Re: samsung nx1
2.000 από Ευρώπη είναι πολλά για σετ NX-1 + 16-50 f/2-2.8;
1) Είναι πολλά για την τσέπη μου αυτή τη στιγμή
2) Είναι πολλά για μηχανή με άγνωστο support σε περίπτωση βλάβης
3) Είναι πολλά για μια μηχανή Samsung.. που δεν ξέρω αν μπορώ να την εμπιστευτώ ώστε να χτίσω σύστημα και κατά πόσο θα το υποστηρίξει αυτό σε βάθος 5-10 χρόνων
4) Δεν ξέρω πόσα λαλά θα έχανα σε ενδεχόμενη πώληση, λόγω Samsung. Η συγκεκριμένη μηχανή βέβαια φαίνεται πραγματικά καλή και πιστεύω πως θα έφευγε σχετικά εύκολα.
Θέλω να πιστεύω πως δεν είμαι υπερβολικός, απλά μετά την εμπειρία μου με τη Fuji προσπαθώ να το βλέπω λίγο πιο σφαιρικά.
1) Δεν είναι πολλά τα δύο χιλιάρικα όμως για τα δεδομένα της κατηγορίας, με τον καλό zoom φακό κάθε εταιρίας.
Άλλες λύσεις mirrorless πόσο θα έβγαιναν;
GH4+12-35/2.8
EM-1/Ε-Μ5ΙΙ+12-40/2.8
X-T1+16-55/2.8
α7/α7ΙΙ+24-70/4
2) Σε όσες περιπτώσεις διάβασα, το service της εταιρίας ήταν άμεσο και αποτελεσματικό. Ότι δεν υπάρχει ελληνική υποστήριξη σίγουρα ανησυχητικό, αλλά όχι και deal-breaker.
3) Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα κυριαρχήσει στην αγορά των mirrorless. Έχει την οικονομική δύναμη να το κάνει. Σε 5 και 10 χρόνια κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα είναι τα πράγματα σε καμία εταιρία.
4) Με την αγορά του σετ στα δύο χιλιάρικα, η αξία μεταπώλησης θα παραμείνει υψηλή. Σε αντίθεση με ξεχωριστή αγορά σώματος και των πιο προσιτών φακών, που η χασούρα θα είναι μεγαλύτερη συνολικά σε περίπτωση μεταπώλησης.
Έχεις δίκιο να είσαι επιφυλακτικός μετά τη φόλα που λες ότι έφαγες με την XE-1. Αλλά μήπως κάηκες στον χυλό και φυσάς και το γιαούρτι. Τουλάχιστον η NX1 προβάλλει κάποια αντιμειμενικά θετικά στοιχεία και όχι απλά hype.
Από την άλλη, με βάση τη φωτογραφική ποιότητα με προοπτική στησίματος συστήματος, νομίζω μια D750 υπερέχει συνολικά.
Μοσχαράκι καθώς είναι η NX1+16-50/2-2.8, δεν έχει να αντιτάξει και το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους.
Το 4Κ ουσιαστικά είναι το ατού της. Αν το αφαιρέσεις αυτό, δύσκολα κανείς θα την προτιμήσει αντί μιας ff DSLR.