SAMSUNG LE F86BD: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: SAMSUNG LE-40F86BD, LE-46F86BD 100hz FULL HD

φοβαμαι να μπω στο σερβις μενου!

χαλαει και η εγγυηση νομιζω...

υπαρχει περιπτωση να εχω το καινουριο?

και ποιο ειναι το καινουριο το 1007?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=22065

Δε χαλάει η εγγύηση. Απλώς μη προσπαθήσεις να αλλάξεις κάτι. Μπαίνεις, βλέπεις την πληροφορία, και πατάς power off για να βγεις.

mp

Κι εγω απο το praktiker την αγορασα. Το μονο που εχω δει σε αναπαραγωγη mkv αρχειων ειναι μια γραμμη οριζοντια, που ξεκιναει απο κατω και ανεβαινει προς τα πανω αλλα οχι συνεχως. Δεν ξερω αν εννοεις αυτο . Υπεθεσα οτι οφειλοταν στο pc αλλα τωρα με βαζεις σκεψεις. Ηχο παιρνεις μεσω pc, γιατι εγω δυστυχως δεν τα εχω καταφερει και δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει.

Κι εγω απο το praktiker την αγορασα. Το μονο που εχω δει σε αναπαραγωγη mkv αρχειων ειναι μια γραμμη οριζοντια, που ξεκιναει απο κατω και ανεβαινει προς τα πανω αλλα οχι συνεχως. Δεν ξερω αν εννοεις αυτο . Υπεθεσα οτι οφειλοταν στο pc αλλα τωρα με βαζεις σκεψεις. Ηχο παιρνεις μεσω pc, γιατι εγω δυστυχως δεν τα εχω καταφερει και δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει.
Και εγώ από praktiker την αγόρασα, μετά από 20 ημέρες χρήση δεν διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα. Με σύνδεση σε media center υπολογιστή, δεν κατάφερα με τίποτα να πάρω ήχο από hdmi, παρότι η μητρική έχει έξοδο hdmi και αναφέρει πως υποστηρίζει και ήχο. Πάντως σε αναπαραγωγή HD VIDEO από τον υπολογιστή (ταινίες demo) η εικόνα ήτανε κρυστάληνη χωρίς προβλήματα. Η τηλεόραση έδειχνε ανάλυση 1920Χ1080 και ο υπολογιστής ήτανε ρυθμισμένος στην ίδια ανάλθση και 60hz.

Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Μία γραμμή χαμηλότερου φωτισμού πάχους 3-4 εκατοστών που κινείται, είτε από πάνω προς τα κάτω είτε το αντίθετο (εξαρτάται από τη συχνότητα - Hz - και την ανάλυση). Είναι εξαιρετικά ορατή σε movie mode με backlight <4, ενώ σε dynamic ουσιαστικά δε φαίνεται καθόλου.

Εγώ την πήγα στον τεχνικό του Praktiker της Πάτρας και αναμένω. Τελικά έχω το 1007.0 firmware (που υποτίθεται διορθώνει το πρόβλημα) οπότε είχε δίκιο το παλικάρι που έλεγε πως δεν είναι θέμα firmware.

Όσο για τον ήχο, τον στέλνω με spdif σε AV ενισχυτή και δεν έχω ψάξει ήχο με HDMI στην tv.

mp

Last edited:

Δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι ιδιο το προβλημα γιατι εμενα ειναι μια λεπτη γραμμη η οποια κινειται απο κατω προς τα πανω και αυτο το κανει καποιες φορες οχι συνεχως. Παντως μολις εχεις νεα απο τον τεχνικο ενημερωσε μας.-bye-

Ήμουν σίγουρος ότι έχω μπλέξει ...

Πρώτη αναφορά από το τεχνικό τμήμα:
- "Να κοιτάξετε τον ενισχυτή της κεραίας σας, μάλλον από κει μπαίνει η παρεμβολή"
- "Μα όταν σας την έφερα στο εργαστήριό σας και σας έδειξα το πρόβλημα, δεν είχαμε συνδέσει κεραία!!!"
- "Όντως, έχετε δίκιο."
- "'Άλλωστε δε συνδέω κεραία ούτε στο σπίτι μου, μόνο με Η/Υ τη συνδέω με HDMI!!!"
- "Καλώς, θα το κοιτάξουμε κι άλλο και θα σας ενημερώσουμε".

Αυτά επί του παρόντος ...

Μέχρι πόσες μέρες από την αγορά θεωρείται DoA (dead on arrival) και μπορώ να ζητήσω άμεσα αντικατάσταση; Ξέρει κανείς τι λέει η νομοθεσία γι' αυτό;

mp

Firmware 1013?

Καλησπέρα,
Βρήκα αυτό το firmware
http://www.samsung.com/au/f8/f8_firmware_1013.zip

Υποτίθεται ότι είναι για το μοντέλο LE40F8...
Το έχει δοκιμάσει κανείς? Λέτε να υπάρχει κανένας κίνδυνος αν το ρίξω?
Η δικιά μου είναι αντιπροσωπείας με firmware 1016.
Βασικά το θέμα μου είναι (όπως και σε πολλούς άλλους) η μικρή καθυστέρηση του ήχου όταν συνδέω τον ενισχυτή στη σχετική έξοδο της τηλεόρασης...

Re: Firmware 1013?

Καλησπέρα,
Βρήκα αυτό το firmware
http://www.samsung.com/au/f8/f8_firmware_1013.zip

Υποτίθεται ότι είναι για το μοντέλο LE40F8...
Το έχει δοκιμάσει κανείς? Λέτε να υπάρχει κανένας κίνδυνος αν το ρίξω?
Η δικιά μου είναι αντιπροσωπείας με firmware 1016.
Βασικά το θέμα μου είναι (όπως και σε πολλούς άλλους) η μικρή καθυστέρηση του ήχου όταν συνδέω τον ενισχυτή στη σχετική έξοδο της τηλεόρασης...
Ώπα, λάθος το έγραψα... Η δικιά μου δεν έχει 1016 φυσικά, το γνωστό 1006 έχει...

Αυτό το firmware είναι για τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ασία/Αυστραλία. Δεν κάνει για τις ευρωπαϊκές.

Σε ότι αφορά το δικό μου πρόβλημα, επιτέλους ο τεχνικός αναγνώρισε πως υπάρχει πρόβλημα (αναγκάστηκα να του πάω το htpc και να το συνδέσουμε με hdmi για να το δει). Απ' ότι φαίνεται οι περισσότεροι τεχνικοί έχουν μείνει στην εποχή των crt όπου η tv ήταν απλώς για αναλογικά κανάλια, άντε και κανά video στο scart. Δεν την παλεύουν με τα σύγχρονα ψηφιακά τέρατα. Δυστυχώς η εταιρεία του δεν τον αφήνει να δώσει ακόμα έγκριση για αντικατάσταση, του είπαν θα μιλήσουν με τον εισαγωγέα και θα δούμε από βδομάδα. Φυσικά αυτό δε με ικανοποίησε και ξαναπήγα στο praktiker όπου μίλησα με τον προϊστάμενο του τμήματος AV. Τον έφερα να μιλήσει με τον τεχνικό όπου του επιβεβαίωσε τηλεφωνικά πως υπάρχει πρόβλημα, και αναμένω σήμερα μήπως τελικά γίνει η αντικατάσταση. Εγώ επέμεινα έντονα πως αφού ο τεχνικός αναγνωρίζει πως υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να γίνει άμεσα η αντικατάσταση από το praktiker. Είδωμεν ...

Τελικά έγινε δεκτό το αίτημά μου για αντικατάσταση αλλά παρουσιάστηκε νέο κόλλημα. Η μόνη που έχουν να μου δώσουν είναι το δείγμα που έπαιζε στο ράφι. Την έλεγξα για το πρόβλημα (ή άλλα - πχ clouding) για λίγη ώρα και απ' ότι φαίνεται το δείγμα είναι ok. Να το πάρω; Ή να ζητήσω τα χρήματά μου πίσω και να πάρω κάτι άλλο; Ποια είναι η γνώμη σας;

Θα πρέπει να αποφασίω μέχρι Δευτέρα απόγευμα.

mp

Φιλε μαλλον ησουν ατυχος.

Η δικια μου που πηρα πριν απο 2 βδομαδες απο το πρακτικερ δεν εχει κανενα προβλημα και ειχε εγκατεστημενο το τελευταιο firmware. Την εχω μονιμα συνδεδεμενη μεσω scart με εναν dreambox 7020 αλλα εχουν γινει και δοκιμες με playstation3 ενος φιλου καθως και με ενα laptop sony vaio με Blu Ray.

Κατα την αποψη μου πρεπει να απαιτησεις αντικατασταση.

Αντικατάσταση μου κάνουν. Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει άλλο κομμάτι στο praktiker εκτός από το δείγμα. Αν δε πάρω το δείγμα, θα πρέπει να περιμένω για άγνωστο διάστημα, ώστε να έρθει νέο κομμάτι, και επιπλέον μπορεί να έχει κι αυτό πρόβλημα. Το δείγμα όσο μπόρεσα να το παρατηρήσω δεν έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά ούτε κάποιο άλλο έντονα εμφανές.
Εκτιμώ πως πρέπει να έχει παίξει περίπου 400 ώρες στο ράφι, με source ένα blue ray disk από blue ray player με hdmi. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ζητήσω να με πιστώσουν και να πάρω κάτι άλλο, αλλά δε ξέρω τι άλλες lcd tv έχει το Praktiker και σε τι τιμές. Από την άλλη, αν πάει για επισκευή στην Αθήνα, μπορεί να μου δώσουν πίσω κάποια επισκευασμένη, οπότε πια η διαφορά με το να πάρω το δείγμα.
Τι φθορά έχουν οι lcd tv από 400 ώρες playback; (30 μέρες επί 12-13 ώρες τη μέρα εκτιμώ πως έχει παίξει). Ενδεχομένως να μπορώ να παζαρέψω και λίγο αφού πέρνω το δείγμα, μήπως μου πιστώσουν και 100-150 ευρώ να πάρω κάτι ακόμα.

mp

Το ποσες ωρες εχει παιξει το πανελ μπορεις να το δεις απο το Service μενου της τηλεορασης.

Το ποσες ωρες εχει παιξει το πανελ μπορεις να το δεις απο το Service μενου της τηλεορασης.

Ναι, το ξέρω, απλώς δεν ήθελα να μπω στο service menu με τους ανθρώπους του praktiker μπροστά.

mp

Λοιπόν, μου την άλλαξαν χτες με το δείγμα. Έχει παίξει 2000 ώρες περίπου.

Δυστυχώς, κάνει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, απλώς είναι αρκετά λιγότερο αισθητό και φαίνεται μόνο στα 1920*1080*60hz. Στα 1280*720 δε φαίνεται καθόλου, όπως δε φαίνεται και στα 50Hz.

Επίσης, έκατσα να δω μία ταινία χτες και στην ταινία δεν το παρατηρείς το πρόβλημα. Μόνο στο σταθερό background του windows desktop το βλέπεις.

Δε ξέρω τι να κάνω ... Μπορώ να την επιστρέψω και πάλι και να μου πιστωθούν τα 1300 ευρώ για να αγοράσω κάτι άλλο (χρειάζομαι και κάτι aircondition, οπότε μπορεί να καταναλωθούν εκεί) και να πάρω μία W4000 από αλλού (δεν τις έχει το praktiker).

Εσείς τι προτείνετε;

mp

Προσωπικά δεν θα έπαιρνα μοντέλο που έχει παίξει 2000 ώρες στην ίδια τιμή με την καινούρια. Από την άλλη αν περιμένεις για νέα F86 από το ίδιο κατάστημα καθόλου απίθανο και το νέο κομμάτι να έχει το ίδιο πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον δεν θα έχει στην πλάτη της περίπου ένα χρόνο παιξίματος.

Μπέρδεμα η κατάσταση :hmmmm2:

Λοιπόν, μου την άλλαξαν χτες με το δείγμα. Έχει παίξει 2000 ώρες περίπου.

Δυστυχώς, κάνει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, απλώς είναι αρκετά λιγότερο αισθητό και φαίνεται μόνο στα 1920*1080*60hz. Στα 1280*720 δε φαίνεται καθόλου, όπως δε φαίνεται και στα 50Hz.

Επίσης, έκατσα να δω μία ταινία χτες και στην ταινία δεν το παρατηρείς το πρόβλημα. Μόνο στο σταθερό background του windows desktop το βλέπεις.

Δε ξέρω τι να κάνω ... Μπορώ να την επιστρέψω και πάλι και να μου πιστωθούν τα 1300 ευρώ για να αγοράσω κάτι άλλο (χρειάζομαι και κάτι aircondition, οπότε μπορεί να καταναλωθούν εκεί) και να πάρω μία W4000 από αλλού (δεν τις έχει το praktiker).

Εσείς τι προτείνετε;

mp

Κατά την γνώμη μου δεν έπρεπε να δεχτείς αλλαγή με τηλεόραση που έχει παίξει 2.000 ώρες(!). Από την άλλη, επειδή έχω την ίδια τηλεόραση από το praktiker, και δεν παρατήρησα τέτοιο φαινόμενο σε σύνδεση με pc, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις διαφορετικό τύπο συνδέσεις και καλώδια, (πχ. d-sub, dvi, s-vhs-out) ή ένα άλλο player με έξοδο hdmi. Έχω διαβάσει πως γενικά υπάρχουν προβλήματα στις συνδέσεις από pc σε lcd, και έχει να κάνει με πολλά (κάρτα γραφικών, windows, drivers, καλώδια κλπ).

Κατά την γνώμη μου δεν έπρεπε να δεχτείς αλλαγή με τηλεόραση που έχει παίξει 2.000 ώρες(!). Από την άλλη, επειδή έχω την ίδια τηλεόραση από το praktiker, και δεν παρατήρησα τέτοιο φαινόμενο σε σύνδεση με pc, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις διαφορετικό τύπο συνδέσεις και καλώδια, (πχ. d-sub, dvi, s-vhs-out) ή ένα άλλο player με έξοδο hdmi. Έχω διαβάσει πως γενικά υπάρχουν προβλήματα στις συνδέσεις από pc σε lcd, και έχει να κάνει με πολλά (κάρτα γραφικών, windows, drivers, καλώδια κλπ).
Πως δινεις ηχο στην tv σου απο το pc? Γιατι εγω δεν τα εχω καταφερει ακομα και δεν ξερω αν αυτο ειναι προβλημα της τηλεορασης.