Δεν εχω δει κάποια καρτέλα με τεστ, καποιας καλιμπραρισμενης Η7000. Των HU7500 και Η8000 εχω δει. Η Η8000 μάλιστα ειναι και καποια level σε μηχανη επεξεργασίας ανώτερη απο την 7000. Η HU 7500 λοιπον έδωσε καλύτερα αποτελέσματα. Τοσο σε χρωματική ακριβεια, οσο και σε κλιμακα γκρι. Το θεμα της κινησης (παρα τα 100ΗΖ που εχουν προκύψει) δεν υπαρχει προβλημα, καθως εχει δειξει οτι ανταπεξέρχεται μια χαρα. Μάλιστα καποιοι reviewers την εχουν αριστεύσει σε αυτο το τομεα. Επι τοις ουσιας και εγω που την εχω σκαλισει οσο μπορουσα δεν ειχα καποιο θεμα με την κινηση της. Μαλιστα σε καποιες ταινιες αναφορας που εχω στο κομματι αυτο, ειδα πολυ λιγοτερα artifacts και soap opera effect απο FHD TV του παρελθοντος που αγοράζαμε 3000 +!! Ούτε κάποιο τραγικο θέμα με την digea είδα. Τυπικη συμπεριφορα οπως και με τα premium FHD μοντελα.
Θεωρω συνολικα την εικονα της 7500 καλυτερη απο της 7000 εστω και αυτες οι διαφορες δεν ειναι χαώδεις, οταν αναπαράγουμε υλικο συμβατικής αναλυσης. Η Η7000 ομως υπολείπεται σε εξοπλισμό, σε νεες τεχνολογίες και το πιο βασικο δεν ειναι συμβατη με το one connect. Αρα αδυνατει να ακολουθήσει την οποιαδήποτε εξελιξη που ισως υπαρξει.
Θεωρω σκοπιμη την εσκεμμενη υποβαθμηση των FHD μοντελων απο τις εταιριες μιας και το 4Κ ειναι η νεα μοδα που θελουν να πλασαρουν, αλλωστε ειναι αχρηστο σε μικρες διαγωνιους. Σε αυτο συμφωνουμε ολοι. Αλλα δυστηχως εαν καποιος θελει την πληρη προταση με τα καλυτερα δυνατα spec και εξοπλισμο ''σπρωχνεται'' προς τις UHD. Αλλωστε οι τιμες τους ειναι αισθητα χαμηλοτερες και τα περσινα FHD premium μοντελα. Θυμαστε μερικοι ποσο ξεκινησε η 55F8000????
Αφορα και τις απαιτησεις του καθενος. Η πλειοψηφία των καταναλωτών θα ηταν υπερευχαριστημενοι με μια 7000. Αλλα υπαρχει και η μεριδα που το ψαχνει και θελει να εχει το καλύτερο δυνατο.
Εν κατακλειδι, ψιριζουμε την μαϊμού. Στα συμβατικα σηματα δεν θεωρω οτι υπαρχουν οπτικα σημαντικες διαφορες. Εαν ο υποψηφιος αγοραστης εχει γνωσεις calibrator τοτε δεν νομιζω οτι θα βασιζοταν στο φορουμ. Θα επελεγε μονος του.