Samsung nx1

Re: samsung nx1

Έφτασε και το battery grip με τη δεύτερη μπαταρία.
Απροβλημάτιστη αγορά από hw1.it, με συνολικό κόστος 158 ευρώ.

A9SyKO.jpg

To battery grip δέχεται μόνο τη δεύτερη μπαταρία, οπότε η προσθαφαίρεση του γκριπ είναι παιχνιδάκι.
Υπάρχει υποδοχή στο γκριπ όπου φυλάσσεται το κάλυμμα των επαφών στο σώμα.
Και το λαστιχένιο κάλυμμα των επαφών στο γκριπ καθώς ανοίγει διπλώνει σε αντίστοιχη υποδοχή, κι έτσι δεν κινδυνεύει τίποτε να χαθεί.

RvMEvd.jpg

Απάντηση: samsung nx1

Ωραίο ξύλινο γκριπ!

Φουλ επιστροφή στο ρετρό.

290402-1_300x300.jpg

5327463642_1b704ed247.jpg

Πλάκα-πλάκα ωραία θα ήταν μια τέτοια πατέντα γενικώς.... και χαλάλι και το βάρος!

Απροβλημάτιστη αγορά από hw1.it, με συνολικό κόστος 158 ευρώ.
Αχ δε μου λεγες. να έπαιρνες και για μένα ένα...
Και όταν συνδέεις τη μηχανή στο ρεύμα φορτίζει και τις 2 μπαταρίες?

Last edited:

Στις οριζόντιες λήψεις βοηθά πολύ το γκριπ στο πιο άνετο πιάσιμο της μηχανής, ειδικά όταν αυτή συνδυάζεται με τους δύο βαρείς 'S' φακούς.

Swuca6.jpg

6ygAFv.jpg

Tη λαστιχένια επικάλυψη του γκριπ της μηχανής εννοείς;

Καμία επιφάνεια στην NX1 δεν είναι πλαστική, ούτε μπρος, ούτε πίσω, ούτε πάνω, ούτε κάτω.
Εξαιρούνται το φλας, το προσοφθάλμιο και τα πορτάκια.
Το έξτρα battery grip είναι από πλαστικό.

Το σώμα της ΝΧ1 είναι ολομεταλλικό από κράμα μαγνησίου. Βαμμένο μαύρο και με λαστιχένια επικάλυψη στα σημεία που ακουμπούν τα χέρια του χρήστη.

IJ6V99.jpg

9tLUpq.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αχ δε μου λεγες. να έπαιρνες και για μένα ένα...
Και όταν συνδέεις τη μηχανή στο ρεύμα φορτίζει και τις 2 μπαταρίες?

Ναι, φυσικά. Και όχι μόνο αυτό.

Επιλέγεις στο μενού, αν θέλεις, και ποια από τις δύο μπαταρίες θέλεις να φορτίσεις, ή το αφήνεις στο auto.
Και κατά τη χρήση, επίσης επιλέγεις αν θέλεις, ποια μπαταρία θέλεις να χρησιμοποιήσεις, ή το αφήνεις στο auto.

TY4DJe.jpg

ναι τη λαστιχένια/πλαστική επικάλυψη εννοώ που καλύπτει σχεδόν το 80% της μηχανής. Τί να το κάνω αν έχει μαγνήσιο από κάτω, όταν από πάνω έχει πλαστικό. Οκ, είναι ωραίο να ξέρω ότι είναι φτιαγμένη από καλά υλικά η μηχανή, αλλά η απτή ποιότητα ή τουλάχιστον η αίσθηση ποιότητας που εγώ αποκομίζω κατά τη χρήση της είναι υποδεέστερη από μια ΧΤ1, μια ΕΜ5ιι ή ακόμα και μια Α7. Τέλος πάντων μην το κουράζουμε. πιο σημαντική είναι η απόδοση από την εμφάνιση

Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Όταν φορτίζεις, σου δείχνει ποια μπαταρία φορτίζει εκείνη τη στιγμή.
mas8Q4.jpg

Όπως και όταν φωτογραφίζεις, σου δείχνει ποια μπαταρία χρησιμοποιείται:
KFHZKL.jpg

ναι τη λαστιχένια/πλαστική επικάλυψη εννοώ που καλύπτει σχεδόν το 80% της μηχανής. Τί να το κάνω αν έχει μαγνήσιο από κάτω, όταν από πάνω έχει πλαστικό. Οκ, είναι ωραίο να ξέρω ότι είναι φτιαγμένη από καλά υλικά η μηχανή, αλλά η απτή ποιότητα ή τουλάχιστον η αίσθηση ποιότητας που εγώ αποκομίζω κατά τη χρήση της είναι υποδεέστερη από μια ΧΤ1, μια ΕΜ5ιι ή ακόμα και μια Α7. Τέλος πάντων μην το κουράζουμε. πιο σημαντική είναι η απόδοση από την εμφάνιση

Άλλο rubber grip (λαστιχένια επικάλυψη) και άλλο η μηχανή κάνει "εκτεταμένη χρήση πλαστικών"!

από ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή, αλλά λόγω εκτεταμένης χρήσης πλαστικού δεν μου αποπνέει τόσο καλή αίσθηση. Τολμώ να πώ ότι η ΝΧ500 με το ασημένιο νικελ μου άρεσε πιο πολύ.

Όσο ολομεταλλική από κράμα μαγνησίου είναι η X-T1 είναι και η NX1.

Λαστιχένια επικάλυψη στα σημεία επαφής έχουν και οι ολομεταλλικές κατασκευές. Αυτό δεν τις κάνει πλαστικές!
Τα συγκεκριμένα μοντέλα που αναφέρεις μάλιστα, είναι επίσης rubberized σε όλη την μπροστινή επιφάνεια, όπως και η NX1.
Mόνο οι α7 διατηρoύν τη λαστιχένια επικάλυψη μόνο στο grip.

ZURFRONT.jpg

Fujinon%20X-T1%20(1).JPG

Z-SAMSUNG-NX1-FRONT.JPG

sony_a7r_mark_ii_digital_1159878.jpg

Last edited:

Βολική η φόρτιση στη μηχανή αλλά και ο εξωτερικός φορτιστής απαρατήρητος. Θεωρώ ότι για παρατεταμένη χρήση, ειδικά βιντεοσκόπισης, η δύο μπαταρίες είναι οριακά επαρκείς. Μια τρίτη μπαταρία δίνει τη σιγουριά ότι δεν θα ξεμείνεις από ενέργεια.

Καλορίζικα Τζο, ολοκληρώθηκε το πακέτο...

Last edited:

Ευχαριστώ. Στάσου, δεν τελειώσαμε, σειρά έχει η αγορά ενός φλας SEF-580A για χρήση HSS έξω.

Το battery grip έκανα μεγάλη βλακεία που δεν το πήρα νωρίτερα. Ανησυχούσα ότι θα είναι δεσμευτικό με δύσκολο βάλε-βγάλε, αλλά είναι παιχνιδάκι, υπόθεση 5 δευτερολέπτων. Απλά περιστρέφεις τη ροδέλα και τέλος. Ούτε να αφαιρείς το πορτάκι της μηχανής και να βγάζεις την πρώτη μπαταρία για να τη βάλεις στο battery grip, ούτε τίποτα.
Εντωμεταξύ το πιάσιμο που προσφέρει στις κάθετες λήψεις είναι απίστευτο, φωλιάζει στη χούφτα καλύτερα και από το γκριπ της μηχανής.
Καθόλου παράξενο που η Samsung δίνει και το battery grip μέσα στο πακέτο σε μερικές εκδόσεις με τον μεγάλο S φακό 16-50.
Όσοι σκέφτεστε αγορά NX1, μην προσπεράσετε το battery grip, αξίζει! Μεταμορφώνεται η μηχανή και αποκτά εργονομία καλής DSLR.

tdPHwH.jpg

Βολική η φόρτιση στη μηχανή αλλά και ο εξωτερικός φορτιστής απαρατήρητος. Θεωρώ ότι για παρατεταμένη χρήση, ειδικά βιντεοσκόπισης, η δύο μπαταρίες είναι οριακά επαρκείς. Μια τρίτη μπαταρία δίνει τη σιγουριά ότι δεν θα ξεμείνεις από ενέργεια.

Ένας εξωτερικός μονός φορτιστής στο σπίτι και μια τρίτη φορτισμένη μπαταρία πάντα στην τσέπη σίγουρα δεν θα βλάψει. Και που και που εναλλαγή της τρίτης με τις εσωτερικές ώστε να υπάρχει ισορροπία στον κύκλο αποφορτίσεων.
Σε συνδυασμό με το battery grip η μηχανή λειτουργεί ως διπλός φορτιστής. Σε εκδρομή, είτε υπάρχει παροχή ρεύματος είτε όχι, με ένα powerbank τελειώνει το θέμα αυτονομίας.

Εκτός από την πίσω LCD οθόνη, ενημέρωση για το ποια μπαταρία φορτίζει έχεις και από την πάνω μικρή οθόνη ενδείξεων. Η μοναδική mirrorless με δεύτερη οθόνη στο πάνω μέρος είναι η NX1.

Με το drop-down menu στην LCD οθόνη εμφανίζεται και με ακρίβεια η χωρητικότητα κάθε μπαταρίας:

HIPybZ.jpg

Απροβλημάτιστη αγορά από hw1.it, με συνολικό κόστος 158 ...

Κάνε μια έρευνα να δεις πόσο κάνουν τώρα στην Ιταλία αυτά που πήρες, στο θεό. Σωστό χρηματιστήριο...

Απέδωσε επομένως το κυνήγι τιμών τους τελευταίους μήνες για το battery grip.
Η τιμή των 109 ήταν ανεπανάληπτη.

Όσο τελειώνουν τα αποθέματα των Ιταλών, τόσο θα ανεβαίνουν και οι τιμές.

Στις περιπτώσεις που ενώ υπάρχει απόθεμα αυξάνονται οι τιμές, πιστεύω επεμβαίνει αυτόματο σύστημα που καταγράφει τις επισκέψεις σελίδων και προσαρμόζει τις τιμές αντίστοιχα. Ή και χειροκίνητα το εκάστοτε κατάστημα αναπροσαρμόζει την τιμή του προιόντος αφού πουληθεί ένα κομμάτι πολύ κάτω από την τρέχουσα τιμή.

Εγώ αυτό που έχω να προτείνω, το οποίο κάποιες φορές πιάνει, είναι το διακριτικό "παζάρι". Συνήθως τα e-shop που έχουν ελάχιστο έως ανύπαρκτο στοκ, πουλάνε πολύ φθηνότερα από τους άλλους και έχουν το συγκεκριμένο προϊόν ως κράχτη. Αναζητάς κάποιο που έχει στοκ και πουλά ακριβότερα και του στέλνεις email εκφράζοντας ενδιαφέρον για την αγορά του προϊόντος. Και ενώ ζητάς πληροφορίες για το προϊόν, ρωτάς αν υπάρχει κάποια έκπτωση (discount). Μου έχει τύχει να μου απαντήσουν θετικά και να μου δώσουν άλλη καλύτερη τιμή. Γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά και τις τιμές που παίζουν, οπότε αν θέλουν να διώξουν το στοκ τους σου κάνουν καλύτερη τιμή. Πάντως θέλει υπομονή και ψάξιμο το e - shopping...

Από σήμερα το βράδυ η θέση στο κομοδίνο μου δεν θα είναι πια άδεια, θα έχει την NX1 που τόσο με παίδεψε τελευταία η αγορά της. Σήμερα το μεσημέρι παρέλαβα από Ιταλία http://www.virtualfoto.it/it/8814-samsung-nx-1-nx1-lens-16-50mm-f2-28-ois-smart-camera-8806086535588.html την NX1 με τον 16-50 F2-2.8 S. Δεν είχα ανακοινώσει τίποτε γιατί δεν ήμουν σίγουρος για την ολοκλήρωση της αγοράς. Την είχα πατήσει με τον προηγούμενο Ιταλό και ήθελα να ολοκληρωθεί η αγορά και να το ανακοινώσω. Με τον προηγούμενο ήμουνα τόσο σίγουρος που είχα κάνει παραγγελία το ED-VGNX01 από τον ίδιο Ιταλό που το πήρε και ο Τζο και το είχα παραλάβει χωρίς να έχω τη μηχανή. Είχα επίσης παραλάβει τον γνήσιο φορτιστή Samsung ED-BC4NX03 από http://www.placemall.gr/ τον οποίο είχα βρει προσφορά 26,99 με τα μεταφορικά. Μπαταρία δεν πήρα γνήσια αλλά μια Jupio με τιμή 19,90.

NX1 - 2
by Dimitri D, on Flickr

Επέλεξα να την πάρω από το virtualfoto.it γιατί είχε διαθέσιμα δύο κομμάτια. Τα είχε σε ποιο υψηλή τιμή γι αυτό και δεν έφευγαν. Σαν πακέτο, το σώμα και το φακό, τα έδινε ακριβότερα από ότι μεμονωμένα, και ρωτώντας τον σε email που του έστειλα το γιατί, καθώς και αν υπήρχε κάποια έκπτωση, μου έκανε μόνος του αυτή την τιμή. Υπήρχαν και άλλα site στην Ιταλία με τιμές από 1950 - 1990 το σετ αλλά δεν είχαν ετοιμοπαράδοτα τίποτα, με παράδοση από 5-10 μέρες. Το είχα δει το έργο και δεν... Έκανα την απαραίτητη συνεννόηση περισσότερο τηλεφωνικά γιατί δεν είναι και πολύ γρήγοροι στα email. Υπήρξε ένα πρόβλημα με την πληρωμή γιατί αυτός δεχότανε μόνο PayPall. Τελικά, επειδή συνεργάζεται και με το Amazon.it, άνοιξε σελίδα εκεί για να γίνει η πληρωμή με πιστωτική κάρτα. Την σελίδα την άνοιξε βάζοντας αυτή την τιμή, 2,099, αλλά με τον 16-50 PZ, στέλνοντάς μου email με την διαβεβαίωση ότι θα τη στείλει με το 16-50 S, όπως και έκανε. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Amazon, ίσως για να κρατάνε τις τιμές ψηλά. Κανένα πρόβλημα με την πιστωτική, μια MasterCard της Eurobank, και στην πρώτη αγορά από τον άλλο Ιταλό και τώρα. Αυτά... Πάω να παίξω με το νέο μου απόκτημα...

Επιτέλους, τα κατάφερες! Καλορίζικα!

Αλλά κρίμα που δεν σε πρόλαβα. Σήμερα είδα ότι προσφέρει ετοιμοπαράδοτο το πακέτο NX1+16-50S ο Ολλανδός στα 1965 με δωρεάν μεταφορικά προς Γερμανία! 134 λιγότερα γμτ από τα 2099 που έδωσες.
Από τον ίδιο είχα πάρει κι εγώ το πακέτο στα 2.000 τον περασμένο Μάρτιο.
http://www.cameranu.nl/nl/p571972/samsung-nx1-systeemcamera-zwart-16-50mm-f-2-0-2-8-ois

Ο ίδιος προσφέρει και τη γνήσια μπαταρία στα 29,65 , όπως και το φλας SEF580A στη χαμηλότερη τιμή παγκοσμίως, μόνο 323,56 .
Τα παρήγγειλα κι αυτά και τα περιμένω.

Απάντηση: samsung nx1

Καλορίζικα!

Είναι όντως αχτύπητη τιμή για τέτοιο σετ. Ό,τι καλύτερο μπορεί να πάρει κανείς σε τέτοια χρήματα.