Samsung LE46A786R2F;

Είδα σήμερα στο Praktiker την LE46A789R2F που είναι και αυτή LED στα 1.749Ε και μάλιστα σε 9 άτοκες δόσεις, γνωρίζει κανείς την διαφορά τους?

Η 789 πρεπει να ειναι το Γερμανικο μοντελο που εχει και δεκτη MPEG-4. Eιναι δηλαδη πιο καλη απο την 786.

Λοιπόν, είδα και εγώ σήμερα στα πράκτικερ την 789. Μου φάνηκε πολύ καλή!
Στα μείον είναι οι ανακλάσεις (γνωστό στις σάμσουνγκ), το blooming (που δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα τελικά), και εμφανή προβλήματα στην κίνηση τα οποία δεν ξέρω αν οφείλονταν στην τηλεόραση ή στο dvd player. Πάντως μειωμένες γωνίες θέασης εγώ δεν είδα...

Λοιπόν, είδα και εγώ σήμερα στα πράκτικερ την 789. Μου φάνηκε πολύ καλή!
Στα μείον είναι οι ανακλάσεις (γνωστό στις σάμσουνγκ), το blooming (που δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα τελικά), και εμφανή προβλήματα στην κίνηση τα οποία δεν ξέρω αν οφείλονταν στην τηλεόραση ή στο dvd player. Πάντως μειωμένες γωνίες θέασης εγώ δεν είδα...

Κατα τ'άλλα πολύ καλή!!! Την έθαψες...

Κατα τ'άλλα πολύ καλή!!! Την έθαψες...
Γιατί την έθαψα; Είπα ότι έχει ικανοποιητικότατες γωνίες θέασης, πολύ καλό μαύρο, ανακλαστική επίστρωση, και ότι το blooming της δεν ενοχλεί εμένα τόσο. Blooming έχουν όλες οι LED, δεν είπα κάτι νέο. Επίσης, παρατήρησα κάποια προβλήματα στην κίνηση, χωρίς να ξέρω που οφείλονται. Τα είπα και αυτά :blush:

Εγώ πάντως θα σκεφτόμουν την αγορά της. 1750 46" με LED; Εκτός και αν το πρόβλημα στην κίνηση ήταν της τηλεόρασης...

Προβληματα στην κινηση??!!!!:huh2::shot:

Ναι. Έπαιζε από ένα philips, με τι σύνδεση δεν είδα. Σε σκηνή με πολύ γρήγορη κίνηση, σαν κάποιος επεξεργαστής να τερμάτιζε σε φόρτο, και έκανε διακοπές (εμφανέστατες) στην κίνηση. Σαν να έβλεπες καρέ καρέ...
Δεν το έχω ξαναδεί, και δυστυχώς δεν είχα χρόνο να το ψάξω. Μια ματιά πήγα μόνο να ρίξω, γιατί δεν είχα πολύ χρόνο. Που να ήξερα ότι θα έβλεπα την Α789!
Απλά, το αναφέρω σαν κάτι που πρέπει να εξετάσουν υποψήφιοι αγοραστές...
Εγώ θέλω να ελπίζω ότι έφταιγε το player... Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Μπορεί απλως να μην ειχε ενεργοποιημένη την λειτουργία βελτίωσης της κίνησης..
Αν τελικα η 789 εχει τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικά με την 786 ( με επιπλέον όμως δεκτη MPEG-4) τοτε είναι πολύ καλη περίπτωση.

Re: Απάντηση: Samsung LE46A786R2F;

Στo 99% που μια τηλεοραση δειχνει με "σπασιματα" η διαφορα αλλα προβληματα φταιει η πηγη.

Οσο για το αλλο θεμα...

http://av.samsung.de/produkte/detail2_specs.aspx?guid=bf1b32bd-52d7-4b1d-971b-463d20410b25
http://www.hifi-forum.de/viewthread-151-5231-87.html

H 789 ειναι οντως το Γερμανικο αντιστοιχο της 786 αλλα δεν ανεφερεται πουθενα αν υποστηριζει DVD-T ΗD (MPEG4) , δηλαδη μαλλον εκανα λαθος. Aντιθετα το Γαλλικο μοντελο 796 εχει σιγουρα και τετοιον δεκτη....

https://www.expansys.fr/md.aspx?i=173951

Last edited:
Τα βασανα μου μεσα…

Εφόσον δεν εχει αποκωδικοποιητή mpeg4 λεω δεν πειράζει και παω για την 956 που σύμφωνα με την λιστα που υπάρχει εδω στο site εχει δέκτη Mpeg4..
Στο γαλλικό site ομως ( εδώ) αναφέρει το αντιθετο…
Αντιθέτως η ιδια tv αλλα στις 55 ίντσες γραφει πως εχει δέκτη mpeg4…
Τι γίνεται τωρα…

Πας και την βλέπεις κάπου; Αν υποστηρίζει mpeg4, θα το γράφει σίγουρα σε κάποιο αυτοκόλλητο πάνω της...

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μάλλον θεωρείται δευτερεύον ( για να μην πω τριτεύων ) και ετσι πολύ δύσκολα το βρίσκεις ειτε ως αυτοκόλλητο πανω στην tv η ακομα και ως πληροφορία στο Internet. .
Στα δυο Link που παρέθεσα στο προηγούμενο μου μήνυμα αναφέρει συγκεκριμένα για τους δεκτές ( αν είναι Mpeg2 η mpeg4)

Συμφωνα με αυτο το σαιτ http://av.samsung.de/produkte/detail2_main.aspx?guid=1c84ef10-a28f-4e79-9f42-a835989e28d7 η 956 εχει local dimming ενω η 789 απλως back light led.Στο ελληνικο σαιτ στην κεντρικη σελιδα λεει για την 786 οτι εχει local dimming, οταν ομως ανοιγεις για να διαβασεις ολα τα στοιχεια της δεν λεει τιποτα.
Αντε τωρα βγαλε ακρη.
Για το mpeg4 ..............???

Local dimming εχουν και οι δυο.

Επισης ειναι για εμενα λαθος της Samsung να κυκλοφορει τοσα διαφορετικα μοντελα τα οποια διαφερουν σε μικρες λεπτομερεις και να μπερδευει τον κοσμο. Δηλαδη η 789 πρεπει να ειναι κοκκινη στο περιγραμμα και να μην εχει DVB-T HD και η 796 να ειναι μπλε και να εχει τετοιο δεκτη? Και στο κατω κατω μονο καποια ελαχιστα ευρω επιβαρρυνει κατασκευαστικα μια τηλεοραση ενας δεκτης MPEG4 ας αποφασισουν να καταργησουν τα μοντελα που δεν τον εχουν.

Τελικά να την αγοράσουμε από το Technixx ή όχι. Το ρωτάω γιατί τέθηκε θέμα εγγύησης το οποίο, λόγο του ότι την έχω πατήσει στο παραλθόν με ενδιαφέρει πολύ

Επίσεις ας μας πει κάποιος τι σημένει παραεισαγωγή γιατί δεν γνωρίζω

Τελικά να την αγοράσουμε από το Technixx ή όχι. Το ρωτάω γιατί τέθηκε θέμα εγγύησης το οποίο, λόγο του ότι την έχω πατήσει στο παραλθόν με ενδιαφέρει πολύ

Επίσεις ας μας πει κάποιος τι σημένει παραεισαγωγή γιατί δεν γνωρίζω

Παραεισαγωγη=αγορα απο αλλη χωρα και εισαγωγη στην Ελλαδα παρακαμπτωντας την Ελληνικη αντιπροσωπια.

Αν ειναι να αγορασεις απο καπου που φερνουν με παραεισαγωγη θα σου προτεινα να πας σε καποιο Praktiker στο οποιο εχουν την 46αρα στα 1750 ευρω.

Τουλαχιστον σαν πολυκαταστημα τους θεωρω πολυ πιο αξιοπιστους απο το Τεκνικ.

προχτες ημουν στο πρακτικερ στην πατρα.

διπλα διπλα η 789/46' και η 786/40'
πηγη σαμσουνγκ μπλουρεη. κοινη.

αποτελεσμα:
διαφορα κλασης υπερ της 789!!!
μαυρο πολυ καλυτερο επιπεδου καλης πλασμα!
ευκρινεια απιστευτη παροτι 46 ιντσες εναντι 40 της διπλανης!

σαν καποιος μαγος να ειχε επεμβει :flipout:
σαν να τις χωριζε μια γενιά

καμια θολουρα σαν ανοιχτο παραθυρο!
και αυτα με πηγη των 200 ευρω και κατι:a0210:

δεν ξερω αν ειχαν κανει ιδιαιτερες ρυθμισεις στην μεγαλη , αλλα μιλαμε για αλλου επιπεδου εικονα... :grinning-smiley-043