SAMSUNG HU7500 ή SAMSUNG F9000;

Πω πακέτο δηλαδή να δω τι θα πάρω........... Είσαι σίγουρος για το 100αρι πανελ? διαβασα για 200αρι στο σαιτ της σαμσουνγκ.

Τα πανελ των HU7500 απο που προκύπτει οτι τα εγγενή HZ ειναι 100? Το λεω γιατί ο κατασκευαστής ισχυρίζεται οτι είναι 200.

Τώρα οσον άφορα τους επεξεργαστές διαφωνώ πλήρως. Σύμφωνα με τεστ μια χαρα καταφέρνουν να κανουν upscaling και ''γεμίζουν'' το πάνελ πολύ σωστά. Εχω δει τηλεοπτικο digea σε 7500 και σε μια LG 850 και δεν διεφερε σε κατι απο τις υπαρχουσες full hd. Τελος το ιδιο ισχυει και για την κινηση της 7500. Ολα μια χαρα. Τα τυπικα artifacts μπορει να εμφανιστουν αμα εχουμε το motion interpollation σε πολυ επιθετικη ρυθμιση, αλλα οχι περισσοτερο απο μια F 8000 η H8000.

Δεν συνηγορώ αυστηρά με την αγορα 4Κ τηλεοράσεων. Αυτο καθώς δεν ξέρουμε ποσο γρήγορα θα βγει υλικο για αυτές (αν και φημολογείται οτι αυτό το χρόνο θα δούμε απότομα αρκετά πράγματα). 4Κ όπως εχω πει και παλαιότερα εχει λογο ύπαρξης για μεγάλα πανελ. Στις 55'' οριακα μας καλύπτει μια χαρα και το full hd.

Απο την αλλη όμως κάποιος εαν θέλει μια πολυ καλή τηλεόραση να την κρατήσει για πολυ καιρό γιατι να μην παει σε 4Κ. Θα εχει και HDMI 2.0, HEVC ή H.265 και HDCP 2,2 που ειναι το μέλλον.

Τέλος η HU7500 εχει και το one connect που της επιτρέπει να αναβαθμίζεται και σε hardware για τα επερχόμενα 3 με 4 χρονια.

Απο την στιγμη που το ζητούμενο σου ειναι το βαθυ μαυρο, τοτε καλο θα ηταν να αποφύγεις την αγορα της Sony 950B καθως φορα IPS πανελ. Αυτο σημαίνει οτι τα βαθύ μαυρο παει περίπατο,

Last edited:
Ο επεξεργαστής mstar προδίδει το 100αρι πάνελ.Αυτό βέβαια με μικρή επιφύλαξη. Μιλάω πάντα για την H7000 για την 7500 νομίζω δεν υπάρχει αμφιβολία για τα 100hz μιας και από οτι ξέρω δεν υπάρχει UHD με 200hz από το πανελ.Ο xavito αν γνωρίζει περισσότερα ας μας πει.Πάντως μην είστε σίγουροι για 200Hz

Last edited:
Εγω προσωπικά δεν το γνωρίζω. Η εταιρία με διαβεβαίωσε για 200Hz. Αυτο βεβαια δεν σημαίνει και κατι σίγουρο.... To ιδιο ομως λεει και ο κύριος εδω:
http://www.digitalversus.com/tv-television/samsung-hu8500-curved-ultra-hd-tvs-2014-n33831.html

including Edge LED backlighting with Micro Dimming Pro, a CMR 1200 mode to keep motion looking smooth (for an actual screen refresh rate of 200 Hz),

Ο Full HD (ο Μανωλης) αναφερει 100HZ εγγενη. Αλλα στο review πάραυτα λεει οτι εχει εξαιρετική κινηση τοσο η 8500 και 7500. Μάλιστα το εχει βαλει και σατ plus. Δεν ξερω εαν οι εταιρίες θα παίζουν μονο με motion compensation και αυτο ειναι νεα μοδα.

Μπορώ να τσεκάρω μεσα στην εβδομάδα μια 7500 μεσα απο τα service menu. Μέσα εκει μεσω κωδικού αναφέρουν τα actual ΗΖ. Οπως και τον τυπο πανελ κτλ. Και εκει δεν λενε ψεμματα καθως ειναι για χρηση τεχνικών.

Ωραια ο κατασκευαστης ισχυριζεται πως τα πανελ ειναι 200αρια και στις 2 τηλεορασεις.. δε μπορει να μην ισχύει... αρα ειναι και οι 2 είναι πολυ καλες τηλεορασεις κ αξιζουν να τις αγορασει κανεις..

Οσο για το hdmi της 7500 που ειναι 2.0 σε αντίθεση με της 7000 που ειναο στο 1.4 υπάρχει κάποια αισθητη δοαφορα; σε μια κονσόλα ps4 για παράδειγμα..

Last edited by a moderator:
Η εταιρία με διαβεβαίωσε για 200Hz. Αυτο βεβαια δεν σημαίνει και κατι σίγουρο....

Δεν ξερω εαν το διάβασες αυτο αλλα το λεω και μονος μου οτι δεν σημαίνει κάτι σίγουρο... Πάραυτα λεω και αλλα πιο κατω, διάβασε τα και μετα βγαλε τα συμπεράσματα σου αγαπητέ μου.

Το HDMI 2.0 εχει αυξημένο bandwidth. Με τα σημερινα μεσα μας καλύπτει το HDMI 1,4. Με νεες τεχνολογίες που θα επακολουθήσουν ομως δεν θα επαρκεί. Και εφόσον μπηκαν στο κόπο να το βγάλουν θα βγουν.

ωραια αγαπητέ μου σ' ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου... τωρα πες μου σε παρακαλω, HU7500 η H7000? μπας και καταληξω επιτελους σε καποια..:argue:

Ο επεξεργαστής mstar προδίδει το 100αρι πάνελ.Αυτό βέβαια με μικρή επιφύλαξη. Μιλάω πάντα για την H7000 για την 7500 νομίζω δεν υπάρχει αμφιβολία για τα 100hz μιας και από οτι ξέρω δεν υπάρχει UHD με 200hz από το πανελ.Ο xavito αν γνωρίζει περισσότερα ας μας πει.Πάντως μην είστε σίγουροι για 200Hz

-SAMSUNG TV Line-up 2014- ποστ 54, ποστ 56

UE55HU8500 panel type:55A1UU9RH,Golf.P (100Hz panel)

UE55HU7500 panel type:55A1UU8EH , Golf.P (100Hz panel)

UE50HU6900_type panel_50D6AU7VH , NT14U (50Hz panel) ...post 114

---------------

UE55H8000 panel type:55A2UF8RH,Golf.P (200Hz panel)

---------------

UE55H7000 panel type:55A2UF7EH,M-Star X14 (200Hz panel),νομίζω η UE40H7000 έχει 100Hz panel.

Last edited:
xειροτερη επεξεργασια σε σχεση με τον ογκο των δεδομενων σε μια 4k,οχι χειροτερο επεξεργαστη εικονας

Δεν εχω δει κάποια καρτέλα με τεστ, καποιας καλιμπραρισμενης Η7000. Των HU7500 και Η8000 εχω δει. Η Η8000 μάλιστα ειναι και καποια level σε μηχανη επεξεργασίας ανώτερη απο την 7000. Η HU 7500 λοιπον έδωσε καλύτερα αποτελέσματα. Τοσο σε χρωματική ακριβεια, οσο και σε κλιμακα γκρι. Το θεμα της κινησης (παρα τα 100ΗΖ που εχουν προκύψει) δεν υπαρχει προβλημα, καθως εχει δειξει οτι ανταπεξέρχεται μια χαρα. Μάλιστα καποιοι reviewers την εχουν αριστεύσει σε αυτο το τομεα. Επι τοις ουσιας και εγω που την εχω σκαλισει οσο μπορουσα δεν ειχα καποιο θεμα με την κινηση της. Μαλιστα σε καποιες ταινιες αναφορας που εχω στο κομματι αυτο, ειδα πολυ λιγοτερα artifacts και soap opera effect απο FHD TV του παρελθοντος που αγοράζαμε 3000 +!! Ούτε κάποιο τραγικο θέμα με την digea είδα. Τυπικη συμπεριφορα οπως και με τα premium FHD μοντελα.

Θεωρω συνολικα την εικονα της 7500 καλυτερη απο της 7000 εστω και αυτες οι διαφορες δεν ειναι χαώδεις, οταν αναπαράγουμε υλικο συμβατικής αναλυσης. Η Η7000 ομως υπολείπεται σε εξοπλισμό, σε νεες τεχνολογίες και το πιο βασικο δεν ειναι συμβατη με το one connect. Αρα αδυνατει να ακολουθήσει την οποιαδήποτε εξελιξη που ισως υπαρξει.

Θεωρω σκοπιμη την εσκεμμενη υποβαθμηση των FHD μοντελων απο τις εταιριες μιας και το 4Κ ειναι η νεα μοδα που θελουν να πλασαρουν, αλλωστε ειναι αχρηστο σε μικρες διαγωνιους. Σε αυτο συμφωνουμε ολοι. Αλλα δυστηχως εαν καποιος θελει την πληρη προταση με τα καλυτερα δυνατα spec και εξοπλισμο ''σπρωχνεται'' προς τις UHD. Αλλωστε οι τιμες τους ειναι αισθητα χαμηλοτερες και τα περσινα FHD premium μοντελα. Θυμαστε μερικοι ποσο ξεκινησε η 55F8000????

Αφορα και τις απαιτησεις του καθενος. Η πλειοψηφία των καταναλωτών θα ηταν υπερευχαριστημενοι με μια 7000. Αλλα υπαρχει και η μεριδα που το ψαχνει και θελει να εχει το καλύτερο δυνατο.

Εν κατακλειδι, ψιριζουμε την μαϊμού. Στα συμβατικα σηματα δεν θεωρω οτι υπαρχουν οπτικα σημαντικες διαφορες. Εαν ο υποψηφιος αγοραστης εχει γνωσεις calibrator τοτε δεν νομιζω οτι θα βασιζοταν στο φορουμ. Θα επελεγε μονος του.

Last edited:
Κάτι άσχετο.. Το μέγεθος VESA σε μια τηλεοραση τι διαφορα μπορει να εχει? πχ μια τηλεοραση 200x200 με μια αλλη 400x400..

Στην μία τηλεόραση οι οπές για την βάση τοίχου είναι τετράγωνο 40x40 cm και στην άλλη 20x20 cm.

Συνήθως 200x200 έχουν μόνιτορ και μικρές τηλεοράσεις μέχρι 32".

Στην μία τηλεόραση οι οπές για την βάση τοίχου είναι τετράγωνο 40x40 cm και στην άλλη 20x20 cm.

Συνήθως 200x200 έχουν μόνιτορ και μικρές τηλεοράσεις μέχρι 32".

Σ ευχαριστω να σαι καλα μαγκα μου..