Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

μολις την παρελαβα και εγω αλλα ξενερωσα...

εχει 2 subpixels κολητα που ειναι κοκκινα τα βρηκα με το dead pixel locator
και επισης οταν συνδεω το laptop με hdmi στην hdmi 1 η και στις αλλες hdmi
μου τρωει λιγο την εικονα.

Κατα τα αλλα σε HD η tv ειναι τελεια αλλα στα αναλογικα καναλια οι παλιες οι crt δειχνανε καλυτερα...

και επισης οταν συνδεω το laptop με hdmi στην hdmi 1 η και στις αλλες hdmi
μου τρωει λιγο την εικονα.

Για να μην σου τρώει στις άκρες την εικόνα του laptop (που πρέπει να έχει ανάλυση 1920x1080 60Hz) όρισε την αντίστοιχη είσοδο HDMI της τηλεόρασης ως PC ( για καλώδιο HDMI ) ή DVI-PC ( για καλώδιο DVI-HDMI - σε αυτήν την περίπτωση ο ήχος πρέπει να μεταφερθεί με ξεχωριστό καλώδιο).

Για να μην σου τρώει στις άκρες την εικόνα του laptop (που πρέπει να έχει ανάλυση 1920x1080 60Hz) όρισε την αντίστοιχη είσοδο HDMI της τηλεόρασης ως PC ( για καλώδιο HDMI ) ή DVI-PC ( για καλώδιο DVI-HDMI - σε αυτήν την περίπτωση ο ήχος πρέπει να μεταφερθεί με ξεχωριστό καλώδιο).

Αυτο πως το κανω γινεται ?
A και κατι αλλο πως ρυθμιζω τα καναλια ? Δηλαδη να δηλωσω εγω ποιο καναλι αντιστοιχει σε καθε νουμερο του τηλεκοντρολ?

τελικα η tv απο usb εχει φοβερο media player τα παιζει ολα και φυσικα ηχο DTS

Last edited:
λοιπον τελικα νεα υστερα απο δοκιμες
οντως παιζει και dts προφανως αφου το βιντεακι του bbc που ποσταρεις πιο πανω απο usb
επισης τα καλα νεα ειναι οτι τα 3δ βιντεο απο ποστ του SLionB
πιο πανω παιζουν μια χαρα 3δ εντυπωσιακα σε ρυθμιση side by side κτλ
ftp://biohemmet.mine.nu/ (θυμιζω)
επισης ty και για το νεο site που αναφερεις πιο πανω
ωστοσο ακομα εχω προβλημα με τα βιντεο τα παλια 3δ δλδ αυτα που ειναι θολα απο μονα τους και οχι πανω κατω η διπλα διπλα
αυτα ακομα και απο usb δεν τα βλεπεις 3δ με γυαλια απλα θολα...
οι επιλογες της τβ στο 3δ ειναι 3 αλλωστε
2δ-3δ, πλαι πλαι και πανω κατω 3δ
οποτε καμια απο αυτες δεν κολαει σε αυτα τα βιντεο ισως λειπει μια ακομα επιλογη δλδ interlaced η κατι τετοιο
τεσπα ψαχτε το και πειτε μου
μιλαω για τις παλιες ταινιες 3δ οπως απο εδω
http://www.3dtv.at/Movies/Index_en.aspx

οσο για το αλλο που λετε οτι τρωει εικονα απο το pc εγω απλα πατησα μερικες φορες το psize μεχρι που σε μια ρυθμιση ηταν ενταξει ολα καλα (νομιζω full size η κατι τετοιο στο τελος)

σορρυ οι ταινιες απο το λινκ το τελευταιο που λεω ειναι 3δ
μιλαω για αλλες παλιες ταινιες η βιντεακια οπως haunted_castle, creeps και αλλες πολλες που θα βρειτε στο ιντερνετ και ειναι απο μονες τους θολες οπως στο σινεμα
με αυτες τι γινεται? μονο με γυαλια απλα μπλε/κοκκινο ?

Re: Απάντηση: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Νομίζω πως ο Χρήστος εννοεί απλά, Γιώργο, πώς είσαι σίγουρος πως με τη ρύθμιση στο 65 είσαι κάτω από 100nits...

Πιο απλά δεν γίνεται...:o

Και η απάντηση απλή είναι: με το μάτι φυσικά... :flipout:
Γενικά με ενοχλεί το πολύ φως, ειδικά πάνω από τα 110/120 nits. Αφού δεν με ενοχλεί με την αντίθεση στο 65 και τον αισθητήρα φωτός ανοιχτό, είναι κάτω από αυτές τις τιμές. :2thumb22sup:

Και επειδή θα πείτε... μας δουλεύει, και ίσως να έχετε και δίκιο... :BDGBGDB55:

έβγαλα από το συρτάρι το αρχαίο eye-one display 2 που έχω (αρχαίο επειδή γράφει ακόμα απάνω gretagmacbeth απάνω). Μέτρηση από το λευκό του μενού της φίλιπς πριν από λίγο (με τον αισθητήρα φωτός να δέχεται φως από το παράθυρο στο πλάι), μέτρησε 73 nits (72.79). Το βράδυ, σε σκοτεινό δωμάτιο κατεβαίνει και χαμηλότερα...

Και όπως λέει και ο Μανώλης Καστρουνής, μειώνοντας το contrast μειώνουμε την δυναμική περιοχή της εικόνας μας. To contrast και το brightness ειναι δυο όρια που πρέπει να ρυθμίζονται σωστά.....

Για ρώτα τον τι συμβαίνει με τις φίλιπς...
Σύμφωνα με τα μενού της 9731, η αντίθεση "Αυτό θα ρυθμίσει την ένταση των λαμπερών σημείων της εικόνας αλλά κρατά τα σκοτεινά μέρη χωρίς αλλαγή".
Στην πράξη μέρος του εύρους ρύθμισης επηρεάζει και τον οπίσθιο φωτισμό.

λοιπον τελικα νεα υστερα απο δοκιμες
οντως παιζει και dts προφανως αφου το βιντεακι του bbc που ποσταρεις πιο πανω απο usb
επισης τα καλα νεα ειναι οτι τα 3δ βιντεο απο ποστ του SLionB
πιο πανω παιζουν μια χαρα 3δ εντυπωσιακα σε ρυθμιση side by side κτλ
ftp://biohemmet.mine.nu/ (θυμιζω)
επισης ty και για το νεο site που αναφερεις πιο πανω
ωστοσο ακομα εχω προβλημα με τα βιντεο τα παλια 3δ δλδ αυτα που ειναι θολα απο μονα τους και οχι πανω κατω η διπλα διπλα
αυτα ακομα και απο usb δεν τα βλεπεις 3δ με γυαλια απλα θολα...
οι επιλογες της τβ στο 3δ ειναι 3 αλλωστε
2δ-3δ, πλαι πλαι και πανω κατω 3δ
οποτε καμια απο αυτες δεν κολαει σε αυτα τα βιντεο ισως λειπει μια ακομα επιλογη δλδ interlaced η κατι τετοιο
τεσπα ψαχτε το και πειτε μου
μιλαω για τις παλιες ταινιες 3δ οπως απο εδω
http://www.3dtv.at/Movies/Index_en.aspx

οσο για το αλλο που λετε οτι τρωει εικονα απο το pc εγω απλα πατησα μερικες φορες το psize μεχρι που σε μια ρυθμιση ηταν ενταξει ολα καλα (νομιζω full size η κατι τετοιο στο τελος)

Το υλικό 3D που είχες μπορώ να υποθέσω ότι είναι anaglyph 3D σαν αυτό
http://farm4.static.flickr.com/3083/2443108012_b8ccd06a1e.jpg
οπότε ο μόνος τρόπος να το δεις είναι με τα παλιά χρωματιστά γυαλιά και όχι με τα active shutter glasses της Samsung που χρησιμοποιούν εντελώς διαφορετική και ποιο σύγχρονη μέθοδο απεικόνισης 3D.

Επίσης πως κατέβασες 3D υλικό από το
ftp://biohemmet.mine.nu/ ??
Τα username and passwords φαίνεται να μην ισχύουν πλέον.

ναι σαν αυτο ειναι οντως θελω τα γυαλια τα παλια οκ
οσο για τα βιντεο ειχα προλαβει να κατεβασω οταν το ανεβασες αμεσως μερικα αλλα βλεπω οτι εμφανιζονται κι αλλα οποτε οκ
αντε απο σεπτεμβρη ταινες 3δ και παιχνιδια 3δ

σε εσας που την πειρατε εχετε κανει ελεγχο για καμμενα κολλημενα πιξελς ?

αν ναι βρηκατε κανενα ?

Re: Samsung C650 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Samsung
LE46C750 3D 1375,50
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10051721

Θέλω να ρωτήσω αν καπιος έχει παρη αυτήν την τηλεόρασή
1)αν εχη καλό 3D οπως αφτο της SAMSUNG LED 3D
2)μετατρεπη σε ψευδο3D τα παιχνίδια από κονσόλες ΧΒΟΧ360 η Ρ53 και πια είναι η πιοτιτα βλεπης τιποτα η καλτερα να τα παιξης σε 2D
εγω έχω πολη καλη τν το μονο που με ενδιαφερη ειναι το 3D γιαυτο θα κάνω και την αγορά περιμένω σχόλια απο παιδια που την εχουν
με ενδιαφερεί να την έχω για βιντεοπαιχνίδια

Samsung
LE46C750 3D 1375,50
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10051721

Θέλω να ρωτήσω αν καπιος έχει παρη αυτήν την τηλεόρασή
1)αν εχη καλό 3D οπως αφτο της SAMSUNG LED 3D
2)μετατρεπη σε ψευδο3D τα παιχνίδια από κονσόλες ΧΒΟΧ360 η Ρ53 και πια είναι η πιοτιτα βλεπης τιποτα η καλτερα να τα παιξης σε 2D
εγω έχω πολη καλη τν το μονο που με ενδιαφερη ειναι το 3D γιαυτο θα κάνω και την αγορά περιμένω σχόλια απο παιδια που την εχουν
με ενδιαφερεί να την έχω για βιντεοπαιχνίδια

εχω την συγκεκριμενη εχει το ιδιο 3D με τις samsung led
αλλα θελει γυαλια για να δεις το 3D..

και κατα τη γνωμη μου μια βλακεια ειναι το 3D αφου δεν υπαρχουνε ακομα ταινιες 3D...

παντος ειναι καλη προσφορα γιατι εγω την πηρα 1500

εχω την συγκεκριμενη εχει το ιδιο 3D με τις samsung led
αλλα θελει γυαλια για να δεις το 3D..

και κατα τη γνωμη μου μια βλακεια ειναι το 3D αφου δεν υπαρχουνε ακομα ταινιες 3D...

παντος ειναι καλη προσφορα γιατι εγω την πηρα 1500
φηλε μου εχις κανη ποτε τη μετατροπή απο 2D σε 3D και τη λεη απο πιοτιτα και αν το εχεις κανη σε κονσολα ΧΒΟΧ Η Ρ53 αυτο ειναι που με ενδιαφερη εμενα

Δεν πειράζει ...

..συζητήσεις για συγκεκριμένα μοντέλα με αναφορές από παιδιά που την έχουν υπάρχουν στα νήματα με τίτλο τον τύπο της τηλεόρασης και τον χαρακτηρισμό 'Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια' στην κατηγορία... TV Reviews - Εντυπώσεις κατόχων - Τεχνικά χαρακτηριστικά

Για ερωτήσεις μοντέλων που δεν υπάρχουν κάτοχοι, ή για γνώμες μεταξύ περισσοτέρων μοντέλων είναι η κατηγορία Αγορά νέας τηλεόρασης...

Φιλική συμβουλή, μην διπλοποστάρεις το ίδιο ερώτημα σε διαφορετικά θέματα γιατί το πιθανότερο είναι να μπερδευτείς, ερωτήσεις μόνο για την C750 στο νήμα της και ερωτήσεις για σύγκριση με κάτι άλλο που πιθανόν να σε ενδιαφέρει, στο παρών που άνοιξες.

Φίλε SOLD OUT καλώς ήρθες, τα παραπάνω είναι από το νήμα που έχεις στην Αγορά νέας τηλεόρασης.

Δεν εχω γυαλια για να σου πω αν αξιζει η μετρατοπη απο 2D σε 3D αλλα δεν πρεπει να ειναι καλη απο αυτο που βλεπω χωρις γυαλια.. θα ειναι κουραστικη και θα αλοιωνει και το προτοτυπο σημα

Κατι αλλο εχετε βρει καλες ρυθμισεις για το καλιμπραρισμα της τηλεορασης γιατι σε απλο τηλεοπτικο σημα ειναι αισχος τα χρωματα σε αντιθεση με τις ταινιες HD που δοκιμασα απο usb που η ποιοτητα ειναι τελεια.

Τα 200HZ πως τα ενεργοποιω ?

2.7. Νομικά ζητήματα
Οι συμμετέχοντες στο forum του AVCLUB δεν επιτρέπεται να δημοσιεύουν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή υλικό οποιουδήποτε άλλου είδους που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού Κράτους.

Ιδίως, απαγορεύονται αυστηρά:
α) Η ανάρτηση, δημοσίευση, αναφορά συνδέσμων και η εν γένει συζήτηση σχετικά με παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (serial number, key generator, crack κλπ) καθώς επίσης και κάθε άλλου περιεχομένου (εικόνες,videos, μουσικά κομμάτια κοκ) υλικού που παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το post του titos διαγράφεται, όπως είχε διαγραφεί και του cocous..... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1228776#post1228776