Samsung nx1

Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Το buffer δεν επηρεάζει τη συγκεκριμένη παράμετρο (εγγραφή βίντεο στο καπάκι μετά από λήψη raw+jpeg).
Και μόνο μία λήψη φωτό να κάνεις, δεν σου επιτρέπει σε πρώτο χρόνο να πατήσεις rec, αλλά στο επόμενο δεύτερο.
Δηλαδή η εγγραφή βίντεο απαιτεί άδειο buffer πριν ξεκινήσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Μόνο αν τραβήξεις ριπές, θα πρέπει να περιμένεις μερικά δεύτερα πριν σου επιτραπεί να ξαναπατήσεις rec.
Αν τραβήξεις π.χ. ένα burst 15fps θα πρέπει να περιμένεις 10" πριν ξανατραβήξεις βίντεο.

οκ αλλιως το κατάλαβα οπως το γράψες, προφανώς απο το ενα mode στο αλλο κανει μια μικρη παύση ετςι κι αλλιως, στο buffer αναφέρθηκα για την ριπη παντως,
την ώρα που τραβάς βιντεο δεν μπορεις χωρις να σταματήσει να τραβήξεις φωτό?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Όχι, δεν είναι παύση μεταξύ mode, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει καν video mode. Ναι, στον περιστροφικό επάνω διακόπτη απουσιάζει η θέση video.
Ανά πάσα στιγμή μπορείς να τραβήξεις είτε φωτό είτε 4Κ video.
Κάτι που δεν επιτρέπουν οι Panasonic (GH4/FZ1000/LX100). Και όχι μόνο δεν το επιτρέπουν, αλλά αν ξεχαστείς και πατήσεις rec χωρίς να μπεις σε video mode, η εγγραφή δεν είναι 4Κ, αλλά 1080, άσχετα αν έχεις 4Κ μόνιμα στις ρυθμίσεις σου.
Πολύ πιο πρακτική σε αυτό η NX1.
Όσο κάνεις εγγραφή βίντεο (ασχέτως ανάλυσης), δεν σου επιτρέπει λήψη φωτό.
Εξ ου και το θέμα που θίξαμε πριν, ότι χρειάζεται από ένα δευτερόλεπτο και πάνω, αναλόγως του αριθμού των φωτογραφιών που έβγαλες, μέχρι να σου επιτρέψει την εγγραφή βίντεο.
Το αντίστροφο είναι άμεσο, δηλαδή διακοπή της λήψης βίντεο για λήψη φωτό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Όσο κάνεις εγγραφή βίντεο (ασχέτως ανάλυσης), δεν σου επιτρέπει λήψη φωτό.
περίεργο αυτο, ουτε χαμηλής ανάλυσης φωτο απο το βιντεο δεν μπορει να αποθηκεύσει ταυτόχρονα? δεν μιλώ για photo mode σε 4Κ , ακομη και η άσχετη Olympus στον τομέα του βίντεο μπορει να τραβήξει φωτο χωρις να σταματήσει το βιντεο και αν την θελεις και φουλ ανάλυσης την φωτογραφία θα το σταματήσει και ξαναρχίσει το βίντεο αμεσα μονη της, τελος πάντων το 1´ δεν ειναι και τόσο μεγάλος χρόνος, αν τραβήξεις ριπή λογικό είναι να περιμένεις περισσότερο

Re: samsung nx1

Γιατί σου φαίνεται περίεργο; Ποια άλλη σοβαρή βιντεομηχανή το επιτρέπει; Ούτε η α7s ούτε η GH4 το επιτρέπει.

Το απόγευμα δοκίμασα την οθόνη της NX1 στoν ήλιο. Δεν κατάφερα να βγάλω καθρεπτισμό, βρε τον ήλιο κάθετα στην οθόνη έστειλα, βρε το πρόσωπό μου έβαλα στον ήλιο και την οθόνη στη σκιά για δημιουργία καθρέπτη, τίποτα. Πάντα ευδιάκριτο το θέμα και με ευκρίνεια τέτοια που ακόμη και το focus peaking δεν είναι απαραίτητο.

Έβαλα δίπλα-δίπλα και τις α7s/α5100 και ήταν απογοήτευση μπροστά στην Super Amoled της Samsung. Θολές, καθρεφτίζουν εύκολα και δείχνουν και μικρές. Τριών ιντσών υποτίθεται και οι τρεις, αλλά της Samsung έχει πλήρες ορατό πλαίσιο, χωρίς να κόβει από κάτω ή από το πλάι για μαύρη μπάρα με ενδείξεις. Το αποτέλεσμα είναι αισθητά μεγαλύτερη εικόνα, μισό πόντο μεγαλύτερη διάμετρο.

Ενθαρρυντικο ακουγεται αυτο μιας και η NX500 εχει την ιδια οθονη. Με screen protector ηταν τοσο καλη ή απο μονη της?

Δεν χρειάζεται μεμβράνη με τέτοια απόδοση. Δεν θα θυσίαζα την ευκρίνεια. Μεγέθυνση και FP δεν χρειάζονται.
Εξάλλου υπάρχει και το EVF, και με διακόπτη επιλογής on-off-auto.
Στο auto δεν είναι εκνευριστικά ευαίσθητο όπως στη Sony, αλλά προτιμώ να επιλέγω εγώ κάθε φορά on-off.

2.000 από Ευρώπη είναι πολλά για σετ NX-1 + 16-50 f/2-2.8;

1) Είναι πολλά για την τσέπη μου αυτή τη στιγμή
2) Είναι πολλά για μηχανή με άγνωστο support σε περίπτωση βλάβης
3) Είναι πολλά για μια μηχανή Samsung.. που δεν ξέρω αν μπορώ να την εμπιστευτώ ώστε να χτίσω σύστημα και κατά πόσο θα το υποστηρίξει αυτό σε βάθος 5-10 χρόνων
4) Δεν ξέρω πόσα λαλά θα έχανα σε ενδεχόμενη πώληση, λόγω Samsung. Η συγκεκριμένη μηχανή βέβαια φαίνεται πραγματικά καλή και πιστεύω πως θα έφευγε σχετικά εύκολα.

Θέλω να πιστεύω πως δεν είμαι υπερβολικός, απλά μετά την εμπειρία μου με τη Fuji προσπαθώ να το βλέπω λίγο πιο σφαιρικά.

1) Δεν είναι πολλά τα δύο χιλιάρικα όμως για τα δεδομένα της κατηγορίας, με τον καλό zoom φακό κάθε εταιρίας.
Άλλες λύσεις mirrorless πόσο θα έβγαιναν;
GH4+12-35/2.8
EM-1/Ε-Μ5ΙΙ+12-40/2.8
X-T1+16-55/2.8
α7/α7ΙΙ+24-70/4

2) Σε όσες περιπτώσεις διάβασα, το service της εταιρίας ήταν άμεσο και αποτελεσματικό. Ότι δεν υπάρχει ελληνική υποστήριξη σίγουρα ανησυχητικό, αλλά όχι και deal-breaker.
3) Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα κυριαρχήσει στην αγορά των mirrorless. Έχει την οικονομική δύναμη να το κάνει. Σε 5 και 10 χρόνια κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα είναι τα πράγματα σε καμία εταιρία.
4) Με την αγορά του σετ στα δύο χιλιάρικα, η αξία μεταπώλησης θα παραμείνει υψηλή. Σε αντίθεση με ξεχωριστή αγορά σώματος και των πιο προσιτών φακών, που η χασούρα θα είναι μεγαλύτερη συνολικά σε περίπτωση μεταπώλησης.

Έχεις δίκιο να είσαι επιφυλακτικός μετά τη φόλα που λες ότι έφαγες με την XE-1. Αλλά μήπως κάηκες στον χυλό και φυσάς και το γιαούρτι. Τουλάχιστον η NX1 προβάλλει κάποια αντιμειμενικά θετικά στοιχεία και όχι απλά hype.

Από την άλλη, με βάση τη φωτογραφική ποιότητα με προοπτική στησίματος συστήματος, νομίζω μια D750 υπερέχει συνολικά.

Μοσχαράκι καθώς είναι η NX1+16-50/2-2.8, δεν έχει να αντιτάξει και το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους.
Το 4Κ ουσιαστικά είναι το ατού της. Αν το αφαιρέσεις αυτό, δύσκολα κανείς θα την προτιμήσει αντί μιας ff DSLR.

Εμένα πιο πολύ με απασχολεί το θέμα της μεταπωλησης και του βάρους.
Έχω πάρει κατά καιρούς πολλά μοντέλα ΝΧ & πάντα έφτυνα αίμα για να τις δώσω. Πρόσφατα είχα την ΝΧ30 με τον 85/1.4. Πολύ καλή, αλλά το μεγάλο βάρος με απέτρεπε από το να την παίρνω μαζί μου. Και ειδικά για βίντεο πιστεύω ότι πρέπει να είναι σχετικά κόμπακτ η κάμερα

Δες πόσες NX1 μένουν απούλητες ή σκοτώνονται στο ebay.de: καμία.

Μη συγκρίνεις με τα πιο προσιτά μοντέλα της Samsung, που χάνουν σε αξία μεταπώλησης.
Το σετ NX1+16-50/2-2.8 δεν έχει καμία σχέση σε αντικειμενική αξία αλλά και αξία μεταπώλησης με την NX30 π.χ.

Για το βάρος, ναι, το σετ NX1+16-50/2-2.8 έχει βάρος όσο α7s+70-200/4.
Αυτό όσον αφορά το βάρος της τσάντας. Γιατί από τη στγμή που θα πιάσεις στα χέρια σου την ΝΧ1 με το εξαιρετικό κράτημά της, το ξεχνάς το βάρος.
Και ακόμη περισσότερο το ξεχνάς χρησιμοποιώντας το EVF, όπως και το απροβλημάτιστο 4Κ, χωρίς κανένα θέμα υπερθέρμανσης.

συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό. Από τη στιγμή που πηγαίνει κάποιος σε επαγγελματικά σώματα, οι προτεραιότητες αλλάζουν. Η samsung δείχνει ότι στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των επαγγελματικών μηχανών. Τώρα το αν θα εξελιχθεί σε φωτογραφικό σύστημα, αυτό θα το δούμε. Χρειάζεται να κάνει τις ίδιες υπερβάσεις στα φλας και στα μάκρο κλπ.

Από την μικρή nx300 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, και την χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά σε σχέση με την ομοαριθμη της nikon.
Οι premium φακοί της είναι πολύ καλοί και από ότι φαίνεται διαρκώς βγάζει κάθε χρόνο 3 4 καλούς φακούς.

Έχει βέβαια αρκετές ελλείψεις,πχ μόνο ένα macro φακό, και το nx σύστημα είναι ακόμη κλειστό, αλλά φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει η samsung στον χώρο αυτό.

@tzo: πιστεύω ότι ο λόγος που δεν έχει πολλές απούλητες είναι επειδή είναι πολύ περιορισμένη παραγωγή της συγκεκριμένης μηχανής. Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα τους πρώτους μήνες που κυκλοφορησε ήταν διαθέσιμη μόνο στο amazon.de και σε κανένα άλλο amazon, ούτε καν στο αγγλικό amazon. Κατά τη γνώμη μου η samsung μπήκε "δειλά" στο χωρό των ημι(επαγγελματικών) μηχανών, για να μη φάει "χαστούκι" και τώρα που είδε ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση θα αυξήσει ή έχει ήδη αυξήσει την παραγωγή, και αντίστοιχα θα μειωθεί και η τιμή, όταν αυξηθεί το στοκ.
Μην ξεχνάς ότι η ΝΧ30 ήταν μέχρι πρόσφατα η ναυαρχίδα της σειράς ΝΧ, και από τα 900 ευρώ που ξεκίνησε έπεσε στα 499 μέσα σε λιγότερο από χρόνο. Αυτά βλέπω και κρατιέμαι πίσω. Στο ebay μπορεί να μην έχει μεταχειρισμένες, αλλά στο amazon.de έχει επί μονίμου βάσεως 6-7 ΝΧ1 στο warehouse deals, εικάζω από επιστροφή.

Oι επιστροφές είναι από "δοκιμαστές" και δεν είναι κριτήριο της επιτυχίας ενός μοντέλου.

Μπορεί η ΝΧ30 να ήταν τυπικά η ναυαρχίδα της Samsung μέχρι πρότινος, αλλά η NX1 είναι ουσιαστικά η πρώτη ναυαρχίδα με αξιόλογα και σημαντικά χαρακτηριστικά.

Το αποκλείω να έχει η NX1 την ίδια πτώση τιμής που είχε η NX30. Μακάρι να την έχει βέβαια, για να πάρω και μια δεύτερη NX1.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλορίζικη! Παίρνεις κι ένα grip: http://www.amazon.com/Samsung-ED-VGNX01-US-Vertical-Battery/dp/B00NYQY742
και είσαι οκ!:music-smiley-005:

Eυχαριστώ. Γκριπ έγραψα πιο πίσω ότι θα πάρω μόνο (ότ)αν αποκτήσω τον 50-150/2.8.

Απάντηση: Re: samsung nx1

Oι επιστροφές είναι από "δοκιμαστές" και δεν είναι κριτήριο της επιτυχίας ενός μοντέλου.

Μπορεί η ΝΧ30 να ήταν τυπικά η ναυαρχίδα της Samsung μέχρι πρότινος, αλλά η NX1 είναι ουσιαστικά η πρώτη ναυαρχίδα με αξιόλογα και σημαντικά χαρακτηριστικά.

Το αποκλείω να έχει η NX1 την ίδια πτώση τιμής που είχε η NX30. Μακάρι να την έχει βέβαια, για να πάρω και μια δεύτερη NX1.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Eυχαριστώ. Γκριπ έγραψα πιο πίσω ότι θα πάρω μόνο (ότ)αν αποκτήσω τον 50-150/2.8.
:a0210:

Εντυπωσιάστηκε ο Tony Northrup με το focus tracking της NX1, η οποία αντισταθμίζει το χαμηλότερο ποσοστό επιτυχιών χάρη στα 15fps.
Σε σύγκριση με τις mirrorless GH4 και α7s το C-AF της NX1 κερδίζει με διαφορά.

mLuzn5.jpg

D7200 Review vs Nikon D5500, D3300, Canon 70D, 7D Mk II, Samsung NX-1:
https://www.youtube.com/watch?v=B9tRpvCUKHA

a7S vs GH4 vs NX1: 4k UltraHD Video Camera Comparison:
https://www.youtube.com/watch?v=iZuxo2ZFz_g