Samsung nx1

Re: samsung nx1

Μπορείς να αλλάξεις μεταξύ PAL & NTSC ώστε να έχεις διαφορετικά framerates?

Σωστός thanks! Το βρήκα και στην ΝΧ500. είναι στη ρυθμιση video_out.
Οπότε τώρα τραβάει UHD 30p αντί για 25. Λογικά θα έχει κάποια διαφορά αν έχω κίνηση ή τζάμπα χαίρομαι?
Η οθόνη μου (Dell ultrasharp 25) θα δειχνει NTSC άραγε? (απευθείας σύνδεση με την κάμερα)

έχω κάνει το τεστ σε κίνηση σε άλλο codec και προσωπικά έχω διαπιστώσει ότι 25-30 δεν έχουν διαφορά.
24/25 με 50/60 έχουν διαφορά.

Τότε αν τα 5fps δεν έχουν διαφορά, πόσο μάλλον το 1fps, αλλά παρόλα αυτα οι μηχανές έχουν συνήθως επιλογή και 24p (και καλά cinematic) και 25p . Γιατί?

Το 24 είναι το κίνημα το γραφικό πρότυπο και το προτιμούν πολλοί για την αίσθηση που δίνει. Δε θέλει όμως έντονες κινήσεις , όπως συμβαίνει και στο σινεμά.

το 24p cinematic έρχεται από Αμερική (NTSC) όπου εκεί παράγεται κυρίως κινηματογράφος τόσα χρόνια. Είναι στάνταρ και για αυτό το συνεχίζουν.
Εκεί έχει διαφορά αν το συγκρίνεις με το 60p.
Εδώ ευρώπη το 25p ουσιαστικά δεν έχει διαφορά για εμένα και εσένα από το 24p.
Απλά αν κάποιος έχει footage από 24p από κάποια επαγγελματική κάμερα, θα μπορέσει να το ταιριάξει εύκολα με το 24p από το 2ο, 3ο σώμα που έχει (π.χ. samsung nx1).

Τώρα αν ξέρει κάποιος άλλος επιπλέον διαφορά ας πει. Εγώ με τεστ και όταν είχα ασχοληθεί δεν είχα βρει πουθενά διαφορά. Μα πουθενά όσες δοκιμές και αν έκανα (αρκεί η κάμερα να σου δίνει ίδιο bitrate στα 24-25p).

Ξέρεις που βρήκα διαφορά; Να χέσω το cinematic από τα fps είτε είναι 24 είτε 60. Το πραγματικά cinematic έρχεται από τη σωστή επεξεργασία χρώματος, από το εύρος της εικόνας (cinematic σημαίνει δείχνω και περιβάλλοντα χώρο) και φυσικά το ΌΧΙ ρηχό DOF σε όλη την ταινία πανάθεμα τα indie του vimeo.com που τα βλέπεις και νομίζεις ότι απέκτησες μυοπία!!!. Δεν αναφέρω καν την εναλλαγή σκηνών γιατί εκεί δεν σε βοηθάει ούτε φακός ούτε σώμα και δεν άκουσα να παίζει cinematic χωρίς σκηνοθέτη ποτέ.
Εξάλλου αν θέλεις να τραβήξεις δράση το 24/25p είναι καταστροφή με αυτές τις κάμερες. Τράβα με 50/60p και φτιάξε το χρώμα και τα υπόλοιπα και μια χαρά θα είσαι.

Χρήσιμες οι πληροφορίες dstil(θύμισε μας το μικρό σου).
Νομίζω και εγώ ότι το 24p δεν δίνει κάτι παραπάνω στα ερασιτεχνικά μας βίντεο.

τιποτα raw files παιζουν καπου??

κατι δειγματα που ειδα , στα μαυρα ειναι "σκουρα" τα πραγματα.....:smash:

Είναι αρχή ακόμη Κώστα μην περιμένεις δείγματα πολλά.
Εδώ στο forum μόνο ένας την έχει.
Μετα το καλοκαίρι θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τη μηχανή και σίγουρα χαμηλότερη τιμή.

Απάντηση: samsung nx1

Ε, δεν μπορείς να πάρεις σοβαρά ούτε τον φωτογράφο ( phoblographer....καλά κρασιά!!! ) ούτε την κριτική του, ούτε και τις φωτογραφίες του.
Ατάλαντος μηχανομαζώχτρας, βρίθει το web απο δαύτους...

Και τι σου άρεσαν;
βρε Πανο, το ματι μου!

Billy: για αυτο ρωτησα αν παιζουν τιποτα raw, γιατι οτι βλεπω στο web- περα απο αυτες που εχει η μαμα- την "καινε" την μηχανη...

Απάντηση: samsung nx1

Πιστεύω πως είναι ακόμη νωρίς, οι early adopters ανεβάζουν ότι να ´ναι......κάποια στιγμή θα δούμε και μια σοβαρή δοκιμή.