SAMSUNG M 86-Ρυθμισεις εικονας, αγανακτηση

Καλορίζικη και από εμένα και καλές θεάσεις. Η Μ86 γενικά είναι μια πολύ καλή τηλεόραση αλλά δεν φτάνει τα επίπεδα της R86.
Στα των ρυθμίσεων τώρα. Να υπενθυμίσω για αλλη μια φορά ότι οι όποιες ρυθμίσεις που "παίζουν" σε ένα σύστημα δεν θα παίξουν το ίδιο καλά σε άλλο set up. Πολλοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για αυτό.
Σε γενικές γραμμές θα πρότεινα για SD σήμα να χρησιμοποιείτε color space normal μια και έχει μικρό color error decoding ενώ σε HD υλικό μέσω pc ή μέσω ps3 ή hd dvd το color space πρέπει να είναι στο wide και xvYCC στο on. Για τα υπόλοιπα π.χ. gray scale, gamma, CIE chart, Delta C, μόνο με την χρήση οργάνου και όχι εμπειρικά με το μάτι έχοντας σαν αναφορά κάποια ταινία.

Απάντηση: Re: SAMSUNG M 86-Ρυθμισεις εικονας, αγανακτηση

Βεβαια ο κουνιαδος μου όπως είπα δεν ειχε κανει καμμια ρύθμιση απολύτως και επειδή γενικά δεν ψάχνεται έχω αναλάβει οταν βρώ χρόνο να κοιτάξουμε τις ρυθμίσεις μαζί. Σε DVD (έχει το 696 συνδεδεμένο με HDMI και 1080i/720p upscale η εικόνα ήταν μούρλια :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 ) eνω καταπληκτική εικόνα είδαμε σε 1-2 κλιπάκια 1080p (H264 που παίξαμε από το PC του ) συνδεδεμένο με απλό VGA καλώδιο

Σε ποιά ανάλυση παίζει καλύτερα ο συνδιασμός των δυο? (tv+dvd)

Re: Απάντηση: Re: SAMSUNG M 86-Ρυθμισεις εικονας, αγανακτηση

Μανωλη μηπως ξερεις ποτε θα εχει το "Ηχος-Εικονα" τεστ της 40M86DB?-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SAMSUNG M 86-Ρυθμισεις εικονας, αγανακτηση

Μπορω να μαντεψω ποιος εκανε το καλιμπραρισμα.-bye-
Ο καλύτερος φαντάζομαι..... :grinning-smiley-043
-bye-

Καλορίζικη και από εμένα και καλές θεάσεις. Η Μ86 γενικά είναι μια πολύ καλή τηλεόραση αλλά δεν φτάνει τα επίπεδα της R86.

Βρε Γιατρε μου, μηπως λες κατι αναποδα εδω-bye-Οχι τιποτα αλλο θα αρχιζω να σκιζω τιμοκαταλογους:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: SAMSUNG M 86-Ρυθμισεις εικονας, αγανακτηση

Σε ποιά ανάλυση παίζει καλύτερα ο συνδιασμός των δυο? (tv+dvd)

Μανώλη τουλάχιστον στα δικά μου μάτια μου φάνηκε οτι η εικόνα ήταν ελαφρά καλύτερη στα 720p στις 2 - κορυφαίες - ταινίες που προλάβαμε να δουμε όσο ήμουν εκεί τον Μονομάχο και το LOTR-3 . Οπως είπα δεν πειράξαμε καμία ρύθμιση ούτε στην TV ούτε στο Player... Να θυμίσω οτι το 696 δεν δίνει 1080p αλλά 1080i

Κατ' αρχην να ευχαριστησω για την βοηθεια σας. Σημερα αγορασα το Digital Vision οπου ειχε αφιερωμα στη R 86. Ελπιζω ο Μανωλης Καστρουνης να κανει λαθος στην εκτιμηση του για το ποια ειναι καλυτερη. Ειναι κριμα να πληρωνουμε περισσοτερα λεφτα και να παιρνουμε το ακριβωτερο προιον της ιδιας εταιριας με χειροτερες επιδοσεις απο το φθηνοτερο μοντελο. Παντως κανοντας τις ρυθμισεις συμφωνα με το περιοδικο ειδα καποια βελτιωση αλλα απεχει πολυ απο καποιες κρισεις του τυπου "καταπληκτικη εικονα" κ.λ.π. Αυριο θα δοκιμασω κι εναν ενισχυτη σηματος μηπως και κατι βελτιωθει περισσοτερο. Ενα επιπροσθετο προβλημα ειναι η συνδεση του με Η/Υ. Για την ακριβεια με S VIDEO ειδα εικονα αλλα με VGA αδυνατω. Παρολο που κανω τις αναλογες ρυθμισεις απο τον Η/Υ η τηλεοραση επιμενει να τον αγνοει. Την Δευτερα θα παρω τηλ στην αντιπροσωπεια να δω τι θα μου πουνε. Αν μεχρι τοτε καποιος που γνωριζει γραψει κατι σχετικο θα του ημουν υποχρεος.

Καλημέρα παιδια.
Αφιέρωσα κάποιο χρόνο κι έπαιξα με κάποιες απ' τις ρυθμίσεις που δίνουν τα διάφορα φορουμ για SD σήμα, μιας κ δεν παρήγγειλα το Home Cinema της Samsung (δεν έχει έρθει Ελλάδα ακόμα) και μου φαίνεται κατώτερο το HT-TXQ 100. Anyway μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και με τα χρώματα και με την κίνηση και με την εν γένει ποιότητα του σήματος. Η τηλεόραση είναι ξεκούραστη και μόνο (κατά την ταπεινή γνώμη μου) αν είσαι υπερβολικά έμπειρος σε τέτοια θέματα μπορείς να βρεις ψεγάδια που θα σου χαλούν το τέλειο. Όταν δε είδα τον Μονομάχο από combo dvd samsung που λογικά δεν έχει upscaller συνδεδεμένομο με scart έπαθα πλάκα. Αν παίζει έτσι ένα απλό dvd αναρωτιέμαι πως θα παίζει σε 1080p. Το μόνο μου θέμα είναι πως από κάποιο λάθος μου δεν μπορώ να λειτουργήσω το pip, αλλά υποθέτω ότι φταίει πως δεν έχω συνδέσει κάτι σε HDMI και το μόνο που έχω είναι το combo dvd-vcr στο ένα scart κι ένα PS2 στο άλλο. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό, ευπρόσδεκτη η βοήθεια. Θα ανεβάσω και κάποιες φωτό αυτές τις ημέρες για όλα τα παιδιά του φορουμ.
Πάντως άσχετα που είμαι απόλυτα ικανοποιημένος ήδη, μια επίσκεψη από τον Κο Μανώλη την σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Ίσως βελτιώσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Οπότε θα τον παρακαλέσω να με βοηθήσει και θα του έχω και home made τσίπουρο στην κατάψυξη για να τον δελεάσω κάπως.:flipout::flipout::flipout:

Kαλησπερα,και απο εμενα,ειμαι κατοχος την εν λογω tv ενα μηνα, και μονο καλα λογια εχω να πω.Το τηλεοπτικο σημα ειναι αρκετα καλο,και στα δισκακια dvd με το pioneer 696 που εχω ειναι φοβερη η εικονα(δεν βλεπω μεγαλη διαφορα στο upscaling,λιγο καλυτερο στο 1080,απο οτι στο 720 λογω της αναλυσης της tv μαλλον)σε hd κλιπακια απο htpc απλα καταπληκτικη.Η tv ειναι συνδεμενη με vga απο το pc,δοκιμασα καλωδιο dvi σε hdmi και ενω κλειδωσε σε 1080 αφησε γυρω-γυρω απο την εικονα μαυρες μπαρες,θα το ψαξω με αλλο καλωδιο η ανταπτορα.Το pip πρεπει να ενεργοποιηθει απο το menu δεν φτανει μονο το κουμπι απο το control

Καλησπερα

Και εγω αφου διαβασα παρα πολλα μεσα απο το forum , αποφασισα και αγορασα την 40αρα Μ86 .
Μεχρι τωρα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος , παρολο που δεν την εχω πειραξει πολυ στις ρυθμισεις (μολις βρεθει χρονος ) .
Στην συνδεση με ενα Toshiba player που κανει upscale σε 1080i η εικονα ειναι πολυ καλη . Αρκετα καλη και στο αναλογικο σημα απο την κεντρικη κεραια .
Δεν εχω τοσο καλη εικονα στην συνδεση με τον αποκωδικοποιητη στην συνδεση μεσω scart (να ηταν λιγο πιο φτηνοι οι HD receivers..) .

Μεχρι τωρα δηλ. ολα καλα , αν εξαιρεσεις οτι εχω αγορασει και το home cinema της Samsung HT-TXQ100 το οποιο απο την αρχικη του αγορα δεν εχει παιξει σωστα με την HDMI συνδεση , και εχω μπλεξει στην αντιπροσωπεια και στα εξουσιοδοτημενα ...20 μερες τωρα !!!!!

Ευτυχως που δεν εβγαλε κανα προβλημα η TV ,γιατι αν κρινω απο το support που εχω δει μεχρι τωρα .

Αυτα προς το παρων .

Μακης