SAMSUNG LE F86BD: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: SAMSUNG LE-40F86BD, LE-46F86BD 100hz FULL HD

Σημερα αγορασα και εγω την 46αρα απο το praktiker Nεας Ιωνιας. Επειδη φευγω μεθαυριο για μια εβδομαδα θα την αφησω στην κουτα της και θα την ανοιξω μολις γυρισω. Ο πωλητης οταν τον ρωτησα για την προελευση της tv μου ειπε οτι ειναι απο Σλοβακια. Ειναι κακο αυτο?

Μονο στην περιπτωση, που τα παιδια σας κρατησουν το επιθετο της μητερας:flipout::flipout:

Καλοριζικη -bye-

Παιδιά χτες πήγα και είδα την F86 να παίζει (46'').Ήταν συνδεμένη πάνω στο Blueray της Sony BDP-S300 με HDMI και έπαιζε ενα dvd.Η εικόνα δεν με ενθουσίασε πλήρως,απο τα ~3 μέτρα πιξέλιαζε κάπως έως αρκετά.Όσο απομακρυνόμουν τόσο καλυτέρευε.Επειδη στα καταστήματα δεν μπορώ να βγάλω άμεσο συμπερασμα θα παρακαλούσα όποιον την έχει μια άποψη στα γρήγορα για την ποιότητα της εικόνας της σε 1.Gaming 2.DVD 3.Blueray 4.TV Signal

Βασικά την είδα και στο demo stand (kotsovolos - mall ) νομίζω απο blueray-hdmi και η εικόνα της ήταν άψογη. Αλλα στο Praktiker μέστειλε λίγο...

Last edited:

Σε πιο πράκτικερ την είδες? Γιατί είχα πάει να την αγοράσω χτες και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πουθενά (το είδαν μέσα από το σύστημα αποθήκης).

Ο πωλητης του praktiker Νεας Ιωνιας, οταν τον ρωτησα μου απαντησε οτι υπηρχαν αρκετα κομματια.

Καινούργιος κάτοχος της LE46F86, αγορασμένης χτες από praktiker (Ιερά Οδός). Όλο το βράδυ παιδευόμουν να την στήσω, και τι να πω; Εντυπώσεις: άριστες. Δεν περίμενα πως θα δείχνει τόσο καλά το αναλογικό σήμα, και μάλιστα από απόσταση θέασης 3+ μέτρα. Στη Nova μάλιστα, (στο novacinema 1) χτες το βράδυ που είχε ένα western η εικόνα ήτανε εντυπωσιακή. Πραγματικά τα αξίζει τα λευτά της. Φοβόμουν μήπως στο σπίτι και σε θέαση αναλογικού σήματος απογοητευτώ, (γιατί στο κατάστημα την είχε συνδεμένη με bluray), αλλά διαψεύτηκα (ευτυχώς!).
Ακόμη εκρεμεί σύνδεση με mediaPc (δεν έχω πάρει καλώδιο hdmi) για να δω την αξία της σε HD. Πάντως σε προβολή φωτογραφιών από usb, φαίνεται η αναλυτική ικανότητα του panel. Ρύθμιση βλέπω πως θέλουν τα χρώματά της (φαίνονται κάπως θερμά). Α, ξέρει κανείς πως μπαίνουμε στο servis menu; και 2ον, αυτή η τηλεόραση δεν κλείνει από κουμπί και παραμένει πάντα σε αναμονή;

Καλές θεάσεις φίλε μου.

Για το service menu πρέπει να ισχύει ένα από τα παρακάτω:

#2 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

* Put the TV in standby mode, then press:

{INFO} {MENU} {MUTE} {POWER} buttons on the remote.

* The TV will turn On with the Service Menu displayed.
* To exit, press the {POWER} button.

#3 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

* Put the TV in standby mode, then press:

{DISPLAY} {MENU} {MUTE} {POWER} buttons on the remote.
or
{DISPLAY} {P.STD} {MUTE} {POWER} buttons on the remote.

* The TV will turn On with the Service Menu displayed.

* Use the {CH+} {CH -} buttons to select options.
* Use the {VOL+} {VOL-} buttons to change settings.

* To exit, press the {POWER} button.

Όλο το βράδυ παιδευόμουν να την στήσω, και τι να πω; Εντυπώσεις: άριστες. Δεν περίμενα πως θα δείχνει τόσο καλά το αναλογικό σήμα, και μάλιστα από απόσταση θέασης 3+ μέτρα.

Είμαι και εγώ μελλοντικός κάτοχος της ίδιας LCD. Γιατί παιδεύτικες τόσο? Έκανες τίποτα special ρυθμίσεις? Για πες μου τι με περιμένει!

basdel33,πές μας να ξέρουμε...Γενικά έχεις καλή ληψη αναλογικού σήματος?

plutonick,Ν.Ιωνία και εμένα μου είπαν οτι παίζουν αρκετά κομματια.

Είμαι και εγώ μελλοντικός κάτοχος της ίδιας LCD. Γιατί παιδεύτικες τόσο? Έκανες τίποτα special ρυθμίσεις? Για πες μου τι με περιμένει!

Όταν είπα "Παιδεύτικα" εννοούσα μέχρι να την βγάλω από την κούτα, να τη στήσω, συνδέσω καλώδια κλπ (σημειωτέον ότι χρειάζονται δύο άτομα).
Από την στιγμή που την άνοιξα μέσα σε 10 λεπτά είχε ολοκληρώσει όλες τις βασικές ρυθμίσεις και την αναζήτηση καναλιών.
Όσο για την ποιότητα στα αναλογικά, όπως προαναφέρω και πιο πάνω, πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Πριν είχα μια crt panasonic 32in, 100hz κλπ, που είχε όντως πολύ καλή ποιότητα στη λήψη των αναλογικών, και σχετικά με αυτά που έβλεπα στα καταστήματα να παίζουν οι lcd περίμενα άσχημη εικόνα. Όμως, από τις πρώτες εντυπώσεις 2-3 ωρών μπορώ να πω πως η λήψη της στα αναλογικά (με πολύ καλή λήψη που έχω) είναι υπεράνω των προσδοκιών μου και απόλυτα ικανοποιημένος. Επίσης, εκεί που ξεδιπλώνονται οι αρετές της είναι στα δορυφορικά, novacinema, premier, αν και σε ορισμένα κανάλια του πακέτου υπάρχουν "σκιες" στις γρήγορες σκηνές, που εξαιτίας της εικόνας "κρύσταλλο" που δείχνει γίνονται φανερές. Όμως, μάλλον πρέπει να οφείλεται στη συμπίεση του δορυφορικού (ψηφιακού) καναλιού, που σε ορισμένα πακέτα και κανάλια είναι μεγάλη. Dvd δεν έχω δεί ακόμη, από τρίτη που θα γυρίσω από τριήμερες διακοπές.

Λοιπόν την πήρα και εγώ τελικά :)

Δυστυχώς δεν έχω καλό σήμα στα κανάλια [το ήξερα από πριν] αλλά δεν την πήρα για αυτό την τηλεόραση αλλά για το PopcornHour.

Μόνο που όταν πάω να το συνδέσω στο HDMI μου βγάζει 'Νο signal'. Ξέρει κανείς τι φταίει? Το PCH δουλεύει κανονικά με comp.καλώδια.

Φταίει το καλώδιο HDMI [απο δευτέρα αγοράζω άλλο καλού κακού], η μηπως το firmware της samsung? Από που βρίσκω να κατεβάσω FW, στο samsung site (.gr) είχε μόνο pdf. To firmware του PCH είναι οκ. Έκανα και downgrade για να είμαι σίγουρος.

Δοκίμασε την σε καλής ποιότητας σήμα να μας πείς εντυπώσεις...Σε τηλεοπτικά ειναι πολύ μέτρια?

Δοκίμασε την σε καλής ποιότητας σήμα να μας πείς εντυπώσεις...Σε τηλεοπτικά ειναι πολύ μέτρια?

Παιδιά τι να πω. Τωρα που κοιτάω τα απλά τηλεοπτικά είναι μια χαρα. Καλύτερα και απο την CRT [ισως πιάνει καλύτερο σήμα]. Δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλες τηλεοράσεις, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Υπάρχει κάποιος να με καθοδηγήσει για το αρχικό σετάρισμα χρωμάτων, backlight, κτλ?

Να σου πω στα Praktiker μου είπαν για 2 χρόνια εγγύηση,εσένα τι άκριβώς σου είπαν σχετικα?

Δεν ειχα παει ο ιδιος, αλλα η αδερφη μου. Από οσο ξέρω σε όλους 2 χρόνια λένε.. γιατι ρωτας?

Γιατι μερικά post πριν περίπου 60 κάποιος φίλος που την αγόρασε του είπαν για έναν χρόνο.Απλά για επιβεβαίωση ρωτάω.

Καλα, και ενα χρόνο να έλεγαν βάσει της ΕΕ είναι υποχρεωμένοι για 2. Οπότε αν πας μετά με την αποδήξη δεν μπορούν να σου πουν τιποτα.