SAMSUNG LE F86BD: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: SAMSUNG LE40F86BD 100hz FULL HD

να κρεμαστει στον τοιχο?
κοψτε ενα χαρτονι στο μεγεθος της και δειτε πως ειναι.

Μα δεν υπάρχει τοίχος εκεί που είναι η τηλεόραση, είναι στην πλευρά που βγαίνεις για τις βεράντες.
Μόνο τζάμια υπάρχουν.

μηπως δεν ειστε ευχαριστημενοι με την εικονα που βλεπετε απο αυτην την αποσταση?

Εννοείται και αυτό. Μα γι αυτό μας είπε ο άλλος από την samsung ότι για να δεις καλά θέλει 4 μέτρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: SAMSUNG LE40F86BD 100hz FULL HD

Εννοείται και αυτό. Μα γι αυτό μας είπε ο άλλος από την samsung ότι για να δεις καλά θέλει 4 μέτρα.

σιγα πες του να μην φυγουμε και απο το σπιτι:2thumb22sup:

μηπως δεν εχεις καλο τηλεοπτικο σημα και χρειαζεται καποιος ενισχυτης,αλλαγη κεραιας η ακομα και βοηθεια απο τεχνικο η και καποια ρυθμιση στην τηλεοραση ακομα.
απο DVD πως ειναι?

Re: SAMSUNG LE40F86BD 100hz FULL HD

Είμαι πολύ χαρούμενη! Με πήρανε τώρα από το FNAC και μου είπανε ότι μπορούν να μου την αλλάξουν.
Αν θέλω μπορώ να πάρω άλλη και την διαφορά στην τιμή θα μου τη δώσουν μετρητοίς.

Επειδή ολα αυτά θα γίνουν τη Δευτέρα, πείτε μου σας παρακαλώ:

1) Αν πάρω μικρότερη, λογικά δεν θα βλέπω καλύτερα;
2) Μου είπαν να έρθουν να μου βάλουν ένα ειδικό καλώδιο για να βλέπω καλύτερα τηλεοπτικό σήμα. Ισχύει;
3) Εχω απλό dvd, όχι blue ray, hd κτλ και βλέπω μέτρια θα έλεγα. Τίποτα το τρομερό.
4) Μήπως εκτός από μικρότερη να έπαιρνα και την S αφού δεν έχω την υπόλοιπη τεχνολογία που χρειάζεται για να υποστηρίξω την F?
Στην αντιπροσωπεία της samsung μου είπανε ότι αφού θέλω μόνο τηλεόραση, μια χαρά θα βολευόμουνα με μια S ή M.
5) Μήπως αφού θέλω απλώς τηλεόραση και Νόβα, θα προτείνατε άλλη μάρκα σε 37 ίντσες;
6) Ο άντρας μου που είδε μπαλα στο Σούπερ Σπορτ, δεν τον είδα να ενθουσιάζεται. Αλλιώς το περιμένε..

Μήπως είμαι σε ασχετο τόπικ και δεν θα πάρω πολλές απαντήσεις; Να το αντιγράψω και αλλού;

Απάντηση: Re: SAMSUNG LE40F86BD 100hz FULL HD

Είμαι πολύ χαρούμενη! Με πήρανε τώρα από το FNAC και μου είπανε ότι μπορούν να μου την αλλάξουν.
Αν θέλω μπορώ να πάρω άλλη και την διαφορά στην τιμή θα μου τη δώσουν μετρητοίς.

5) Μήπως αφού θέλω απλώς τηλεόραση και Νόβα, θα προτείνατε άλλη μάρκα σε 37 ίντσες;
6) Ο άντρας μου που είδε μπαλα στο Σούπερ Σπορτ, δεν τον είδα να ενθουσιάζεται. Αλλιώς το περιμένε..

ας ριξει μια ματια στην 37px7 της panasonic

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1072846

Last edited:

1) Αν πάρω μικρότερη, λογικά δεν θα βλέπω καλύτερα;
2) Μου είπαν να έρθουν να μου βάλουν ένα ειδικό καλώδιο για να βλέπω καλύτερα τηλεοπτικό σήμα. Ισχύει;
3) Εχω απλό dvd, όχι blue ray, hd κτλ και βλέπω μέτρια θα έλεγα. Τίποτα το τρομερό.
4) Μήπως εκτός από μικρότερη να έπαιρνα και την S αφού δεν έχω την υπόλοιπη τεχνολογία που χρειάζεται για να υποστηρίξω την F?
Στην αντιπροσωπεία της samsung μου είπανε ότι αφού θέλω μόνο τηλεόραση, μια χαρά θα βολευόμουνα με μια S ή M.

Μήπως είμαι σε ασχετο τόπικ και δεν θα πάρω πολλές απαντήσεις; Να το αντιγράψω και αλλού;

Βασικά θα σας πρότεινα plasma αλλά αφού θέλετε να κατεβείτε και σε μέγεθος μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις 37άρες Philips (37PFL9732/37PFL9632), αν και το ambilight θα είναι μάλλον άχρηστο στον χώρο σας.

Για ποιον λόγο απ όσους ανέφερα; Εχει καλύτερη εικόνα στην απλή τηλεόραση;

Ναι.

Σε γενικές γραμμές οι plasma τα πάνε καλύτερα από τις LCD με σήματα χαμηλής ανάλυσης όπως αυτά των ελληνικών καναλιών. Απλά στις 37'' υπάρχει μόνο η Panasonic που ανέφερε πριν ο akren. Ρίχτε μια ματιά και στις Philips πάντως που χειρίζονται αρκετά καλά το τηλεοπτικό σήμα.

Nacol, δυστυχώς μια απάντηση δεν υπάρχει…για το κάθε δωμάτιο συνθήκες θέασης και ιδιοκτήτη τα πράγματα αλλάζουν… εγώ ενοχλούμε από τη ψηφιακή εικόνα των LCD και τη κίνηση τους σε προγράμματα δράσης (ποδόσφαιρο κλπ) και γενικώς το χαμηλής ποιότητας SD τηλεοπτικό σήμα στην Ελλάδα…από την άλλη χρωματικά με εντυπωσιάζουν…

Αν κατάλαβα καλά έχεις θέμα με την απόσταση θέασης…συνεπώς ξεκινάς από εκεί δηλαδή κατεβαίνεις ιντσες… εκεί οι LCD είναι μονόδρομος μια και plasma δεν θα βρεις κάτω από 42’… εκτός από μια της Panasonic (37PX7) αλλά σιγουρέψου ότι οι 37’ δεν σου πέφτει μεγάλη…λογικά και λίγο μεγάλη να σου φανει σε λίγο θα τη συνηθίσεις (προσωπικά στα 4.3 μ βλέπω σε 50’ )…

Τώρα οι Samsung γενικά χειρίζονται καλά το τηλεοπτικό σήμα (Plasma και LCD) το ιδιο βέβαια και οι Panasonic αλλά και αρκετές Sony (D/V/X) σειρά)… το θέμα είναι τη ταιριάζει στο μάτι σου…

Συγγνώμη που δε μπορώ να βοηθήσω περισσότερο αλλά υπάρχουν αρκετά παιδιά που θα απαντήσουν στο thread με προτάσεις…

Ciao Καλό ΣΚ…

το εβλεπες απο πολυ κοντα το τηλεοπτικο σημα γιαφτο δεν σου αρεσε η εικονα.οποια και να παρεις στα 2 μετρα θα βλεπεις χαλια.εγω εβαλα εξωτερικη κεραια και ρυθμισα την τηλεοραση και ειμαι απιστευτα ικανοποιημενος.γιατι δεν την ωαζεισ πουθενα αλλου?κριμα να παρεισ κατι που θα ειναι σιγουρα χειροτερο απο αυτη που εχεις?

είναι δυστυχώς γνωστό πρόβλημα που έχει επηρεάσει όλες τις F86 παγκοσμίως,δν υπάρχει κάποια βελτίωση για αυτό ακόμα(μόνο στην Αμερική)

Δηλαδή με τον τρόπο που γίνεται μετάδοσω στην Αμερική έχουν δει βελτίωση? Τι εννοείς?

Αγαπητή φίλη, η τηλεόραση θέλει και ανάλογες ρυθμίσεις. Δεν μπορεί να μην είναι καλή. Μπορεί να πήρες Πόρσε για να την οδηγείς στην κίνηση κέντρου, αλλά αποκλείεται να μην βελτιώνεται. Η αίσθηση ότι θα σε καταπιεί η τηλεόραση, περνάει σε μία εβδομάδα.

Δηλαδή με τον τρόπο που γίνεται μετάδοσω στην Αμερική έχουν δει βελτίωση? Τι εννοείς?

στην αμερική βγήκε fw που υποτίθεται πως το βελτιώνει

Αγαπητή φίλη, η τηλεόραση θέλει και ανάλογες ρυθμίσεις. Δεν μπορεί να μην είναι καλή. Μπορεί να πήρες Πόρσε για να την οδηγείς στην κίνηση κέντρου, αλλά αποκλείεται να μην βελτιώνεται. Η αίσθηση ότι θα σε καταπιεί η τηλεόραση, περνάει σε μία εβδομάδα.

Δεν είπα ότι δεν είναι καλή. Λέω ότι για να δείξει τις δυνατότητες της ίσως να πρέπει να έχω dvd hd ή blue ray ή καλωδιακή τηλεόραση.
Αλλιώς με αυτά που έχω τώρα, βλέπω την εικόνα που θα έβλεπα με μια πιο απλή τηλεόραση, πχ των 1200 ευρώ.

Άλλαξε το

SOULIS_2007_1_big.JPG

Μπορεί κάποιος να μου πει σε τι υστερεί η Μ8 37᾽᾽από την F8 40'' που αγόρασα;
Στο τηλεοπτικό σήμα είναι ίδιες;

Απάντηση: SAMSUNG LE40F86BD 100hz FULL HD

Την πήρα και εγώ χθες 1.600 ευρώ από Καλαμάτα (Σπυρόπουλος) με πιστωτική 6 άτοκες έκανε και παραπάνω δόσεις, εάν ήθελα.
Πρώτες εντυπώσεις (θέαση μόνο από nova) άκρως ικανοποιητικές, στο μοναδικό που δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος είναι οι αθλητικές μεταδόσεις, δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιος κολλημένος με τα αθλητικά σαν εμένα και να έχει να δώσει κάποιες ρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση, αναμένω.

Στον Σκαι μέσω nova πάντα, τι πρέπει να κάνω για να βλέπω την εικόνα κανονικά και όχι ξεχειλωμένη ( το σήμα μόλις διακρίνεται).

Όταν κλείνει μένει πάντα στο standby, το κόκκινο φωτάκι και το γαλάζιο μένουν πάντα ανοικτά;

Για να πετυχεις σωστο μεγεθος εικονα δοκιμασε το κουμπι P.SIZE (κατω απ το πρασινο του τελετεξτ).

Το Μπλε λαμπακι αν πας στις ρυθμισεις μπορεις να το κανεις να σβησει τελειως, να σβηνει μονο οταν την απενεργοποιεις ή να μη σβηνει ποτε.

Γενικο τιπ που διαβασα: για καθαρισμο βαλτε 1:1 απιονισμενο νερο με ξυδι και καθαριστε με το πανι που δινει μαζι ή εστω ενα παλιο ρουχο. Νερο βρυσης ΔΕΝ κανει γιατι περιεχει αλατα και φυσικα ουτε λογος για οτιδηποτε με αλκοολ.

Για να πετυχεις σωστο μεγεθος εικονα δοκιμασε το κουμπι P.SIZE (κατω απ το πρασινο του τελετεξτ).

Το Μπλε λαμπακι αν πας στις ρυθμισεις μπορεις να το κανεις να σβησει τελειως, να σβηνει μονο οταν την απενεργοποιεις ή να μη σβηνει ποτε.

Γενικο τιπ που διαβασα: για καθαρισμο βαλτε 1:1 απιονισμενο νερο με ξυδι και καθαριστε με το πανι που δινει μαζι ή εστω ενα παλιο ρουχο. Νερο βρυσης ΔΕΝ κανει γιατι περιεχει αλατα και φυσικα ουτε λογος για οτιδηποτε με αλκοολ.

ξύδι δε νομίζω

Παρακαλώ οι κάτοχοι 40f86 να με πληροφορήσετε αν έχετε επιχειρήσει τη σύνδεσή της με media center pc μέσω hdmi. Στη δικιά μου περίπτωση ενώ έχω εικόνα κανονικά, δεν έχω ήχο. Διαβάζω για το ίδιο πρόβλημα και σε άλλα forums και για την Μ σειρά της samsung. Σημειωτέον ότι με άλλες LCD (LG Sony) που δοκίμασα για test, μετά από 3 χαμένα βράδια προσπάθειας σεταρίσματος του pc στη 40f86, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τον ήχο.
Στο manual της TV κάτι γράφει αχνά για συμβατότητες σε εικόνα και ήχο με διαφορετικά πρωτόκολλα HDMI (από όσο γνωρίζω οι όποιες διαφοροποιήσεις τους αναφέρονται στην ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων) οπότε σε αυτή τη περίπτωση τι κάνουμε; (με αναλογική είσοδο ήχου και εικόνα μέσω HDMI2 παίζει κανονικά).
Ελπίζω τελικά να βγάλουν ένα αξιοπρεπές firmware και να δώσουν τέλος στα πολλά σε τελική ανάλυση προβλήματα της σειρά f8 και κυρίως τα SS04 μοντέλα που φοράνε micronas chip και όχι samsung.
Επίσης φαίνεται ότι για firmware update σε Ιταλία και Γερμανία στέλνουν στους κατόχους την αναβάθμιση σε USB stick, στην Αγγλία πηγαίνει τεχνικός δωρεάν, στην Ελλάδα μάλλον πρέπει να κουβαλήσουμε την TV αν πάρουν ποτέ χαμπάρι τι γίνεται