Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γενικά για το scanning backlight, θα βρεις εδώ κάποιες πληροφορίες...

Ειδικότερα για την C750, δεν είμαι απολύτως σίγουρος, απλώς κάποια στιγμή μετά το καλοκαίρι, η τηλεόραση άρχισε να διαφημίζεται ως Clear motion rate 400. Eπειδή ο όρος "clear" έχει καθιερωθεί από την Philips να χρησιμοποιείται για το scanning backlight, υποθέτω ότι κάτι αντίστοιχο θα εννοεί και η Samsung...

http://www.youtube.com/watch?v=f5uFsyuHV3E&feature=player_embedded

Ευχαριστω πολυ φιλε JL?. Ησουνα σαφης.

Μην υποτιμάτε τη χρησιμότητα των διατάξεων scanning/blinking backlight...

Προσφέρουν ορατή βελτίωση στην καθαρότητα της κίνησης, χωρίς τα μειονεκτήματα του frame interpolation (lag, artifacts, τεχνητή αίσθηση, κτλ.).

Άλλωστε, όλα τα επαγγελματικά LCD μόνιτορ αναφοράς (εκεί που πληρώνεις 15.000-20.000 ευρώ για 23 ίντσες) έχουν scanning/blinking backlight, αλλά δεν έχουν frame interpolation... ;)

Από που προκύπτει η ανωτερότητα του scanning backlight δηλαδή;Μπορεί να έχεις χίλια δυο άσχημα με την εισαγωγή ολόκληρων καρέ,αλλά είναι η πιο ολοκληρωμένη και ''σωστή'' μέθοδος F.I. κατ εμέ τουλάχιστον.

Από που προκύπτει η ανωτερότητα του scanning backlight δηλαδή;

Aπό το ότι σου επιτρέπει να έχεις πιο καθαρή απόδοση της κίνησης, χωρίς να αλλοιώνεται το αρχικό σου σήμα.

Οι διατάξεις scanning backlight ή blinking backlight, μπορούν να έχουν ευεργετική εφαρμογή και στο gaming... ;)

Σε γενικές γραμμές, το frame interpolation θα δώσει πιο εντυπωσιακή απόδοση της κίνησης, ενώ το scanning/blinking backlight, χωρίς frame interpolation, θα δώσει πιο σωστή και σταθερή απόδοση της κίνησης.

Απάντηση: Re: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Aπό το ότι σου επιτρέπει να έχεις πιο καθαρή απόδοση της κίνησης, χωρίς να αλλοιώνεται το αρχικό σου σήμα.

Οι διατάξεις scanning backlight ή blinking backlight, μπορούν να έχουν ευεργετική εφαρμογή και στο gaming... ;)

Σε γενικές γραμμές, το frame interpolation θα δώσει πιο εντυπωσιακή απόδοση της κίνησης, ενώ το scanning/blinking backlight, χωρίς frame interpolation, θα δώσει πιο σωστή και σταθερή απόδοση της κίνησης.

Η τηλεοραση μας ( LE40C750) εχει κ τις δυο μορφες εξομαλυνσης του σηματος? Και το F.I. και το Scanning Backlight η Blinking backligt? Η καποιο απο τα τρια?

Για πρωτη φορά δεν μου κανει αναβαθμιση μεσω usb stick.Για την ακριβεια ενω εχω firmware 3005 οταν βαζω το 3006 μου βγαζει οτι δεν υπαρχει διαθεσιμο firmware

ουπς καραγκιοζακος.Την εκανα την μακακια!Δεν εκανα extract,sorry.

Βεβαια η τηλεοραση δεν βλεπει τον αποκωδικοποιητη connx tv ακομα!Τι παθανε αυτες οι θυρες hdmi?

Last edited:
Από που προκύπτει η ανωτερότητα του scanning backlight δηλαδή;Μπορεί να έχεις χίλια δυο άσχημα με την εισαγωγή ολόκληρων καρέ,αλλά είναι η πιο ολοκληρωμένη και ''σωστή'' μέθοδος F.I. κατ εμέ τουλάχιστον.

Βοηθάει σημαντικά το scanning backlight: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1271838#post1271838

Το scanning backlight ομως εχει και μειονεκτηματα.

Το ενα ειναι το flicker καθως ο φωτισμος "τρεμοπαιζει" και ενα δευτερο ειναι το halo γυρω απο κινουμενα αντικειμενα.

Επισης υπαρχει και το ερωτημα αν οι διαταξεις φωτισμου ειναι τοσο αξιοπιστες οσο οι μη αναλαμπουσες κατι που βεβαια ειναι δυσκολο να απαντηθει.

Επισης υπαρχει και το ερωτημα αν οι διαταξεις φωτισμου ειναι τοσο αξιοπιστες οσο οι μη αναλαμπουσες κατι που βεβαια ειναι δυσκολο να απαντηθει.

Όλες οι διατάξεις οπίσθιου φωτισμού των LCD τηλεοράσεων, είναι αναλαμπούσες.

Τόσο οι λάμπες CCFL/HCFL, όσο και τα LED, εκπέμπουν το φως παλμικά.

Απλώς στις μη scanning/blinking τοπολογίες, επιλέγεται μία "τυχαία" υψηλή συχνότητα (π.χ. το μόνιτορ στο οποίο γράφω τώρα, ανανεώνει στα 60Hz το πάνελ και στα 226Hz τον οπίσθιο φωτισμό), ενώ στις scanning/blinking, η συχνότητα του οπίσθιου φωτισμού, είναι "ταιριασμένη" με την συχνότητα ανανέωσης του πάνελ...

Το scanning backlight ομως εχει και μειονεκτηματα.

Το ενα ειναι το flicker καθως ο φωτισμος "τρεμοπαιζει" και ενα δευτερο ειναι το halo γυρω απο κινουμενα αντικειμενα.

Εγώ δεν έχω παρατηρήσει ποτέ τρεμόπαιγμα σε LCD (μόνο σε φωτογραφία), και το halo νομίζω οφείλεται σε παρεμβολή...

αναβαθμιση 3007.1 7/2/11

εδω..

πολλες αναβαθμισεις δεν γινονται τελευταια..

αν καποιος ξερει τι αλλαζει...εδω ειμαστε

T-VALDEUC-3007.1 :

"1. Title
2010 Model Firmware for self-upgrade
2. Applicable Model
LE**C6, 7, 8 Series
3. Description
* T-VALDEUC-3007.1

- Optimization to find the Service Channel for SkyD (Germany, Austria , Swiss Region)
"

Τίποτα χρήσιμο για εμάς

Εγώ το βλέπω διαφορετικά από εσάς...η αποδοχή του μοντέλου παγκοσμίως ήταν τέτοια που έχει ενεργοποιήσει το σύστημα αναβαθμίσεων της εταιρίας προς όφελος μας. Θεωρώ ότι οι αναβαθμίσεις λίγο ή πολύ έχουν αντίκρυσμα στις τηλεοράσεις μας!

Γεια σας,ειμαι κατοχος μιας 46αρας samsung c750.Πριν περιπου 3 ωρες εγινε διακοπη ρευματος στην Θεσσαλονικη οπου μενω για 1 ωρα.Η τηλεοραση ηταν ανοικτη.Παρα του οτι εχω πολυπριζα ασφαλειας(υποτιθεται).οταν παω να συνδεσω το media player ή το connx tv ή το pc δεν δινει σημα.Εχει καποιος αναλογη εμπειρία?Μήπως πρεπει να ξανακανω καποια ρυθμιση?

Βγάλε την TV από την πρίζα.
Αποσύνδεσε τα HDMI cables
Ανοιξε την TV
Ξανασύνδεσε τα HDMI cables.
και είσαι έτοιμος.

Παιδες, ερωτηση........ την αναβαθμιση 3007.1 να την κανουμε?Την εχει περασει καποιος να μας πει εντυπωσεις?
Με την 3006.1 που ειχα περασει ειμαι πολυ ικανοποοιημενος. Δισταζω λιγακι μην το κανω χειροτερο.....αν ομως γινει καλυτερο?

Όλες οι διατάξεις οπίσθιου φωτισμού των LCD τηλεοράσεων, είναι αναλαμπούσες.

Τόσο οι λάμπες CCFL/HCFL, όσο και τα LED, εκπέμπουν το φως παλμικά.

Ναι αλλα μιλαμε για αναμα-σβησιμο και οχι απλα αναλαμπη.

Αρα πιο πολυπλοκο κυκλωμα οδηγησης.