Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η S-LCD που κατασκευάζει τα S-PVA, ανήκει από κοινού στη Sony και στη Samsung (από 50%, +1 μετοχή παραπάνω οι Κορεάτες).

Πριν την συνεργασία των δύο εταιρειών, οι τηλεοράσεις της Samsung, απλά ήταν για πέταμα, όσον αφορά την ποιότητα εικόνας... :D

Οι Sony δηλαδή ήταν καλύτερες χωρίς S-PVA;Με τα U2VA ήταν στα επίπεδα της philips!

Με κάπως καλύτερο scaler.

Last edited:
Οι Sony δηλαδή ήταν καλύτερες χωρίς S-PVA;Με τα U2VA ήταν στα επίπεδα της philips!

Άντε να το κάνω και τάληρα...

Η S-LCD που κατασκευάζει τα S-PVA, ανήκει από κοινού στη Sony και στη Samsung (από 50%, +1 μετοχή παραπάνω οι Κορεάτες).
Κοινώς, δεν αγοράζει S-PVA η Sony από την Samsung. Μαζί τα φτιάχνουν...

Πριν την συνεργασία των δύο εταιρειών, οι τηλεοράσεις της Samsung, απλά ήταν για πέταμα, όσον αφορά την ποιότητα εικόνας... :D
Κοινώς, η Samsung έμαθε πώς να φτιάχνει καλές τηλεοράσεις από τη Sony... :D

Τα UV2A πού κολλάνε στα ανωτέρω; :flipout:

πρέπει να έπεσες σε κομμάτι με τρελές αστοχίες υλικού...καλά ξεμπερδέματα φίλε μου!

Απ’ότι μου είπαν από το service το πρόβλημα είναι μόνο στην μητρική πλακέτα. Ευτυχώς είναι σε εγγύηση (την αγόρασα 12/2010) και έτσι μέχρι το 12/2012 ότι και να πάθει θα αλλαχτεί free of charge. Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι το πάνελ δεν μου παρουσιάζει κανένα πρόβλημα (ακόμα J) και δεν έχει ούτε clouding , etc. Εσωτερικά έχει δυο πλακέτες από ότι γνωρίζω (το τροφοδοτικό και το motherboard) οπότε είναι απλό να γίνουν αλλαγές. Αύριο περιμένω να μου την φέρουν και θα περάσει από qualitative control .

Άντε να το κάνω και τάληρα...

Κοινώς, δεν αγοράζει S-PVA η Sony από την Samsung. Μαζί τα φτιάχνουν...

Κοινώς, η Samsung έμαθε πώς να φτιάχνει καλές τηλεοράσεις από τη Sony... :D

Τα UV2A πού κολλάνε στα ανωτέρω; :flipout:

Δεν ζήτησα να μου τα κάνεις ''τάληρα'' κατάλαβα τι ήθελες να πεις παραπάνω.
Σε ρώτησα τον λογο που η Samsung έμαθε να φτιάχνει καλές τηλεοράσεις από την Sony και όχι το αντίθετο.
Τα UV2A κολλάνε στο ότι η Sony σε ορισμένες τηλεοράσεις τα προτίμησε αντί των S-PVA.

Σε ρώτησα τον λογο που η Samsung έμαθε να φτιάχνει καλές τηλεοράσεις από την Sony και όχι το αντίθετο.

Όταν η Samsung και η Sony ξεκίνησαν τη συνεργασία τους, οι τηλεοράσεις της Sony ήταν top-of-the-top, ενώ οι τηλεοράσεις της Samsung δεν βλέπονταν... Το ποιός έμαθε από ποιόν λοιπόν, είναι ηλίου φαεινότερον. Βέβαια, το ότι ο μαθητής, κατάφερε σε αρκετούς τομείς να ξεπεράσει τον δάσκαλο, είναι προς τιμήν της Samsung...

μαλλον φιλε JL? εισαι υπερμαχος μιας παλαιας "δυναμης" και μη επαναλαμβανομενης.Εγω εχω διαβασει στο παρελθον πως το SPVA πανελ ειναι κατα κορον Κορεατικη "πατεντα" και τεχνογνωσια. Η Sony μεχρι πριν λιγο διαστημα "αγοραζε" πανελ απο την Sharp (UV2A), οπου και τα "σπασανε" για λογους μαλλον οικονομικους. Σιγουρα οι Ιαπωνες ειναι πιο "τσιμπημενοι" στις τιμες. Χωρις αυτο παραλληλα να σημαινει οτι ειναι και καλυτερο πανελ απο το SPVA. Ο κανονας εξαιρειται παραυτα! Αμεσες οι διαφορες στα διαφορα reviews μεταξυ των δυο πανελ. Μεταξυ δλδ, απο την μια Philips, LG, Sharp και Sony στο παρελθον, και απο την αλλη, Samsung kai Sony. H Sony πριν λιγο καιρο οπως αναφερανε και σε καποιο site εγκυρο (θα ψαξω να βρω και θα παραθεσω link) ξεκινησε συνεργασια με την Samsung και αγοραζει απο την δευτερη πανελ. Δεν γνωριζω περι εξαγορας μετοχικου κεφαλαιου. Αλλωστε αυτο μπορει και να μην ισχυει, διοτι η Σαμυ ειναι αυτουσια και αδιαιρετη σαν μετοχη, και παραγει στα "σπλαχνα" της το SPVA. Αλλωστε και ο μανος στο fullhd.gr αναφερει το SPVA οτι προερχεται απο την Samsung. Εγω θα ελεγα πως "ξυπνησε" ο γιγαντας οπου θα μεσουρανει για τα πολλα επομενα χρονια. Και οχι μονο στις τηλεορασεις. Ειδομεν....

Επισης το οτι η Sony τα "εσπασε" με την Sharp για το προγενεστερο πανελ που χρησιμοποιουσε στις παλαιοτερες σειρες της, αναφερει και καταδεικνυει πως η πτωση των πωλησεων εχει φερει και τις "μουρμουρες" και τα κλεισιματα αν δεν κανω λαθος καποιων εργοστασιων. Μου φαινεται της Σλοβενιας και της Τουρκιας. Το τελευταιο το παραθετω με μεγαλη επιφυλαξη. η στροφη της ομως προς την αγορα της Κορεας της εφερε και αποτελεσματα πιο ικανοποιητικα. Βλεπε HX-910(περσυνη) και HX-920(φετος). Πηρε βραβειο μετα απο πολλα χρονια.

Εν μερει εχω καλυφτει απο το link που παρεθεσες. Περα απο το πανελ ομως, υπαρχουν πολλες ακομη συνισταμενες οπου καταληγουν στο να φερουν μια τηλεοραση στην κορυφη, οπως ειναι οι πιο πολλες σειρες "C" και "D". Πολλες οι πρωτιες στον τομεα 3D για την Samsung, την ιδια ωρα που η Sony περυσι εψαχνε να προλαβει να βαλει στις σειρες της το "3D-Ready". Οπως το οτι εχει βγαλει μια και μονο συσκευη στην ιστορια της με τεχνολογια Plasma!. Μηπως η Sony "απεχθανεται" την Plasma τεχνολογια?
Κατι ακομη. Στο Cnet-reviews που θεωρειται απο τα πλεον εγκυρα δοκιμαστικα sites, φερουν την Σαμυ στην κορυφη και των πωλησεων αλλα και της ποιοτητας.Υψηλες βαθμολογιες και θεσεις αναφορας για το μαυρο της D-8000. Τελος θελω να πω πως η Σαμυ οχι απλα περασε τον "δασκαλο" οπως αναφερεις (το σεβομαι αλλα δεν το ενστερνιζομαι),αλλα εχει χαραξει την δικη της γραμμη και υψηλων στανταρντ πορεια.

Απάντηση: Re: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

. Οπως το οτι εχει βγαλει μια και μονο συσκευη στην ιστορια της με τεχνολογια Plasma!.

Μία η SONY ? ....από 32" έως 61" έβγαζε (όταν έβγαζε).

http://esupport.sony.com/perl/select-system.pl?PRODTYPE=35&NAVDISP=tv

...εκτός κι αν έχουν κάνουν λάθος στο site τους.

Καποιος αν μπορει να με βοηθησει. Οταν βλεπω ποδοσφαιρο στην τηλεοραση οταν η μπαλα παει ψηλα απο βολε η λιγο γρηγορα pixeliazei και η μπαλα και το εικονιδιο του καναλιου(σαν να θολωνει) Τι ειναι αυτο?

Ρυθμίσεις...Motion plus...Καθαρή εικόνα.

Εκτός και εάν βλέπεις Ant1 που η εικόνα είναι τόσο χάλια που δεν μπορεί ούτε το Motion plus ούτε ο Scaler να κάνουν κάτι!

Ρυθμίσεις...Motion plus...Καθαρή εικόνα.

Εκτός και εάν βλέπεις Ant1 που η εικόνα είναι τόσο χάλια που δεν μπορεί ούτε το Motion plus ούτε ο Scaler να κάνουν κάτι!

Οχι φιλε μου το κανει και στο mega και γενικα σε οτι καναλι εχω δει μεχρι τωρα μπαλα. Πειραξα το motion plus αλλα δεν ειδα τεραστια διαφορα. Τωρα δεν θυμαμαι αν το εβαλα καθαρη εικονα. Θα το δοκιμασω Παντως ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Να σαι καλα.

Εγω δεν το εχω κανει ακομα γιατι βαριεμαι μετα να ξανα περναω τα καναλια. Ξερουμε κανα τροπο να τα κραταει?

Εγω δεν το εχω κανει ακομα γιατι βαριεμαι μετα να ξανα περναω τα καναλια. Ξερουμε κανα τροπο να τα κραταει?
Έάν το update που έχεις τώρα είνα της σειράς 3...., τότε δε χάνει τίποτα από τις ρυθμίσεις που έχει. Μόνο αν άλλαζε σειρά ( πχ πήγε σε 4.... ) θα τα έχανε όλα.
Οπότε βάλτο άφοβα, αν αυτός είναι ο λόγος που δε το έκανες.