Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

οσο για το καλιμπραρισμα εγω θα πω την εμπειρια μου , σε ενα LG μονιτορ που εχω βρηκα ενα icc profile στο ιντερνετ
για το μοντελο αυτο το περασα στα windows και απο τοτε καλιμπραριστηκε και δειχνει σωστα την φωτεινοτητα και τα χρωματα.
οποτε στην δικια μου περιπτωση διαφορετικες οθονες του ιδιου μοντελου καλιμπραριζοταν με το ιδιο profile..

και κατι αλλο την εχω παραγειλει και θα την παραλαβω σε 2 μερες ακομα δεν μου εχει ερθει..

Αν οι ρυθμίσεις δεν κάνουν ακόμα και για τα ίδια μοντέλα τότε τι νόημα έχει η συνεχής αναζήτηση των βέλτιστων ρυθμίσεων στα διάφορα reviews?

Αυτό λέω δεν υπάρχει αναζήτηση βέλτιστων ρυθμίσεων, και όποιος ψάχνει βέλτιστες ρυθμίσεις από αντιγραφή κάνει λάθος.

Υπάρχει το review της συσκευής που έγινε η δοκιμή και οι ρυθμίσεις αφορούν μόνο αυτό το μοντέλο με την πηγή που έγινε η ρύθμιση, οι ρυθμίσεις που προκύπτουν από το καλιμπράρισμα δεν κάνουν για τα υπόλοιπα μοντέλα, ακόμα κι αν είναι ίδια, ακόμα κι αν χρησιμοποιείται η ίδια πηγή.

Για να σου δώσω να καταλάβεις, ας πούμε ότι έχεις ένα PS3, ένα NMT και ένα BD player συνδεδεμένα στην τηλεόρασή σου, αν θελήσεις να καλιμπράρεις την τηλεόραση θα πρέπει να γίνουν διαφορετικές ρυθμίσεις σε κάθε είσοδο που έχεις μια πηγή (3 καλιμπραρίσματα), καμία από αυτές τις ρυθμίσεις δεν θα είναι ίδια, γι' αυτό άλλως τε όλοι οι κατασκευαστές δίνουν την δυνατότητα στις συσκευές να αποθηκεύουν τις ρυθμίσεις ξεχωριστά ανά είσοδο... ;)

Last edited:
Απάντηση: Re: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

οσο για το καλιμπραρισμα εγω θα πω την εμπειρια μου , σε ενα LG μονιτορ που εχω βρηκα ενα icc profile στο ιντερνετ
για το μοντελο αυτο το περασα στα windows και απο τοτε καλιμπραριστηκε και δειχνει σωστα την φωτεινοτητα και τα χρωματα.
οποτε στην δικια μου περιπτωση διαφορετικες οθονες του ιδιου μοντελου καλιμπραριζοταν με το ιδιο profile..

και κατι αλλο την εχω παραγειλει και θα την παραλαβω σε 2 μερες ακομα δεν μου εχει ερθει..

Πως μπόρεσες να ελέγξεις ότι δείχνει σωστά φωτεινότητα και χρώματα???...με το μάτι πάντως δεν γίνεται με τίποτα.

Βασικά αυτό είχα καταλάβει από την συνεχή ενασχόλησή μου στο forum εδώ και μερικούς μήνες.
Αλλά πλέον με κατατόπισες πλήρως και σε ευχαριστώ για αυτό κύριε συντονιστά.:ernaehrung004:

Αν έχεις τον χρόνο, σε βοηθάν τα Αγγλικά σου και σε ενδιαφέρει, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω link....

Στο avsforum υπάρχει ολόκληρη κατηγορία Display Calibration... http://www.avsforum.com/avs-vb/forumdisplay.php?f=139

Από εκεί..

Calibration disk AVSHD 709 / v 1.3
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496

...στο νήμα αυτό υπάρχει και μια παράγραφος με τα παρακάτω links...

Greyscale & Colour Calibration For Dummies - kal's measurement guide
Basic Guide to Color Calibration using a CMS - TomHuffman's guide
ColorHCFR v2.0 Available... - Thread for the ColorHCFR software
Excel Download - Can use Color Corrector with ColorHCFR to minimize difference in Y
Color ColorHCFR Calibration Discussion (Post your calibration files here)
CalMAN Evaluation Download - Includes calibration help files from Bear5k
Calibration meter shootout - Comparison with i1pro, D2, S2, & DTP-94

========================================================

Αν έχεις BD player μπορείς να κατεβάσεις το AVSHD 709 και να κάνεις μια τυπική ρύθμιση φωτεινότητας-αντίθεσης, το αποτέλεσμα πάλι δεν θα σημαίνει καλιμπράρισμα, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι προτιμότερο από το να αντιγράψεις κάποιες άλλες ρυθμίσεις από άλλη συσκευή, όσον αφορά τα χρώματα δεν υπάρχει περίπτωση να καλιμπραριστούν χωρίς όργανα, εξοπλισμό και εμπειρία.

Last edited:
Μπορούμε όμως να πάρουμε τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο review σαν μπούσουλα και να προσπαθήσουμε να τις προσαρμόσουμε στη δικιά μας TV. Συγκρίνοντας βέβαια το πριν και το μετά και επιλέγουμε αυτό που μας αρέσει. Σίγουρα πάντως το σωστό είναι να ρυθμιστεί με όργανα από τον κατάλληλο άνθρωπο αλλά κοστίζει.

αυτη η ταινια που παιζουν συνηθως στα μαγαζια ειναι αυτη μαλλον που δινουν τα γυαλια (η ακριβη εκδοση) της samsung το monsters vs aliens και δεν την εχω κατεβασει ακομα αλλα θα την βρω ελπιζω στο ιντερνετ
ωστοσο ταινιες blueray 3d παραγωγης θα πρεπει να περιμενουμε ακομα λιγο απο καλοκαιρι αρχιζουν να βγαινουν αρκετες και πολλα παιχνιδια ps3 θα βγαινουν απο σεπτεμβρη και σε 3δ

Ας το πούμε ακόμα μια φορά, οι ρυθμίσεις που κυκλοφορούν στα εξειδικευμένα site με reviews τηλεοράσεων στο διαδίκτυο, προκύπτουν από την χρήση ειδικών οργάνων, λογισμικού και υλικού αναφοράς. Ότι τιμές προκύπτουν λοιπόν, αφορούν εκείνη την συσκευή και την απόδοσή της σε άμεση σχέση με το player που χρησιμοποιήθηκε για την αναπαραγωγή του εκάστοτε υλικού.

Ακόμα και ίδια μοντέλα τηλεοράσεων, απαιτούν διαφορετικές τιμές στις παραμέτρους της εικόνας για να μπορέσουν να δώσουν το ίδιο διάγραμμα της κλίμακας του γκρι ή να έχουν την ίδια χρωματική συμπεριφορά ή να έχουν την ίδια φωτεινότητα κ.λ.π. και σε άμεση σχέση πάντα με το player.

Πολλοί μπορεί να μένουν ικανοποιημένοι από την αντιγραφή τιμών φωτεινότητας, αντίθεσης, R,G,B κ.λ.π., αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν μια επαγγελματικά καλιμπραρισμένη τηλεόραση και το αστειότερο όλων, είναι να θεωρεί κάποιος ότι έχει καλιμπράρει τηλεόραση 'με το μάτι'.

Για να μιλήσει κάποιος για καλιμπραρισμένη τηλεόραση δεν αρκεί ούτε η αντιγραφή, ούτε το μάτι.

Περί καλιμπραρίσματος, αναγκαιότητας, παραμέτρων κ.λ.π.

..........

Re: Απάντηση: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν έχεις τον χρόνο, σε βοηθάν τα Αγγλικά σου και σε ενδιαφέρει, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω link....

Αν έχεις BD player μπορείς να κατεβάσεις το AVSHD 709 και να κάνεις μια τυπική ρύθμιση φωτεινότητας-αντίθεσης, το αποτέλεσμα πάλι δεν θα σημαίνει καλιμπράρισμα, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι προτιμότερο από το να αντιγράψεις κάποιες άλλες ρυθμίσεις από άλλη συσκευή, όσον αφορά τα χρώματα δεν υπάρχει περίπτωση να καλιμπραριστούν χωρίς όργανα, εξοπλισμό και εμπειρία.

Χρήστο είσαι πραγματική czounpedia!
Θα το διαβάσω, ευχαρίστως, καθώς με ενδιαφέρουν τέτοια θέματα.
Και έτσι για την ιστορία, τι είδους όργανα χρειάζονται στο περίπου για ένα τέτοιο καλιμπράρισμα?
Ποιοι το κάνουν, υπάρχουν στην Ελλάδα, και πόσο παίρνουν αν γνωρίζεις?
Να ανοίξουμε καμιά εταιρεία καλιμπραρίσματος, μέρες που είναι, καθώς ποιος δεν θέλει μια σωστά ρυθμισμένη τηλεόραση ? Τι λες ?:award:

Μπορούμε όμως να πάρουμε τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο review σαν μπούσουλα και να προσπαθήσουμε να τις προσαρμόσουμε στη δικιά μας TV. Συγκρίνοντας βέβαια το πριν και το μετά και επιλέγουμε αυτό που μας αρέσει. Σίγουρα πάντως το σωστό είναι να ρυθμιστεί με όργανα από τον κατάλληλο άνθρωπο αλλά κοστίζει.

Αυτό φανταζόμουν και εγώ καθώς είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις σε κάποια ρύθμιση μια τιμή 100 στην τηλεόρασή σου από το εργοστάσιο και να πρέπει να γίνει 85 και άλλο να την έχεις πάρει από review σαν 86 και να την πας 85.

Και έτσι για την ιστορία, τι είδους όργανα χρειάζονται στο περίπου για ένα τέτοιο καλιμπράρισμα?
Ποιοι το κάνουν, υπάρχουν στην Ελλάδα, και πόσο παίρνουν αν γνωρίζεις?

Διάβασε το Αμερικλανιάρικο forum και θα δεις και όργανα και τιμές ( :ADFAD2: ) θα καταλάβεις εύκολα ότι δεν μπορούν να κάνουμε και πολλά πράγματα εμείς οι κοινοί θνητοί.

Για καλιμπράρισμα στον γκουρού... ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ ...για επικοινωνία στο e-mail που γράφει στο About me ή στο site του Perfectimage.gr/isf-calibration/

Επίσης παλιότερα είχε γράψει ορισμένα πράγματα για ρυθμίσεις στην κατηγορία των προβολέων... Βασικές ρυθμισεις ενός προβολικού μεσου.

Αυτό φανταζόμουν και εγώ καθώς είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις σε κάποια ρύθμιση μια τιμή 100 στην τηλεόρασή σου από το εργοστάσιο και να πρέπει να γίνει 85 και άλλο να την έχεις πάρει από review σαν 86 και να την πας 85.

Σίγουρα δεν θα είναι καλιμπραρισμενη αλλά πιστεύω να πετυχαίνουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από τα εργοστασιακά.

Czoun παίζει αυτό που γράφω ή το ξεχνάμε εντελώς??

Last edited:
Κατά τη γνώμη μου, με το μάτι δεν γίνεται τίποτα παραπάνω από μια τυπική ρύθμιση φωτεινότητας από την αντίστοιχη καρτέλα του AVSHD 709, έχω παρακολουθήσει την διαδικασία ρύθμισης του προβολέα μου ( Panasonic AE3000), την ρύθμιση της KURO του Βλάχου και διάφορες άλλες τηλεοράσεις από τον Μανώλη και το πριν με το μετά είναι σαν την διαφήμιση με τον καραφλό που έβγαλε μαλλιά.

Αυτό το έχουν επισημάνει όλα τα παιδιά που έχουν κάνει ISF calibration στην τηλεόρασή τους, υπάρχουν δε, (το είχα συζητήσει με τον Μανώλη και είδα παραδείγματα με μετρήσεις τηλεοράσεων) παιδιά που έλεγαν ότι την έχουν καλιμπράρει μόνοι τους, αλλά το μόνο που είχαν καταφέρει ήταν να τις κάνουν χειρότερες και από τις default του κατασκευαστή.

EDIT

Π.Χ. καλιμπραρισμένη τηλεόραση LED με 71 nits φωτεινότητα, μόνο καλιμπραρισμένη δεν είναι.

Last edited:
Όταν ενεργοποιείται η επιλογή 2D to 3D αυτό που δείχνει η τηλεόραση χρειαζόμαστε τα 3D γυαλιά για να το δούμε ή όχι?
Έβλεπα κάτι βιντεάκια στο youtube και κατάλαβα ότι αυτή η μετατροπή απλώς σου δίνει μια αίσθηση βάθους που την παρακολουθείς κανονικά χωρίς γυαλιά, έτσι είναι???

Όταν ενεργοποιείται η επιλογή 2D to 3D αυτό που δείχνει η τηλεόραση χρειαζόμαστε τα 3D γυαλιά για να το δούμε ή όχι?
Έβλεπα κάτι βιντεάκια στο youtube και κατάλαβα ότι αυτή η μετατροπή απλώς σου δίνει μια αίσθηση βάθους που την παρακολουθείς κανονικά χωρίς γυαλιά, έτσι είναι???

Η μετατροπή 2D->3D απαιτεί την χρήση γυαλιών.
Χωρίς γυαλιά ενδεχομένως να κάνεις κακό στα μάτια σου αν προσπαθήσεις να το παρακολουθήσεις για πολύ ώρα.

Η μετατροπή 2D->3D απαιτεί την χρήση γυαλιών.
Χωρίς γυαλιά ενδεχομένως να κάνεις κακό στα μάτια σου αν προσπαθήσεις να το παρακολουθήσεις για πολύ ώρα.

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Μια και είσαι από τους νέους κατόχους αυτής της TV πιστεύεις ότι αξίζει η διαφορά χρημάτων για αυτά που προσφέρει σε σχέση με την C650? (στις 40" που με ενδιαφέρουν).
Μέχρι εχθές είχα αποφασίσει την 750 αλλά αυτά που διάβασα για αυξημένο crosstalk στην 3D θέαση με έκαναν να σκέφτομαι αν αξίζει να δώσω τελικά τα 350 ευρώ παραπάνω ή να πάρω τελικά την 650.

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Μια και είσαι από τους νέους κατόχους αυτής της TV πιστεύεις ότι αξίζει η διαφορά χρημάτων για αυτά που προσφέρει σε σχέση με την C650? (στις 40" που με ενδιαφέρουν).
Μέχρι εχθές είχα αποφασίσει την 750 αλλά αυτά που διάβασα για αυξημένο crosstalk στην 3D θέαση με έκαναν να σκέφτομαι αν αξίζει να δώσω τελικά τα 350 ευρώ παραπάνω ή να πάρω τελικά την 650.

H διαφορά των δύο τηλεοράσεων δεν είναι μόνο το 3D.
Είναι κυρίως τα 200Hz και λιγότερο η λειτουργία PVR.
Επίσης μου αρέσει πολύ περισσότερο το design της 750 σε σχέση με την 650.
Είναι καθαρά θέμα οικονομικό το τι θα κάνεις καθώς και οι δύο είναι δύο πολύ καλές τηλεοράσεις σε εικόνα.
Για μένα μια αγορά τηλεόρασης για το 2010 πρέπει να υποστηρίζει 3D γιατί τώρα πότε θα ξανά αγοράσεις τηλεόραση?Μπορεί σε 5,6 ή δεν ξέρω εγώ πόσα χρόνια.
Τουλάχιστον η C750 σε βάζει στον κόσμο του 3D έστω και αν σε μερικά χρόνια άλλες το κάνουν πολύ καλύτερα.
Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι αν αλλάζεις τηλεόραση συχνά ή/και σε ενδιαφέρει το κόστος να πάρεις την 650, αν όχι τότε καλύτερα να πάρεις την 750.

Ούτος η άλλος το 3D είναι αρκετά πρώιμο. Δεν υπάρχουν πολλές ταινίες και έχει και προβλήματα. Και σε 40 ίντσες δεν νομίζω να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Όλα εξαρτώνται από το πόσο πονάν τα 350. Αν είναι να αλλάξεις TV σε 1-2 χρόνια τότε σίγουρα δεν αξίζει. Αν τα 350 δεν πονάν παίρνεις την 750 για να είσαι και 3D ready. Είναι καθαρά προσωπική υπόθεση νομίζω.