Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ξέρει κανείς αυτό που ρωτάω πιο πάνω? Να παίζεις ταινία με τον media player της τηλεόρασης και να στέλνεις ήχο μέσω HDMI 2 (το AudioReturnChannel) στον receiver, δεν δίνει 5.1? Μόνο στέρεο δίνει?

Eπίσης , όταν αλλάζετε κανάλια, ή όταν βλέπετε ταινίες και από μία φωτεινή σκηνή πάει σε σκοτεινή φαίνεται και στους υπότιτλους καθαρά ότι κάνει ένα βύθισμα στον φωτισμό η τηλεόραση? Τον οπίσθιο φωτισμό τον έχω στο 15 και τότε είναι πολύ εμφανές το βύθισμα, αλλά αν τον βάλω στο 0 τότε δεν έχει βύθισμα αλλά είναι πολύ σκοτεινό και όχι σωστό, άρα έχει πρόβλημα? (Σημ. Δεν έχω eco λειτουργία στο on ή κάποια αυτόματη λειτουργία για φωτεινότητα κλπ.)

Last edited:
Μια ενημέρωση για όσους δεν το ξέρουν! Όταν έχετε συνδέσει υπολογιστή μπορείτε να δείτε παράλληλα μέσω PIP όποιο τηλεοπτικό κανάλι επιθυμείτε με επιλογή μάλιστα ήχου από τα κανάλια! Χρήσιμο για όποιον δουλεύει στον υπολογιστή και παράλληλα θέλει ν' ακούσει ειδήσεις ή να βλέπει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα!

Επειδή δεν βλέπω κάποιον να απαντάει και θα με βοηθούσε.
Όταν αλλάζετε κανάλι, βλέπετε τον φωτισμό να αυξομειώνεται? Δηλαδή σκοτεινιάζει το μικρό παράθυρο με το κανάλι και μετά γίνεται πιο φωτεινό ή μένει το ίδιο? Γιατί σε μένα έτσι κάνει και πιστεύω ότι έχει πρόβλημα. Εκτός αν το κάνει και σε σας άρα είναι φυσιολογικό.

http://org.downloadcenter.samsung.c...201007/20100726154817718/T-VALDEUC_1016.0.exe

αλλα προσεξε να το κανεις σωστα...

ΜΗΝ κλεισεις/κoψεις το ρευμα στην tv οσο κανει update γιατι θα την καψεις

προσοχη σου εδωσα καταλαθος λινκ για την c650 αυτο ειναι το σωστο για την c750

http://org.downloadcenter.samsung.c...201007/20100726154817718/T-VALDEUC_1016.0.exe

Όταν αλλάζετε κανάλι, βλέπετε τον φωτισμό να αυξομειώνεται? Δηλαδή σκοτεινιάζει το μικρό παράθυρο με το κανάλι και μετά γίνεται πιο φωτεινό ή μένει το ίδιο? Γιατί σε μένα έτσι κάνει και πιστεύω ότι έχει πρόβλημα. Εκτός αν το κάνει και σε σας άρα είναι φυσιολογικό.

Δεν έχω την τηλεόραση, αλλά μήπως είναι απλά παρέμβαση του auto dimming του backlight?

δεν μπορω να καταλαβω για ποιο πραγμα μιλας .. μπορεις να το περιγραψεις καλυτερα (ισως με καποιο video)?

παντος εμενα δεν μου κανει κατι περιεργο

Δεν έχω την τηλεόραση, αλλά μήπως είναι απλά παρέμβαση του auto dimming του backlight?

Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα, δεν έχει auto dimming η συγκεκριμένη.
Αλλά σε μένα το κάνει.

mpetou πιο αναλυτικά δε γίνεται να το περιγράψω, σου σκοτεινιάζει η οθόνη όταν αλλάζεις κανάλι? Δηλαδή κάνει ένα βύθισμα στον φωτισμό ή μένει σταθερός ο φωτισμός? Δεν εννοώ ότι μαυρίζει όταν αλλάζεις κανάλι, αυτό ναι είναι της τηλεόρασης, απλά εμένα πέφτει ο φωτισμός και μετά επανέρχεται.

Μπορείς να το καταλάβεις σε κάποια ταινία, αν βρεις μια φωτεινή σκηνή η οποία έχει υπότιτλους και εκεί αλλάξει η σκηνή σε κάποιο σκοτεινό πλάνο, τότε βλέπω την οθόνη να ρίχνει τον φωτισμό μόνη της και μάλιστα φαίνεται καθαρά με τους υπότιτλους να σκοτεινιάζουν.

Σ'ευχαριστώ Σπύρο, επιβεβαιωμένο πρόβλημα λοιπόν. Θα ζητήσω αντικατάσταση.

Λευτέρη αν θέλεις γράψε μας λεπτομέρειες για το πως "δουλεύεις" την τηλεόραση σου...θέλω ν' αποκλείσω το γεγονός να έχεις κάνει κάποια "κουλή" ρύθμιση.

Καλημέρα παιδιά! Εχθές έγινα και εγώ ευτυχής κάτοχος της εν λόγω τηλεόρασης! Με τελείως βασικές ρυθμίσεις η τηλεόραση είναι απίστευτη! 3Δ δεν έχω προλάβει να δώ ακόμα..!

Θα μπορούσατε να μου πείτε πως μπορώ να δώ τις ώρες λειτουργίας της? Αν υπάρχουν επίσης κρυφοί κωδικοί?.. Παλιότερα είχε πέσει το μάτι μου κάπου σε έναν κωδικό από το τηλεκοντρόλ αλλά τώρα που το χρειάζομαι δεν καταφέρνω να βρω κάτι..

Οπτικά η τηλεόραση δείχνει καινούρια αλλά και πάλι επειδή την αγόρασα από ιντερνετομάγαζο θα ήθελα να είμαι 100% σίγουρος!

Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τη φιλοξενία!!!

Λευτέρη αν θέλεις γράψε μας λεπτομέρειες για το πως "δουλεύεις" την τηλεόραση σου...θέλω ν' αποκλείσω το γεγονός να έχεις κάνει κάποια "κουλή" ρύθμιση.

Σπυρο το εχω στο τυπικο με οπισθιο φωτισμο στο 17, αντιθεση στο 67 και φωτεινοτητα στο 73, eco, φιλτρα, motion plus ειναι κλειστα, αλλα και ανοικτα παλι το κανει, δοκιμασα πολλες ρυθμισεις και παλι το κανει,εχω δοκιμασει και τις ρυθμισεις απο το site που εκανε review και παλι τα ιδια. Εχω κανει και αρκετες φορες factory reset με το exit.
Eιναι σιγουρο οτι δεν εχει να κανει με τις ρυθμισεις.

emena den mou kani update apo to stikaki oute ke apo to skliro disko mou grafh oti den iparxi arxio
giath?tsakalia

Πρεπει να τρεξεις το exe ωστε να αποσυμπιεσει τα αρχεια και μετα αποσυμπιεσμενα μεσα στον φακελο αυτο βαλτο στο στικακι.

Last edited:
Σπυρο το εχω στο τυπικο με οπισθιο φωτισμο στο 17, αντιθεση στο 67 και φωτεινοτητα στο 73, eco, φιλτρα, motion plus ειναι κλειστα, αλλα και ανοικτα παλι το κανει, δοκιμασα πολλες ρυθμισεις και παλι το κανει,εχω δοκιμασει και τις ρυθμισεις απο το site που εκανε review και παλι τα ιδια. Εχω κανει και αρκετες φορες factory reset με το exit.

Πρεπει να τρεξεις το exe ωστε να αποσυμπιεσει τα αρχεια και μετα αποσυμπιεσμενα μεσα στον φακελο αυτο βαλτο στο στικακι.
:singer:ευχαριστώ -bye-

Καλησπέρα, δοκίμασες να κάνεις factory reset?

αν όχι, κλείσε την τιβι, πάτα με την σειρά τα κουμπιά INFO,MENU,MUTE,POWER, η τηλεόραση θα ξαναανοίκσει και θα σε βγαλει στο σερβις μενου. κανε ενα reset αλλά προσεξε γιατι θα σβηστούν όλες οι ρυθμίσεις σου (και τα καναλια).

ελπίζω να σε βοήθησα, good luck!

Samsung C750 (LE40C750) Review
http://www.avforums.com/review/Samsung-C750-LE40C750-40C750-3DTV--Review.html

displayimage.php

displayimage.php

Conclusion
The Samsung C750 is certainly a very interesting HDTV. It offers very good picture quality out of the box in terms of Greyscale and colour accuracy, with strong black levels for an LCD. It also adds to this performance after calibration, with only some slight issues with backlight clouding and uneven uniformity getting in the way. Plus like any LCD TV it also suffers from a loss of contrast and colour balance as you move off-axis, although interestingly this is not as bad on this model, as it is on the LED edge lit Samsungs.

The other big selling point with the C750 is the fact that at £1200 (approximate street price – although available for far less with some shopping around), this is the cheapest way to have that 3D experience at home. So is it worth it? Well that will all depend on how much you value having a good quality 2D image and the ability to watch 3D. If you just want a good LCD for 2D viewing then there are some very tempting models at the same or lower price points. But if you want 3D as well, then this is, at this moment in time the cheapest way. Overall, we have been impressed with the C750 and although there are some slight issues that may affect some potential purchasers, we would highly recommend you add this to your demo list. It has a good mix of picture quality and added features that will please many enthusiasts, with only the hardcore videophiles likely to be disappointed.

Pros
Good build quality
Greyscale tracking out of the box
Reference Greyscale when calibrated
Good colour reproduction
Easy to use menu system and remote control
Added features like Internet@TV
Black levels
Good dynamic range
3D performance with BD movies
Good power consumption figures
Nice contemporary design
Quality scaling and de-interlacing with SD material
Excellent calibration controls, especially 10 point Greyscale control
Cons
Motion Plus issues with custom and clear modes causing motion artefacts
Crosstalk issues with 3D material, especially Sky 3D side by side and games
Some issues with screen uniformity and clouding of the backlight
Colour gamut is ultimately restricted
3D Glasses are an optional extra and expensive to purchase
Lag time may be an issue for hardcore gamers

Παιδιά καλησπέρα!
Τελικά έτρεξα τις εντολές για το service menu και μου έβγαλε το παρακάτω κατεβατό.. Υπάρχει καποιος που μπορεί να μου πει τι να προσέξω (αν ήταν demo η τηλεόραση, αν το πάνελ της είναι από τα χειρότερα, πόσες ώρες έχει παίξει, αν γενικότερα είναι καλά τα νέα???). Την τηλεόραση τη παρέλαβα στις 5/8/2010, αν κατάλαβα καλά η τηλεόραση είναι εν ενεργία από τις 8/6/2010? Τι γίνετε στη περίπτωση της εγγύησης? Αν υπάρχει πρόβλημα το μαγαζί μου την ανταλλάσει μέχρι το πέρας του μήνα. Παρακαλώ αδέρφια κατατοπίστε με!

Model: LE46C750R2WXXH
Serial: Z7CO3SMZ700436R
Version: SQ01

T-VALDEUC-1014.3
T-VAL8DEUS-1005
EDID SUCCESS
CALIB: AV O COMP O PC O HDMI O
Option: 0a18 0110 0008

T-VALDEU-0101
DTP-SP-VAL-CMN-1128
RFS:63-1G-63
2010-06-22
FRCS FW:0128, CONFIG:6D00
N240:0011
READING:2021 CPLD:0010
Type: 46A2UF0C
Model:LE46C750
MAC FAIL
CIP SUCCESS LOCK O
Factory Data Ver:317
EERC Version: 127
DTP-AP-COMP-386-0030
DTP-HIIG-0387-23
DTP-BP-0389-025
Date of purchase: 8/6/2010

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας!!!

Αν κατάλαβα μέχρι στιγμής από το Type:46A2UF0C βγάζω τα παρακάτω συμπεράσματα:

L – Vendor (A: Samsung, D: CMO, L: AUO, I: CPT)
6 – Panel frequence (6: 50/60Hz, 1: 100/120Hz, 2: 200/240Hz)
A – Panel (A: AntiGlare, T: TN U: Ultra Clear)
F – Resolution (F: FHD, H: HD, U: UD)
0 – Panel 1st/2nd (1st: 0, 2nd: 1…)
C – BLU (BackLight Unit) C: CCFL, L: LED, E: Edge LED

Τις ώρες λειτουργίας που μπορώ να τις δώ?
Επίσης μάλλον φοράω το παλιό fw version ε? Αξίζει να κάνω την αναβάθμιση στο T-VALDEUC-1016?

Ευχαριστώ και πάλι προκαταβολικά για τη βοήθειά σας!!!