SAMSUNG LE F86BD: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: SAMSUNG LE-40F86BD, LE-46F86BD 100hz FULL HD

Κι εγω την ειδα την 40αρα στο πλαισιο εχθες την ειχε 1300 ευρω αν δεν κανω λαθος.

την εχει και το πλαισιο τόσο

Όχι, το Πλαίσιο έχει την 40αρα στα 1300. Το Πράκτικερ έχει την 46αρα.

Στο κατάστημα της Πάτρας υπάρχουν ακόμα κομμάτια (πήγα σήμερα να πάρω κάτι άλλο και την είδα)

mp

Υπαρχει καποιος ο οποιος εχει κανει calibration στην τηλεοραση του και θελει να μοιραστει τις ρυθμισεις του ;

Φιλικα

Υπαρχει καποιος ο οποιος εχει κανει calibration στην τηλεοραση του και θελει να μοιραστει τις ρυθμισεις του ;

Φιλικα

Να επισημάνουμε πως οι μετά calibration ρυθμίσεις από κομμάτι σε κομμάτι (αλλά και από μάτι σε μάτι :D) διαφέρουν. Όπως και το ότι calibration με τηλεοπτικό σήμα είναι αδύνατο να γίνει γιατί κάθε κανάλι στέλνει ότι θέλει.

Για HD/DVD μπορείς να ξεκινήσεις με βάση αυτές:

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40F86BD/Settings.php

και να τις τροποποιήσεις ανάλογα με τα γούστα σου.

Τις παραπανω ρυθμισεις τις εχω δοκιμασει και δινουν παρα πολυ καλη εικονα σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου , ιδιαιτερα για θεαση ταινιων.

Θα με ενδιεφερε ομως να δοκιμασω ρυθμισεις για θεαση αγωνων οπου οι συνθηκες και οι αναγκες ειναι διαφορετικες.

Επισης οι ρυθμισεις του HDTVtest αφορουν θεαση μεσω HDMI. Προσωπικα χρησιμοποιω εναν dreambox 7020 συνδεδεμενο μεσω scart για τη θεαση των αναλογικων καναλιων μεσω του μπουκετου της νοβα.

Φιλικα

Μετα απο αρκετες μερες επιτελους καταφερα να συνδεσω κι εγω την καινουργια μου TV 46F86. Οι εντυπωσεις μου απο την αναπαραγωγη mkv απο το htpc αριστες, το μονο προβλημα που εχω και θα ηθελα μια βοηθεια -αφου διαβασα οτι το ειχαν και καποια αλλα παιδια- ειναι οτι δεν μπορω να παρω ηχο απο το pc στην tv. Θα παρακαλουσα οποιος ειχε παρομοιο προβλημα και το εχει λυσει ας μου δωσει μια βοηθεια.

Σήμερα επιτέλους σύνδεσα το HTPC με την Samsung 46F86BD. Αφού δυσκολεύτικα λίγο να κόψω το overscan (λύνεται με την επιλογή size: just scan), έχω κολλήσει σε ένα πρόβλημα και δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει.

Στην οθόνη φαίνεται ένας μόνιμος "κυματισμός" από πάνω προς τα κάτω, σαν να βλέπεις τη "σάρωση" μιας καθοδικής tv. Μόνο που εδώ δεν υπάρχει σάρωση φυσικά. Το φαινόμενο είναι εντονότατο στα 60Hz, ενώ είναι ελάχιστο στα 50Hz. Επειδή είναι πολλά αυτά που μπορεί να φταίνε (κάρτα γραφικών, καλώδιο hdmi, η ίδισ η tv) θα ήθελα να ακούσω λίγο μερικές γνώμες για το τι είναι πιο πιθανό να φταίει.
Το ίδιο htpc πάντως με 15m HDMI cable παίζει κανονικά στον projector, σε 720p.

mp

Να συμπληρώσω πως γίνεται και σε 720p. Μοιάζει σα να είναι πρόβλημα από το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος ή από το τροφοδοτικό της οθόνης, και γι' αυτό στα 50Hz που είναι όσο και η συχνότητα του ρεύματος σχεδόν δε φαίνεται ενώ στα 60Hz είναι πολύ εντόνο. Πόσα watt είναι η tv; Για να δοκιμάσω να τη βάλω πάνω σε ups.

mp

Τελικό συμπλήρωμα για να πάω για ύπνο, με άσχημα αισθήματα ...
Κάνει το ίδιο ακριβώς και με άλλη πηγή από HDMI αλλά και από component και από scart. Όταν είναι 50Hz είναι ελάχιστα ορατό, όταν είναι 60Hz είναι πολύ έντονο. Την έβαλα και σε ups επάνω αλλά κάνει το ίδιο ακριβώς.

Καμιά ιδέα πριν την πακετάρω για επισκευή/αλλαγή (για να δούμε τώρα τι λέει το practiker από support - κάτι μου λέει πως θα μπλέξω ...)

mp

Φίλε έχω την εντύπωση πως το ίδιο πρόβλημα έχει αναφερθεί πάλι και νομίζω η λύση ήταν κάποιο firmware update. Για να βοηθήσουν οι παλιοί κάτοχοι.

ειναι το γνωστο προβλημα scrolling lines,το οποίο όμως δεν διορθωνεται με fw

ειναι το γνωστο προβλημα scrolling lines,το οποίο όμως δεν διορθωνεται με fw

Καλημέρα. Ξέρουμε που οφείλεται και πως διορθώνεται; Εμένα ο νους μου πάει σε θέμα τροφοδοσίας.
Πήγα το πρωί στο Praktiker και με παρέπεμψαν στον τοπικό τεχνικό τους. Θα του την πάω το απόγευμα. Αν ο τεχνικός "πιστοποιήσει" το πρόβλημα, μου είπαν ότι θα μου κάνουν αντικατάσταση.

mp

Με search στο forum βρήκα αυτό: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=22065
Τελικά είναι πρόβλημα που διορθώνεται με firmware; Πάντως εγώ βλέπω αυτό το scrolling line (αν και πολύ ανεπαίσθητα) ακόμα και με PAL RGB SCART (όχι δηλαδή μόνο με HDMI).

Αν είναι θέμα firmware, αφού το praktiker έχει την ίδια παρτίδα, φοβάμαι πως και να μου την αλλάξουν θα έχει το ίδιο πρόβλημα. Οι υπόλοιποι που έχετε πάρει την συγκεκριμένη από το Praktiker, έχετε παρατηρήσει καθόλου αυτό το πρόβλημα;

mp

Last edited:

Καλημέρα. Ξέρουμε που οφείλεται και πως διορθώνεται; Εμένα ο νους μου πάει σε θέμα τροφοδοσίας.
Πήγα το πρωί στο Praktiker και με παρέπεμψαν στον τοπικό τεχνικό τους. Θα του την πάω το απόγευμα. Αν ο τεχνικός "πιστοποιήσει" το πρόβλημα, μου είπαν ότι θα μου κάνουν αντικατάσταση.

mp

ειναι θεμα hardware,βεβαια δεν υπαρχει εξηγηση για το που οφειλεται

Στην 46F86 της αδερφης μου (αγορασμενη απο την προσφορα του Πρακτικερ) λιγο που ειχαμε παιξει μερικα .mkv (συνδεση μεσω hdmi) δεν ειχα παρατηρησει καποιο εμφανες προβλημα.

Μπορεί κάποιος που την έχει αγοράσει από praktiker να γράψει τα στοιχεία του firmware; Φαίνονται στο service menu, στο οποίο μπαίνετε πατώντας info -> menu -> mute -> power on (και για να βγείτε πατάτε power off). Είναι ένα κείμενο της μορφής:
T-ponfmpeumd-1007.0 Boot merge OK
T-Pnrpeus 1001.1
Peony-rose-tr-1006.0

Dec 03 2007
20:44:49

Με το παραπάνω firmware υποτίθεται λύνεται το πρόβλημα του scrolling lines. Τώρα δεν είμαι σπίτι για να είμαι σίγουρος αλλά το δικό μου firmware απ' ότι θυμάμαι έχει ημερομηνία Nov 2007.

mp

δεν εχω δει κατι

το προβλημα το βλεπεται-υπαρχει μονο στα 50-60 Hz η και στα 24 που ειναι το μπλου ρει?

γιατι ουτε σε dvd ουτε σε br εχω παρατηρησει κατι...

πως βλεπουμε τι firmware εχει?

εγω παντως δε βλεπω κατι τετοιο...

αν υπηρχε θα το βλεπα? δλδ ειναι εντονο?

εχω πσ3 οχι htpc...

Last edited:

πως βλεπουμε τι firmware εχει?

Αναφέρεται στο προηγούμενο μήνυμα.

Φαίνονται στο service menu, στο οποίο μπαίνετε πατώντας info -> menu -> mute -> power on (και για να βγείτε πατάτε power off). Είναι ένα κείμενο της μορφής:
T-ponfmpeumd-1007.0 Boot merge OK
T-Pnrpeus 1001.1
Peony-rose-tr-1006.0

Dec 03 2007
20:44:49