Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

παίδες στα γνωστά τορρενταδικα υπάρχει...αρκεί να το γκουγκλισετε...εκεί έχουν και την ταινία ολόκληρη αλλά προσωπικά δεν...προτρέπω την παράνομη διακίνηση ταινιών!
(λινκ να σας στειλω...το αρχείο είναι 300mb)

παίδες στα γνωστά τορρενταδικα υπάρχει...αρκεί να το γκουγκλισετε...εκεί έχουν και την ταινία ολόκληρη αλλά προσωπικά δεν...προτρέπω την παράνομη διακίνηση ταινιών!

φυσικα στηλε το λινκ ενα τρεηλερ ειναι δεν πρωκιται να δουμε τη ταινια
ευχαρηστο στηλε πρωσοπικο μηνημα :guitarist:

Απο αυριο το πρωι θα ειμαι και εγω κατοχος του συγκεκριμενου μοντελου, ελπίζωντας να μην αντιμετωπίσω τα προβληματα που ειχαν τα υπόλοιπα παιδια!

υγ: αλλαξτε το link στο site του κατασκευαστη με αυτο http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/lcd-tv/LE46C750R2KXXU/index.idx?pagetype=prd_detail γιατι εχει αλλάξει

Αν θέλεις στείλε μου με pm το link. Ευχαριστώ.

Είμαι από χθες και εγώ κάτοχος μιας c750 (46’’).

Καταρχήν ευχαριστώ όλα τα μέλη του forum καθώς χωρίς την συμβολή τους, διάβαζα επί μήνες θέματα και pots, δεν θα μπορούσα να καταλήξω στην επιλογή της συγκεκριμένης TV. Πρώτες εντυπώσεις, με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, εξαιρετικές. Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι κάποια ψηφιακά κανάλια έχουν καλύτερη εικόνα (π.χ. MEGA) ενώ κάποια άλλα επίσης ψηφιακά είναι λίγο θολά (π.χ. ALPHA).

Το μόνο που με ενόχλησε και χρειάζομαι χρόνο για να το συνηθίσω είναι η διάταξη των καναλιών (πρώτα τα ψηφιακά και μετά τα αναλογικά). Αν κανείς έχει κάποιο τρόπο να μπουν ανακατεμένα ψηφιακά και αναλογικά είμαι όλος αυτιά.

Αφού πέρασα αρκετή ώρα για να τακτοποιήσω τα κανάλια και έχοντας πάρει ένα backup, βρήκα έναν editor που βέβαια δεν επιτρέπει παραπάνω πράγματα αλλά σίγουρα είναι πιο εύκολο να κάνεις τις αλλαγές στο PC και μετά να τα περνάς στην τηλεόραση. Εγώ βέβαια τις είχα ήδη κάνει αλλά δεν πειράζει.

Μιας και δεν είδα μέχρι στιγμής καμία σχετική αναφορά στο φόρουμ δίνω ένα link για όποιον θα το ήθελε: http://www.mediafire.com/?u42u0c5d4lip3gs

Μέχρι στιγμής χωρίς να είμαι ειδικός δεν διαπίστωσα dead pixels ή clouding εκτός από το dimming την αλλαγή των καναλιών. Ειδικά για το clouding υπάρχει κάποιο τεστ που θα μπορούσα να κάνω για να είμαι σίγουρος (κάποια σκηνή από κάποια ταινία ή κάτι τέτοιο;.)

Μένει να κάνω κάποιες δοκιμές για τις ρυθμίσεις της εικόνας. Με βάση την εμπειρία σας αυτές τις κάνετε χρησιμοποιώντας μια από τις δύο test screens που δίνει η τηλεόραση ή κάτι άλλο;

Last edited:
Ψάξε καλά το τόπικ και θα βρείς 2-3 πατούρες για ρυθμίσεις εδώ μέσα, βασίζονται στα reviews που έχει ποστάρει αρκετός κόσμος εδώ μέσα. Η τηλεόραση στο movie mode υποστηρίζει ότι ρύθμιση θέλεις. Φυσικά χρειάζονται διαφορετικές για κάθε πηγή, δλδ άλλη ρύθμιση τα αναλογικά, άλλη τα ψηφιακά και άλλη η HDMI, ανάλογα με το πόσο θέλεις να παίξεις κ αντέχεις με το τηλεκοντρόλ. Αν σου αρέσουν από τώρα οι εργοστασιακές ρυθμίσεις τότε ετοιμάσου να χάσεις τα μάτια σου μετά από τις προτινόμενες εδώ μέσα, ιδιαίτερα στα αναλογικά.

Εγώ είχα κάποιο έντονο flashlighting κάτω αριστερά και δε ξέρω λόγω μετακόμισης της τηλεόρασης, τη πιάσαμε κάπως περίεργα και ίσιωσε? έστρωσε από μόνη της? Πάντως το φαινόμενο έχει περιοριστεί αρκετά σε βαθμό που περνάει απαρατήρητο σε μας τουλάχιστο!

Μεγειά το καινούριο σου απόκτημα! Είναι πολύ καλή αγορά!

@chris_goode Σε ευχαριστώ. Θα ψαχτώ για τις ρυθμίσεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Αυτό για τις διαφορετικές ρυθμίσεις ανα πηγή θυμόμουν ότι το είχα διαβάσει αλλά όταν πρωτοέπαιξα με την τηλεόραση δεν το βρήκα, μάλλον θα μου ξέφυγε ... έχουμε δουλειά ακόμα.

@ mh76 υπομονη να εχεις και ορεξη για να βρεις τις ρυθμισεις που σου αρεσουν περισσοτερο. εγω εχω την τηλεοραση 10 μερες και παιζω με τις ρυθμισεις ακομα. δοκιμασα αυτες που δινουν στα διαφορα reviews των ξενων sites αλλα δεν με καλυψαν.
παντως στα ψηφιακα καναλια μπορεις να φτασεις με τις ρυθμισεις σε πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα.

@akai υπομονή έχω και θα δοκιμάσω όσο περισσότερο μπορώ. Μάλιστα κατόπιν και της προτροπής του chris_goode έπεισα το νήμα από την αρχή μιας και έχει πολλούς μήνες που το είχα διαβάσει και έβλεπα μόνο τα τελευταία ποστς.

μέχρι στιγμής είμαι στη σελίδα 30 και δεν είδα αναλυτικές ρυθμίσεις. Το ψάξιμο συνεχίζεται.

Το μόνο κακό είναι ότι όταν ξεκίνησα το διαβάσμα εκ νέου πάτησα το λινκ στην πρώτη σελίδα για το skroutz και είδα ότι το getitnow την έχει 710 ευρώ!!!! προχθές που το κοιτούσα ούτε για αστείο τετοια τιμή. Έπεσα ξερός μιας και είναι πάνω από 50% κάτω από την τιμή που την πήρα από το mediamarkt

@akai υπομονή έχω και θα δοκιμάσω όσο περισσότερο μπορώ. Μάλιστα κατόπιν και της προτροπής του chris_goode έπεισα το νήμα από την αρχή μιας και έχει πολλούς μήνες που το είχα διαβάσει και έβλεπα μόνο τα τελευταία ποστς.

μέχρι στιγμής είμαι στη σελίδα 30 και δεν είδα αναλυτικές ρυθμίσεις. Το ψάξιμο συνεχίζεται.

Το μόνο κακό είναι ότι όταν ξεκίνησα το διαβάσμα εκ νέου πάτησα το λινκ στην πρώτη σελίδα για το skroutz και είδα ότι το getitnow την έχει 710 ευρώ!!!! προχθές που το κοιτούσα ούτε για αστείο τετοια τιμή. Έπεσα ξερός μιας και είναι πάνω από 50% κάτω από την τιμή που την πήρα από το mediamarkt

μολις το ειδα και εγω. λαθος καραμπινατο πρεπει να ειναι. μαλλον 1710 ηθελαν να γραψουν.
αλλιως θα πρεπει να εχουν ουρες εξω απο τα καταστηματα τους αυτη τη στιγμη

Και εγώ αυτό νομίζω.
Αναρωτίεμαι τι θα γίνει αν την αγοράσουν αρκετοί και μετά πάνε στο μαγαζί με τα σχετικά printouts;

Τέλος πάντων. Ελπίζω να μην γίνομαι φορτικός αλλά θα κάνω άλλη μια ερώτηση. θορυβημένος από το post http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1266124&postcount=391

έκανα ένα τεστ με τις φωτογραφίες που υπάρχουν εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1248891&postcount=265

Αρχικά το καλό ήταν πως δεν είδα κανένα καμμένο pixel όπως είχα διαπιστώσει και στο λίγο χρόνο που την χρησιμοποίησα.

Οι χρωματιστές φωτό μου φάνηκαν ομοιόμορφες και χωρίς διακυμάνσεις στο τόνο του καθε χρώματος.

Στη μαύρη οθόνη, έχοντας κλείσει όλα τα παράθυρα πατζούρια κλπ ώστε να υπαρχει όσο το δυνατόν πιο πολύ σκοτάδι, είδα πως το μαύρο ήταν ουσιαστικά γκρί με έναν ελαφρύ τόνο ροζ. ήταν έτσι σε όλη την έκταση της οθόνης όχι σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Και σε κάποια σημεία σαν να φαίνονταν, δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος, κάποιες αχνές μαύρες κάθετες μπάρες.

Αυτό σημαίνει ότι η τηλεόραση έχει κάποιο πρόβλημα ή ότι απλά αυτό είναι το επίπεδο του μαύρου που δίνει;

Και εγώ αυτό νομίζω.
Αναρωτίεμαι τι θα γίνει αν την αγοράσουν αρκετοί και μετά πάνε στο μαγαζί με τα σχετικά printouts;

Τέλος πάντων. Ελπίζω να μην γίνομαι φορτικός αλλά θα κάνω άλλη μια ερώτηση. θορυβημένος από το post http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1266124&postcount=391

έκανα ένα τεστ με τις φωτογραφίες που υπάρχουν εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1248891&postcount=265

Αρχικά το καλό ήταν πως δεν είδα κανένα καμμένο pixel όπως είχα διαπιστώσει και στο λίγο χρόνο που την χρησιμοποίησα.

Οι χρωματιστές φωτό μου φάνηκαν ομοιόμορφες και χωρίς διακυμάνσεις στο τόνο του καθε χρώματος.

Στη μαύρη οθόνη, έχοντας κλείσει όλα τα παράθυρα πατζούρια κλπ ώστε να υπαρχει όσο το δυνατόν πιο πολύ σκοτάδι, είδα πως το μαύρο ήταν ουσιαστικά γκρί με έναν ελαφρύ τόνο ροζ. ήταν έτσι σε όλη την έκταση της οθόνης όχι σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Και σε κάποια σημεία σαν να φαίνονταν, δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος, κάποιες αχνές μαύρες κάθετες μπάρες.

Αυτό σημαίνει ότι η τηλεόραση έχει κάποιο πρόβλημα ή ότι απλά αυτό είναι το επίπεδο του μαύρου που δίνει;
με τις καταλληλες ρυθμισεις (φωτεινοτητα,αντιθεση) θα βελτιωσεις αυτα τα θεματα.

οι ρυθμισεις που εχω αυτη τη στιγμη ειναι:

Λειτουργια: Τυπικο
Οπ.Φωτ.: 11
Αντιθ.: 85
Φωτειν.: 35
Ευκρ.: 25
Χρωμα: 35
Αποχρ.: 50-50
Eco: Off

Προχωρημενες:

Τον.Μαυρου: Σκουρο
Δυν.Αντιθ.: Μετριο
Λεπτ.Σκιας: 0
Gamma: +1
Ειδ.Μοτ.: Off
Λειτ. RGB: Off
χρωμα περιoχ.: auto
Ισορ.Λευκ: 28,25,16
17,25,21
αποχρ.δερμ.: 0
βελτ.ακρ.: off

Επιλογη εικονας
Τονος: Κανονικο
Μεγεθος: Auto
Ψηφ.Φιλτρ.Θορ.: Off
Φιλτρ.MPEG: Off
Motion Plus: Προσαρμοσμενο (10,0)

Με αυτες εχω πετυχει την επιθυμητη εκονα σε ολα τα ψηφιακα καναλια.
Στα αναλογικα (οσα εχουν καλο σημα) εχω αποδεκτη εικονα.
Ολα αυτα παντα με τα γουστα μου.

οι ρυθμισεις που εχω αυτη τη στιγμη ειναι:

Λειτουργια: Τυπικο
Οπ.Φωτ.: 11
Αντιθ.: 85
Φωτειν.: 35
Ευκρ.: 25
Χρωμα: 35
Αποχρ.: 50-50
Eco: Off

Προχωρημενες:

Τον.Μαυρου: Σκουρο
Δυν.Αντιθ.: Μετριο
Λεπτ.Σκιας: 0
Gamma: +1
Ειδ.Μοτ.: Off
Λειτ. RGB: Off
χρωμα περιoχ.: auto
Ισορ.Λευκ: 28,25,16
17,25,21
αποχρ.δερμ.: 0
βελτ.ακρ.: off

Επιλογη εικονας
Τονος: Κανονικο
Μεγεθος: Auto
Ψηφ.Φιλτρ.Θορ.: Off
Φιλτρ.MPEG: Off
Motion Plus: Προσαρμοσμενο (10,0)

Με αυτες εχω πετυχει την επιθυμητη εκονα σε ολα τα ψηφιακα καναλια.
Στα αναλογικα (οσα εχουν καλο σημα) εχω αποδεκτη εικονα.
Ολα αυτα παντα με τα γουστα μου.

Σε ευχαριστώ θερμά. Θα τις δοκιμάσω αύριο.

Σήμερα δεν μπόρεσα να δοκιμάσω πολλα. Πάντως από τα λίγα που δοκίμασα με προβλιμάτισε το γεγονός πως υπάρχουν πολλές παράμετροι (εκτός από τα συνήθη π.χ. φωτεινότητα και αντίθεση, υπάρχουν ισσορ. λευκού, τόνος μαύρου φίλτρα κλπ) και δεν είναι εύκολο να βρεις το πως επηρεάζει κάθε τι ξεχωριστά και να πετύχεις το προσδοκόμενο αποτέλεσμα.

Σκέφτομαι να παραγγείλω και εγώ την 46C750 ή από technikdirekt ή από technix...

Στο technikdirekt το μοντέλο είναι το LE-46 C 750 R 2 ZXZG ενώ στην Ελλάδα το LE46C750R2WXXH..Έχουν καμιά διαφορά, ξέρετε ;;;

Επίσης ποιά η γνώμη σας για το technix ;;;;Είναι αξιόπιστο μαγαζί ;;;;;