SAMSUNG LE F86BD: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: SAMSUNG LE40F86BD 100hz FULL HD

λοιπον σημερα ειδα οτι για επιπλεον δυνατοτηες στον ψηφιακο δεκτη η F86 εχει εισοδο-υποδοχη

CI kai CAM!!!!!!!!!!!!!!!

για κωδικοποιημενα καναλια (και καλα!)

να δουμε αν θα ειναι χρησιμο αυτο το χαρκτηριστικο!
Για να δουμε στην Ελλάδα κωδικοποιημένα επίγεια ψηφιακά κανάλια, θα περάσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια 7ετια (και λιγο λεω)... Οπότε πιθανόν μεχρι τότε θα έχεις αλλάξει και τηλεοραση... :grandpa:

Εδώ καλά καλά ΔΕΝ έχουμε ακόμα ελεύθερα ψηφιακά εκτός από αυτά τα 3 της ΕΡΤ, τα οποία εκπέμπουν μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ όλη η υπόλοιπη Ελλάδα έχει ακόμα τα αναλογικά με το χάλια σήμα και τα είδωλα.....:rifle:

Re: SAMSUNG LE40F86BD 100hz FULL HD

o DVB-T (επιγειος ψηφιακος)

της F86

ειναι HD?

γιατι λεει τα καναλια της ΕΡΤ

SD δλδ αν της δωσουμε HD επιγειο ψηφιακο (dld στην Αγγλια το BBC HD)

θα το δειξει?

Samsung LE46F86B : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παίδες τελικά πήρα την Samsung LE46F86B. Την πήρα από το apothema, αφού προηγήθηκε παζάρι για την τιμή. Ήταν να μού την φέρουν Δευτέρα, αλλά μην μπορώντας να περιμένω, πήγα και την πήρα από Βάρης-Κορωπίου (αποθήκη) με το MiniCooper... Εννοείται την φόρτωσα σε σχάρα.

Η εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Δεν έχω εμπειρία από LCD και για αυτό δεν γράφω ενθουσιασμένος. Περιμένω πρώτα να την "ξεψαχνίσω".
Η εικόνα από XBOX 360 με HDMI συγκλονιστική, από standard DVD, πάρα πάρα πολύ καλή, και φυσικά από αναλογικά κανάλια απλά αποδεκτή εικόνα προς καλή. Είναι φοβερό το μπαζοσήμα που εκπέμπουν τα ελληνικά κανάλια.
Δεν είχα ακόμη ευτυχία να την δω με BlueRay, μόνο σε επίδειξη. Τα χρώματα τα βρίσκω πάρα πολύ καλά, φωτεινότητα που σου βγάζει τα μάτια, και πραγματικά εκπληκτικό μαύρο.

Με τα 100hz στο high δεν βρήκα κανένα πρόβλημα στην εικόνα, πέρα από το σπαστικό της αφύσικα καλής και γρήγορης κίνησης. Ακόμη και στο xbox το βάζω στο low.

Πάρα πολλές ρυθμίσεις όμως ρε αδερφέ. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Δεν λέω, καλή η χαρά του "πειραματίζεσθαι" αλλά χάνεις τον ύπνο σου. Κατέβασα κάτι ρυθμισούλες από το internet αλλά θέλει δουλειά πιστεύω ακόμη. Όποιος έχει καμία πρότασει για ρυθμίσεις καλοδεχούμενη.
Επίσης εντύπωση μού έκανε ότι εκπέμπει κάποια ζέστη από την οθόνη. Μπορεί να είναι κάτι το φυσιολογικό για όσους έχουν εμπειρία LCD, αλλά εγώ που μόνο από CRT ήξερα παραξενεύτηκα.

Με χάλασε που δεν έχει power off. Είτε την έχεις σε stand by, είτε την βγάζεις από το ρεύμα. Και ερωτώ. Το πολύμπριζο ασφαλείας είναι αρκετό, ή να πάρω και ups ή ισοσταθμιστή τάσης; Τι προτείνετε από μοντέλα, γιατί άκουσα ότι δεν κάνουν τα κοινά ups, γιατί λέει εκπέμπουν παλμό και όχι ημίτονο και μπορεί να πάθει η τηλεόραση ζημιά... Εσείς τι λέτε;

Επίσης: αν βάλω κάποια από τις προσφορές της ontelecoms ή της vivodi, που σού δίνουν αποκωδικοποιητή και έξτρα κανάλια, η εικόνα είναι καλύτερη;

Τέλος, με τον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή της Samsung (αν έχω καταλάβει καλά) μπορώ να δω ψηφιακά κανάλια και πώς;

Γενικά, πιστεύω ότι είναι μία πολύ εντυπωσιακή τηλεόραση, τις δυνατότητές της τις ξέρετε, γυαλιστερή και λουσάτη, που θα ικανοποιήσει για όποιον σκοπό και να την πάρει κανείς.

Πραγματικά σάς ευχαριστώ όλους, γιατί αν δεν υπήρχε το παρόν forum, θα είχα ακόμη μαύρα μεσάνυχτα (πιο μαύρα και από της Samsung).

:ADFADF1:

Απάντηση: Τελικά πήρα Samsung LE46F86B. Ερωτήσεις...

Φιλε Γιαννη, καλωριζικη! Εκανες πιστευω παρα πολυ καλη επιλογη.

Για τις ρυθμισεις μην αγχωνεσαι, με τον καιρο θα μπεις κι εσυ στο παιχνιδι :antlers:

Εαν δεν σου κατεβηκαν τα ψηφιακα καναλια της ΕΡΤ, τοτε ξανακανε σαρωση αλλα δηλωσε σα χωρα τη Γερμανια.

UPS δεν χρειαζεται να παρεις, αυτα ειναι για τους υπολογιστες για να σωνουμε τη δουλεια μας και μετα να το κλεινουμε. Ενα πολυμπριζο ασφαλειας που εχεις καλο ειναι. Εαν μπορεις να βαλεις και τον ισοσταθμιστη της τασης πιστευω θα ειναι ακομα καλυτερα, για να μην εχεις κανενα παρατραγουδο με καμια αυξομειωση...

Και παλι καλωριζικη και να την χαιρεσαι! -bye-

Re: Τελικά πήρα Samsung LE46F86B. Ερωτήσεις...

Καλορίζικη Γιάνη.
Περιμένουμε φωτογραφίες αλλα και λεπτομέρειες για την απόδοση σε SD, ρυθμίσεις κτλπ

Σάς ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας.
Ισοσταθμιστή τάσης να πάρω έναν κοινό απο πχ το πλαίσιο που είναι και για pc ή υπάρχουν συγκεκριμένοι για τηλεοράσεις;

Παρεπιμπτόντως με λένε Γιώργο. Το kufojohn βγαίνει από το επίθετο που είναι Κουφογιάννης... -bye-

Καλορίζικη και καλές θεάσεις!

Καλορίζικη, πολύ καλή επιλογή, σε τι τιμή την αγόρασες?
Περιμένουμε εντυπώσεις.

Γιάννη καλορίζικη.
Κάνε μου μια χάρη και πες μου χώρα προέλευσης. Για δική μου ενημέρωση και μονο.

Τιμή 2.550 ευρώ.
Made in Slovakia (!!!).

Βρήκα και τα ψηφιακά της ΕΡΤ. Πολύ καλύτερη φυσικά εικόνα από τα αναλογικά. Μάλιστα, είχα την ευκαιρία να συγκρίνω τις εικόνες του αγώνα Ολυμπιακός-Καλαμαριά, που τον έδιεξε και η ΝΕΤ και το ΣΠΟΡ+. Η μέρα με τη νύχτα.
Τα 100HZ όντως έχουν το εξής πρόβλημα. Πολύ βελτιωμένη μεν κίνηση, αλλά γύρω από το σηματάκι του καναλιού που μένει πάντα σταθερό, σχηματιζόταν ένα περίεργο είδωλο από την κίνηση, πολύ μικρό μεν σε πλάτος και δυσδιάκριτο, αλλά για κάποιον "ψαχτούλη" σημείο αναφοράς. Εμένα προσωπικά σκασίλα μου.

Και μία ερώτηση, που θα την θέσω και στην ανάλογη ομάδα θεμάτων, αλλά την διατυπώνω και εδώ μπας και βρω λύση. Έχω συνδέσει XBOX 360 με ΗDMI καλώδιο, και το έχω ρυθμίσει στο 1080p. Έχω το εξής; Σε κάποιους τίτλους, σε απότομη πλευρική κίνηση δεξιά - αριστερά, μου κάνει διακοπές η κίνηση χωρίζοντάς μου στιγμιαία την εικόνα οριζόντια στα δύο. Είμαι σίγουρος ότι στην CRT δεν μου το έκανε αυτό. Φυσικά στην CRT τα settings ήταν πολύ πιο απλά, λιγότερες γραμμές κλπ κλπ. Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνω από την κονσόλα, ή υπάρχει περίπτωση να φταίη κάποια ρύθμιση στην τηλεόραση (ψιλοχλωμό). Έπαιξα με τα hz στην τηλεόραση, έπαιξα και με την ανάλυση στο xbox, όχι σε όλες ακόμη, αλλά το πρόβλημα είναι εμφανές. Το καλώδιο το πήρα με 25 ευρώ από το πλαίσιο. Καμία ιδέα?

Και τέλος: Έχω ένα Pioneer DVD 575Α, συνδεδεμένο με την samsung με s-video. Είμαι σίγουρος ότι σε κάποιους τίτλους η φωνή έχει καθυστέρηση. Τι μπορεί να φταίει? Με component σύνδεση λέει ότι υποστηρίζιε και progressive σήμα. Να το δοκιμάσω μήπως έχει διαφορά?

Αυτά, ευχαριστώ για την υπομονή σας...

Παρατήρησα ότι όταν η οθόνη είναι απόλυτα μαύρη, και έχω και τα φώτα κλειστά. ότι σε κανά δύο σημεία η οθόνη φαίνεται να έχει αλαφρά μία ξεθωριασμένη όψη, σαν να φωτίζεται λίγο περισσότερο. Το φαινόμενο φάινεται να λέγεται "clouding" και με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι είναι ένα θέμα που αρκετές LCD έχουν, ιδίως κάποιες σόνυ. Μέχρι και το review του HDTV το αναφέρει :http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40F86BD/Calibration.php (προς το τέλος)

Και ερωτώ. Είναι κάτι που πρέπει να με ανησυχήσει? Το πρόβλημα είναι ελάχιστο και ίσα που φαίνεται με κλειστά φώτα και απόλυτα μαύρη οθόνη. Κοινώς δεν φαίνεται καθόλου. Μπορεί να χειροτερέψει? Διάβασα σε forum ότι έχει μάλλον να κάνει με το πόσο πιέζει το προστατευτικό κάλυμα της οθόνης το πάνελ από πίσω. Γι' αυτό κάποιοι που πήγαν να καθαρίσουν την οθόνη ανοιχτή, έκαναν το πρόβλημα χειρότερο. Κάποιος άλλος λέει ότι χαλάρωσε τις βίδες της τηλεόρασης και το πρόβλημα λύθυηκε λόγω χαλάρωσης της πίεσης (???).
Τι λέτε για όλα αυτά?

Τιμή 2.550 ευρώ.
Made in Slovakia (!!!).

Βρήκα και τα ψηφιακά της ΕΡΤ. Πολύ καλύτερη φυσικά εικόνα από τα αναλογικά. Μάλιστα, είχα την ευκαιρία να συγκρίνω τις εικόνες του αγώνα Ολυμπιακός-Καλαμαριά, που τον έδιεξε και η ΝΕΤ και το ΣΠΟΡ+. Η μέρα με τη νύχτα.
Τα 100HZ όντως έχουν το εξής πρόβλημα. Πολύ βελτιωμένη μεν κίνηση, αλλά γύρω από το σηματάκι του καναλιού που μένει πάντα σταθερό, σχηματιζόταν ένα περίεργο είδωλο από την κίνηση, πολύ μικρό μεν σε πλάτος και δυσδιάκριτο, αλλά για κάποιον "ψαχτούλη" σημείο αναφοράς. Εμένα προσωπικά σκασίλα μου.

Και μία ερώτηση, που θα την θέσω και στην ανάλογη ομάδα θεμάτων, αλλά την διατυπώνω και εδώ μπας και βρω λύση. Έχω συνδέσει XBOX 360 με ΗDMI καλώδιο, και το έχω ρυθμίσει στο 1080p. Έχω το εξής; Σε κάποιους τίτλους, σε απότομη πλευρική κίνηση δεξιά - αριστερά, μου κάνει διακοπές η κίνηση χωρίζοντάς μου στιγμιαία την εικόνα οριζόντια στα δύο. Είμαι σίγουρος ότι στην CRT δεν μου το έκανε αυτό. Φυσικά στην CRT τα settings ήταν πολύ πιο απλά, λιγότερες γραμμές κλπ κλπ. Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνω από την κονσόλα, ή υπάρχει περίπτωση να φταίη κάποια ρύθμιση στην τηλεόραση (ψιλοχλωμό). Έπαιξα με τα hz στην τηλεόραση, έπαιξα και με την ανάλυση στο xbox, όχι σε όλες ακόμη, αλλά το πρόβλημα είναι εμφανές. Το καλώδιο το πήρα με 25 ευρώ από το πλαίσιο. Καμία ιδέα?

Και τέλος: Έχω ένα Pioneer DVD 575Α, συνδεδεμένο με την samsung με s-video. Είμαι σίγουρος ότι σε κάποιους τίτλους η φωνή έχει καθυστέρηση. Τι μπορεί να φταίει? Με component σύνδεση λέει ότι υποστηρίζιε και progressive σήμα. Να το δοκιμάσω μήπως έχει διαφορά?

Αυτά, ευχαριστώ για την υπομονή σας...

Για το XBOX έχω την εντύπωση πως πρόκειται για το φαινόμενο aliasing.
Δες εδω

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, ίσως όμως να είναι καλύτερα τα πράγματα σε 720p μιας που τα παιχνίδια για XBOX 360 γράφονται για 720p.

Το φαινόμενο του Antialiasing που συζητάνε έχει να κάνει με το κατά πόσο φαίνονται διακεκομμένες οι γραμμές ή ομαλές. Παραπονιούνται ότι το antialiasing του 360 δεν είναι πετυχημένο, και ότι φαίνονται τετραγωνισμένες γραμμές τνω περιγραμμάτων.
Εγώ έχω πρόβλημα με το scrolling της οθόνης. :chinscratch:

Το φαινόμενο του Antialiasing που συζητάνε έχει να κάνει με το κατά πόσο φαίνονται διακεκομμένες οι γραμμές ή ομαλές. Παραπονιούνται ότι το antialiasing του 360 δεν είναι πετυχημένο, και ότι φαίνονται τετραγωνισμένες γραμμές τνω περιγραμμάτων.
Εγώ έχω πρόβλημα με το scrolling της οθόνης. :chinscratch:

Μήπως είναι "tearing" από την έλλειψη vertical sync σε μερικά παιχνίδια;

Από wikipedia: Page tearing is a phenomenon in computer and video games where a previously rendered frame overlaps a newly rendered frame, creating a torn look as two parts of an object - a wall, for example - don't line up. Page tearing can also take place outside of gaming, for example a normal Windows 2000 or Windows XP desktop could experience page tearing while the system is busy with other operations.

The use of vertical synchronization (V-sync) helps prevent page tearing. With V-sync, the previous frame is held before rendering the next frame, creating a smoother look. However, V-sync can reduce the frame rate.

The faster the monitor's response time, the less page tearing, the higher the monitor's refresh rate, and the higher the frame rate.

Υπάρχει η δυνατότητα μέσα από το μενού των παιχνιδιών να επιλέξεις v-sync on/off;

Ναι, αυτό είναι, και δυστυχώς είναι επιλεγμένο από πριν πο τους προγραμματιστές.
Έχει τελικά να κάνει καθαρά με τον προγραμματισμό.
Ευχαριστώ,

Ναι, αυτό είναι, και δυστυχώς είναι επιλεγμένο από πριν πο τους προγραμματιστές.
Έχει τελικά να κάνει καθαρά με τον προγραμματισμό.
Ευχαριστώ,

Δεν ξερω αν ειναι απο το παιχνιδι γιατι στο review του HDTVtest.co.uk αναφερει οτι τα 100 χερτζ μπορει να διμιουργησουν tearing - για δοκιμασε ξανα το ιδιο παιχνιδι με τα 100 χερτζ sto off.

Φίλε Γιώργο σου εύχομαι-κι εγώ με τη σειρά-τα καλορίζικα!!!

καλές θεάσεις!!!