Samsung MU61XX Series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

"σωστο" hdr θα παρεις μονο απο Oled και αντε απο καποιες Lcd Premium σειρας.
δηλαδη κατα μεσο ορο κατηγορια 2000 ευρω +.
οι υπολοιπες το εχουν απλα για να το εχουν.
Απορία το 4k το καταλαβαίνεις σε 40αρα οθόνη;

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια απορία όταν βλέπω ταινίες σε σκοτεινές σκηνές πέφτει ο φωτισμός και στις φωτεινές ανοίγει πάλι ο φωτισμός το καταλαβαίνω από τους υπότιτλους που έχουν αυξομείωσης στην φωτεινότητα; υπάρχει κάποια ρύθμιση που να το βγάζει αυτό;

είναι το λεγόμενο CE dimming... ή αλλιώς global dimming.
Αν βάλεις στο google CE dimming θα σου βγάλει κάποια χρήσιμα πράγματα. Επειδή δεν έχω samsung δεν ξέρω που το έχει στα μενου της. μπορεί πχ να το γράφει βελτίωση σκοτεινών σκηνών
πολλές τηλεοράσεις το έχουν και είναι όντως ενοχλητικό

Καλησπέρα σας,

θα παρακαλούσα θερμά για 2 λεπτά από κάποιον admin ή από κάποιον που γνωρίζει αρκετά για το συγκεκριμένο μοντέλο και γενικότερα από την Samsung.

Αγόρασα την συγκεκριμένη στις 75''. Δεν αναλώνομαι στο γιατί την 75''και στο πόσο καλή είναι κτλ. Έχω μόνο 1 μοναδικό και πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα, από day1, το οποίο κανείς δεν το αναφέρει στο thread και μου κάνει τρομερή εντύπωση: AUTO-DIMMING ή CE DIMMING.

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε σκοτεινή σκηνή, η τηλεόραση αποφασίζει από μόνη της να σκοτεινιάσει κι άλλο, είτε βλέποντας tv, είτε παίζοντας παιχνίδι, είτε μέσω youtube/netflix, είτε μέσω εξωτερικού. Σε σημείο που οι υπότιτλοι από άσπροι γίνονται γκρίζοι και με αρκετή πληροφορία να χάνεται (κάτι που θα έπρεπε να αχνοφαίνεται, απλά γίνεται μαύρο). Προφανώς και σοκαρίστηκα, προφανώς και σκάλισα κάθε πιθανό μενού (eco dynamic κτλ κτλ). Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ το πρόβλημα παρέμενε.

Ξοδεύω ώρες και ώρες στον φίλο μου τον google, και πέφτω πάνω σε πάρα πολλούς χρήστες με μοντέλα samsung, με ολόκληρα κατεβατά σε avforum/neogaf και δε συμμαζεύεται, μέχρι και σε forum της ίδιας της samsung, όλοι με το ίδιο πρόβλημα.

Εν τέλει, το πρόβλημα λύνεται μερικώς, αν μετονομάσεις την σύνδεση hdmi σε "PC mode". Αυτό εξαφανίζει οποιοδήποτε autodimming της tv, όμως, δεν μπορείς να το εφαρμόσεις στην επιλογή "TV" και "external devide", γιατί προφανώς δε μπορείς να τα μετονομάσεις σε "PC mode".

Είναι εξωφρενικό το να αποφασίζει η τηλεόραση να ρίξει το backlight σε τραγικά επίπεδα σε μια σκοτεινή σκηνή, εκεί που το χρειάζεσαι πιο πολύ από ποτέ! Είναι εξωφρενικό να μην υπάρχει ένα απλό "tik" να απενεργοποιείς το autodimming (ή ce dimming όπως λέγεται στο service menu).

Περιμένω σε λίγες μέρες επικοινωνία με την τεχνική υποστήριξη, ελπίζοντας ότι αυτοί μέσω του service menu θα το απενεργοποιήσουν.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Γνωρίζετε αν υπάρχει τρόπος εγώ να το κλείσω αυτό το αναθεματισμένο autodimming? Υπάρχει κανονικός τρόπος και όχι η μπακατελιά που κάνω μετονομάζοντας τα hdmi σε "PC mode"? Στο pc mode γιατί φαίνεται απενεργοποιημένο και δε μου σκοτεινιάζει? Και τέλος, η απομακρυσμένη υποστήριξη, θα κλείσει το ce dimming από το service menu ή δεν έχω καμία ελπίδα?

Ειλικρινά θα εκτιμούσα απεριόριστα κάποιον που πραγματικά γνωρίζει να μου απαντήσει, πραγματικά αν αυτό το πράγμα ειναι default σε όλες τις samsung μου κάνει εντύπωση πώς δεν ενοχλεί κανέναν σας.

Μετά από μερικές ημέρες επικοινώνησε το τεχνικό της Samsung. Μου ενεργοποίησε το ert Hybrid. Του εξήγησα το πρόβλημα με το CE DIMMING(auto dimming), του ζήτησα να το απενεργοποιήσει από το service menu, μου είπε πως θα ξανακαλέσει αφού ρωτήσει αν έχει τέτοιου είδους αδειοδότηση.

Με καλεί πάλι την επόμενη με άσχημα νέα, πως δε μπορεί να το απενεργοποίσει από το service menu.

Για μένα το πλέον εξοργιστικό είναι το εξής: Αν αλλάξεις σε "PC MODE" την ονομασία των hdmi συνδέσεων, τότε, ό,τι συνδέσεις σε hdmi (ps3, ps4 κτλ), το CE/AUTO Dimming ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ! ! Αυτό σημαίνει πως η τηλεόραση ΜΠΟΡΕΙ να παίξει ΧΩΡΙΣ CE/LOCAL DIMMING. ΟΜΩΣ: Όταν παίζει τα κανάλια Digea, youtube, netflix, εξωτερικό σκληρό που συνδέεις με USB, από την στιγμή που δε μπορείς αυτές τις πηγές να τις παίξεις από hdmi(πρoφανώς), τότε η TV εφαρμόζει από μόνη της το CE Dimming ΧΩΡΙΣ να σου δίνει τη δυνατότητα από το μενού να το απενεργοποιήσεις. Οποιαδήποτε σκοτεινή σκηνή ή ταινία απλά σου σπάει τα νεύρα, είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ έχω συναντήσει σε τηλεόραση, σκαλίζοντας στο google κάτοχοι πολύ ανώτερων SAMSUNG μοντέλων το αναφέρουν σαν πρόβλημα χωρίς να μπορούν να το λύσουν, για μένα αυτός ειναι ο ΝΟΥΜΕΡΟ 1 λόγος να μη ξαναβάλω στο σαλόνι μου Samsung τηλεόραση, είναι απλά απαράδεκτο, και πραγματικά κρίμα που πουθενά κανείς δεν το αναφέρει σαν πρόβλημα και το ανακάλυψα αφού αγόρασα την τηλεόραση..

Τέσπα, καλή συνέχεια στο forum...

Μετά από μερικές ημέρες επικοινώνησε το τεχνικό της Samsung. Μου ενεργοποίησε το ert Hybrid. Του εξήγησα το πρόβλημα με το CE DIMMING(auto dimming), του ζήτησα να το απενεργοποιήσει από το service menu, μου είπε πως θα ξανακαλέσει αφού ρωτήσει αν έχει τέτοιου είδους αδειοδότηση.

Με καλεί πάλι την επόμενη με άσχημα νέα, πως δε μπορεί να το απενεργοποίσει από το service menu.

Για μένα το πλέον εξοργιστικό είναι το εξής: Αν αλλάξεις σε "PC MODE" την ονομασία των hdmi συνδέσεων, τότε, ό,τι συνδέσεις σε hdmi (ps3, ps4 κτλ), το CE/AUTO Dimming ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ! ! Αυτό σημαίνει πως η τηλεόραση ΜΠΟΡΕΙ να παίξει ΧΩΡΙΣ CE/LOCAL DIMMING. ΟΜΩΣ: Όταν παίζει τα κανάλια Digea, youtube, netflix, εξωτερικό σκληρό που συνδέεις με USB, από την στιγμή που δε μπορείς αυτές τις πηγές να τις παίξεις από hdmi(πρoφανώς), τότε η TV εφαρμόζει από μόνη της το CE Dimming ΧΩΡΙΣ να σου δίνει τη δυνατότητα από το μενού να το απενεργοποιήσεις. Οποιαδήποτε σκοτεινή σκηνή ή ταινία απλά σου σπάει τα νεύρα, είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ έχω συναντήσει σε τηλεόραση, σκαλίζοντας στο google κάτοχοι πολύ ανώτερων SAMSUNG μοντέλων το αναφέρουν σαν πρόβλημα χωρίς να μπορούν να το λύσουν, για μένα αυτός ειναι ο ΝΟΥΜΕΡΟ 1 λόγος να μη ξαναβάλω στο σαλόνι μου Samsung τηλεόραση, είναι απλά απαράδεκτο, και πραγματικά κρίμα που πουθενά κανείς δεν το αναφέρει σαν πρόβλημα και το ανακάλυψα αφού αγόρασα την τηλεόραση..

Τέσπα, καλή συνέχεια στο forum...
Ίδιο πρόβλημα και εγώ

Απάντηση: Re: Samsung MU61XX Series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σας,

θα παρακαλούσα θερμά για 2 λεπτά από κάποιον admin ή από κάποιον που γνωρίζει αρκετά για το συγκεκριμένο μοντέλο και γενικότερα από την Samsung.

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε σκοτεινή σκηνή, η τηλεόραση αποφασίζει από μόνη της να σκοτεινιάσει κι άλλο, είτε βλέποντας tv, είτε παίζοντας παιχνίδι, είτε μέσω youtube/netflix, είτε μέσω εξωτερικού. Σε σημείο που οι υπότιτλοι από άσπροι γίνονται γκρίζοι και με αρκετή πληροφορία να χάνεται (κάτι που θα έπρεπε να αχνοφαίνεται, απλά γίνεται μαύρο). Προφανώς και σοκαρίστηκα, προφανώς και σκάλισα κάθε πιθανό μενού (eco dynamic κτλ κτλ). Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ το πρόβλημα παρέμενε.

Μήπως έχεις επιλέξει κανένα τουμπανιασμένο preset "Ζωηρή" ? ... (Στο οποίο πιθανά να απενεργοποιούνται κάποιες επιλογές από τις ρυθμίσεις)

Κάτι τέτοιο είχες αντιμετωπίσει και με την W4000 που είχες παλιότερα.... https://avclub.gr/forum/showthread....υπώσεις-Σχόλια?p=836265&highlight=#post836265

Μετα απο ενα χρονο χρησης και πολλα σπασιματα νευρων με το αυτοματο σκοτεινιασμα σε χαμηλου φωτισμου σκηνων,ανακαλυψα τυχαια πως απο την επιλογη εικονας(ζωντανη-κανονικη-σινεμα) ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ειναι ξεκλειδωτη η τελευταια επιλογη "προηγμενες ρυθμισεις",απο οπου και απενεργοποιεις αυτο το αυτοματο σκοτεινιασμα!!!!

η ερωτηση μου ειναι η εξης: βαζοντας ακριβως ιδιες παραμετρους(αντιθεση χρωμα κτλ) τοσο στην κανονικη οσο και στην vivid επιλογη εικονας, βλεπεις πολυ πιο εντονα και καθαρα και φωτεινα χρωματα στην vivid,παρολο που εχουν ιδιες παραμετρους!!!!Απο την στιγμη λοιπον που εμενα μου αρεσει αυτη η εντονη εικονα,γιατι η sony μου εχει κλειδωμενη την επιλογη προηγμενες ρυθμισεις στην vivid εικονα?γιατι οταν παιρνω το 100% απο την αντιθεση και τα χρωματα της τηλεορασης μου, η sony με αναγκαζει στις σκοτεινες σκηνες να βλεπω μια σκετη μαυριλα ουσιαστικα,μιας και οι προηγμενες ρυθμισεις ειναι κλειδωμενες και ετσι σκοτεινιαζει αυτοματα θελω δεν θελω??????????????????????????????????????????????Υπαρχει τροπος να ξεκλειδωσουν οι προηγμενες ρυθμισεις και στην vivid επιλογη εικονας???????????????????????????

Αν γνωριζει καποιος θα του ειμαι υποχρεος,με την επιλογη εικονας στο κανονικο,ναι μεν δεν εχω το αυτοματο σκοτεινιασμα,αλλα παιρνω το 70% των χρωματων...

To "Ζωηρή" προορίζεται κυρίως για χρήση στα καταστήματα, για αυτο δεν δίνει περισσότερες επιλογές. Οι προηγμένες ρυθμίσεις υπάρχουν και στο "Σινεμά", εκτός από το "Κανονική".

Είσαι σίγουρος πως δεν έρχεται και το "Κανονική" στο ίδιο επίπεδο με το "Ζωηρή" ? Βάλε Ευκρίνεια, Αντίθεση, Καθαρότητα στο μέγιστο. Πήγαινε στις Προηγμένες ρυθμίσεις απενεργοποίησε ότι σε ενοχλεί και άλλαξε το Χρωματικό Εύρος σε "Ευρή" και ενεργοποίησε το "Ζωντανό Χρώμα".

Re: Απάντηση: Re: Samsung MU61XX Series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι, σε μοντέλο 12ετίας το είχα και τελικά είχε επιλογή η τηλεόραση στο να απενεργοποιείται, σε συνδυασμό με το "pc mode" δεν υπήρχε πρόβλημα, μιας και τότε έπαιζες τα πάντα μέσω pc και hdmi.

Και φτάνουμε στο 2018, και η samsung δε σου δίνει τέτοια επιλογή σε χρήση netflix/youtube/external hard drive. Εννοείται πως χρησιμοποιώ vivid, θέλω να βλέπω το άσπρο "ασπρο" και όχι γκρι ή κίτρινο. Οι ρυθμίσεις που δίνει το rtings για παρακολούθηση ταινίας είναι επιεικώς απαράδεκτες, σε πλήρως σκοτεινό δωμάτιο το τελικό αποτέλεσμα είναι μια κιτρινογκρίζα εικόνα. Και ναι, το cinema mode κόβει σε ένα μικρό βαθμό το CE Dimming, και πάλι σε σκοτεινή σκηνή ή σε σκοτεινή ταινία, το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Googlaροντας ce dimming samsung, παρατηρείς ότι δεν είμαι ο τρελός του χωριού, χιλιάδες τους ενοχλεί αυτό ακριβώς που αναφέρω.

Re: Απάντηση: Re: Samsung MU61XX Series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι, σε μοντέλο 12ετίας το είχα και τελικά είχε επιλογή η τηλεόραση στο να απενεργοποιείται, σε συνδυασμό με το "pc mode" δεν υπήρχε πρόβλημα, μιας και τότε έπαιζες τα πάντα μέσω pc και hdmi.

Και φτάνουμε στο 2018, και η samsung δε σου δίνει τέτοια επιλογή σε χρήση netflix/youtube/external hard drive. Εννοείται πως χρησιμοποιώ vivid, θέλω να βλέπω το άσπρο "ασπρο" και όχι γκρι ή κίτρινο. Οι ρυθμίσεις που δίνει το rtings για παρακολούθηση ταινίας είναι επιεικώς απαράδεκτες, σε πλήρως σκοτεινό δωμάτιο το τελικό αποτέλεσμα είναι μια κιτρινογκρίζα εικόνα. Και ναι, το cinema mode κόβει σε ένα μικρό βαθμό το CE Dimming, και πάλι σε σκοτεινή σκηνή ή σε σκοτεινή ταινία, το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Googlaροντας ce dimming samsung, παρατηρείς ότι δεν είμαι ο τρελός του χωριού, χιλιάδες τους ενοχλεί αυτό ακριβώς που αναφέρω.
Διάβασα ότι βγαίνει από το service menu δεν ξέρω αν είναι για όλα τα μοντέλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung MU61XX Series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

α) Εννοείται πως χρησιμοποιώ vivid, θέλω να βλέπω το άσπρο "ασπρο" και όχι γκρι ή κίτρινο.
β) Οι ρυθμίσεις που δίνει το rtings για παρακολούθηση ταινίας είναι επιεικώς απαράδεκτες, σε πλήρως σκοτεινό δωμάτιο το τελικό αποτέλεσμα είναι μια κιτρινογκρίζα εικόνα.
γ) Και ναι, το cinema mode κόβει σε ένα μικρό βαθμό το CE Dimming, και πάλι σε σκοτεινή σκηνή ή σε σκοτεινή ταινία, το αποτέλεσμα είναι τραγικό.
δ) Googlaροντας ce dimming samsung, παρατηρείς ότι δεν είμαι ο τρελός του χωριού, χιλιάδες τους ενοχλεί αυτό ακριβώς που αναφέρω.

α) Το "εννοείται vivid" αποτελεί υποκειμενική άποψη, σε αντίθεση με το ότι αντικειμενικά όλοι οι κατασκευαστές, εδώ και δεκαετίες, δεν θεωρούν απαραίτητο να ενεργοποιούν προηγμένες ρυθμίσεις σε ένα preset mode που η ύπαρξή του εξυπηρετεί, κυρίως, παρουσιάσεις μοντέλων σε προθήκες έντονα φωτισμένων καταστημάτων (για λόγους εντυπωσιασμού).

β) Ομοίως υποκειμενικό είναι και τo "απαράδεκτες ρυθμίσεις", αφού αντικειμενικά οποιοσδήποτε επαγγελματίας οφείλει να πορευθεί βάσει κάποιων προκαθορισμένων αυστηρών προτύπων για να καταλήξει σε ένα βέλτιστο αποτέλεσμα. Αυτό το βέλτιστο δεν το επιδιώκει αυτός, αλλά το απαιτεί ο δημιουργός της εκάστοτε ταινίας και το διαφημίζει ο εκάστοτε κατασκευαστής συσκευής απεικόνισης.

γ) Άρα σε άλλο mode δεν παρουσιάζει την ίδια συμπεριφορά, όσον αφορά το προβληματικό dimming.

δ) Δεν ανέφερα πουθενά ότι "είσαι ο τρελλός του χωριού", ούτε είπα ότι δεν υφίσταται ως πρόβλημα.

Εν κατακλείδι, στα "Ζωηρά" , "Vivid" κλπ preset mode εικόνας...κανένας κατασκευαστής δεν παρέχει δυνατότητα προηγμένων ρυθμίσεων για να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε υποκειμενικές ή αντικειμενικές ενοχλήσεις βλέπει (ή δεν βλέπει) ο εκάστοτε θεατής.

Απενεργοποιείται απο το service menu αλλα απενεργοποιείται και το ρυθμιστικό του brightness.

Εδώ αναφέρεται πως μπαίνεις στο service menu και ποιες επιλογές αλλάζεις.

https://www.reddit.com/r/samsung/comments/843ldp/samsung_65_mu7005_local_dimming_problem_with/
Δηλαδή το ρυθμιστικό που λες αν βγει off τι κακό προκαλεί;

Όλα τα presets εικόνας έχουν το ίδιο brightness, και δεν μπορεί να αλλάξει. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι το Color tone. Το θέμα είναι μην γίνει κανένα λάθος στο service menu και μετά δεν ανοίγει η τηλεόραση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung MU61XX Series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

α) Το "εννοείται vivid" αποτελεί υποκειμενική άποψη, σε αντίθεση με το ότι αντικειμενικά όλοι οι κατασκευαστές, εδώ και δεκαετίες, δεν θεωρούν απαραίτητο να ενεργοποιούν προηγμένες ρυθμίσεις σε ένα preset mode που η ύπαρξή του εξυπηρετεί, κυρίως, παρουσιάσεις μοντέλων σε προθήκες έντονα φωτισμένων καταστημάτων (για λόγους εντυπωσιασμού).

β) Ομοίως υποκειμενικό είναι και τo "απαράδεκτες ρυθμίσεις", αφού αντικειμενικά οποιοσδήποτε επαγγελματίας οφείλει να πορευθεί βάσει κάποιων προκαθορισμένων αυστηρών προτύπων για να καταλήξει σε ένα βέλτιστο αποτέλεσμα. Αυτό το βέλτιστο δεν το επιδιώκει αυτός, αλλά το απαιτεί ο δημιουργός της εκάστοτε ταινίας και το διαφημίζει ο εκάστοτε κατασκευαστής συσκευής απεικόνισης.

γ) Άρα σε άλλο mode δεν παρουσιάζει την ίδια συμπεριφορά, όσον αφορά το προβληματικό dimming.

δ) Δεν ανέφερα πουθενά ότι "είσαι ο τρελλός του χωριού", ούτε είπα ότι δεν υφίσταται ως πρόβλημα.

Εν κατακλείδι, στα "Ζωηρά" , "Vivid" κλπ preset mode εικόνας...κανένας κατασκευαστής δεν παρέχει δυνατότητα προηγμένων ρυθμίσεων για να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε υποκειμενικές ή αντικειμενικές ενοχλήσεις βλέπει (ή δεν βλέπει) ο εκάστοτε θεατής.

Ξεκάθαρα είναι υποκειμενικό, για εσένα το vivid mode εξυπηρετεί τις τζαμαρίες στο κάθε πλαίσιο, για μένα είναι 1 από τις 4 βασικές επιλογές απεικόνισης εικόνας της τηλεόρασης, και ο πιο ικανοποιητικός τρόπος να πάρω την εικόνα που θέλω. Την οποία και παίρνω στο 100% μέσω hdmi σε pc mode και με (αυτομάτως)απενεργοποιημένο το ce dimming, αλλά για οποιαδήποτε άλλη χρήση της τιβι εκτός hdmi η samsung με δένει με ένα μόνιμα ενεργοποιημένο ce dimming, το οποίο κάνει "μπαμ" στο vivid mode, αλλά υφίσταται κανονικότατα και σε οποιοδήποτε άλλο mode απεικόνισης, καταστρέφοντας οποιαδήποτε σκοτεινή σκηνή.

Μπορεί το 99% των κατόχων να μη σας ενοχλεί, μακάρι έστω και έναν να τον ενοχλούσε και να το είχε αναφέρει εδώ και να τον διάβαζα πριν αγοράσω samsung, στην sony 15ετίας μου όμως αλλά και σε 2 lg που ακολούθησαν, τέτοιο πράγμα δε συνάντησα. Μοιράστηκα την εμπειρία μου και την άποψή μου μαζί σας, τικ απενεργοποίησης η samsung δεν έχει για κάτι που η τηλεόραση (σε pc mode) μπορεί να το κάνει, αυτό για μένα είναι απλά απαράδεκτο, και μακάρι να μη με ενοχλούσε όπως δεν ενοχλεί σχεδόν κανέναν από εσάς.

Απενεργοποιείται απο το service menu αλλα απενεργοποιείται και το ρυθμιστικό του brightness.

Εδώ αναφέρεται πως μπαίνεις στο service menu και ποιες επιλογές αλλάζεις.

https://www.reddit.com/r/samsung/comments/843ldp/samsung_65_mu7005_local_dimming_problem_with/

Πολύ καλό :)
Ακυρώνω 5ετή εγγύηση συσκευής αξίας 2.000 ευρώ, για να δοκιμάσω να κάνω κάτι που έκανε άλλος σε άλλο μοντέλο, με πιθανότητα να πιάσει ή να κάψω την τηλεόραση.

και το local dimming που δεν απενεργοποιείται αλλά μόνο μπαίνει σε "low" ρύθμιση είναι και αυτό ενοχλητικό αν δεν είναι πολύ καλά φτιαγμένο.
Για μένα το πρόβλημα αυτό μαζί με το CE dimming είναι πολύ σοβαρά για τους Έλληνες που βλέπουμε με υπότιτλους γιατί έχεις μια σκοτεινή σκήνη με υπότιτλους που αναβοσβήνουν και μαζί αναβοσβήνει ή ολη η οθόνη ή έχεις άλλα προβλήματα τοπικά, στο τοπικό dimming...
αλλά αυτά στα reviews συνήθως δε τα λένε γιατί αν δεν έχεις και υπότιτλους δεν θα τα δεις και ιδιαίτερα...
και είναι τόσο μα τόσο απλό να λυθεί και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι! απλά ένα μενού φτιάχνεις στο επόμενο update !

και το local dimming που δεν απενεργοποιείται αλλά μόνο μπαίνει σε "low" ρύθμιση είναι και αυτό ενοχλητικό αν δεν είναι πολύ καλά φτιαγμένο.
Για μένα το πρόβλημα αυτό μαζί με το CE dimming είναι πολύ σοβαρά για τους Έλληνες που βλέπουμε με υπότιτλους γιατί έχεις μια σκοτεινή σκήνη με υπότιτλους που αναβοσβήνουν και μαζί αναβοσβήνει ή ολη η οθόνη ή έχεις άλλα προβλήματα τοπικά, στο τοπικό dimming...
αλλά αυτά στα reviews συνήθως δε τα λένε γιατί αν δεν έχεις και υπότιτλους δεν θα τα δεις και ιδιαίτερα...
και είναι τόσο μα τόσο απλό να λυθεί και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι! απλά ένα μενού φτιάχνεις στο επόμενο update !
Ισχύει σε όλες της τηλεοράσεις για μόνο samsung; στην πιο παλιά που έχουν τηλεόραση Samsung h6200 δεν είχα τέτοιο πρόβλημα ούτε έχω.