αναφερεις και μακαρι να σου βγουν ολα τα προβληματα σε αυτην και να ξεμπερδευεις .
:ernaehrung004:

Παιδία έχει δίκαιο ο isokratis. Ψυχραιμία.
Και εγώ χθές παρέλαβα την δικία μου :2thumb22sup: 46'C750 και πριν καλα καλα την βάλω στην βάση της (την κράταγε όρθια ο Αδερφός μου) την εξέτασα 3 φορές με το dead pixel locator ωστέ να μην κουραστώ όταν θα την ξαναπακετάρω στελνοντάς την πίσω!! (κυριολεκτικά παράνοια το παραδέχομαι)

Εν τέλει η TV είναι μια χαρά! Τα σπάει στην κυριολεξία! :Banane0: Φυσικά δεν έχω προλάβει να κάνω πολλά ελέω και Μουντιάλ αλλά χάζεψα κυριολεκτικά στο Avatar (BluRay 1080p, ανοιχτό στόμα στην κυριολεξία) και το βράδυ-βράδυ αφου δεν υπήρχε κανένα φως στο δωμάτιο είδα το "The Wolfman" (επίσης BluRay 1080p) μια πολύ σκοτεινή και ατμοσφαιρική ταινια, για να μπορεσώ να δώ αν είχα τιπότα διαροές φωτός , clouding κτλ και φυσικά να δώ το μαύρο της.

Απο δευτέρα θα πάρω ένα switch-ακι για να την βάλω στο δίκτυο και ένα 5m HDMI ωστε να την συνδέσω στο PC μου και να παίξω σαν ανθρωπός το Colin MacRay Dirt2! :music-smiley-005:

Ακόμα και ΝΕΤ που είδα χθές (είμαι τυχερός εχω πολυ καλό σήμα στο Χαιδάρι) ή τηλεόραση ήταν άψογη και ευχαριστήθηκα ποδόσφαιρο!
Ειλικρινά ή ΤV αξίζει κάθε ευρώ.

Μια ερώτηση μόνο. To media player μου υποστηρίζει εκτος απο 1080π 24Hz και 1080p 25Ηz , 1080p29,97, 1080p 30Ηz και 1080π59,94 Hz. Νομίζω οτι η C750 τα υποστηρίζει όλα (σωστά?) Ποία η διαφορά τους? (ως προς την ποιότητα της ταινίας).(ΥΓ διαβασά και την συζήτησα του SlionB kai toy JL αλλά χάθηκα λίγο μια και δεν έιμαι και πολύ ειδικός)

media player μη βαλεις εξωτερικο αυτο που εχει η τηλεοραση ειναι καλυτερο
παιζει τα παντα ακομα και βαριες ματροσκες χωρις κολληματα σπασιματα.
Σε hd υλικο φυσικα τα σπαει σε τηλεοπτικο σημα παντως εμενα δεν παιζει καλα

πως ελεγχεις την οθονη με το dead pixel locator? που το σωζω στο Pc σε stickακι; τα φωτα σας Please