Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

:offtopic: Oταν διαβάζετε για τα προβλήματα των LCD δεν λέτε τίποτα. Αντίθετα για το φόβο του burn-in στις plasma έχουν γραφτεί ένα σωρό ιστορίες. Στο δια ταύτα, κανένας εδώ δεν έχει πρόβλημα Burn-in στην plasma του, αντίθετα έχω βαρεθεί να διαβάζω για clouding, backlight bleeding, motion blur και ένα σωρό άλλα προβλήματα στις LCD. Τώρα και για annoying auto-dimming....

@LefterisV : Δεν απενεργοποιείται η λειτουργία από το menu?

Γράφουμε τα πάντα:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1282029&postcount=470
Δεν έχουμε λόγο να κρύψουμε κάτι.

Μόλις έκανα reset. Τα ίδια...
Έχω το 1014.3 το τελευταίο.

Στο έκανε από την αρχή?
Όταν λες reset εννοείς επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων έτσι?
Δοκίμασες να την βγάλεις εντελώς από το ρεύμα και να την ξαναβάλεις στο ρεύμα?

:offtopic: Oταν διαβάζετε για τα προβλήματα των LCD δεν λέτε τίποτα. Αντίθετα για το φόβο του burn-in στις plasma έχουν γραφτεί ένα σωρό ιστορίες. Στο δια ταύτα, κανένας εδώ δεν έχει πρόβλημα Burn-in στην plasma του, αντίθετα έχω βαρεθεί να διαβάζω για clouding, backlight bleeding, motion blur και ένα σωρό άλλα προβλήματα στις LCD. Τώρα και για annoying auto-dimming....

Τα πάντα είναι συνάρτηση του ποιου μοντέλου αγοράζεις. Όσο χαμηλώνει η τιμή, αρχίζουν τα προβλήματα...

Τα πάντα είναι συνάρτηση του ποιου μοντέλου αγοράζεις. Όσο χαμηλώνει η τιμή, αρχίζουν τα προβλήματα...

Σωστότατο.
Αν και με την τιμή δεν είναι απόλυτο.
Η C750 έχει λιγότερα "προβλήματα" από τις ακριβότερες C7000/C8000.

SLionB έκανα reset και με τις ταινιες ειναι οκ. Ευχαριστω.
Οταν αλλαζεις καναλια, τα ψηφιακα πχ. το τετραγωνακι πανω αριστερα με το καναλι, το βλεπεις να σκοτεινιαζει λιγο και μετα να επανερχεται?

Όταν βλέπω ταινία και κάνει εναλλαγές από φωτεινό πλάνο σε σκοτεινό, βλέπω τους υπότιτλους και γενικά την τηλεόραση να κάνει ένα dim (βύθισμα) στον φωτεισμό...και μετά επανέρχεται όταν γυρίσει στο φωτεινό πλάνο κ.ο.κ.
Το ίδιο και όταν αλλάζω κανάλια, χαμηλώνει ο φωτισμός σαν να χαμηλώνω την φωτεινότητα.
Το κάνει και σε σας αυτό? Είναι φυσιολογικό? :confused:
Το κάνει και σε μένα αυτό στην B6000. "Σκοτεινιάζουν" οι υπότιτλοι όταν βλέπω dvd στις εναλλαγές σκηνών....... Και μάλιστα το είχα παρατηρήσει αυτό και στην πρώτη την οποία μου την αντικατέστησαν για άλλο λόγο.

Το κάνει και σε μένα αυτό στην B6000. "Σκοτεινιάζουν" οι υπότιτλοι όταν βλέπω dvd στις εναλλαγές σκηνών....... Και μάλιστα το είχα παρατηρήσει αυτό και στην πρώτη την οποία μου την αντικατέστησαν για άλλο λόγο.

Η δικια σου το εχει ως λειτουργια. Η C750 δεν θαπρεπε...

Αυτο το βρηκα στο site της Samsung:

can auto dimming be turned off?
I have read in the reviews for B750 that there is a lag in the auto dimming feature where when there is a dark scene, the screen will auto dim in order to produce a darker black. However, because of the lag in the dimming, the auto dimming is noticeable. There were no way to turn off auto dimming in the menu settings. Does the C750 still have the auto dimming feature? If so, has this feature been improved so there's no more lag? and also can this feature be turned off in the settings now?
asked 2 months, 2 weeks ago Anonymous

on LN46C750 46'' 1080p 3D LCD HDTV- NEW
1 answer
Answers

answer 1
Although many of the Samsung LED TVs offer Auto Dimming, the B750 and C750 (both being conventional LCD TVs) do not offer this feature.

-MrSamsung

Απάντηση: Re: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ωπα...τι κάνω? Την στέλνω πίσω?

Δεν μπορώ να σου πω εγώ εάν θα πρέπει να την στείλεις πίσω ή όχι ,ειδικά, όταν δεν έχω εικόνα για το πόσο "ενοχλητικό "μπορεί να είναι αυτό το φαινόμενο ή όχι.

Μην ξεχνάς,έχει αναφερθεί πολλές φορές μάλιστα στο φόρουμ,ότι ίδιες τηλεοράσεις μπορεί να έχουν διαφορετική συμπεριφορά, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.

Εάν διαβάσεις μάλιστα λίγο πιό πίσω ο SLionB http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1283245&postcount=479
αναφέρει ότι η δικιά του δεν παρουσιάζει το ίδιο φαινόμενο με την δικιά σου.

Nαι το διαβασα. Μετα to reset επανηλθε αποτι ειδα στις ταινιες οπου με νοιαζει περισσοτερο.
To μονο dim που κανει ειναι οταν αλλαζω τα καναλια.
Δε ξερω, το κανει σε αλλον?

Εγώ θα έλεγα από την στιγμή που δεν σε ικανοποιεί, αν είναι καινούργια (μερικών ημερών), να ρωτήσεις την αντιπροσωπία. Τι θα ήθελες να κάνεις;
Άλλο μοντέλο;

Tίποτα. Δεν το κάνει στις ταινίες τώρα. Αυτο με τα καναλια δε με πειραζει.
Πληροφοριακα ρωταω.
Οταν την πρωτοπηρα εβαλα αμεσως το 1014 και δεν εκανα factory reset. Aυτο θα ηταν.

SLionB έκανα reset και με τις ταινιες ειναι οκ. Ευχαριστω.
Οταν αλλαζεις καναλια, τα ψηφιακα πχ. το τετραγωνακι πανω αριστερα με το καναλι, το βλεπεις να σκοτεινιαζει λιγο και μετα να επανερχεται?

Δεν σκοτεινιάζει το On Screen Display.
Στην αλλαγή του καναλιού επειδή μαυρίζει για λίγο η οθόνη από πίσω και το OSD είναι διάφανο και είναι ένα επίπεδο πιο μπροστά σου φαίνεται ότι σκοτεινιάζει το ίδιο.
Δεν έχει πρόβλημα πλέον.
Μην το ψάχνεις άλλο.
Αυτό που είχες και ήταν όντως πρόβλημα λύθηκε με το factory reset.

Παιδιά δοκίμασα να παίξω ένα matroska Ice Age 3 BluRay-3D StereoScopic SideBySide 720p. Οι αναλύσεις που κωδικοποιήθηκε είναι:Width : 2.560 pixels Height : 720 pixels. Η τηλεόραση (46 ιν) μου γράφει ότι η ανάλυση δεν είναι υποστηριζόμενη. Τελικά όλα τα mkv που θα βγούν θα έχουν τέτοιες αναλύσεις; Μπορούμε να κατεβάσουμε σε μικρότερη υποστηριζόμενη;

οχι δε θα εχουνε τετοιες αναλυσεις...
κατεβασε καμια εκδοση 1080p η 720p

Κύριοι μετά από 1 μήνα αναμονή πήρα ο ίδιος τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία της σαμσουνγκ να μάθω αν έχουν πράγματι πρόβλημα με την διαθεσιμότητα.
Μου είπαν ότι δεν έχουν καθόλου στοκ και περιμένουν να παραλάβουν την επόμενη εβδομάδα...αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν τα διάφορα διαδικτυακά καταστήματα να μας παραδώσουν τηλεοράσεις!
Η απορία μου είναι πως βγάζουν τιμές στο γάμο του καραγκίοζη στο σκρουτζ όταν δεν έχουν feedback από την αντιπροσωπεία!
Αυτό προς γνώση όλων των υποψήφιων αγοραστών! Ας περιμένουμε λίγες μέρες να δούμε πόσο θα τιμάται η νέα φουρνιά και αν θα έχουν λυθεί τα προβλήματα...νεότητας των πρώτων μοντέλων παραγωγής!

βγηκε νεο firmware T-VALDEUC_1015.1 το εβαλα και ολα ok.
Επισης βγηκε καινουργιο samsung pc share manager 4.2

SLionB τελικά είχε πρόβλημα. Την πήρανε και ακόμα τίποτα. Προφανώς λόγω αυτού που ανέφερε ο spyros.s, δεν έχουνε στοκ.
Αυτό το πρόβλημα τελικά ίσως μου βγει σε καλό και μου την αντικαταστήσουν - αν δεν μπορέσουν να την επισκευάσουν- με μία της νέας φουρνιάς...
Άντε να δούμε...