SAMSUNG LE F86BD: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: SAMSUNG LE-40F86BD, LE-46F86BD 100hz FULL HD

mega, NET kai Alpha με καποιες περιεργες γραμμες ποτε ποτε

Απάντηση: SAMSUNG LE-40F86BD, LE-46F86BD 100hz FULL HD

Εδω και λιγες ημερες ειμαι κατοχος της 40F86. Ηδη την ειχα χαζεψει σε αρκετα καταστηματα και ομολογω πως με κεντρισε η λιτη και απεριτη σχεδιαση της. Αγορα μεσω Microland στα 1299€ και παραλαβη σφραγισμενη σε 2 μονο ημερες απο την παραγγελια με courrier. (καμμια προσπαθεια για διαφημιση, απλα μιλω για γεγονοτα) Αφου διαβασα προσεκτικα το manual και επαιξα με τις ρυθμισεις, σημειωνω εντυπωσεις:

1) Τηλεκοντρολ με δυνατοτητα τηλεχειρισμου και αλλων 4 συσκευων όχι μονο Samsung. Προς το παρον δουλευει σωστα με το video της Philips ενώ ψαχνω τους κωδικους για το DVD. Γενικα μπορω να το χαρακτηρισω ποιοτικο και ευχρηστο ενώ διαθετει και φωτισμο για αυξομειωση της εντασης ηχου και αλλαγης καναλιων μονο. Αρνητικο η επιλογη στα καναλια μετα το 10 θελει τη χρηση και ενός επιπλεον πληκτρου, ενώ και αποκριση της τηλεορασης στις διαφορες εντολες είναι καπως αργη, συγκριτικα με τις προηγουμενες CRT καθως και η ανιχνευση καναλιων γινεται επισης αργα, ισως η προσπαθεια της συσκευης για τον ακριβη συντονισμο.
2) Η αποζημιωση ερχεται όταν ρυθμισεις κατα την επιθυμια σου την εικονα και τον ηχο και απολαυσεις ακομα και τηλεοπτικο σημα. Χαρμα οφθαλμων! Ειδικα η ρυθμιση του οπισθιου φωτισμου, του μαυρου , του DNIe θα χαροποιησουν τους λατρεις των αντιθεσεων και των χρωματων. Οσον αφορα το μαυρο είναι μαυρο και όχι γκρι όπως σε αρκετες άλλες LCD. Διαθετει 3 προεπιλογες εικονας και 4 ηχου με αναλογη παραμετροποιηση της κάθε μιας.
3) Πολύ χρησιμη η δυνατοτητα για παγωμα της εικονας ώστε να σημειωσεις καποιο τηλεφωνο η να μελετησεις καποια σκηνη, χαρακτηριστικο που δεν υπαρχει στις νεωτερες 656 αλλα δυστυχως ουτε και στις επερχομενες 750 αν δεν κανω λαθος, μετα τη μελετη των αντιστοιχων εγχειριδιων (Απορω γιατι, ουτε μισο τσιπακι δεν θα ξοδευτουν!)
4) To PIP υπαρχει, ρυθμιζεται ειτε σε παραθυρακι, ειτε στη μιση εικονα, αν και λειτουργει με καποιους περιορισμους στις πηγες
5) Διαθετει και φηφιακο μενου, δυστυχως στην περιοχη μου τιποτα σχετικο στον οριζοντα απο DTV.
6) Λογω των πλαινων ανακλαστηρων ηχου μοιαζει πιο WIDE, αλλα αυτό είναι που την ξεχωριζει. Προσωπικα χαζευοντας τη διπλα στην 656 τη θεωρησα πολυ πιο ομορφη, ιδια υπεροχη HD εικονα και οι δυο, αλλα για το κοφτερο μου ματι, το μαυρο της 656 καποιες στιγμες εδειχνε να μωβιζει ελαφρα. Ισως ηταν οι ρυθμισεις…
7) Για τον ηχο δεν μπορω να πω και πολλα πραγματα γιατι δεν εκανα δοκιμες, παντως η αρχικη αισθηση είναι ικανοποιητικη.
8) Οσον αφορα το φινιρισμα πιανου, περα από την αρχοντια που της δινει, η θεαση στο σπιτι είναι πολύ λιγοτερο επωδυνη αφου δεν υπαρχουν τα τεραστια φωτιστικα των πολυκαταστηματων (βεβαια οι πονηροι τις βαζουν σε σκοτεινες γωνιες). Αν επιλεξεις σημειο όχι κοντρα σε παραθυρο και δυνατα φωτιστικα οι αντανακλασεις δεν θα δημιουργησουν προβλημα και ευκολα θα συμβιβαστεις.
9) Στις επιλογες μου ηταν και Sony 40X3500, αλλα η τιμη της 2000+ ξεφευγε και καποιοι με φοβησαν μιλωντας για θορυβους απο ανεμιστηρακια, ενω η Samsung ειναι εντελως αθορυβη.
10) Πολυ καλα πηγαν τα πραγματα και στη θεαση από το DVD (Yamakawa 375 – αχ ναπαιζε και ελληνικους υποτιτλους ) με συνδεση DVI σε HDMI στην τηλεοραση για την εικονα και RCA σε RCA για τον ηχο. Μολις τελειωσει το EURO2008 θα κανω προγραμμα για να δω επιτελους ολες αυτές τις ταινιες που εχω μαζεψει.
11) Το Blu Ray θα αργησει πολύ φανταζομαι, αλλα θαρχισω σιγα σιγα να ψαχνω για εξωτερικο σκληρο με δυνατοτητα Media Player και φυσικα τηλεκοντρολ (ακουω προτασεις)

Εχω την εντυπωση ότι ξεφυγα λιγακι και ισως κουρασα μερικους, πιστευω όμως ότι σημειωσα καποια ενδιαφεροντα πραγματα. Μολις μπορεσω θα δωσω και εικονες.

Πολύ καλή παρουσίαση των εντυπώσεων σου.:a0210:
Την σκεφτόμουνα και εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό αλλά επειδή διάβασα για την όχι και τόσο μεγάλη χρησιμότητα των 100hz της,θα πάω για την W4000.
Καλές θεάσεις.

Και την αγορασα με λιγες μερες και εχω παθει την πλακα μου.Συμφωνω με τον pavlaros. Εχω όμως και καποιες αποριες
1) Γιατι η επιλογη ΡΙΡ ειναι απενεργοποιημένη.Πως λειτουργει? Συνδεσα video me scart αλλα ακομα ειναι απενεργοποιημένο! το ιδιο με με πηγες usb.
2) Δεν λειτουργει ή δεν εχει λειτουργεια ο αυτοματος εντοπισμός σχηματος (format) σηματος. Βαζω για τα τηλεοπτικα 4:3 και οτνα παταω σκαϊ παραμενει ετσι παλι. Το ιδιο οταν βαζει αυτοματη ευρεια για να δω σκαϊ και παταω τηλεοπτικο σημα παραμενει ετσι και ΔΕΝ παει αυτοματος στο 4:3

Μηπως θελει αναβαθμισει το firmware?

Και την αγορασα με λιγες μερες και εχω παθει την πλακα μου.Συμφωνω με τον pavlaros. Εχω όμως και καποιες αποριες
1) Γιατι η επιλογη ΡΙΡ ειναι απενεργοποιημένη.Πως λειτουργει? Συνδεσα video me scart αλλα ακομα ειναι απενεργοποιημένο! το ιδιο με με πηγες usb.
2) Δεν λειτουργει ή δεν εχει λειτουργεια ο αυτοματος εντοπισμός σχηματος (format) σηματος. Βαζω για τα τηλεοπτικα 4:3 και οτνα παταω σκαϊ παραμενει ετσι παλι. Το ιδιο οταν βαζει αυτοματη ευρεια για να δω σκαϊ και παταω τηλεοπτικο σημα παραμενει ετσι και ΔΕΝ παει αυτοματος στο 4:3

Re: Απάντηση: SAMSUNG LE-40F86BD, LE-46F86BD 100hz FULL HD

1.pip Μονο μεταξυ τιβι και καποιας εισοδου, με hdmi παιζει σιγουρα.
2.Δεν εχει να κανει αυτο, η ρυθμιση ισχυει για ολα τα καναλια. Με το 4:3 χανεις πανω απο τη μιση οθονη, βαζε auto wide.

Συνεχεια

12) Το φως στη βαση της συσκευης απενεργοποειται κατά βουληση, καθως και ο ηχος εναρξης ή αποχαιρετισμου. Ταχω βαλει και τα δυο στο off επειδη περα από τον αρχικο εντυπωσιασμο ενοιωσα τελικα πως με ενοχλουν. Απορω από τη Philips που καταγινεται τοσο πολύ με τα ampilight και φουσκωνει τις τιμες γι αυτό το λογο.
13) Η ωρα μετα από καμποσες ωρες με τη συσκευη εκτος πριζας απορρυθμιζεται, νοσταλγω τη μικρη μου Philips που επαιρνε σημα απο το Teletext και τη ρυθμιζε αυτοματα. Αντιθετα όμως υπαρχουν τρεις χρονοδιακοπτες.
14) Περι USB, διαβαζει και προβαλει εικονες και φωτογραφιες με χορταστικη χρωματικη αποδοση, βαλτε πολλα megapixel και καντε zoom για να δειτε λεπτομερειες. Στο ιδιο stick μπορειτε ναχετε mp3 και φυσικα ειναι δυνατη η αναπαραγωγη τους. Βιντεο δυστυχως δεν παιζει. Δεν τοχω ψαξει, παντως δινει τη δυνατοτητα αναβαθμισης φορτωνοντας το σχετικο αρχειο στο USB.
15) Ενδιαφερουσα η επιλογη της επιδειξης στο 100Hz motion Plus, οπου η οθονη χωριζεται στα δυο με το ένα τμημα ενεργο το 100Hz και άλλο όχι και αν εντοπισετε ασχημιες αφηνετε αυτό που σας αρεσει.
16) Υπαρχουν και αρκετα αλλα που συναντας σε ολες τις συγχρονες LCD

Συμπερασμα : Εξαιρετικα τιμια προταση στη τιμη που πλεον προσφερεται. Δεν μπορω να καταλαβω τι περισσοτερο θα μας δωσουν τα μοντελα που θα ακολουθησουν στην εικονα, περα από βελτιωσεις που ανιχνευουν τα εργαστηρια μονο, αισθητικες αλλαγες, μια αχρηστη επιπλεον θυρα HDMI (ποσοι θαχουν 4 πηγες 1080p),αντε Ethernet και usb με βιντεο, παιχνιδια. Μου θυμιζει XP vs VISTA.
Καλα, αστιευομαι η τεχνολογια και εξελιξη ηταν παντα αδυναμια μου.

Το κακο στην ιστορια: οι 40 ιντσες μαλλον μου πεσαν λιγες, περιμενα χειροτερη απεικονιση στο τηλεοπτικο σημα όμως η τηλεοραση εδειξε τα δοντια της και τιμησε επερκεστατα το1,3 χιλιαρικο. Αν εβρισκα αγοραστη θα πηγαινα στην 46f86…

...............................
Το κακο στην ιστορια: οι 40 ιντσες μαλλον μου πεσαν λιγες, περιμενα χειροτερη απεικονιση στο τηλεοπτικο σημα όμως η τηλεοραση εδειξε τα δοντια της και τιμησε επερκεστατα το1,3 χιλιαρικο. Αν εβρισκα αγοραστη θα πηγαινα στην 46f86…

Eγω κραταω αυτο για να θυμουντε οι παλιοι και να προσανατολιζοντε οι νεοτεροι που πιστευουν οτι μετα τις 21" στην προς αποσυρση CRT τους μια 32αρα -37αρα θα ειναι οτι πρεπει .
Ααα και καλοριζικη .

Απάντηση: Re: Απάντηση: SAMSUNG LE-40F86BD, LE-46F86BD 100hz FULL HD

Μια καλη αναλογια νομιζω οτι ειναι...

CRT -> LCD
25" -> 32"
29" -> 37"
32" -> 42"

Δηλαδη μια 32" LCD πιανει μεριπου τον ιδιο χωρο (και εχει το ιδιο εμβαδο καθαρης ειικονας οταν βλεπουμε τηλεοπτικα προγραμματα σε 4:3) με μια 25" CRT.

Aσε που μια 32" LCD ειναι σχεδον αχρηστη για θεαση HD αφου δεν φαινεται σχεδον καμια διαφορα με ενα upscaled DVD.

Re: SAMSUNG LE-40F86BD, LE-46F86BD 100hz FULL HD

βρίσκω την samsung le46F86 στα 1.299,00 στα πraktiker, νομίζω πως η τιμή είναι φοβερή. Μάλι στα μου είπανε ότι έχει και εγγύηση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. Τι λέτε αξίζει σαν αγορά;

Εκτός κι αν καθαρά από θέμα ψυχολογίας και μόνο θέλεις να αγοράσεις το τελευταίο μοντέλο κι όχι το προηγούμενο... κατά τα άλλα σαν τηλεόραση είναι πάρα πολύ καλή.

Εκτός κι αν καθαρά από θέμα ψυχολογίας και μόνο θέλεις να αγοράσεις το τελευταίο μοντέλο κι όχι το προηγούμενο... κατά τα άλλα σαν τηλεόραση είναι πάρα πολύ καλή.
Η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορεί είδη το επόμενο μοντέλο, κι αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας στην αγορά της και δεδομένο ότι οι τιμές πέφτουν συνεχώς με κάνει να το σκέφτομαι (στα ηλεκτρονικά όσο περιμένεις παίρνεις καλύτερο και φτηνότερο).Πάντως την είδα να παίζει και πραγματικά μου άρεσε, όπως και η σχεδίασή της. Αν δεν είχα ενδοιασμούς για την εγγύηση του praktiker (δεν είναι Φουρλή) θα την είχα είδη πάρει. Φυσικά μπορεί να είναι ευκαιρία με 1.299,00 αλλά οι "ευκαιρίες" δεν τελειώνουν ποτέ και είναι σχετικές με τις τιμές που ισχύουν στην αγορά την δεδομένη στιγμή.

Απάντηση: Re: SAMSUNG LE-40F86BD, LE-46F86BD 100hz FULL HD

βρίσκω την samsung le46F86 στα 1.299,00 στα πraktiker, νομίζω πως η τιμή είναι φοβερή. Μάλι στα μου είπανε ότι έχει και εγγύηση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. Τι λέτε αξίζει σαν αγορά;

Μηπως αυτη η τιμη ειναι το δειγμα?