Καλησπέρα σας,
θα παρακαλούσα θερμά για 2 λεπτά από κάποιον admin ή από κάποιον που γνωρίζει αρκετά για το συγκεκριμένο μοντέλο και γενικότερα από την Samsung.
Αγόρασα την συγκεκριμένη στις 75''. Δεν αναλώνομαι στο γιατί την 75''και στο πόσο καλή είναι κτλ. Έχω μόνο 1 μοναδικό και πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα, από day1, το οποίο κανείς δεν το αναφέρει στο thread και μου κάνει τρομερή εντύπωση: AUTO-DIMMING ή CE DIMMING.
Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε σκοτεινή σκηνή, η τηλεόραση αποφασίζει από μόνη της να σκοτεινιάσει κι άλλο, είτε βλέποντας tv, είτε παίζοντας παιχνίδι, είτε μέσω youtube/netflix, είτε μέσω εξωτερικού. Σε σημείο που οι υπότιτλοι από άσπροι γίνονται γκρίζοι και με αρκετή πληροφορία να χάνεται (κάτι που θα έπρεπε να αχνοφαίνεται, απλά γίνεται μαύρο). Προφανώς και σοκαρίστηκα, προφανώς και σκάλισα κάθε πιθανό μενού (eco dynamic κτλ κτλ). Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ το πρόβλημα παρέμενε.
Ξοδεύω ώρες και ώρες στον φίλο μου τον google, και πέφτω πάνω σε πάρα πολλούς χρήστες με μοντέλα samsung, με ολόκληρα κατεβατά σε avforum/neogaf και δε συμμαζεύεται, μέχρι και σε forum της ίδιας της samsung, όλοι με το ίδιο πρόβλημα.
Εν τέλει, το πρόβλημα λύνεται μερικώς, αν μετονομάσεις την σύνδεση hdmi σε "PC mode". Αυτό εξαφανίζει οποιοδήποτε autodimming της tv, όμως, δεν μπορείς να το εφαρμόσεις στην επιλογή "TV" και "external devide", γιατί προφανώς δε μπορείς να τα μετονομάσεις σε "PC mode".
Είναι εξωφρενικό το να αποφασίζει η τηλεόραση να ρίξει το backlight σε τραγικά επίπεδα σε μια σκοτεινή σκηνή, εκεί που το χρειάζεσαι πιο πολύ από ποτέ! Είναι εξωφρενικό να μην υπάρχει ένα απλό "tik" να απενεργοποιείς το autodimming (ή ce dimming όπως λέγεται στο service menu).
Περιμένω σε λίγες μέρες επικοινωνία με την τεχνική υποστήριξη, ελπίζοντας ότι αυτοί μέσω του service menu θα το απενεργοποιήσουν.
Η ερώτηση μου είναι η εξής: Γνωρίζετε αν υπάρχει τρόπος εγώ να το κλείσω αυτό το αναθεματισμένο autodimming? Υπάρχει κανονικός τρόπος και όχι η μπακατελιά που κάνω μετονομάζοντας τα hdmi σε "PC mode"? Στο pc mode γιατί φαίνεται απενεργοποιημένο και δε μου σκοτεινιάζει? Και τέλος, η απομακρυσμένη υποστήριξη, θα κλείσει το ce dimming από το service menu ή δεν έχω καμία ελπίδα?
Ειλικρινά θα εκτιμούσα απεριόριστα κάποιον που πραγματικά γνωρίζει να μου απαντήσει, πραγματικά αν αυτό το πράγμα ειναι default σε όλες τις samsung μου κάνει εντύπωση πώς δεν ενοχλεί κανέναν σας.