Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μήπως γνωρίζει κανείς πως μπορούμε να μεγαλώσουμε την γραμματοσειρά των υποτίτλων στα srt, sub αρχεία?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: Απάντηση: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μήπως γνωρίζει κανείς πως μπορούμε να μεγαλώσουμε την γραμματοσειρά των υποτίτλων στα srt, sub αρχεία?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με καποιο προγραμα επεξεργασιας υποτιτλων φανταζομε αν ρωτας για μεσα απο το μενου της τηλεορασης δεν ξερω να σου πω

Καλημέρα σε όλους τους συμφορουμίτες,

απο τις 14/1/2011 μπηκα και γω στο club σας με μια 46c750!!!

Παιδια, παρότι είχα μία samsung 40'' 3ετιας να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα δω μεγάλη διαφορά...

Δε πίστευα στα μάτια μου μολις έβαλα το πρώτο blueray!!!
Αυτή η εικόνα δεν υπάρχει!!!

Να σας ρωτήσω βρε παιδία, υπαρχουν τιποτα πατερνακια για να τεσταρω την TV για clouding, banding κτλ???

Ωραια.....:SFGSFGSF: παμε για την 9ατη μερα και κανενα φως στον οριζοντα μηπως να απευθυνθω στον ερυθρο σταυρο???:ears:

καλημερα παιδια. την τελευταια εβδομαδα παρατηρησα κατι στην τηλ μου. Οταν η ταινια που παρακολουθω ειναι καπως σκοτεινη απο τα κατω δυο ακρα της tv και επισης απο την μεση της κατω πλευρας της tv παρατηρω ενα εντονο ασπρο φωτισμο!!!!επικοινωνησα με το σερβις και μου ειπαν οτι δεν ειναι προβλημα!!ΣΤΕΚΕΙ κατι τετοιο η να το κυνηγησω περαιτερω???

Μόλις ανακάλυψες το clouding, ένα απ' τα προβλήματα όλων σχεδόν των τηλεοράσεων LCD. Αν είναι έντονο και σε εμποδίζει στην θέαση ταινιών, επικοινώνησε με την εταιρεία και πίεσέ τους για αλλαγή. Συνήθως όμως οι εταιρείες το θεωρούν φυσιολογικό και δεν το δέχονται ως πρόβλημα.

Sony_KDL-46W4500_clouding.jpg

Περισσότερα για το φαινόμενο απ' τον Γιάννη εδώ.

Υ.Γ. Δοκίμασε απ' το menu της τηλεόρασης να χαμηλώσεις τον οπίσθιο φωτισμό και παρακολούθησε αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται....

Kαλημέρα σε όλους... Συγχαρητήρια για ότι κάνετε σεαυτό το πολύ ωραίο νήμα. Kάτοχος και γω από χθες μιας πανέμορφης c750. Όλα καλά εκτός από το ότι δεν μπορώ να καταλάβω το εξής. (Δεν γνωρίζω πολλά επί του θέματος). Oλα τα sites, όλο το συγκεκριμένο thread, αναφέρει ότι η τηλ. είναι στα 200Hz. Σωστά; To κουτί απέξω δεν το γράφει. Tο manual μέσα αναφέρει στη σελ.60 στις προδιαγραφές 1920*1080 στα 60 Hz και οτι βλέπω στο PS3 βγάζει ένα ταμπελάκι η οθόνη που λέει 1920*1080 60Hz και άλλωτε 24. Eίναι κάτι που δεν καταλαβαίνω; Tελίκα η τηλ. δεν είναι ούτε καν 100Hz;

Καλημέρα και καλώς ήρθες!

Αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης κάθε φορά (1080/24Hz/50Hz/60Hz) είναι η ανάλυση και η συχνότητα του εισερχόμενου σήματος. Από εκεί και πέρα, η τηλεόραση προβάλει αυτό το υλικό σε ακέραια πολλαπλάσια (π.χ. 96, 100, 120 Hz). Τα 200 Hz προκύπτουν με την τεχνική του Frame Interpolation (τεχνητή προσθήκη καρέ) μέ χρήση ειδικών αλγόριθμων (Motion plus στην περίπτωση της Samsung).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα 200Hz, ρίξε μία ματιά στο παρακάτω νήμα:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44629

Eυχαριστώ για την άμεση απάντηση. Eαν κατάλαβα καλά απολαμβάνουμε τα 200Hz παρόλο που δεν αναφέρεται ποτέ. Πάντως για να πω την αλήθεια περίμενα να δω καλύτερη κίνηση στις γρήγορες σκηνές. (Tονίζω ότι δεν γνωρίζω τεχνικά, ότι βλέπει το μάτι μου). Άσε που στην παλιά μου 32sharp έβαζα το ταπεινό μου hifi με το κόκκινο και άσπρο καλώδιο και έπαιζε ήχο από την τηλ. ενώ τώρα δεν ακούγεται τίποτα...

Eυχαριστώ για την άμεση απάντηση. Eαν κατάλαβα καλά απολαμβάνουμε τα 200Hz παρόλο που δεν αναφέρεται ποτέ. Πάντως για να πω την αλήθεια περίμενα να δω καλύτερη κίνηση στις γρήγορες σκηνές. (Tονίζω ότι δεν γνωρίζω τεχνικά, ότι βλέπει το μάτι μου). Άσε που στην παλιά μου 32sharp έβαζα το ταπεινό μου hifi με το κόκκινο και άσπρο καλώδιο και έπαιζε ήχο από την τηλ. ενώ τώρα δεν ακούγεται τίποτα...

πηγες στο μενου της τηλεορασης motion plus για να το "ενεργοποιησης" δηλαδη να το βαλεις οπου αλλου αναφερει εκτος του "τυπικου" που ειναι η ρυθμιση που εχει η τηλεοραση απο το εργοστασιο? αν οχι καντο και τοτε θα δεις διαφορα οσο για τον ηχο κατι εχεις κανει λαθος γιατι και το δικο μου σαραβαλο παιζει κανονικα με την συνδεση που λες με μια μικρη καθυστερηση στον ηχο που βγαινει σε σχεση με αυτον της τηλεορασης ετσι κλεινω τον ηχο της τηλεορασης και απολαμβανω απο τα ηχεια ο καλυτερος παντως τροπος ειναι μεσω της οπτικης ινας που εχει η τν (αν εχει το στερεο σου) εγω το εχω κανει ως εξης πηρα ενα σκαρτ που να εχει απο πισω τις 3 εξοδους RCA και με το καλωδιο που λες κοκκινο ασπρο την συνδεσα και παιζει κανονικα = σκαρτ στην τν+καλωδια στο σκαρτ=συνδεση στο στερεο

Last edited:
Kαλή η πρόταση για το ήχο. Θα το δοκιμάσω. Eαν και δεν βρίσκω το λόγω να μη παιζει όπως ήταν.... Όσο για το motion plus το ενεργοποίησα. Έχω scart με εξόδους RCA κάπου...

Βρε παιδια επειδη μου έχει μπει μια υποψία για banding στη tv πως μπορώ να το τεστάρω????

(την tv την έχω συνδέσει πανω σε ένα ενισχυτή denon με hdmi. χθές μόλις έκλεισα την πηγή από οπου εβλεπα μια ταινία και ο ενισχυτης ήταν ακόμα ανοικτός παρατήρησα το εξής: οταν ο ενισχυτής δεν εχει σημα απο καποια πηγή στην οθόνη εμφανιζει μια απαλή γκρί εικόνα, είδα λοιπον στην αριστερή πλευρά τησ tv μια παρα πολυ πολυ αχνή καθετη λοριδα περίπου 2cm, βεβαια πρέπει να το παρατηρήσεις αλλιως δεν το βλέπεις.)

να ανυσηχησώ για banding???

Μήπως ξέρει κανένας???

(όσο προλαβαίνω για αλλαγή ακόμα, καθως η tv δεν έχει κλεισει ουτε βδομάδα)

υπάρχει περίπτωση να εξαπλωθεί ή να γίνει πιο έντονο???

καλησπέρα στο φορουμ. Μια ερωτηση να κανω κι εγω, αν μπορει καποιος να βοηθήσει.
Παρατηρήσατε αν η τηλεόραση εκπέμπει μεσω IR οταν βρισκεται σε 2d mοde?.... Ο πιο απλος τροπος να το κανετε ειναι να "δειτε" το σημειο του emitter μεσα απο μια φωτογραφικη μηχανη κινητου. Με τον ιδιο τροπο βλεπετε και τις υπερυθρες απο ενα τηλεκοντρολ.

Αν μπορει καποιος ας κανει αυτη την δοκιμη να μας πει τι βρήκε. Ευχαριστώ.

Παιδια καλημερα μολις εγινα κι εγω κατοχος μιας 40c750 απο το πλαισιο.να σημειωσω οτι ειχε και ενα ζευγαρι γυαλια δωρο μεσα.θα επανερθω συγουρα με ερωτησεις.

Το περιοδικό «ήχος εικόνα» του Ιανουαρίου έχει τεστ της Samsung LE – 46C750 .
Της βάζει 4,0 στα 5.
Υπέρ : κίνηση, Μετατροπή 2D σε 3D, ευκολίες, Ρυθμίσεις, Δυνατότητα εγράφης (PVR), internet@TV,
Κατά : απουσία τοπικού ελέγχου φωτεινότητας, υψηλή στάθμη μαύρου
Για αναλυτική παρουσίαση πάρτε το περιοδικό

μια ερωτηση.εχει ωρει κανενας πως ρυθμιζεται η τv να γραψει μια συγκεκριμενη ωρα μια εκπομπη.επισης μπορει καποιος να μου πει τι σκληρο εχει που δουλευει κανονικα με τη τv γιατι θελω να αγορασω εναν???αυχαριστω

μια ερωτηση.εχει ωρει κανενας πως ρυθμιζεται η τv να γραψει μια συγκεκριμενη ωρα μια εκπομπη.επισης μπορει καποιος να μου πει τι σκληρο εχει που δουλευει κανονικα με τη τv γιατι θελω να αγορασω εναν???αυχαριστω

Φιλε εχεις παρει την τελεια τηλεοραση. Η ρυθμιση για την ωρα ειναι μεσω του EPG και πατωντας το βασικο πληκτρο (οκ) σου βγαζει τι να κανεις. Τωρα οσον αφορα τι εξωτερικο σκληρο να αγορασεις? Μονο Samsug για να τον λειτουργεις με το ιδιο σου το τηλεκοντρολ. Η τηλεοραση αναγνωριζει με το allshare τις "θυγατρικες" συσκευες!!!

Παιδιά Έχει παρατηρήσει κανείς κατα την προβολή ταινίας με την επιλογή στο motion plus: clear σπασιματα κατα την αλλαγή γρηγορων σκηνών;;;

Αν επιλέξω smooth στο motion plus όλα δουλεύουν καλά χωρίς σπασιματα! Σε επιλογή clear όμως έχουμε ένα θεματακι!

Μόνο η δικιά μου το κάνει η έχετε παρατηρήσει και σεις κάτι αντίστοιχο στις δικιες σας;;;