Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ξέχασα να αναφέρω ότι τεχνικός μου είπε ότι το ''πρόβλημα'' που ανέφερα το παρουσιάζουν οι μεγάλες οθόνες σε όλες τις τηλεοράσεις!!!
Και κάτι ακόμα. Πριν είχα μια Philips 33 CRT, 4:3 matchline 100hz (τουλάχιστον 14 χρονών) και είχε το ίδιο πρόβλημα!

Σε οσες TV τα συστηματα βελτιωσης κινησης δεν ειναι τοσο εξελιγμενα οσο θα επρεπε να ειναι τοτε εμφανιζεται το προβλημα με το scrolling.

Στην ουσια δλδ το scrolling των τιτλων ειναι μια σκληρη δοκιμασια για τα συστηματα βελτιωσης της κινησης μιας TV: Λευκα στοιχεια που κινουνται συνεχως επανω σε σκουρο φοντο. Τι ποιο δυσκολo test?

Σε μια Sony ας πουμε, εστω και με 100hz δεν προκειται ποτε να δεις τετοια κολπα.
(φυσικα η φιλιπς δικαιολογειται απολυτα με την τεχνολογια του 1996)

Καλησπέρα, μετά από 3 μήνες που είμαι κάτοχος της C750 έπεσα σε ένα MKV που μου έβγαλε "μη υποστηριζόμενο codec". Θυμήθηκα ότι κάπου είχα διαβάσει ότι έχει πρόβλημα η τηλεόραση με τα mkv με file format L5.1 και όντως το αρχείο ήταν σε τέτοιο format.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς αν το θέμα αυτό διορθώθηκε με κάποιο firmware update. Αν όχι θα ήθελα μία συμβουλή πως το αντιμετωπίσατε αν σας έχει τύχει (καταλαβαίνω ότι το τελευταίο είναι κάπως εκτός θέματος αλλά θε με βοηθούσε πολύ).
Ευχαριστώ

Σε οσες TV τα συστηματα βελτιωσης κινησης δεν ειναι τοσο εξελιγμενα οσο θα επρεπε να ειναι τοτε εμφανιζεται το προβλημα με το scrolling.

Στην ουσια δλδ το scrolling των τιτλων ειναι μια σκληρη δοκιμασια για τα συστηματα βελτιωσης της κινησης μιας TV: Λευκα στοιχεια που κινουνται συνεχως επανω σε σκουρο φοντο. Τι ποιο δυσκολo test?

Σε μια Sony ας πουμε, εστω και με 100hz δεν προκειται ποτε να δεις τετοια κολπα.
(φυσικα η φιλιπς δικαιολογειται απολυτα με την τεχνολογια του 1996)
Η c750 εχει 200 hz δικαιολογειται???

.....Θυμήθηκα ότι κάπου είχα διαβάσει ότι έχει πρόβλημα η τηλεόραση με τα mkv με file format L5.1 και όντως το αρχείο ήταν σε τέτοιο format.....

Ματρόσκες με high profile @L5.1 δεν αναπαράγονται ούτε από media players καθώς είναι εκτός προδιαγραφών. Νομίζω ότι μόνο το popcorn C-200 μπορεί να αναπαράγει τέτοια αρχεία, αλλά το πιθανότερο είναι και εκεί να υπάρχουν κολλήματα. Καλό λοιπόν είναι να αποφεύγετε ματρόσκες τέτοιου profile.

Βρηκα τα παρακατω στο www.hdtvtest.co.uk για το θεμα που σας ρωτησα.

Unfortunately, for its many strengths, Samsung’s Motion Plus processing on the LE40C750 isn’t perfect. As with the C650 model, there were occasional motion irregularities when the system was enabled with the De-judder settings set to 0. Occasionally after a scene-cut, the on-screen video would appear slightly jerky for a few seconds, before recovering. These jerky incidents could sometimes go on for as long as 10 seconds, and were most visible with news channels feature high-speed headline tickers on the bottom of the screen. Disabling [Motion Plus] solved this issue. This is a shame, because Samsung’s motion processing system is one of few which we’d otherwise recommend to users unconditionally, due to the fact that it can be configured to avoid distorting the aesthetic of film material.

Ματρόσκες με high profile @L5.1 δεν αναπαράγονται ούτε από media players καθώς είναι εκτός προδιαγραφών. Νομίζω ότι μόνο το popcorn C-200 μπορεί να αναπαράγει τέτοια αρχεία, αλλά το πιθανότερο είναι και εκεί να υπάρχουν κολλήματα. Καλό λοιπόν είναι να αποφεύγετε ματρόσκες τέτοιου profile.

Ευχαριστώ, επιβεβαίωσες αυτό που φοβόμουν.

Η c750 εχει 200 hz δικαιολογειται???

Ασφαλως οχι.
Ειδικα στην σειρα C η Samsung ωφειλε να εχει διορθωσει επι τελους τις ατελειες της κινησης της σειρας Β, και να χρησιμοποιησει καλυτερο (και πιο ακριβο) hardware σε αυτο τον τομεα.

Εκανα την αναβαθμιση και το προβλημα λυθηκε...αν ειναι να μου κανει κι αλλα τσαλιμακια ας ειναι μεχρι την πεμπτη που εχω το δικαιωμα επιστροφης.Ισχυει πως αν απενεργοποιηθει το motion plus υπαρχει λιγοτερο lag?Με την δυναμικη αντιθεση τι παιζει?να την αφησω στο μεσαιο που μου αρεσει και οπτικα ή ενεργει αρνητικα καπου αλλου?

Από το fullhd.gr προτείνουν τις ακόλουθες:
Οπίσθιος Φωτισμός: 8
Αντίθεση: 85
Φωτεινότητα: 45
Χρώμα: 50
Θερμοκρασία: Θερμό2*
Ισορροπία λευκού:
οffset
Κόκκινο: 22
Πράσινο: 21
Μπλε: 17
gain
Κόκκινο: 33
Πράσινο: 24
Μπλε: 32
Συντελεστής Gamma: +2
Σε ότι αφορά στα φίλτρα, την ρύθμιση του Αλγόριθμου motionPlus και τις άλλες παραμέτρους θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατά περίσταση.

Τις ειχα κανει τις ρυθμισεις αλλα το τελικο αποτελεσμα δεν ηταν ικανοποιητικο,στα δικαμου ματια,η εικονα εδειχνε θαμπη και λιγο σκοτεινη αλλα και τα χρωματα μου εμοιαζαν θαμπα...τι να πω,μπορει να ηταν και ιδεα μου,παντως δεν τις κρατησα και για την ωρα ειμαι με τις εργοστασιακες ρυθμισεις.

και εγω τα ιδια θαμπει εικονα χαλια!! πως παμε στις εργοστασιακες ρυθμίσεις?

Απάντηση: Re: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

και εγω τα ιδια θαμπει εικονα χαλια!! πως παμε στις εργοστασιακες ρυθμίσεις?

Λειτουργια-Επαναφορα εικονας κατω απ τις ρυθμισεις του 3D

Last edited:
μια χαρα ειναι οι ρυθμισεις. κρινετε το default κινηματογραφικο με των παιδιων απο το fullHD οχι το τυπικο ή καποια αλλη ρυθμση εικονας.
στην αρχη ειναι περιεργο αλλα ειναι το ποιο σωστο. εγω αυτο εχω και το αλλαζω μονο στους αγωνες

Με τις ρυθμισεις του fullhd.gr ειμαι πολυ ικανοποιημενος.Πριν το ειχα συνεχεια
στη φυσικη εικονα (και εκει καλα ηταν) αλλα ηταν πιο σκοτεινα.
Μου φαινεται πιο ξεκουραστη τωρα.

Σήμερα το 3D μου παρουσίασε ένα πρόβλημα. έχω την 46C750 με firmware το 3002. 5 - 10 λεπτά απο την στιγμή που άρχισε να παίζει σε 3D απενεργοποιήθηκε απο μόνο του και επέστρεψε σε 2D side by side όπως ήταν το original σήμα της τηλεόρασης. Απο την στιγμή βέβαια που το ενεργοποίησα ξανά δεν μου ξαναχάλασε. υπάρχει κάποιο γνωστό πρόβλημα στο 3D ή πρέπει να μιλήσω με την samsung;

Γεια χαρά, μήπως κατά τύχη έχει βρει κάποιος φλασάκι που να δουλεύει με το pvr της C750 ή τελικά δουλεύει αποκλειστικά με σκληρούς δίσκους;

Ευχαριστώ

Ούτε εμένα μου άρεσαν οι προτεινόμενες ρύθμισης του fullhd.gr
Πολύ σκοτεινή και άχρωμη εικόνα. Έχω βάλει ακριβώς τις ίδιες τιμές πλην του gamma που είναι 0 στο standard (αντί για movie) και είναι μια χαρά

Αυτο ειναι το χαλι κατα την παρακολουθηση τηλεοπτικων προγραμματων οι περιοχες που εχω βαλει μεσα στις γραμμες ειναι ποιο εντονες απο οτι στις φοτο και ειναι οι περιοχες που αναφερω σε αλλο ποστ μου ποιο πανω οτι εμφανιστηκαν σιγα σιγα και στα μαυρα πρασινιζουν και στα εντονα χρωματα τα αποσαφινιζουν το γυρω γυρω που φαινεται σαν clounding δεν ειναι τοσο πολυ εντονο οσο φαινεται στη φωτο κατα την παρακολουθηση τωρα απο το φλασακι ειναι σχεδον μη ορατο ακομα και σε χαμηλης ποιοτητας βιντεο για να τις δεις πρεπει να βγαλεις τα ματια σου και να ξερεις που να κοιταξεις η φωτο με το τελειως μαυρο ειναι απο την φωτο για τεστ clounding που βρηκα στο διαδικτυο μεσα απο το site
http://img529.imageshack.us/img529/2857/img0369qn.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/7557/img0370y.jpg
http://img827.imageshack.us/img827/4095/img0371k.jpg
http://img830.imageshack.us/img830/9025/img03712.jpg
http://img684.imageshack.us/img684/8927/img0356o.jpg

Last edited: