Samsung LE46A786R2F;

Σε ποιο Πράκτικερ τις είδες ?

Νομίζω πως δεν έχει δέκτη mpeg4 η 789, απλά διαφορετική σχεδίαση και πιθανόν ηχεία όπως συνηθίζει η Samsung. Επίσης μου κάνει εντύπωση που αναφέρεις διαφορά στο μαύρο αφού και οι δύο έχουν τα ίδια LEDs.

Ίσως να περάσω μια βόλτα από αυτό στην Βουλιαγμένης, γιατί θέλω να πάρω κάτι πραγματάκια.

μα... το ειπα. στην πατρα!

δεν ξερω αν επειδη η 789 ειναι μοντελο γερμανιας, οι κορεατες στελνουν καλυτερα πανελ εκει ή χρησιμοποιουν καλυτερους επεξεργαστες :flipout:

αυτο που ξερω ειναι οτι την 789/46' αξιζει να την πληρωσει κανεις 1700+ ευρω οταν πληρωνει 1300-1500 για την 786 και τις υποδιαιστερες της.

περιμενω να την δεις και να μου πεις τη γνωμη σου (ιδιαιτερα αν την δεις A-B με καποια αλλη) καθωτι νεος στο χωρο της εικονας

τελικα, μηπως περασε κανεις απο πρακτικερ να δει την 789 και να μας πει γιατι παιζει τοσο καλα?

μηπως παιζει απο εξοδο hdmi ενω η 786 απο καποια αλλη εξοδο σηματος?
δεν μπορει η εκπληκτικη ευκρηνεια των μικρων γραμματων σε σχεση με την 786 να ειναι θεμα ρυθμισεων. ουτε το απολυτο μαυρο το τοσο τελεια δοσμενο (γεωμετρικα)

δεν ξερω ομως μηπως θαβουν την 786 που πουλανε και αλλοι, δινοντας της σημα απο υποδιαιστερη εξοδο εναντι της 789 που εχουν μονο οι ιδιοι.
ηταν κατι που δεν εψαξα λογω απειριας.
και επειδη μενω επαρχια, δυσκολα θα ξαναβρεθω πατρα συντομα

σορρυ για το of topic αλλα γιατι ρε παιδια δεν κοιτατε καθολου για plasma?? Σε αυτα τα χρηματα παιρνεις πλασμα που μαμαει.....

οπως?

(με ενδιαφερει το θεμα πλασμα καθως δεν με συγκινουν τα παιχνιδια και βλεπω αρκετο sd σημα)

Η 796 που κυκλοφορει στην Γαλλικη αγορα εχει δεκτη DVB-T HD (MPEG4) , η 789 ειναι απλα το αντιστοιχο Γερμανικο μοντελο το οποιο κανονικα δεν πρεπει να εχει καμια διαφορα με την 786 εκτος απο μικροδιαφορες στον σχεδιασμο.

τελικα, μηπως περασε κανεις απο πρακτικερ να δει την 789 και να μας πει γιατι παιζει τοσο καλα?

μηπως παιζει απο εξοδο hdmi ενω η 786 απο καποια αλλη εξοδο σηματος?
δεν μπορει η εκπληκτικη ευκρηνεια των μικρων γραμματων σε σχεση με την 786 να ειναι θεμα ρυθμισεων. ουτε το απολυτο μαυρο το τοσο τελεια δοσμενο (γεωμετρικα)

δεν ξερω ομως μηπως θαβουν την 786 που πουλανε και αλλοι, δινοντας της σημα απο υποδιαιστερη εξοδο εναντι της 789 που εχουν μονο οι ιδιοι.
ηταν κατι που δεν εψαξα λογω απειριας.
και επειδη μενω επαρχια, δυσκολα θα ξαναβρεθω πατρα συντομα

Τελευταία φορά πρίν περίπου 15 μέρες που είχα περάσει από το Praktiker στου Ρέντη και τις είχε δίπλα δίπλα μου έκανε εντύπωση πώς η 46άρα 789 έπαιζε πολύ χειρότερα από την 40άρα 786 που είχε δίπλα. Μετά από μια πιο προσεκτική ματιά παίζανε από το ίδιο blue ray ένα Samsung αν θυμάμαι καλά, η 786 μέσω HDMI και η 789 μέσω RGB.

ΑΧΑ!
τοτε μαλλον αυτο θα ηταν, στην δικη μου περιπτωση αντιστροφα!

παντως απο εξοδο hdmi η τηλεοραση αυτη (και 786 και 789) ειναι εξαιρετικη!

δεν μπορεσα να την δω σε τηλεοπτικο σημα.
παιζει μαπα οπως οι περισσοτερες lcd το sd?
ή φερνει λιγο προς πλασμα?

Τελικά την (LE 46A789) αγόρασα χθες από το Practiker (και ο Θεός βοηθός) καμιά συμβουλή για ρυθμίσεις και γενικότερα για την χρήση της που θα βρω

Το καλώδιο HDMI με HDMI 1,3 με πηγή PS3 έχουν σημαντική διαφορά ή όχι δηλαδή τι καλώδιο να αγοράσω

Ευχαριστώ

Να παρεις ενα καλωδιο επωνυμο μετριας τιμης. Ενα πχ. των 20 ευρω ειναι αρκετο. Δεν υπαρχουν ουτε καλωδια 1.3 ουτε καλωδια Full HD οπως διαφημιζουν καποιοι για λογους marketing , αλλωστε το σημα που μεταφερεται ειναι ψηφιακο και οι διαφορες στην εικονα ειναι αμελητεες εκτος αν μιλαμε για μεγαλο μηκος καλωδιου (5-10 μετρα).

Εγω που την ειδα την 789 στο Praktiker έπαιζε απαίσια..
Το ιδιο απαίσια έπαιζε και η 956 στο media market αλλα δεν πτοήθηκα…
Ζήτησα από τους πωλητές να μου επιτρέψουν να συνδέσω το λαπτοπ μου και αφου την ειδα με τις ρυθμίσεις μου την αγορασα στο λεπτο…
Με το παραπάνω θελω να πω πως η εικόνα που βλεπoυμε σε μια βιτρίνα δεν πρεπει να την λαμβάνουμε πολυ σοβαρά…

η βιτρινα ειναι παντα βιτρινα.δεν λεει τιποτα.καταρχην τις εχουν οπως να'ναι,ο,τι σεταπ να'ναι,ο,τι πηγη εχουν διαθεσημη και ουτε λογος για αντικειμενικοτητα σε αυτο που βλεπεις.αν δεν καταφερεις να πιασεις κατι μονος σου στα χερια σου κ να το ξεζουμησεις δεν θα μπορεσεις να βγαλεις συμπερασμα.και φυσικα αναλογα με το τι αποφασιστηκε στο μιτινγκ οτι πρεπει να πουληθει,θα δειτε πολλεσ διαφορεσ απο εικονα σε εικονα,η απο ηχο σε ηχο.οδηγος ρυθμισεων τωρα,υπαρχει σχεδον σε ολες τις τηλεορασεις.βρειτε καποιον που σας αρεσει πιο πολυ,και παιξτε πανω σε εκεινον.αληθεια,εχει δοκιμασει κανεις την τηλεοραση αυτη με ps3?αν ναι πως ειναι?

Την έχω δοκιμάσει και με παιχνίδι και με ταινία. Το αποτέλεσμα είναι εξαιτερικό και αν υπολογίσει κανείςς την τιμή της είναι φοβερή. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι στην ΝΕΤ (κανάλι) όπου μου εμφανίζει αρκετά συχνα το φαίνόμενο να γίνεται μωβ η οθόνη για μερικά δευτερόλεπτα και μετά να επανέρχεται στο κανονικό. Πολλές φορές το κάνει αρκετά συχνά. Όταν όμως βλέπω το συγκεκριμένο κανάλι (ΝΕΤ) μέσω του DVD το πρόβλημμα δεν εμφανίζεται καθόλου

Εγω που την ειδα την 789 στο Praktiker έπαιζε απαίσια..
Το ιδιο απαίσια έπαιζε και η 956 στο media market αλλα δεν πτοήθηκα…
Ζήτησα από τους πωλητές να μου επιτρέψουν να συνδέσω το λαπτοπ μου και αφου την ειδα με τις ρυθμίσεις μου την αγορασα στο λεπτο…
Με το παραπάνω θελω να πω πως η εικόνα που βλεπoυμε σε μια βιτρίνα δεν πρεπει να την λαμβάνουμε πολυ σοβαρά…

Πάντως παιδιά ύστερα από περίπου 4 μήνες που έχω την 55Α956 LED διαβεβαιώνω ότι έχω μείνει εντυπωσιασμένος ....η TV είναι ...αλλού !!
:SFGSFGSF:

Και γενικά κατάλαβα οτι οι δυνατότητες της τηλεόρασης αυτής (αλλά και κάποιον άλλων τελευταίων HI END μοντέλων) είναι πάρα πολλές...
Στο 99,9% των περιπτώσεων που δεν φαίνεται κάτι σχεδόν άψογο, έχει να κάνει με την πηγή και το τι ποιότητα σήματος 'ταίζουμε' την τηλεόραση ...
Τέλος το ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ στις βιτρίνες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με το τι μπορεί να δείξει μια τηλεόραση...είναι άλλ´αντ´άλλων οι ρυθμίσεις...μην λαμβάνεται πολύ υπόψη βάσει του πώς φαίνεται εκείνη την στιγμή στο μαγαζί...

Ε, καλά και στην βιτρίνα που τις βλέπεις τις LED της samsung, δεν λες τι χάλια που παίζουν. Μάλλον λες τι έχουν πάθει οι υπόλοιπες...