Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

μπορει καποιος να παιξει τη ματροσκα που ποσταρα παραπανω να δουμε αν υποστηριζει DTS η tv ?

Παιδια, αν μπορειτε, οσοι την εχετε, καντε και αναφορες για το lag στο gaming... Νομιζω ειναι σημαντικο για πολλους εδω μεσα... Εχω ενα ξαδερφο που με ρωταγε σχετικα, γιατι θελει να παραγγειλει την 46C750. Ευχαριστω.

Re: Απάντηση: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Π.Χ. καλιμπραρισμένη τηλεόραση LED με 71 nits φωτεινότητα, μόνο καλιμπραρισμένη δεν είναι.

Kακη-μπραρισμένη.... :D

Γιατί;;;
Αν κάποιος θέλει να δει την νύχτα πρέπει να στραβωθεί δηλαδή; -bye-

μπορει καποιος να παιξει τη ματροσκα που ποσταρα παραπανω να δουμε αν υποστηριζει DTS η tv ?
θα το δοκιμασω αυριο και σου λεω το βραδυ
οπως και αλλα 3δ απο usb

Χθες είχα περισσότερο χρόνο να δω τηλεόραση.
Δοκίμασα και τα αναλογικά και τα ψηφιακά κανάλια.
Παρατήρησα ότι σε πολύ μικρά αντικείμενα που φαίνονται στο βάθος της εικόνας είτε πολύ μακρινά πλάνα σε πρόσωπα, είτε σε μακρινά ποδοσφαιρικά πλάνα το οι λεπτομέρειες αυτών των αντικειμένων ( όπως πρόσωπα ή μπάλες ) γίνονται ασαφείς.
Είναι θέμα ρυθμίσεων αυτών, ξέρετε?

Είναι θέμα της 'εξαιρετικής' μετάδοσης των καναλιών δεν μπορείς να κάνεις τίποτα με τις ρυθμίσεις (ειδικά στα μακρινά πλάνα), αν δεις ποδόσφαιρο σε δορυφορικό HD δεν υπάρχει επιστροφή και μόνο τότε μπορεί να καταλάβει κάποιος ποοοοοόσο πίσω είμαστε...:fahne90:

Είναι θέμα της 'εξαιρετικής' μετάδοσης των καναλιών δεν μπορείς να κάνεις τίποτα με τις ρυθμίσεις (ειδικά στα μακρινά πλάνα), αν δεις ποδόσφαιρο σε δορυφορικό HD δεν υπάρχει επιστροφή και μόνο τότε μπορεί να καταλάβει κάποιος ποοοοοόσο πίσω είμαστε...:fahne90:

Ναι έχεις δίκιο καθώς όλα τα μέσα και κοντινά πλάνα φαίνονται τέλεια, ασάφεια περιεχομένου έχουν μόνο μικρά αντικείμενα σε πολύ μακρινά πλάνα.
Επίσης πειραματίστηκα με το Motion Plus από Standard ( default ) έως τις ακραίες τιμές Off και Soft.
H διαφορά στην θέση Soft ( 200Hz ?) από την θέση Off ( 100Hz ?) ήταν παραπάνω από εμφανής σε αγώνα ποδοσφαίρου.

Γιατί;;;
Αν κάποιος θέλει να δει την νύχτα πρέπει να στραβωθεί δηλαδή; -bye-

Καλά βρε, το smilie δεν το είδες; :ernaehrung004:

Να υποθέσω ότι στην 9731 βλέπεις με φωτεινότητα < 100 nits?

Καλά βρε, το smilie δεν το είδες; :ernaehrung004:

Να υποθέσω ότι στην 9731 βλέπεις με φωτεινότητα < 100 nits?

Εννοείται... Αντίθεση 65 και με τον αισθητήρα φωτός στο on...
(Γενικά με ενοχλεί το πολύ φως...)

Χθες είχα περισσότερο χρόνο να δω τηλεόραση.
Δοκίμασα και τα αναλογικά και τα ψηφιακά κανάλια.
Παρατήρησα ότι σε πολύ μικρά αντικείμενα που φαίνονται στο βάθος της εικόνας είτε πολύ μακρινά πλάνα σε πρόσωπα, είτε σε μακρινά ποδοσφαιρικά πλάνα το οι λεπτομέρειες αυτών των αντικειμένων ( όπως πρόσωπα ή μπάλες ) γίνονται ασαφείς.
Είναι θέμα ρυθμίσεων αυτών, ξέρετε?

Ειναι μαλλον λογω του κακου τηλεοπτικου σηματος..
γι αυτο ελεγα εγω οτι σε απλο τηλεπτικο σημα οι παλιες crt δειχνανε καλυτερα

Ειναι μαλλον λογω του κακου τηλεοπτικου σηματος..
γι αυτο ελεγα εγω οτι σε απλο τηλεπτικο σημα οι παλιες crt δειχνανε καλυτερα

Οι παλιές CRT δεν δείχνουν καλύτερα λόγω τεχνολογίας αλλά λόγω μικρότερων διαστάσεων οθόνης.
Αν στο ίδιο τηλεοπτικό σήμα στην LCD ενεργοποιήσεις λόγο διαστάσεων 4:3 ή το PIP στην μισή οθόνη και η εικόνα μικρύνει σε διαστάσεις τότε αυτές οι ασάφειες στις λεπτομέρειες μικρών μακρινών αντικειμένων εξαφανίζονται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εννοείται... Αντίθεση 65 ...

Και τι σχέση έχει η κλίμακα μέτρησης της αντίθεσης με την φωτεινότητα της τηλεόρασης???....δλδ εγώ που έχω στην δική μου 42 σημαίνει ότι έχω 42 nits??....:nounder:

Οσο μικροτερο αριθμο βαζεις τοσο σκουραινει και η εικονα,αυτο γινεται γιατι η αντιθεση αυτο που βλεπουμε πχ 100.000 ειναι το ποσα διαφορετικα χρωματα μπορει να αναπαραγει απο το ασπρο μεχρι το μαυρο οσα πιο πολλα τοσο το καλυτερο θεωριτικα,πρακτικα,εαν δουμε την τυπικη αντιθεση σε ολες ειναι 1000/1.Καλυτερα η αντιθεση να ειναι καπου στο 85+

Κάπου έχεις μπερδέψει τα πράγματα διάβασε εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=271

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44926

http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=10457

http://www.avmentor.gr/downloads/knowhow_video_basics.htm

Αντίθεση είναι ο λόγος φωτεινότητας λευκού προς την 'σκοτεινότητα' μαύρου, το ρυθμιστικό της φωτεινότητας είναι για το μαύρο και το ρυθμιστικό της αντίθεσης για το άσπρο και δεν έχει καμία σχέση με την δυνατότητα αναπαραγωγής των χρωματικών διαβαθμίσεων.

Η αρίθμηση που έχει ο κάθε κατασκευαστής στην κλίμακα της αντίθεσης και φωτεινότητας οποιασδήποτε τηλεόρασης, δεν έχει καμία σχέση με το πόσο σωστός είναι ο συνδυασμός μαύρου και λευκού, απλά είναι ένας μπούσουλας για την ρύθμιση τους.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και τι σχέση έχει η κλίμακα μέτρησης της αντίθεσης με την φωτεινότητα της τηλεόρασης???....δλδ εγώ που έχω στην δική μου 42 σημαίνει ότι έχω 42 nits??....:nounder:

Στην 9731 η αντίθεση ελέγχει και τον οπίσθιο φωτισμό [εντός κάποιων ορίων], όπως και ο αισθητήρας περιβάλλοντος φωτισμού...

Καλησπέρα παιδιά! καινούργιος στο φορουμ αν και σας παρακολουθώ καιρό...

εχω παραγγείλει και εγώ την 46C750 και έχω μια ψιλοχαζή απορία. η τηλεόραση συνοδεύεται απο το απλό μαύρο remote control ή αυτό με το αλουμινένιο πλαίσιο όπως με διαβεβαίωσε πωλητης μεγαλης αλυσιδας? ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα παιδιά! καινούργιος στο φορουμ αν και σας παρακολουθώ καιρό...

εχω παραγγείλει και εγώ την 46C750 και έχω μια ψιλοχαζή απορία. η τηλεόραση συνοδεύεται απο το απλό μαύρο remote control ή αυτό με το αλουμινένιο πλαίσιο όπως με διαβεβαίωσε πωλητης μεγαλης αλυσιδας? ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η τηλεόραση συνοδεύεται από το πλαστικό μαύρο τηλεχειριστήριο .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στην 9731 η αντίθεση ελέγχει και τον οπίσθιο φωτισμό [εντός κάποιων ορίων], όπως και ο αισθητήρας περιβάλλοντος φωτισμού...

Νομίζω πως ο Χρήστος εννοεί απλά, Γιώργο, πώς είσαι σίγουρος πως με τη ρύθμιση στο 65 είσαι κάτω από 100nits...

Και όπως λέει και ο Μανώλης Καστρουνής, μειώνοντας το contrast μειώνουμε την δυναμική περιοχή της εικόνας μας. To contrast και το brightness ειναι δυο όρια που πρέπει να ρυθμίζονται σωστά.....