SAMSUNG HU7500 ή SAMSUNG F9000;

το you gr και η 8000 ειναι αψογες και με καλυτερη αποδοση σε sd απο sony
Συγνώμη, δεν κατάλαβα τι ακριβώς γράφεις;
Γερνάω φαίνεται....χα!χα!

την εχει το you gr
Στην συνεχεια γραφω οτι εχει και απο τα καλυτερο τσιπακια που υπαρχουν και ανωτερο απο αυτο τις σονυ.

των σονυ ηθελα να γραψω

Last edited by a moderator:
Για τσιπάκι δε ξέρω να σου πω, αν και για να το λες σίγουρα κάτι ξέρεις.
Τώρα πάλι αν η σύγκριση που κάνεις για το SD υλικό αφορά την 905, στη πράξη αυτό δε φαίνεται. Όπως γνωρίζεις έχω και τη 46C8000 που ο μοναδικός λόγος που την αντικατέστησα στο σαλόνι μου ήταν οι ίντσες καθότι 55αρα η 905. Διαφορετικά αν ήταν έστω και 50αρα η C8000 σιγά να μη την άλλαζα, τόσο ευχαριστημένος.
Έχοντας λοιπόν άριστες εντυπώσεις από τη C8000, η πρώτη μου επιλογή σε Led Lcd ήταν η αντίστοιχη F8000, μια και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος και από τις 3 samsung που υπάρχουν στην οικογένεια ( 2 στο σπίτι μου και μια στους γονείς, όλες από τα καλύτερα μοντέλα στη χρονιά τους και τη κατηγορία τους ).
Όμως έχοντας μάθει και για την 905, και έχοντας σαν πρώτο και απόλυτο κριτήριο την απόδοση της εικόνας, όλα τα άλλα δε με πολύ ενδιαφέρουν , τα καλύπτω αν έχω ελλείψεις με περιφερικά μηχανήματα, κατέληξα σε αυτή, διότι το Sd ήταν αυτό που μου φάνηκε ακόμα καλύτερο από το βαθμό που ήταν πιο καλό και το HD της.
Δε μιλώ για διαφορές μεγάλες βέβαια, αλλά στα μάτια μου αισθητές και έτσι << πρόδωσα >> τη samsung.
Αυτή βεβαίως είναι η άποψή μου και το τι βλέπουν τα μάτια μου.

Eγω τωρα ετυχε να την δω και εχω την es8000.Aν και τελεια επεξεργασια μου φανηκε πως υπολειπεται της σαμμυ.Σε σαλονι με φως την ειδα και δεν την σκαλισα αφου μας ειχαν καλεσει για φαγητο και αν ασχολιομουνα με την tv θα με στραβοκοιτουσε και η γυναικα μου οποτε την κοιτουσα σαν ξερολουκουμο και ολο εκει πηγαινε η κουβεντα.Ο τυπος ασχετος πηγε στα media και ζητησε μια καλη τηλεοραση και του δωσαν αυτη λεει και την πηρε.Ουτε συσκευη bd,dvd δεν ειχε σαν ραδιο την ειχαν ανοιχτη.Οτι να ναι.

Eγω τωρα ετυχε να την δω και εχω την es8000.Aν και τελεια επεξεργασια μου φανηκε πως υπολειπεται της σαμμυ.Σε σαλονι με φως την ειδα και δεν την σκαλισα αφου μας ειχαν καλεσει για φαγητο και αν ασχολιομουνα με την tv θα με στραβοκοιτουσε και η γυναικα μου οποτε την κοιτουσα σαν ξερολουκουμο και ολο εκει πηγαινε η κουβεντα.Ο τυπος ασχετος πηγε στα media και ζητησε μια καλη τηλεοραση και του δωσαν αυτη λεει και την πηρε.Ουτε συσκευη bd,dvd δεν ειχε σαν ραδιο την ειχαν ανοιχτη.Οτι να ναι.
χαχα ω ρε φιλε να εχεις στα χερια σου ενα εργαλειο και να μην μπορεις να την εξετασεις.....

Ε με αυτό που μου λες, λογικό είναι, ο άνθρωπος από ότι φαίνεται την είχε χύμα στο κύμα, πάλι καλά.
Εγώ λοιπόν που είχα τους λόγους μου να τη ψάξω και να τη συγκρίνω, σου είπα τι είδα και αποφάσισα. Το αστείο είναι ότι μέχρι να σιγουρευτώ ήμουν προς τη σάμυ και έψαχνα να βρω ντε και καλά κάτι που να βάλει πίσω ( σε εικόνα πάντα μιλώ ) την 905, και όσο δεν έβρισκα ψιλοέσκαγα γιατί ήθελα να μείνω στη σαμυ.
Τελικά όμως υπέκυψα, και πρόδωσα.... αφού το σκεφτόμουν μετά και γέλαγα με τον εαυτό μου, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Χαχαχα.!! Σαν ραδιο λεει την ειχε ανοιχτη! Εγραψες φιλε.. οπως στο δρομο πχ να κυκλοφορεις με ενα smart 600αρακι και να βλεπεις ενα γερο 80 χρονων να οδηγαει την BMW X6 που δε ξερει ουτε τα alarm που ειναι....! Πολυ συνηθισμενη περιπτωση.. Ο φραγκατος ασχετος να παιρνει οτι καλυτερο υπαρχει και να χρησιμοποιει το μονο το 10% των δυνατοτητων του... γενικα μιλαω και οχι για τον φιλο σου..!! (μη παρεξηγηθω)

καλησπερα σε ολους.. λοιπον μαγκες μια μικρη βοηθεια... επειδη σκοπευω να τα σκασω για σοβαρη τηλεοραση σε 46 εως 48 ιντσες εχω μπερδευτει αρκετα με 2 συγκεκριμενα μοντελα της samsung.. η πρωτη μου επιλογη θα λεγα πως ειναι η hu7500 σε 48 ιντσες και η δευτερη επιλογη μου η h7000 σε 46 ιντσες.. ειχα καταληξει μεχρι και πριν λιγο στην hu7500 αλλα μολις ειδα καποια σχολια δικα σας στο forum μπερδευτηκα και παλι.. θελω τηλεοραση οπλο πειτε μου ποια απο τις 2..

Εγώ δύο πράγματα έχω να σου προτείνω :
- ΟΧΙ ακόμη Ultra HD, οτι και αν λένε οι ιδιοκτήτες τους θα ήταν ακόμη και πολύ πιο ευχαριστημένοι με μια πολύ καλή Full HD και θα τους είχαν μείνει και κάποια χρήματα. Δεν είναι επένδυση για το μέλλον η αγορά μιας τηλεόρασης, ειδικά όταν πρόκειται για μια τεχνολογία τόσο ρευστή και ημιέτοιμη όπως η 4Κ.
- Αν η απόσταση που βλέπεις είναι πάνω από 2,5 μέτρα , πήγαινε από 50 ίντσες και πάνω, αν βλέπεις κάτω από τα 2,5μ έως και 2μ τότε μπορείς και σε 48 ίντσες, αν πάλι βλέπεις γύρω στα δύο μέτρα το πολύ , τότε ναι σε 46αρα. Για όλες τις αποστάσεις που σου είπα, οι αντίστοιχες ίντσες είναι το μινιμουμ αποδεκτό.

Για τις ίντσες δε νομίζω να έχω κάποιο πρόβλημα, είμαι μέσα στα πλαίσια που μου ειπες φίλε μου... Το θέμα μου είναι για το ποιο μοντέλο να επιλεξω γιατί ειμαι και αρκετά απαιτητικός η αληθεια ειναι... Άρα λοιπόν ξεχνάω την 4κ τεχνολογία και πάω σε full HD.. Θεωρείς κάποιο μοντέλο καλύτερο της Samsung h7000? απο 46-49 ιντσες παντα.. και μην ξεχάσω πως η τηλεόραση θα χρησιμοποιείται και αρκετές ώρες για playstation 4.. :grinning-smiley-043

Ανέβα 1 ίντσα ακόμη και πήγαινε σε σονυ 50αρα 805-815-829είναι λίγο καλύτερη σε ποιότητα εικόνας , έχει μικρότερο input lag που σε ενδιαφέρει για το ps4, αλλά είναι λίγο πιο αδύναμη σε media Player και Smart ( προσωπικά αυτά μου είναι σχεδόν ανούσια, αφού αν δε με καλύψουν υπάρχουν εξωτερικά μηχανήματα με πολύ καλές τιμές και ασύγκριτα μεγαλύτερες δυνατότητες και από την καλύτερη τηλεόραση ) και έχει μέτριο 3D.

Εγώ θα σου πρότεινα την Sony 55w905 (βγαίνει επίσης σε 46' ίντσες αν μπορείς να την βρείς κάπου φυσικά μιας και είναι περσινό μοντέλο) ψηφίστηκε η καλύτερη τηλεόραση του 2013 με το χαμηλότερο input lag (νομίζω κάπου στα 16ms) full HD, μια LED τηλεόραση με κορυφαίο μαύρο (τουλάχιστον στις LED τηλεοράσεις). Την είχα αφήσει κάπου στα 1700-1800 Ευρώ αν θυμάμαι καλά. Υστερεί στον media-player, βγάζει ενα μαύρο πλαίσιο γύρω απο τους υπότιτλους αλλά δεν ξέρω αν το έφτιαξαν με κάποιο update, έχω καιρό να την παρακολουθήσω αλλά αυτό λύνεται με έναν εξωτερικό media player. Επίσης υστερεί σε smart options σε σχέση με μια samsung τηλεόραση. Μικροπράγματα κατ εμέ. Αυτό που μετράει είναι η ποιότητα εικόνας. Απο εκεί και πέρα και εγώ είμαι fan της νέας τεχνολογίας (Ultra HD) αλλά δεν έχει δοκιμαστεί, δεν υπάρχει υλικό που να αξιοποιεί τα λεφτά που θα πληρώσεις και γιατί να μην περιμένεις εφόσον οι τιμές μόνο προς τα κάτω πάνε συνήθως γιατί ο ανταγωνισμός τρέχει. Αν δεν αλλάζεις συχνά τηλεόραση θα πρότεινα να περιμένεις (και εγώ συνήθως ανα δεκαετία αλλάζω τηλεόραση ή αν χαλάσει) το 2014 είναι απο τις χειρότερες χρονιές μιας και το στάδιο της τεχνολογίας ειναι μεταβατικό. Φαντάσου οτι ακόμα και η Sony που έβγαλε αυτή την τηλεόραση πέρυσι, φέτος ο αντικαταστάτης του είναι χειρότερος. Αν δεν την βρείς την περσινή θα σου πρότεινα κάτι σε Samsung τύπου H6500. Το μόνο που δε θα σε καλύψει είναι τα ms του για χρήση Playstation..

Δηλαδή μονο απο οικονομικής απόψεως δεν πηγαίνω σε UHD? Η υπαρχουν lag κλπ σε hd και sd; αν είναι μονο για τα χρηματα παω σε 48αρα hu7500 με 1699 ευρώ που είναι φοβερη τιμη.. μου ειπατε ομως πως δε θα την ευχαριστηθώ οπως μια καλη fulll hd.. (Ευχαριστώ για τη βοηθεια μεχρι στιγμης) 😆

Η εικόνα της 4Κ σε υλικό Full HD, HD, αλλά και ακόμη περισσότερο σε SD ( DVD και ψηφιακά τηλεοπτικά ) είναι σε κάθε περίπτωση κατώτερη έως και πολύ κατώτερη από μια καλή Full HD τηλεόραση.
Πάρε αντίστοιχα υλικά σε ένα στικάκι και πήγαινε να τσεκάρεις σε καταστήματα να το διαπιστώσεις αν ισχύσει ή όχι.
Είναι όμως τόσο σίγουρο , όσο ότι και ο γαίδαρος ΔΕΝ πετάει.

Σε πιστεύω... Άρα και στο gaming θα έχω κατώτερη εικόνα προφανώς... Δηλαδη φιλε μου με μια Sony που μου ανεφερες και παραπανω θα εχω καλυτερο αποτέλεσμα απο την H7000? Γιατι όσο να ναι, είναι απο τις καλύτερες τηλεοράσεις και απ οσο το εψαξα καλύτερη και απο τα περσινά μοντέλα F7000 και F8000 αντίστοιχα.. και θα την προτιμούσα απο μια Sony λόγω εμφάνισης και για τα γνωστά voice control και smart interaction τα οποία είναι περιττά αλλα τελος παντων..

Οι διαφορές της ποιότητας εικόνας σε 2D είναι υπέρ της σονυ στη σειρά W8... κάτι λίγο, και επίσης έχει αρκετά καλύτερο input lag η σονυ.
Η H7000 έχει αισθητά καλύτερο 3D, και καλύτερο media Player και Smart.
Πάντως και γω από όσο ξέρω δε θα έλεγα ότι η Η7000 είναι καλύτερη και μάλιστα αισθητά από την F7000 και κυρίως από την F8000. Ειδικά από την F8000 θα έλεγα ότι είναι και πιο πίσω.
Πάντως όπως και να έχει είναι μια πολύ καλή τηλεόραση, και από τις πιο αξιόλογες για το 2014 που είναι μια πολύ άσχημη χρονιά για τα νέα μοντέλα τηλεόρασης.

Δηλαδη η εικονα της ειναι κατωτερη απο την F8000 που ειναι μοντελο του '13; η υπερτερει καπου αλλου?

Δηλαδη η εικονα της ειναι κατωτερη απο την F8000 που ειναι μοντελο του '13; η υπερτερει καπου αλλου?
Επειδή αυτό που δίνω βάσει και απόλυτη προτεραιότητα σε μια τηλεόραση είναι η ουσία, δηλαδή η εικόνα, ναι η F8000 είναι καλύτερη. Τώρα αν υπάρχουν κάποιες άλλες διαφορές πέρα από το ντιζαίν είναι μικρής σημασίας και σπουδαιότητας, τη στιγμή που οτιδήποτε άλλο σε μια τηλεόραση μπορείς να το έχεις ή να το βελτιώσεις με εξωτερικά μηχανήματα που συνήθως κάνουν και πολύ καλύτερη δουλειά.

Δυστυχώς είναι πολύ κατώτερη! Έχει 100αρι πάνελ Ενώ η περσινή 200αρι. χειρότερη επεξεργασία εικόνας (χειρότερο επεξεργαστη εικονας).Γενικά δεν συγκρίνεται και είναι και πολύ ακριβή!