Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδια αν καποιος εχει συνδεσει την tv στο τοπικο του δικτυο ας βοηθησει.
Η tv συνδεεται ενσυρματα με ενα ρουτερ Linksys wag54gs το οποιο ειναι ασυρματα συνδεδεμενο με το Pc. και η tv και το pc συνδεονται στο ιντερνετ αλλα μεταξύ τους τιποτα. το pc share manager δεν εμφανιζει την τηλεοραση ενώ ουτε η Tv πατωντας το media player βρισκει κατι. τις ρυθμισεις δικτυου στην Tv τις περασα στο αυτοματο αλλα και καποιες αλλαγες που εκανα με υποδειξη συνφορουμιτων δεν απεδωσαν τιποτα
Ψαχνω 2 περιπου ωρες στο νετ για να βρω λυση αλλα τιποτα.
οποιαδηποτε σκεψη ή βοηθεια ευπροσδεκτη
Ευχαριστω

Δοκιμασα και την λυση να συνδεσω και το Pc ενσυρματα και απενεργοποιησα την wifi συνδεση του υπολογιστη. κανενα αποτελεσμα ουτε με πληρως ενσυρματο δικτυο δουλεψε.
υπαρχει μηπως καποιο αλλο προγραμμα εκτος απο το pc share manager που να κανει την δουλεια;;

Re: Απάντηση: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δοκιμασα και την λυση να συνδεσω και το Pc ενσυρματα και απενεργοποιησα την wifi συνδεση του υπολογιστη. κανενα αποτελεσμα ουτε με πληρως ενσυρματο δικτυο δουλεψε.
υπαρχει μηπως καποιο αλλο προγραμμα εκτος απο το pc share manager που να κανει την δουλεια;;

http://www.serviio.org/
http://www.conceiva.com/products/mezzmo/default.asp

"το serviio freeware, μικρό στο μάτι μεγάλο στην TV! Ποιστοποιημένο για Samsung (αλλά και για άλλες εταιρίες) έχει στα settings του επιλογή για σειρά C! Κάνει refresh των αρχείων του server, κατ επιλογή transcoding των αρχείων, scan για εξώφυλλα, έχει φίλτρα για σκηνοθέτη κλπ, pas mal, pas mal

το Mezzmo εμπορικό, με αντίστοιχες δυνατότητες."

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=62093&highlight=pvr+samsung

εβαλα το serviio παιζει μια χαρα .για κανε μια δοκιμη.

βρηκα και κατι για τα 7 αλλα δεν τα εχω για να το δοκιμασω.

http://digitalmediaphile.wordpress.com/2009/07/24/windows-7-play-to-and-a-samsung-dlna-enabled-tv/

Last edited:
Re: Απάντηση: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πολύ περίεργό. Την tv την κάνεις ping απο το PC σου? Αν δεν την κάνεις ping δεν θα μπορέσεις να την δείς ποτε το PC σου Τι windows version έχεις?

Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις το firewall στο PC σου?Απενεργο[ποιήσε το και πήγαινς στον share manager στο "share" απο εκεί επέλεξε την τελευταία επιλογή "Set device policy". Εμφανίζεται εκεί τώρα? Αν ναι . Έχεις επιλέξει "Accept" για την τηλεόραση σου (Θα εμφανίζεται ως "TV-46C750"). (Δες screenshot που έχω κάνει attach.) Λογικά μετα απο αυτό θα μπορείς να δεις την TV.
Share Manager.jpg

Συγγνώμη που τα menu που σου γράφω είναι στα Αγγλικά αλλά έχω εγκαταστήσει το share manager στα Αγγλικά οπότε δεν ξέρω πώς τα έχει στα ελλήνικα.

Last edited:
εβαλα και εγω το samsung share manager και επεξα ταινιες με υποτιτλους srt
μεσω δικτυου στην c750.
το προβλημα μου ειναι οτι ολες τις ταινιες μου (2Τ) τις εχω σε linux server
γινεται να βρουμε καποιο αντιστοιχο προγραμμα του samsung share manager
για linux ?

εβαλα και εγω το samsung share manager και επεξα ταινιες με υποτιτλους srt
μεσω δικτυου στην c750.
το προβλημα μου ειναι οτι ολες τις ταινιες μου (2Τ) τις εχω σε linux server
γινεται να βρουμε καποιο αντιστοιχο προγραμμα του samsung share manager
για linux ?

Σε linux διανομές δεν χρειάζεται να τρέξεις το samsung share manager μια και όλες οι διανομές έχουν το κατάλληλο software για windows sharing ή network sharing. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις και να κάνεις configure

*Samba server (windows sharing)
*NFS Server (network sharing) (θεωρώ οτι C750 θα παίξει καλήτέρα με το NFS)

Ενα πολύ καλό web tool για να κάνεις configure τα παραπάνω ,αφού έχει εγκαταστήσεις τα απαραίτητα πακέτα, είναι το webmin το οποίο μπορείς να βρείς εδώ:
http://www.webmin.com/

Αφου κάνεις τα παραπάνω πήγαινε στο remote control της ΤV πάτα "Content" και πήγαινε στο "AllShare". Λογικά θα δεί τον linux server σου και τους φακέλους που έχεις κάνει share.

Last edited:
Σε linux διανομές δεν χρειάζεται να τρέξεις το samsung share manager μια και όλες οι διανομές έχουν το κατάλληλο software για windows sharing ή network sharing. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις και να κάνεις configure

*Samba server (windows sharing)
*NFS Server (network sharing) (θεωρώ οτι C750 θα παίξει καλήτέρα με το NFS)

Ενα πολύ καλό web tool για να κάνεις configure τα παραπάνω ,αφού έχει εγκαταστήσεις τα απαραίτητα πακέτα, είναι το webmin το οποίο μπορείς να βρείς εδώ:
http://www.webmin.com/

Αφου κάνεις τα παραπάνω πήγαινε στο remote control της ΤV πάτα "Content" και πήγαινε στο "AllShare". Λογικά θα δεί τον linux server σου και τους φακέλους που έχεις κάνει share.
Φυσικα και εχω samba server στο linux server μονο που το samba και το nfs
ειναι για αλλη δουλεια.. Δεν ειναι DLNA servers το samsung share manager
ειναι DLNA server και εγω θελω ενα αντιστοιχο DLNA server για linux.
Ξερει κανεις κανενα ?

Φυσικα και εχω samba server στο linux server μονο που το samba και το nfs
ειναι για αλλη δουλεια.. Δεν ειναι DLNA servers το samsung share manager
ειναι DLNA server και εγω θελω ενα αντιστοιχο DLNA server για linux.
Ξερει κανεις κανενα ?

To popcorn hour δεν έχει DLNA server και το media player της ΤV το βλέπει κανονικά. Μάλιστα βλέπω φώτο απο εκεί μια και εχω αποθηκεύσει όλο το photo album στο popcorn!

Αν πάντως έχεις πρόβλημα δοκίμασε ενα απο τα παρακάτω

* XBMC (Xbox Media Center) for Linux, a free, open-source software media-player/media-center , XBMC built-in UPnP client and UPnP server code are from Platinum UPnP C++ SDK (open source under GPL).

* MythTV, an open source HTPC and PVR software for Linux, with a built-in UPnP AV MediaServer.

* GeeXboX, an opensource lightweight Media center has uShare for Linux.

* MediaTomb - free, open source (GPL) UPnP AV MediaServer for Linux, Mac OS X, FreeBSD and Cygwin which also runs on NAS devices. Allows users to define a custom container layout by the means of JavaScript, has a nice AJAX based UI.

* TwonkyMedia - Commercial and light-weight UPnP AV Server for Windows, Linux and embedded systems. Can be installed for instance on an NSLU2.

* SimpleCenter is a Java-based UPnP AV MediaServer

MAC USERs

* Rhapsody, by RealNetworks, a commercial UPnP MediaServer (with a online music service) for Win/Mac, (Rhapsody requires an WMDRM-ND encrypted DRM connection).

Last edited:
mmathiou καμμια σχεση αυτα που γραφεις...
τελικα βρηκα dlna server για linux λεγεται mediatomb καταφερα να κανω
stream τα movies ομως δεν εχω υποτιτλους εχει κανεις καμμια λυση ?

Δεν σε καταλαβαινώ αλλα δεν πειραζεί μια και το Μediatomb ειναι ένα απο το προτεινόμενα στο post.

By the way η πηγή είναι
http://en.wikipedia.org/wiki/DLNA#Products_supporting_DLNA

Last edited:

Είναι γνωστό οτι υποτιτλους σε UPnP streaming (ή DLNA ) δεν παίζουν όταν είναι srt files πρέπει να γίνει mix με το mkv.

και για να μην με ξαναπείς άσχετο δες το παρακάτω link:

http://opensource.eminent-online.com/phpBB/viewtopic.php?f=11&t=311

συγκεκριμένα αναφέρει για το MediaTomb UPnP
---------------------------------------
For reference, some UPnP general rules that are not bugs, but results of the UPnP protocol
- Streaming ISO is not possible over UPnP
- External subtitles are not possible over UPnP (Simply mux them into the MKV as needed)
------------------------------------

.... Για να μήν παιδεύεσαι άδικα.

Δε σε ειπα ασχετο..
απλα στο samsung share manager παιζουνε και οι εξωτρικοι υποτιτλοι srt

βρηκα ενα αλλο dlna server για linux τον minidlna που παιζει υποτιλους οκ αλλα δεν παιζει mkv ελεος...

Re: Αγορά τηλεόρασης 40"

OK την πήρα, την έκανα και test drive με ένα Bluray. Πραγματικά πολύ καλή τηλεόραση :)

Το μόνο μου πρόβλημα ήταν το κλασσικό (το παθαίνω και σε Sony KDL46X3500), όταν η κάμερα κουνιέται η εικόνα κάποιες φορές "χοροπηδάει"

Re: Αγορά τηλεόρασης 40"

OK την πήρα, την έκανα και test drive με ένα Bluray. Πραγματικά πολύ καλή τηλεόραση :)

Το μόνο μου πρόβλημα ήταν το κλασσικό (το παθαίνω και σε Sony KDL46X3500), όταν η κάμερα κουνιέται η εικόνα κάποιες φορές "χοροπηδάει"

Μαλλον το judder εννοεις...

Δεν ξερω ποιο Player εχεις αλλα δοκιμασε εξοδο 1080/24p αντι για ενδεχομενως 1080/60i που μπορει να εχεις βαλει τωρα...

Ποιά πήρες;
Την 40C750. Το post μεταφέρθηκε από άλλο thread γι αυτό δεν βγάζει νόημα.

Μαλλον το judder εννοεις...

Δεν ξερω ποιο Player εχεις αλλα δοκιμασε εξοδο 1080/24p αντι για ενδεχομενως 1080/60i που μπορει να εχεις βαλει τωρα...
Το player είναι laptop και όντως παίζει σε 1080/60. Mπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις της hdmi για να πάει σε 1080/24p;

Last edited: